ÚTIKRITIKA.HU / Gran Canaria / Időjárás hónapokra bontva


Gran Canaria / Időjárás hónapokra bontva

Ennek az ololdalnak a szerkesztése folyamatban van.

Gran Canaria időjárása januárban

Még a napfényes Gran Canarián is télinek nevezhető a január, természetesen nem az itthoni viszonylatban. Azért bizony hó és fagy is előfordul a szigeten, de csak a hegyi magaslatokon. A sziget déli részének nyaraló övezeteiben nincs ilyesmi. A 2 ezer méter magasságban, a Pico de las Nieves csúcsain állandó hóréteget is látni, ha oda fentre van gusztusunk januárban felmenni. Inkább azért a hegyekben is csak jeges szelek fordulnak elő.

Maspalomas, vagy pl. Puerto Morgan térségében januárban is süt a nap. Még ha a sziget több részén felhős is az idő, a dűnék közelében napközben minig süt a nap.

Gran Canarián januárban az átlagos nappali hőmérséklet 21 fok körül mozog, a déli területeken inkább 24 fok körül. Éjszaka a parokon 14 fok körülre is lehűl a levegő.

Tengeri fürdés csak bátraknak, hiszen januárban a víz kb. 19 fok körüli.

Gran Canaria időjárása februárban

Február az év legcsapadékosabb hónapja Gran Canarián. Ennek persze van sok hátránya, de egy előnye is, nevezetesen az, hogy ilyenkor kezdődik a mandulavirágzás és a mandulafák a fehér-rózsaszín színtengerbe borítják a szigetet. 

Napközben kellemes a hőmérséklet, és mivel nincs hőség, lehet jókat kirándulni. A 20 fok körüli nappali átlaghőmérséklet azért némi strandolást is lehetővé tesz. Itteni strandolós nyaralásra azért a nyári hónapok megfelelőebbek a magasabb hőmérséklet és a kevesebb csapadék miatt. Februárban a tengervíz 18 fok körüli, ami azért a magyarnak túl hideg. 

Gran Canaria időjárása márciusban

Márciusban a nappali maximális hőmérséklet 22 fok körül mozog.

Maspalomas utcán márciusban mértek ilyet is

Éjszaka 15 fok körül van. A tengervíz 18 fok körüli, azaz németes bátorság kell hozzá.

Márciusban a téli hónapokhoz képest csökken az esős napok száma. A hőmérséklet emelkedik, a napos órák száma gyarapodik.

Márciusban a sziget északi részén teljes pompájukban tündökölnek a tipikus Kanári-szigetek-i harangvirágok.

Gran Canaria időjárása áprilisban

Gran Canaria időjárása májusban

GRan Canaria időjárása júniusban

Gran Canaria időjárása júliusban

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon