ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura / Corralejo


Fuerteventura / Corralejo

Corralejo-ról dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett |Vélemények |Odajutás |Szállodaválasztás |Közlekedés|Vendéglátás|Vásárlás|Szórakozás| Egyéb hasznos információk |Strandok |Látnivalók |Programlehetőségek |Olvasmányos linkek |Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

.

Corralejo-ról dióhéjban

(kiejtés: korálého)

Nem egy nagyváros, de roppant mzgalmas. Közel 17 ezer állandó lakosa van. Meglepően sok az olasz (itt dolgozó vendéglátósok, de nyaralók is), a többi nyugat-európai (brit, francia, német, holland stb.)

Ide leginkább a bulizni vágyóknak érdemes jönni, mert nagy az éjszakai élet. Főszezonokon kívül (május, június, szeptember, október) viszont eléggé nyugis.

A strandok szépek, de fürdés szempontjából nem olyan jók, mint a sziget déli részén (pl. Jandia). A strandok többnyire vegyesen homokosak és lávakövesek. Nagyon gyakran fúj a szél a parton. Azért a sziget északi felén még mindig Corralejo térségében vannak a legjobb strandok, és látványosak a dűnés partok. 

Vizisport kedvelőnek jó a hely (kajak, búvárkodás, kite szörf, csónakozás stb.)

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A még (egyelőre?) megmaradt dűnék, a Corralejo nemzeti park (a két Riu hotel előtti part)

2. A rengeteg étterem közül azért találni néhány jót is, ami nem csak a briteknek felel meg (pl. a kikötőnél egy-két halas étterem, valamint a Casa Marcos Villaverde-ben)

3. Praktikus, hogy közel van a Lanzarote-ba közlekedő kompok kikötője (vonzó hely odaát Playa Blanca)

4. Corralejo bevásárlóutcáján és La Olivában van néhány komolyabb divatbolt

5. Három napra autót béreltünk (90 euró, Ford Ka) és ez az időkeret éppen elég is volt a sziget felfedezéséhez

6. Szabadtéri konditermek nyugdíjasoknak. Nagyon szép kezdeményezés, többet is láttunk, sajnos edző nyugdíjast egy darabot sem.

7. Óriási élet estefelé a Plaza Félix Estévezen

8. Kedveltük Corralejo-t, mert élvezetes, nem nagyzolós, természetes, rokonszenves üdülőhely helyiek által lakott, normális, hétköznapi negyedekkel

Nem tetszett

1. Félbehagyott, romossá vált építkezések (főleg hoteleknek szántak)

2. Apálykor az éles lávaköveken keresztül balesetveszélyesen próbálni bemenni a vízbe

3. A nagy hullámok, sodrások miatt gyakran körülményes a tengeri fürdőzés, főleg úszni gyengén tudók számára

4. Rengeteg nyaralóház épül és ezek egyre inkább ellopják az eredeti természetet, például a szép homokdűnéket

5. A rengeteg hangoskodó brit a pubjaikkal

6. A szuvenírboltokban silány, giccses (vagy obszcén) ázsiai gyártmányokat, luxus márkák gyenge hamisítványait árulnak

7. Corralejo tengeri promenádja kicsi és semmi különös

8. Waikiki rettentő koktélja 

Vélemények

,, Alig vártam, hogy Corralejot is megnézzük, mert soha nem láttam még sivatagot és minden vágyam volt mélyen belefúrni a lábam a puha, forró, fehér homokba. Már az odavezető út is fantasztikus volt, hiszen nem sok helyen látni aszfaltos autóutat egy sivatag közepén. A dűnék mögött nem is olyan messze látszik az óceán, a kite-ozó tömeg és a strandolók, akik vagy meztelenül, vagy fürdőruhában élvezik a napsütést. (2018)" forrás


Kriszta fotója


,, Mászd meg Corallejo dűnéit!  A 2600 hektáros nemzeti park teljes egészében gyönyörű fehér homokkal van borítva. Kora reggel vagy naplementekor érdemes meglátogatni, amikor narancsvörös borítást kap a nap fényétől. Ne felejts el legurulni a dűnéken. " forrás


Corralejo-ben érződik, hogy az angol turisták igényeit próbálják kielégíteni, foci közvetítéstől harsogó pub-ok, az angolok kedvelt ételeit kínáló éttermek, luxus üzletek. (k.k., 2019)

Odajutás

A repülőtértől átlag 30-40 percre (kb. 35 km). A kompkikötőből gyalog 15 perc.

Szállodaválasztás

Sok hotelben óriási többségben vannak a brit bulis népek. Hangosak, gyakran bunkók. Érdemes előre tájékozódni. Viszont nagyon máshol, mint a belvárosban lakni nem érdemes. Megfizethetetlen, hogy egy pékségben reggelizünk, utána két perc lemenni strandolni egyet, utána haza, zuhany, munka, sport, akármi és újra strand.

Ajánlott hotelek (2022-ben):

2 csillagos: 

3 csillagos: Hotel Boutique TAO Caleta Mar , Labranda Aloe Club Resort , Arena Beach RIU OLIVA BEACH RESORT

4 csillagos: LABRANDA BAHIA DE LOBOS  , RIU PALACE TRES ISLAS , BARCELO CORRALEJO SANDS ,

5 csillagos:

--------------------------------------

Nem ajánlott hotelek: Oasis Dunas , Hesperia Bristol Playa ,

Némileg kockázatos: a 3 csillagos Oasis Papagayo Sport & Family,

Közlekedés

Taxi

Szerencsére használják a taxiórát és a városon belül a viteldíjak nem vészesen drágák (3-4 euró). 

kr

Busz

Rendes, normális buszközlekedés van a szigeten belül. A városon belül semmi, csak a külső részeken.

Kerékpár

Nagyon népszerű. Sokszor a kikötése problematikus, kevés a bicikliparkoló.

Autóbérlés

A városban csak helyi irodákban lehet, sokszor nem is foglalható előre. A gond nem a kocsi kibérlésével, hanem az éjszaki parkolással lesz. Persze csak annak, aki a belvárosban lakik. Máshol viszont Corralejoban nem szabad lakni.

,, Fuerteventurát egy hét alatt körbe lehet járni úgy, hogy tényleg mindent megnézünk. Természetesen ehhez kell egy kocsi, de szerencsére autóbérlés ennyire könnyű még nem volt, mint itt. Cicar mindenek felett! Elég a repülőtéren beállni a sorba (nálunk nem is volt sor, egyből fogadtak) és elmondani, hogy milyen autóra van szükségünk. (2019)" forrás

Vendéglátás

Sok és jó étterem közül választhatunk Corralejoban. nagy divat a fúziós, azaz mindenféle kevert konyhák divatja. Nem drágább, mint a kontinentális Spanyolországi éttermek. Érdemes kipróbálni az olaszokat is, ők ugye ebben nagyon tehetségesek. Amiből kicsi a választék: gyümölcsök.  De ez a sziget jellegből adódik, itt semmi sem terem meg, mindent ide kell szállítani.

Kriszta fotója

Vásárlás

Kriszta fotója

Szórakozás

Sokszor van gitáros buli a parton, karneválés egyéb városi bulik. Ezek nagyon hangulatosak. Főleg a helyiek vesznek részt rajta és a spanyolok jól tudnak mulatni, ha egyszer bele lendülnek. A bulik a pubokban folyamatosak, de ott csak a pultos a helyi erő.

Kriszta fotója - tengerparti táncolás volt

Egyéb hasznos információk

Kriszta fotói

Strandok

Corralejo strandjainál a tengervíz lassan mélyül. Vigyünk itthonról valami fürdőszandált, mert szükség lesz rá a régió strandjain. 

Két napozóágy és egy napernyő napi bérlése jellemzően 9 euró.

Playa Corralejo Viejo

Kicsi, hangulatos, strand a központnál. Aany színű, finom a homok. A víz tiszta, még november végén is langyos. Sokáig sekély és itt-ott kövek okoznak  kényelmetlenséget. A fürdős rész kijelölt, mentesített a vizi sportosoktól.

Kriszta fotói

Flag Beach

m. g. fotója

Látnivalók

Kriszta fotója

Programlehetőségek

Buggy és quad túrák

Előre le lehet foglalni ezen a linken.

Vízi vidámpark (Water Park)

Isla de Lobos

Érdemes átmenni, nagyon szép kis sziget, félnapos kirándulásként is jó. 15 perc a hajóút odáig.

Átkompozni Lanzarotéra

Ez már 25-45 perc, Playa Blanca Lanzarote egyik kiemelt turisztikai térsége, érdemes megnézni. Egynapos program.


Régi malmok

Az igaziak az út mentén mindenhol vannak a szigeten. A karban tartott, kifestett malmok roppant jó fotótémák. Más nagyon nincs bennük.

Kriszta fotója- Calle Isaac Peral

Olvasmányos linkek

,, Az északkeleti szegletben nőtte ki magát Corralejo, halászfalui státuszából vált fontos turistaközponttá, melynek hamisítatlan hangulata, éttermei, kávézói, szórakozóhelyei, olasz bevándorlókkal tarkított hétköznapjai nemcsak a szörf szerelmeseinek, hanem minden idelátogatónak egy életre szóló élményt ajándékoz.

Az óceán vize kristálytiszta, színe szemet gyönyörködtető és változatos attól függően is, hogy fehér homokos, aranyhomokos, köves vagy vulkanikus fekete homokos parton vagyunk éppen.

Itt soha nem ér annyi mesterséges külső impulzus, mint egy nagyvárosban, éppen ezért lehetőséget ad magunkra jobban odafigyelni, észrevenni a minket körülvevő természet ajándékait, megcsodálni és elmerülni a színekben, messzire nézni a kopár hegyek felett, megpihentetve a szemet s az idegrendszert, a szél átszellőzteti a fejet, az óceán vize felrázza az érzéseket. (2017)" forrás


Kriszta fotója


,, Sotavento partján történt nyaralásunk legszürreálisabb és egyben legizgalmasabb élménye. A délelőtti órákban a strand szinte csak homok és alacsony, átlátszó türkizkék víz, amiben egészen nyugodtan lehet sétálgatni több száz méteren keresztül. Úgy éreztük magunkat, mintha a paradicsomban, vagy legalábbis a Maldív-szigeteken lennénk, miközben hátizsákostul andalogtunk a bokáig érő vízben a szörfösök között.

Amikor egy mini homokszigethez értünk - úgy döntöttünk - ez tökéletes helyszín lesz arra, hogy szénné égessük magunkat a tűző napon. Pár perc leforgása alatt azonban a mennyország pokollá változott, hiszen a sziget - amin eddig feküdtünk – egyszer csak szó szerint eltűnt alólunk. Hirtelen konstatáltuk, hogy megérkezett a dagály és „menekülnünk” kell. Nem gondoltuk volna, hogy bármiféle extrém sport kipróbálása nélkül sikerül az egekig feltornázni az adrenalin szintünket, de fergeteges élményként raktároztuk el ezt is. " forrás

Kriszta fotója

Fotóegyveleg

Molina de Juan Morera

Villa Tabaiba - Av. Corralejo Grndes Playas

Plaza Patricia Calero

Kriszta fotói 


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon