ÚTIKRITIKA.HU / Gran Canaria / Maspalomas


Gran Canaria / Maspalomas

Maspalomasról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények|Odajutás|Szállás| Ajánlott hotelek| Közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Egyéb hasznos információk| Strandok| Dűnék|Látnivalók| Programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

Ez az aloldal a szerkesztés folyamatában van. Kérünk némi türelmet.

Maspalomasról dióhéjban

A sziget délkeleti részén fekszik. Közismert nyaralóközpont. Már jó ideje a fejlesztések révén összenőtt Playa del Ingles-szel, és Meloneras-szal is. 

Maspalomas éjszakai élete nem vetekszik Playa del Ingles-szel vagy Meloneras-szal, viszont Maspalomas strandjai szebbek.  Maspalomas inkább való gyermekes családoknak, mint a bulis, nagyvilágias Playa del Ingles. 

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A Maspalomas-is strandról átsétálni Playa del Inglesi strandra 

2. A csodás színű és vonalú dűnéken mászni-csúszni

3. Szerdán és szombaton délelőtt az alkalmi piac csarnok részében a friss termelői zöldségek, gyümölcsök választéka (az Avenida Finnair-en keresztül vezet oda az út)  

4. Maspalomas zömében sík területű (a dűnéktől eltekintve), s így könnyű bicajozni, sétálni, babakocsit tolni

5. Viszonylag olcsó a taxi

6. Nincs sok szúnyog

Nem tetszett

1. A Faro 2 üzletközpont hanyatlásának lehangoló jelei  

2. Az éttermek teraszain kifogni a szomszádois asztalnál cigarettafüstöt felénk eregetőket

3. A nudisták nem mindig öltöznek fel időben. A gyerekek ezt  nehezebben értik meg.

4. A rengeteg hamisított márkájú kézitáska (Made in China)

Vélemények

,, Maspalomast imádtam, mert úgy éreztem ott magam, mintha a sivatag közepén egy oázisban pihennék. Erről gondoskodott a városban elterülő mini homoksivatag, azaz homokdűnék világa. Feljutni a dűne tetejére és meglátni az óceánt pedig olyan volt, mint kiszabadulni egy állandóan lefelé húzó kéz fogságából. Szabadság, a végtelen szabadság, ezt jelentette nekem Maspalomas. S a tengerparti nyaralás varázslatát. Kilométereken át sétálni a homokos parton, úgy, hogy közben a víz időnként újra és újra megsimogatja a lábad, éppen olyan érzés volt, mint a szerelem, amely kiviszi a lábad alól a talajt, s hagyja, hogy szabadon szárnyalj. " forrás

Odajutás

Repülőtérről

Taxival

Busszal

66-os busz (és még a 90-es, az 5-ös és a 36-os?) , 4 euró

Las Palmasból

Busszal

A 30-as busz közlekedik Las Palmas és Maspalomas között.

Szállás

Tanácsos alaposan utánanézni, hogy a roppan kiterjedt területű Maspalomas melyik részén van a hotel, mert számít a környék milyensége. Lehet tőlünk kérni tanácsot ez ügyben: utikritika@utikritika.hu

Ajánlott hotelek

1 csilagos: Capri Bungalows (7 éjszaka) ,

2 csillagos: FBC Fortuny Resort ,Parque Bali Bungalows (7 éjszaka) , Cordial Green Golf (7 éjszaka) ,
CORDIAL GREEN GOLF

3 csillagos: Canary Garden Club , Caybeach Princess , Vista Flor Bungalow (7 éjszaka) ,

4 csillagos: Hotel Siesta Suites , Maspalomas Resort by Dunas (7 éjszaka) ,

5 csillagos: Salobre Hotel Resort & Serenity , Riu Palace Oasis (7 éjszaka) ,

Családbarát hotelek: Occidental Margaritas ,

Apartmanházak: Apartamentos Dunaoasis Maspalomas (8 nap/ 7 éjszaka)

Egyebek: Eó Maspalomas Resort (8 nap/7 éjszaka) ,

Közlekedés

Taxi

Maspalomasban jó sok, kb. 350 taxi működik, szóval nincs gond szabad taxit találni.

Uber

Étkezés

Vásárlás

Príma az új Mercadona szupermarket.

Szórakozás

A Playa del Ingles-i Kasbah centre övezetében van a legtöbb bulihely a fiatalok számára.

Egyéb hasznos információk

Strandok

Dűnék

Látnivalók

Programlehetőségek

Olvasmányos linkek

,, Maspalomas szigetszerte két dologról híres: a végtelen német turistatömegről, és az egyedi természeti szépségeiről. Amint beérünk a városba, az első egyből nyilvánvalóvá is válik: hosszú időn át kanyarog a busz a hotelek és az úszómedencék között, fehér vászonnadrágos, középkorú, feltűnően szőke hajú és különböző mértékben vörösre sült turisták mellett elhaladva. Legfőképpen a németek körében népszerű a városka, őket célozza meg a rengeteg német nyelvű felirat, ami a házi krumplisalátától kezdve a gyors orvosi segítségen át mindenfélét próbál eladni nekik, anyanyelvükön reklámozva.

Érdekes elnézni ezt a réteget, akik az átlagos német középosztálybelieket képviselik: könnyűszerrel utaznak el a tél közepén a tavaszba, és töltik el a nyaralás egy hetét a minigolfpályán és a szálloda medencéjében, pár száz méterre a tengertől, de mégsem látni az arcukon az elragadtatottságot. Az egész város engem a Balaton teljesen beépített partjaira emlékeztet: a szállodák, vendégházak távolba vesző sora, a rengeteg német kiírás, a büfék olajszaga, éppen csak a lángos és a hekk hiányzik... kicsit elszomorító, hogy a turizmus mennyire igénybe veszi és elcsúfítja az olyan fantasztikus természeti helyeket, mint amilyen a Balaton vagy Maspalomas lehetne.


A helyiek a befogadó és liberális hozzáállásukról híresek, így különösen kedvelt a város a nudisták és a melegek körében is: rengeteg a meleg és a melegbarát bár, szórakozóhely, a strandon pedig van külön meleg és nudista szakasz is. Ami meglepő, hogy nagyon kevés a fiatal; leginkább az ötvenes, hatvanas éveiben járó és a nyugdíjas nyugat-európaiak látogatják a várost.

A városi legenda szerint a strand bozótosa egyfajta swinger klubként is működik – ki tudja, ebből mi igaz, de az elég mulatságos látványt nyújt, ahogyan a nyugdíjas nudisták sétálgatnak a bokros részről a tengerbe, többek között lógó pocakkal. Nem tudom, mi célból, de folyton csak azt láttam, hogy egyszerre több csapat is bandukolt szépen lassan, jobbról balra, balról jobbra, a víztől a bokrokhoz és vissza, miközben turistacsapatok fényképezkedtek a híres természetvédelmi övezetben. (2013)" forrás

Fotóegyveleg

szieszta

Dűnemászás - szuper gyerekprogram


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon