ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura










Fuerteventura

Fuerteventura dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Időjárás | Odautazás | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság | Egyéb hasznos információk | Strandok | Jandia-félsziget | Costa Calma | Fakultatív kirándulások | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Fuerteventura dióhéjban

2016. október 30-tól a Wizz Air hetente egyszer, vasárnapokon közlekedik Fuerteventura repülőterére!  Az oda-vissza repülőjegy legolcsóbb ára 53 ezer forint körül mozog. Repülési idő oda kb. 5 óra 20 perc, vissza kb. 5 óra. Fuerteventurán egy órával korábban van a budapesti időhöz képest.

Odafelé: 12:35 - 16:55

Visszafelé: 17:25 - 23:25

Úgyhogy érdemes behatóbban tanulmányozni, hogy miért is lesz érdemes odautazni. Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb szigete Tenerife után, ugyanakkor a legkisebb népsűrűségű terület is egyben. Afrikához való közelsége miatt klímája kiegyensúlyozott, az év több mint 300 napja napsütéses. Az eső igen ritkán fordul elő a szigeten, ezért a növényzet gyér, avagy kevésbé dús. Fuerteventura-t mégis ez a kopárság teszi egyedivé, varázslatossá. Nyáron a szellők kellemesen mérséklik a hőséget.

A sziget jellegzetességei a fantasztikus strandok, ahol távol a világ zajától csodálatos napokat tölthetnek el az idelátogatók. A végtelenül hosszú, aranysárga és fehér homokos partok valóban olyanok, mint egy képeslapon. A vízi sportok és különösképpen a szörf szerelmeseinek paradicsoma, mely a tengerparti séták és a mountainbike-túrák kedvelőinek is számtalan lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. A bulizósoknak nem való Fuerteventura. Nyugi van. A sziget északi és déli részén vannak szórakozóhelyek, de visszafogottan, kis választékban. A sziget déli részén, a Jandia-félszigeten található a „Sotavento” finom homokos strand, ahol a kristálytiszta víz kék és türkiz árnyalatokban pompázik, és amely Playa de Esquinzón keresztül egészen Costa Calma-ig húzódik 25km-en keresztül.

Fuerteventurának 120 ezres a lakossága és 110 ezres a turisztikai szállás kapacitása. Évente kb. 3 millió turista látogat ide, egyharmaduk német. A sziget turizmusának reklámozásában szeretik kihangsúlyozni, hogy itt van a Kanári-szigetek legszebb strandja. 

A szigeten a közbiztonság teljesen megnyugtató. Nagyon ritkán fordul elő lopás. Erőszakos bűncselekmények nincsenek. Fuerteventurán a higiéniai viszonyok jók, az orvosi ellátás színvonalas.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Jandia strandja elképesztően szép, karibi minőségű türkizkék víz 
 2. Reggel néptelen strandon sétálgatni, vagy kocogni
 3. Decemberben a 23 fokos tengervíz
 4. Corralejo a nagy dűnékkel (végre izgalmas tájkép), a sétánnyal és a vasárnapi nyüzsgéssel 
 5. La Pared településen a Bahia halas étterem
 6. Beszívni a friss, tiszta tengeri levegőt
 7. Los Lobos kis szigetre a kirándulás
 8. A quad túra
 9. El Castillo halászfalunál a lagunás strandok (pl. Playas de los Lagos)
 10. Betancuria turistafalu

Nem tetszett

 1. A folytonos szél a homokot az ember képibe szórja, a szigeten szinte mindig szeles az idő!
 2. A lávaköves strandok fürdés szempontjából kiestek
 3. A vulkanikus tájak sivársága, alig van vegetáció 
 4. A szélben csalóka a napsugarak ereje, szóval csúnyán leégett a hátam és a fejtetőm
 5. Az Aquapark-os program a családnak egy napra 110 euróba került
 6. Amikor a várva várt hajós kirándulást (Los Lobos) törölték a túl erős széljárás miatt
 7. A barlangok (pl. Cueva del Llano)meglátogatását is leállítják gyakran (előre érdemes tájékozódni)

Vélemények

"Én inkább a sziget déli részét javasolom, mert ott a legszebbek a strandok, a tengervíz csodásan átlátszó. Szerintem Fuerteventurán szebb strandok vannak, mint Tenerifén. A szörfösök jól járnak a szigettel.

A sziget belső része természeti kép vonatkozásában ingerszegény: szikár, sivatagos. 

Mi Jandia térségében nyaraltunk. Ott a nyugalmasság mellett van némi, visszafogott mozgalmasság (sörözők, vendéglők). Arrafelé szép a strand.

A legeslegszebb strand a szigeten a Playa del los Lagos, El Cotillotól északra. A tenger azúrkék színe elképesztően szép, és a vakítóan fehér homokföveny csúcs finom! Kihagyhatatlan, na. " (Pappék, 2016)


,, Nekünk a sziget délkeleti vége tetszett a legjobban. Ott is volt a hotelünk. Itt, Morro de Jable-nél a strand szép. Dagálykor túl keskennyé válik a part és nehézkes sétálni a köves, sziklás terepen. Apálykor viszont többszőr elsétáltunk a parton a hotelből Morro-ba és ott kellemesen ettünk egy-egy kis vendéglőben.

A sziget tájai különösebbe nem nyűgöztek le minket: kő és homok. A páromnak tetszett itt-ott a táj nyersessége és a parti kilátóhelyek Kulturális turisztikai látnivalók vannak, de nem túl érdekesek. Jandiában piacot néztünk.

Szerencsére (valójában a Vista igazmondó hotelértékeléseinek köszönhetően) szuper szállodát választottunk ki, és főleg ezért (plusz a napsütés), megérte ideutazni. " (P.J, 2016)

Időjárás

Az éves átlaghőmérséklet: 24 Celsius-fok.

Fuerteventura időjárása


A sziget minden partszakaszán erős a széljárás, persze a szélsebbesség eltérő. A legkevésbé szeles szigetrész a Jandia külső, Morro jable előtti része.     

A sziget keleti partján a tenger kevésbé hullámos. Ez Costa Calma és Jandia West településeknél főleg érvényes.  

Odautazás

Fuerteventura 3551 kilométerre van Budapesttől. Bécsből (VIE) az Iberia spanyol légitársaság repül Fuerteventura nemzetközi repülőterére, ami Puerto del Rosarioban (FUE) van. 270 euró körül van az oda-vissza jegy ára. A repülés időtartama kb. 4 óra 45 perc. Bécsből hetente egy járata van Fuerteventurára a FlyNiki fapados légitársaságnak. Lanzarote (Playa Blanca) és Fuerteventura (Correlejo) között van kompjárat. A gyorsabb komp 15 perc alatt, a lassabb 25 perc alatt teszi meg a távolságot.

Szállás

Fuerteventurán 4 és 5 csillagos szállásból 45 van.

Ajánlott hotelek (a kék színű hotelnevekre rákattintva konkrét ajánlat olvasható!!!):

Azok, akik a szálláshely kiválasztásában nem csak árérzékenyek, hanem az ár-érték arány, a legfőbb elvárásaik, szempontjaik alapján szeretnének dönteni, forduljanak a Vista utazási tanácsadóihoz (www.vista.hu), mert rendkívül hasznos hotelértékelésekkel szolgálják ki az ügyfeleiket. Ez nem reklám, hanem igazán jó tanács! Tényleg megmondják az igazat, az előnyöket és a hátrányokat, akárcsak ez a honlap. Ezért vagyunk jóban egymással.

Közlekedés

A közlekedési szabályok megsértését a szigeten keményen szankcionálják. Pl. a tilos helnyen parkoilásért 80 euró a büntetés. Ha 48 órán belül befizetjük, akkor csak 40 euró. 

Autóbérlés

Autóbérlésre mindenképpen szükség van, ha fel akarjuk fedezni a szigetet.

Busz

A távolsági buszok amúgy viszinylag sűrű menetrendjét nem szabad teljesen komolyan venni, mert a sofőrök lazasága következtében gyakoriak a késések.

A távolsági buszokra nem lehet felvinni szörfdeszkát, kerékpárt és kutyát.

Kerékpározás

Étkezés

Ha olcsón akarunk sörözni, akkor keresni kell azokat a helyeket, ahová a helyiek járnak. A britek által frekventált kocsmákban is elég olcsó a sör.

Friss halas étterem

Nagyon büszkék a kecskesajtjukra és a kecskehúsaikra. Népszerű étkük: a ráncos krumpli mojo szósszal.

,, Friss halat a part menti városokban érdemes megkóstolni, ott biztosan friss. Például Gran Tarajal nevű halászfalu messzeföldön híres finom és kihagyhatatlan halételeiről, ahol tradicionális módon készítik el azokat. A papagájhalat és a tengeri tapadókagylót nagyon finoman tudják elkészíteni a szigeten. El Cotilloban is nagyon jó éttermek vannak. A La Vaca Azul (El Cotillo) nevű helyen nagyon finom grillezett polipot szolgálnak fel." forrás

Vásárlás

Fuerteventura spanyol terület, szóval euró a fizetőeszköz. 

Corralejoban van a legtöbb vásárlási lehetőség: szuvenírboltok, rengeteg ruhabolt (spanyol divatmárkák), szupermarketek.

Csütörtöki bolhapiac a Morro Jable-ban

Szórakozás

Corrajelo településen a sziget viszonylatában van némi éjszakai élet koktélbárokkal, éttermekkel. Vannak élőzenés helyek is.

Bulihely Costa Calma-ban (Costa Calma jelentése: nyugalmas part...)

Közbiztonság és kellemetlenségek

A szigeten alapvetően jó a közbiztonság. Zsebtolvajlás, a strandokon lopás ritkán, de előfordul, főleg ha a felelőtlen nyaraló értékeket hagy őrizetlenül.

A legnagyobb veszélyt Fuerteventurán maga a tengeri fürdés jelentheti, főleg a mély vízbe merészkedők számára. Ugyanis bármikor jöhetnek veszélyes hullámok, vagy víz alatti heves áramlatok. Nem szabad túl messzire beúszni. A sziget nyugati partjának felügyelet nélküli strandjain kiemelt elővigyázatosággal szabad csak fürödni. Nem véletlen, hogy a szállodák, szálláshelyek többségét a keleti partra építették.

Főleg ne fürödjünk, ha a strandon a piros zászló leng. A bérautóval legyünk óvatosak a homokdűnék tájékán, mert könnyen el lehet akadni.

Egyéb hasznos információk

 1. Magyarország és Fuerteventura között az időeltolódás 1 óra. Ott van egy órával korábban. 
 2. Legyen nálunk sok euró érme és 10 eurós bankjegyek, mert a 20, 50 és a főleg a 100 euróst sok helyen (pl. a buszon) vonakodva fogadják el váltásra.
 3. Fuerteventurán nincs semmilyen magyar külképviselet, konzulátus, tiszteletbeli konzul. A madridi nagykövetség konzulátusához kell fordulni, ha valami baj van.
 4. Fuerteventura a Kanári-szigetek Afrikához legközelebb fekvő szigete.

Strandok

A szigetnek 150 kilométer hosszú homokos partja van.

A profibb strandokon mindenhol van életmentő szolgálat.

Szuper a sznorkelezés az Isla Lobos természetvédelem alatt álló szigetén!

Playa de Ajuy (Pájara közelében)

Costa Calma

Costa Calmatól délre a strandok többsége nudista.

Jandia

(jendijá)

A repülőtérről hosszú, sivatagos, kopár tájon áthaladó út vezet a Jandia-félszigetre. Itt a sziget legdélibb részén, a fővárostól, Puerto del Rosariótól kb. 100 km-re található a 25 km hosszú, homokos strand, ahol joggal érezheti az ember, hogy a part csakis az övé. A parti szakasz Costa Calma-nál kezdődik, és egészen Morro Jable településig tart. Sokan tartják ezt a részt a világ legszebb és legjobb kanári-szigeteki strandjának. A nudizmus a szigeten hivatalosan nem megengedett, de a végtelen hosszú strandon számos eldugott hely található, ahol ezen kultúra hívei is hódolhatnak a szenvedélyüknek.

Costa Calma

A partszakasz az elmúlt években az egyik legkedveltebb üdülőterületté nőtte ki magát.. A sziget egyik legfőbb jellegzetessége, a kb. 25 km hosszú „Sotavento Beach” óriásstrand itt kezdődik, és egészen Morro Jable halászfaluig tart. A végtelennek tűnő fehér homokos part látványa lélegzetelállító élmény. Ideális hely mind a nap, mind a vízi sportok szerelmeseinek, itt található a „Pro Center René Egli I-II.” szörfközpont is. Bevásárlóközpontok, éttermek, bárok, diszkók, gyógyszertár és orvosi központ biztosítják a gondtalan pihenést.

Fakultatív kirándulások

Betancuria

Gran Tour: A sziget belsejében tett kirándulás során lehetőség nyílik az eredeti varázslatos, kis falvak felfedezésére, mint pl. Antigue vagy a régi főváros Betancuria, ahol a Casa Santa Mariában egy multivision-show keretében megismerhetik a szigetet egy új oldaláról és betekintést nyerhetnek élőben a tradicionális kézművesek munkájába is. Vega de Rio Palmas, egy zöld oázis mellett elhaladva az út bizarr hegyvidéken keresztül vezet Pajarába. A település templomának díszítése azték jegyeket mutat, ez abszolút egyedülálló Fuerteventurán. A sziget legkeskenyebb pontja La Parednél alig 6 km, utunkat innentől a keleti parton folytatjuk. Itt található a sziget egyik leghíresebb strandja, a Sotavento, mely minden évben szörfvilágbajnokságnak ad otthont. Ebéd után a kirándulás észak felé folytatódik. Útközben betekintést nyerhetünk a hímzőnők munkájába, itt rögtön lehetőség nyílik ajándékvásárlásra is. A túra végén még egyszer elmerülhetünk a végtelen homok látványában, a Corralejo melletti El Jable sivatagos természetvédelmi terület felejthetetlen élményében. Subcat tengeralattjáró (Ablakon át és képernyőkön kísérhető végig a víz alatt túra minden pillanata, a kb. 30 m mélység felé haladva megcsodálható az Atlanti-óceán színes élővilága.)

Betancuria

,, A Kanári-szigetek első fővárosa – egyben első gyarmati települése – Fuerteventura földrajzi középpontjában található. Hagyományos kanári házak, a kanári fenyőből készült erkélyeikkel teszik rendkívül bájossá. Feltétlenül látogassunk el a Iglesia Catedral de Santa Mariaba! Innen rövid autóút vezet a Cesar Manrique által tervezett Morro Velosa kilátóhoz, a Tegu-hegyre, ahonnan vulkáni hegyvonulatok hihetetlen látképe tárul elénk, s tiszta időben Lanzarote szigete is felbukkan. Kis kitérővel az őslakosok szent hegyéhez, a Tindayahoz is eljuthatunk." forrás

Mirador Moro Velosa

Oceanarium Explorer (Caleta di Fuste)

Sómúzeum (Las Salines del Carmen)

Oázis park (Európa legnagyobb kaktuszkertje)

Ez a Kanári-szigeteken a legnagyobb állatkert is. Sok álllatot lehet simizni, etetni.

Ez Európa legnagyobb kaktuszkertje is. Van négyszáz tevéjük. Az állatkertben fóka-, hüllő- és papagájshowkat, valamint madárreptetést is tartanak. Külön befizetéssel úszkálhatunk fókákkal, simogathatunk makimajmokat vagy lehet részünk teve szafariban. A belépőjegy ára tartalmazza a transzfer díját bárhol is szálljunk meg a szigeten.

Barranco de los Encantados (Lajares közelében)

Bicajozás a dűnéken

Corralejo nemzeti park

A Fuerteventura északi csücskében fekvő Corralejo a sziget legnagyobb és legnépszerűbb üdülőhelye. Vonzerői: aranyszínű, hosszú homokos partjai és szürreális homokdűnéi.

,, A Corralejo homokdűnéi a kihagyhatatlan látnivalók közé tartoznak. Aki még nem tapasztalta, hogy milyen a csend, annak csak le kell ülnünk a homokdűnéken, behunyni a szemünket és érezni azt a nyugalmat és szabadságot, amit csak itt érezhetünk. Egy mini sivatag a város közelében. (2016)" forrás

La Oliva

Furteventura két ősi településének egyike, számos régészeti lelettel. Látnivalói közé tartozik a 18. században épült négyzetes alakú Ezredesek háza, hajdanán egy ezred garnizonja, a katonai parancsnokok palotája. A csíkos hátú mókusok szívesen időznek az épület közelében. A magánkézben lévő Casa Mané múzeumban a helyi művészek munkáival ismerkedhetünk meg. forrás

El Cotillo

A sziget északnyugati részén fekvő halászfalu valódi szörfparadicsom. Régi kikötője, holdbéli tájjal körülölelt világítótornya és a Tostón erődből elénk táruló pazar kilátás miatt érdemes odalátogatni.

Mélytengeri horgászat

Barracuda, marlin, tonhal stb.

Olvasmányos linkek

"Ez a sziget laposabb, és kicsit északabbra van, így klímája sivatagosabb, naposabb és egyenletesebb is, mint azoké. A felhők miatt tehát a fővárosban sem kell annyira izgulni. A Google Streetview-n virtuálisan végigsétálva Puerto del Rosariót azonban hamar rá kellett jönnünk, hogy nem érdemes ott maradnunk: hiába a legnagyobb település a szigeten, a 37 ezres városka nem túl izgalmas. Akkor már jobb választásnak tűnt a közeli reptér másik oldalán lévő Caleta de Fuste nevű üdülőváros, ahol jóval kényelmesebb apartmant találtunk medencével. Mivel azonban ez a szállás az első ott töltött napunkon még nem volt szabad, kipróbáltuk Puerto del Rosariót is egy éjszakára.

A már említett buszút után nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk: egy eléggé kihalt, jellegtelen kisvárost. Igazából a szállodánk recepciósa dobta csak fel a hangulatot, aki lelkesen mesélt mindenről, sőt még a számítógépéhez is odaültetett, hogy nyomtassam ki a visszaútra szóló beszállókártyáinkat. Ő ajánlotta a Cangrejo Colorao nevű éttermet is a vacsora elköltésére, és tanácsában nem kellett csalódnunk. Bár a hely árfekvése nem volt kimondottan olcsó, a paellájuk maga volt a csoda: nem azért, mert a kétfős adag simán elég lett volna négy embernek is, hanem főként azért, mert minőségében, frissességében, összetételében ilyet még soha nem ettünk.

A várost könnyedén bejártuk a másnap délutáni buszindulásig. Volt egy pofás kis strandja, egy szép temploma, amely előtt épp kisiskolások olvastak fel törvényi paragrafusokat szigorú sorban álló egyenruhásoknak, meg egy kikötő, ahová épp akkor futott be egy német turistákat szállító, hatalmas tengerjáró. De tényleg ennyi. A központtól távolabb éttermet sem találtuk, így visszamentünk ebédelni a kikötő közelébe. (2014)" forrás


,, Az okát nem tudni, de a világon a legszebb naplementék Fuerteventura szigetén láthatóak, pontosabban az El Cotillo nevű strandon. Lélegzetelállító látvány, ahogy a nap az Atlanti-óceán horizontja mögött lenyugszik. Keveseknek adatik meg az élmény, hogy ilyen csodát lásson. (2016)" forrás

Fotóegyveleg

(utána kommentek láthatók)

Dűnék

Virgen de la Pena

Puerto del Rosario temploma

Vissza az elejére


Kommentek

Detti, 2017. 02. 24. 10:38
Köszönöm szépen a gyors választ! Mivel a szállást nem tudom módosítani Lanzarotén (nincs hely ), így úgy döntöttünk, hogy Fuerteventurán leszünk 22-25-ig, és akkor megyünk át komppal. Fuerteventurán a Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura OrigoMare szállodában foglaltam, úgy tűnt ez nincs túl messze a komptól, és Lanzarotén a HL Paradise Island hotelbe megyünk majd. Talán ez sincs túl messze.


úti kritikus, 2017. 02. 24. 08:26
Kedves Detti!

Fuerteventura repülőteréről a Corralejo-i kompkikötőhöz az eljutás: busz vagy taxi. A busz körülményes, még átszállásra is szükség lehet, és ez bőröndökkel nem leányálom. A taxi a legegyszerűbb. Kb. 50 euró. Ennyi gyerekkel még inkább a taxi a jobb megoldás. Tán anyagilag is.
Busz: reptértől a 3-as busz, majd a 6-os busz. menetidő kb. egy óra.
Taxival kb. 35 perc.
A Fuerteventura-i kompkikötő (Corralejoban) és túloldalon Playa Blanca között 3 komptársaság is közlekedik, összesen napi 17 járattal. Van 25 perces, 35 perces és 45 perces időtartamú hajózás. Még este 11-kor is megy hajó. 30 euró a menetjegy.


Detti, 2017. 02. 23. 12:22
Mi 2017.10.25-11.01-ig szerettünk volna Lanzarote szigetére menni. Le is foglaltuk a szállást. Erre a wizzair módosította a menetrendet. Most azt találtam ki, hogy otóber 22-én elmennénk Fuerteventurára, és onnan kompoznánk át Lanzarotera. Ez mennyire kivitelezhető? Milyen messze van a reptér a kompkikötőtől? Hány órakor megy az utolsó komp? Három gyermekkel mennénk, a legkisebb akkor 1 éves lesz. Vagy hogyan oldható meg másképpen ez a számomra nem kis probléma? Köszönöm!


Erzsébet, 2017. 02. 22. 18:04
Kedves Dalmi,
ha még nem késő, a Pluscar-nál csak a tényleges autóbérlési díjat kell fizetni, nincs zárolás, nincs kaució. Fontos, hogy csak bankkártyával egyenlíthető ki a bérlési díj, készpénzzel nem. Egy nagyon jó állapotú autót kaptunk, 97 Euroért 1 hétre (4 felnőtt részére!), semmilyen egyéb költség nem volt.


úti kritikus, 2017. 02. 16. 21:14
Itt olvasható két külön értékelés is a hotelről:

http://utikritika.hu/kanari-szigetek/fuerteventura/szallas_420_elba_sara_beachgoilf_resort


István, 2017. 02. 16. 19:31
Kedves "úti kritika".
A hotel amit ki választottam , Elba Sara Beach &Golf Resort egy 4x hotel.


úti kritikus, 2017. 02. 16. 14:56
Kedves Detti!
A sokéves tapasztalat alapján mondom, hogy március elején kb. 17-18 fokos lesz a tengervíz hőmérséklete. Ne tervezzenek tengeri fürdést, koncentráljanak a medencére. A legkevésbé szeles vidék délen van, ahol Jandia térségében van nagyobb hotelválaszték. Mivel a tengeri fürdés kicsukva, így igazán nincs is jelentősége, hogy hol van kevés hullám és hol mélyül lassan a víz. Érdemesebb azután érdeklődni, hogy a kiválasztott hotel medencéje temperált-e. Hotelválasztásban tudunk segíteni úgy, hogy a medencéről is adunk igazmondó infót.


Detti, 2017. 02. 16. 14:45
Sziasztok! Iden marcius elejen szeretnenk Fuerteventura-ra utazni a Ferjemmel es az 5 eves Kisfiunkkal. Lehet ilyenkor mar furdeni a tengerben? Kb hany fokos? Illetve van otletetek, melyik partszakaszra, akar szallodaba menjunk, ha a leheto legkisebb legmozgast szeretnenk, illetve lassan melyulo, hullammentes partot? nagyon koszonom elore is a segitsegeteket! :)


úti kritika, 2017. 02. 16. 07:51
Szia István!

Tavaly május végén az óceán hőfoka 19 és 20 fok között mozgott.
Fuerteventurán szinte mindig szeles az idő, s így persze május végén is. Legdélebbre, Jandia térségében viszonylag a legkellemesebb az időjárás. Caleta de Fuste Jandiánál szelesebb, de még mindig kevésbé, mint északon. A két és féléves kislányt rendesen be kell burkolni, ha kimentek a partra sétálni. Ha olyan a hotel, akkor ott a belső nyitott területen, a medence tájékán széltől védetten lehet pihizni. Melyik hotel?


Istvan, 2017. 02. 16. 00:21
Sziasztok!Végigolvastam a kommenteket, szeretnék egy pár információt az oceán höfokárol ebben az idöbe?fürdésre már alkalmas lehet,és hogy mekkora széllel kell számolni általánosságban?Mi a párommal és 2 és fél éves lányunkkal megyünk május vége felé fuerteventurara -caleta de fustere,Igaz elötte egy hetet leszünk Gran Canarian.
Remélem nem volt rossz választas ez a sziget,Tenerife helyett,mivel nem akartuk a nagy nyüzsgést.
Aki esetleg járt ott ebben az idöszakban,irjon hogy mire számithatunk majd.
Köszönöm


Erzsébet, 2017. 02. 15. 16:02
Kedves Dalmi, mi is csak vasárnap indulunk, így saját tapasztalatom még nincs. Mikor utaznak? Esetleg vasárnap után már tudok mit írni (tapasztalatról).


Dalmi, 2017. 02. 10. 12:03
Kedves Erzsébet!

Hamarosan Fuerteventurara utazunk! Autóbérléseben nem vagyok tapasztalt! Mennyire voltak megelégedve a Pluscar szolgáltatásaival? Hogyan lehet fizetni, illetve kell kaució? Zárolnak valamennyi összeget a bankkártyán?


Erzsébet, 2017. 02. 07. 10:26
Köszönöm szépen. Igen, megjelölték a parkoló számát, ahol átvehető az autó.


úti kritikus, 2017. 02. 07. 07:18
Kedves Erzsébet!
Igen, megerősítem, hogy a szigetre plasztik személyi igazolvánnyal be lehet lépni. Fuerteventura teljességgel olyan területnek számít, mint az európai Spanyolország. Fuerteventura Afrikában van, de európai uniós területnek számít. Azért persze a személyi érvényessége legyen rendben...
Ha jól tudom, a Plus Carnak nincs a reptéren irodája, de a képviselőjük a parkolóba átadja a kocsit, ha a rendelés reptéri felvételről szól. Ebben nem vagyok biztos.


Erzsébet, 2017. 02. 06. 22:36
Köszönöm szépen, még december végén foglaltam a Plus Carnál, reméljük, a mi esetünkben is minden rendben lesz :)

..és ugye jól tudom, hogy elég a plasztik személyi igazolvány? (nem szeretnék kellemetlen meglepetést a reptéren).

Köszönöm a választ.


úti kritika, 2017. 02. 06. 22:18
Kedves Erzsébet! A Plus Car helyi viszonylatban megbízható szolgáltatónak számít. A gépkocsik viszonylag jó állapotban vannak. Nincs kaució. Lehet fizetni késpénzzel és bankkártyával is. Érdemes itthonról foglalni vagy online vagy a Vistánál.


Erzsébet, 2017. 02. 06. 11:16
Jó napot kívánok, ha valaki tud nyilatkozni a Plus Car autókölcsönzőről, köszönettel veszem :)

Megbízhatóak-e, kérnek-e kauciót, hogyan lehet fizetni?

KÖSZÖNÖM.


Krisztián, 2017. 01. 10. 10:38
Kedves Úti Kritikus!

Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást és kiegészítést. Az olcsóbb apartman kategóriában nézelődtem szállás ügyben. Például a Castillo Beach vagy Puerto Caleta. De szóba jöhetne a La Piramide szálláshely Antigua-ban. Ha konkrétan ezen szálláshelyek közül tudna konkrét véleményt mondani valamelyikre, az nagyban a segítségemre lenne.

Előre is köszőnettel!


úti kritikus, 2017. 01. 08. 10:56
Kedves Krisztián!
Precízebb Caleta de Fuste nyaraló település (város) strandjairól beszélni. Ez egy kb. 660 méter hosszú, finom homokos part kicsit eltérő minőségű strandokkal.
Az itteni strandok előnye, hogy kevésbé hullámosak, és nincsenek a fürdést, úszást nehezítő víz alatti áramlatok. A víz lassan mélyülő és emiatt e partszakasz népszerű a kisgyermekes családok körében.
Van olyan partszakasz, ahol 2016. december végi információk szerint jelentősebb építkezési munkálatok miatt nem lehetett fürödni!!!
Amúgy a Sheraton és az Altantic Centre előtti partszakasz a legjobb.
A környék hoteljei mind közel vannak a parthoz.
Ami az autóbérlés fizetését illeti. A szigeten az autóbérlő cégek többsége a hitelkártyát fogadja el, de helyben tájékozódva talán lehet találni egy-kettőt, amelyik elfogad készpénzt, vagy debit kártyát. Azt ajánlom, hogy érkezéskor a repülőtéren kérdezősködjön előre az autóbérléses cégek pultjainál. A Payless Car kölcsönzőt nézze meg legelőször. Azok eléggé rugalmasnak tűnnek.


Krisztián, 2017. 01. 07. 20:26
Üdvözlet!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e tapasztalat Puerto Caleta strandjaival kapcsolatban? Olvastam, hogy a déli részen van a legszebb strand, de nem szeretnénk autót bérelni az egész vakáció idejére, maximum 1-2 napra. Esetleg autóbérléssel kapcsolatban lehet-e tudni, hogy valamelyik elfogadja-e a dombornyomott debit kártyát is esetleg a kaucióhoz?

Előre is köszönettel!


Sharon, 2016. 10. 30. 23:45
Mi most november 13-20-ig megyünk 28 éves lányommal Fuerteventurára, és a Playe de Jandia szállodában szállunk meg FP ellátással. Nagyon várjuk az utat, reméljük jól fogjuk érezni magunkat, az idő is kedvező lesz és a szállás is. Majd megírom élményünket, ha visszajöttünk. Ági


rolkó, 2016. 10. 30. 15:03
Kedves Gyuri!
Mi a két éves lányunkkal Caleta de fuste-n voltunk, van egy kis nyüzsgés is és olyanok az öblei, hogy nincs hullám!!! A többi strand csodálatosabb , DE sokall hullámosabbak és ott állandóan fúj a szél!! Mi inkább a bungallós szállókat kedveljük, de ott is volt All Inclusive! Megéri, finomak az ételek és bőséges! Ha esetleg érdekel még vmi....


Gyuri, 2016. 10. 27. 10:23
Szeretnék információt kérni, aki tud, kérem segítsen.
Január közepén mennék párommal és 2 éves lányunkkal Fuerteventurára.
Melyik helyet tudná nekünk ajánlani? Corralejo, Jandia, Morro Jable esetleg más? Kedveljük a szép strandokat és este egy kis nyüzsgést.
Kinéztem három szállodát, tudna segíteni a döntésben?
Suit Hotel Atlantis Fuerteventura (Corralejo)
Barcelo Jandia Playa (Morro Jable)
Ifa Altamarena (Morro Jable)
Fuerteventura Princess Jandia)

Vagy esetleg mást ajánlana? Max. 40-50000Ft körüli szoba ár lenne jó éjszakánként.

Fontos a gyerek szempontjából, hogy megfelelő medence és játék lehetőség legyen és nagyon közel legyen a part.
Érdemes all inclusive ellátást fizetni?

Nagyon köszönöm előre is a segítségét.


Estók Endre, 2016. 05. 10. 18:20
Nagyon jó leírás, köszönjük szépen!
Mi Júniusban megyünk másodszor mert beleszerettünk a szigetbe.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon