ÚTIKRITIKA.HU / Barcelona


hirdetes


útikritikák


Barcelona

Barcelona

Barcelona dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Elter Karesz fotójaBarcelona dióhéjban

2023-as becslés szerint 1,6 milliós a lakosság, de a vonzáskörzetet is beleszámolva, 5,6 milliós.

Turisztikailag kiemelkedő nagyvárosokról nehéz általános bevezetőt írni sematikus, közhelyes megállapítások nélkül. Ki is hagyjuk a kísérletezést. Mi inkább rögtön itt az elején szabadjára engedjük a személyes, szubjektív, személyes vélemények áramlását. Minden utazó a maga módján úti kritikus, és természetesen különbözőképpen éli át Barcelona élményét. Honlapunkon egyáltalán nem akarjuk csak egyetlenegy szemüvegen keresztül láttatni ezt a varázslatos várost. Kérjük, hogy valamennyi fejezetünk bármely részéhez szóljon hozzá közvetlen kommenttel, vagy írjon nekünk az utikritika@utikritika.hu e-mail címre.

M. Dávid fotója

 • Havi átlagos nettó fizetés: 1830 euró (2023-ban)

Időjárás

Barcelona időjárása

Amennyiben a honlapunk Barcelona fejezetében valamilyen kérdésre nem talál választ, vagy az utazás tervezésénél (repülés, szállás, programok stb.) az ajánlatokhoz összehasonlítási alapot keres, akkor kifejezetten érdemes Barcelona-szakértőhöz fordulni: utikritika@utikritika.hu

Barcelonai hotelek foglalása itt - hotelscombined.com -magyarul

A barcelonai utazáshoz mindenképpen tanácsoljuk utasbiztosítást kötni. Ezen a linken - a honlapunk jóvoltából - kedvező árú ajánlatot lehet kapni.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Barcelona különleges, kozmopolita hangulata
 2. A tenger közelsége, a csodálatos, hosszú tengerpart
 3. A tengerparti "Chiringuito”-k, homokba telepített büfék, kávézók
 4. A sok-sok megunhatatlan látnivaló
 5. A városi parkok, legfőképpen a Montjuic-on
 6. A jól öltözött, helyi idős hölgyek és urak látványa, ahogy a Rambla-kon sétálgatnak
 7. A sok-sok étterem és kisvendéglő, ebben a városban sose maradsz éhen…
 8. Az, hogy Barcelonában mindig van valami ünnep, utcabál, fesztivál
 9. A Grácia negyedben levő Verdi utca színes boltjai
 10. Az Eixample negyed párhuzamos utcái
 11. A Drassanes metrómegálló

Nem tetszett

 1. Az állandó turista tömeg, mert itt egész évben szezon van, a Ramblas-on alig lehet megmozdulni a sok turistától
 2. A belvárosban nem lehet csöndes szállást találni
 3. Barcelonában a zsebtolvajok miatt nagyon kell vigyázni az értékekre
 4. A rossz arcú arab bevándorlók a frászt hozzák az emberre, még akkor is, ha nem akarnak semmi rosszat
 5. Az éttermek nyitva tartási ideje: kora délután bezárnak, pont, amikor az ember megéhezne...
 6. A katalánok zárkózottsága, de ennek történelmi okai vannak
 7. Drága az átlag magyar utazónak
 8. A világ egyik legsűrűbben lakott városa és a zsúfoltság miatt nagyon zajos is
 9. A város fölötti füstfelhő, ami jól látható a környező dombokról
 10. Túl sokan és túl sok helyen cigiznek

Vélemények

,, Én azt tapasztaltam, hogy a turistalátványosságokon kívül még ha beszélnek is angolul, akkor sem akarnak megszólalni, legyen szó kisboltról, pékségről, még az éttermekben csak-csak. De akkora nemzeti tudat van bennük, hogy ha angolul kérdezel valamit, csak azért is spanyolul fog beszélni hozzád. Ezt egyébként a helyiek megerősítették, hogy bizony így csinálják.
Rengeteg a bevándorló, az üzletekben szinte csak velük találkozni. Az utcán gond nélkül szemetel mindenki, de a forgalmas részeken ezt karbantartják, még a faleveleket is felszedik a közterületesek.

A zebránál a piros lámpa csak dísznek van, mindenki megy amerre lát (a másik véglet pedig az, mikor annyira a telefonba van bújva mindenki, hogy újra pirosra vált a lámpa, mire felnéz a kütyüből), az autósok nem használnak irányjelzőt, dudát annál inkább. " (2022)


"Számomra Barcelona egy olyan ritka város, ahol szívesen tengetném napjaimat az örökkévalóságig. Pezsgő megapolis, rengeteg látnivalóval, csodás emberekkel, szuper kirándulási lehetőségekkel, homokos tengerparttal, millió bulival. Amint az ember a belvárosba érkezik, elragadja a tipikus katalán életérzés; itt minden rendben, nincs stressz, a levegő tele van boldogság hormonnal. Az egész várost a legjobban a - már elcsépeltnek tűnő - Gaudí stílus jellemzi, ami szerintem elképesztően pozitív. Ez az ember egy olyan pikáns dolgot kreált a várossal, aminek nincs párja. Ellentétben pl. Rómával, ahol az antik emlékek ejtenek mindenkit ámulatba, itt az előremutató, jelent élvező légkör ejt rabul. Ebben a hatalmas területű városban minden utcasarkon ránk köszönt egy kis szín és vidámság, legyen az egy épület, vagy akár egy falfirka. Bár minden városrészt más stílus és atmoszféra jellemez, nincsenek unalmas kerületek, mindenhol találhatunk valami elképesztően egyedit vagy hangulatost.

Tetszett a multikulturális olvasztótégely. Azaz, hogy itt a világ összes nációja jól elvan egymás mellett és egymással. Ugyanez a színesség az épületeken, a tájrendezésen és tulajdonképpen mindenhol jelen van. Ez az elképesztő sokszínűség mégsem öli ki a tipikus katalán vonásokat, ez a város annak ellenére maradt önmaga, hogy az egész világ bele van sűrítve. Műemlékek vonatkozásában Gaudí egész munkássága magával ragadó, kedvencemként a Güell Park színes padjairól elénk táruló látképet emelném ki. Innen az egész várost belátni. Barcelona kapcsán, muszáj megemlíteni a gasztronómiát, amelyet nagyon magas színvonalon művelnek a katalánok. Kedvenceim a hentesboltok, azon belül is egy talponálló üzlet a Barceloneta városrészben, ahova alig lehet befurakodni a helyiek tömegétől, és ahol az étel mellé automatikusan töltik az ember poharába az isteni habzóbort. Ez a városrész egyébként velejéig katalán, a városban talán itt a legkevesebb turista, hiszen nincs sok látnivaló, viszont az emberek vendégszeretete elbűvölő. A belvárosi magas árak lehetnek bosszantóak, de hát ez Európában már-már törvényszerű. A frekventált helyeken milliárd turista van, érdemes inni egy-két pohár habzóbort, hogy ne idegeskedjen emiatt az ember. Illetve tanácsos követni a helyiek példáját, és a drága belvárosi éttermek és bárok helyett inkább autentikus vendéglátóhelyeket preferálni.

M. Dávid fotója

Első barcelonai túrám során, kiderült a lefoglalt szálláshelyről, hogy nem létezik. Nagy ijedségünkben, táskáinkon ülve kortyolgattuk az idegnyugtató sört, és egy épp ott ülő cseh fiúnak meséltük bánatunkat, aki rögtön meghívott minket a lakására. Egy fillért nem fogadott el és 6 éjszakát aludtunk nála a nappaliban. Kulcsot kaptunk és még reggelit is vett nekünk minden reggel. Ez a történet jól jellemzi, hogy Barcelona egésze (és itt mind a helyieket, mind az itt élő bevándorlókat is értem) mennyire befogadó. Második látogatásom során hostelben aludtam, ahol mindenünk megvolt. Egyszerűen berendezett szállás, szuper közös nappalival, konyhával és fürdővel a Feran közelében, egy percre a Ramblatól. Pontosan kielégítette minden igényünket, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg életre szóló barátságok születtek az ott megszálló további hat külföldi fiatallal.

Ahogy minden Barcelonában, az emberek is ezerfélék. Mindenki nagyon barátságos és mosolygós, és ez összességében elmondható a betelepült külföldiekről is, nem csak a helyiekről. Volt szerencsénk a Fiesta Abril nevű rendezvényen helyiektől és andalúzoktól flamencót tanulni. Ezt a fesztivált évente egyszer rendezik meg és rengeteg andalúz utazik ezért ide. Mindenkin tradicionális tarka flamenco ruha van és már este 8-kor tetőfokán van a hangulat. Odaérve a sátrak meg a rengeteg kifőzde miatt elsőre az ópusztaszeri búcsú jutott eszembe, de egy óra múlva amikor már egy sátorban élő flamenco zenére pörgettük a szoknyánkat, a helyiek pedig tapsoltak és éljeneztek, rájöttem, hogy ez bizony nem egy szimpla vurstli.

Voltunk igazi katalán esten is, ahol a "gettóban" egy kis lokálban nyomorodott össze nyolcvan-száz katalán, és egymásnak adogatták a hangszert, mindenki énekelt, táncolt, tapsolt és persze ivott. Itt csak mi voltunk külföldiek, de ahelyett, hogy rosszallóan néztek volna ránk, roppant érdeklődő volt mindenki. Persze azért itt is vannak idegesítő egyedek, mint minden városban. Gondolok itt az egyfolytában nyomuló szórólaposokra, akik csak azért is beletúrják az ember arcába azt a kis papírlapot, ami alapján az éjszakai buliban kaphatok egy ingyen Zombie-koktélt. Miután elkönyveltem magamban, hogy szerencsétleneknek ez a munkája, már nem is zavartak.

Nekem szerencsém volt, mert kétszer 5 napot töltöttem Barcelonában. Az első 5 nap csak a látnivalók felfedezéséről szólt, egyik csodától mentünk a másikig, és csak egyszer fürödtünk a tengerben, mert nem akartunk erre időt "pazarolni". A második 5 nap alatt semmi nevezetességet nem néztem meg (csak ha éppen szembejött), és csak a szórakozás, fürdés, napozás, pihenés, biciklizés evés-ivás volt a programban. Így egy teljesen más arcát láthattam ugyanannak a városnak. Amíg az első túrát előre terveztem, addig a második teljesen spontán alakult. A tanácsom az, hogy aki teheti az első látogatás után térjen vissza még legalább egyszer.

M. Dávid fotója

A látnivalóknál számítson az ide utazó óriási sorokra (főleg a La Sagrada Família katedrálisánál) és borsos árakra. A táskákat érdemes az értékekkel minimalizálni, mert sok a zsebes, és mindig a hasunknál viselni, mert amint hátracsapjuk, szabad prédává válik a motyónk. Látnivalókban nem szűkölködik a város. Az összes kiemelt látnivaló hozta az elvárt szintet, egyik sem okozott csalódást. A Güel Parktól kezdve, a Las Rambláson, a templomokon és lakóházakon keresztül, egészen a piacig és a tengerpartig mindent érdemes megnézni.

Érdemes elmenni bolhapiacra, ahol rengeteg kincset lehet olcsón vásárolni. Alkudni nem nagyon szeretnek, bár nekünk jó pár standnál sikerült kedvező üzletet kötni. Itt még magyar húsz forintost is árultak, mint vintage terméket... 1 euróért. Hasznos dolognak bizonyult a bringabérlés is, mert sok időt megspóroltunk két látnivaló között és biztonságosan tudtunk közlekedni. Reggel lehet tovább aludni, mert a város csak délelőtt kezd el ébredezni, és egészen hajnalig megy a zsibongás. Ha van rá mód, jó összebarátkozni helyiekkel, vagy itt élő külföldiekkel, mert nagyon sok olyan hely nyílhat így meg előttünk, ami fölött egyébként elsiklanánk, mert nem írnak róla az útikönyvek." (Bibi)


Barcelona kártya - online foglalás 
Ingyenes tömegközlekedés - Ingyenes belépés sok múzeumba - Számos kedvezmény!


"Fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy Barcelona a Katalán főváros és ne várjuk el mindenkitől, hogy spanyolul szóljon hozzánk, mert azt nem veszik jó néven. Elég, ha 1-2 szót megtanulunk katalánul, ahhoz, hogy kedvesebben fogadjanak bennünket."


B. Orsolya fotója


"Már többször jártam a városban és nem tudok betelni a szépségével, mindig új oldaláról ismerem meg. Barcelonában mindig történik valami, az ember mindig belebotlik egy koncertbe, buliba vagy utcai performance-ba, ebben a városban sosem lehet unatkozni. A legjobb, ha nem tervezünk előre programot és csak céltalanul sétálgatunk a városban, így is találunk elég gyönyörű épületet." (Szilvi)


"Fantasztikus hely, utánozhatatlan atmoszféra, élhető nagyváros sok zöldterülettel, noha eléggé drága (legalábbis az átlag magyar pénztárcájához viszonyítva). Tetszettek a városszerte mindenhol szabadon élő kis zöld papagájok. Az alapvető szabályokat betartva teljesen rendben van a közbiztonság. A közlekedés szinte tökéletes, a metró és a külvárosi hév-szerű vonatok, a cercanías, a rodalies teljesen behálózza a várost és a környékét, a strandokhoz is probléma nélkül el lehet jutni. A barcelonai emberek kedvesek, segítőkészek. Az evést illetően a tanácsom: a Gracia negyedben található La Lola étterem, a nagy tapas választéka miatt. Mindenképp elegendő pénzzel induljanak el, rengeteg a látnivaló, a belépők pedig igencsak borsosak. Érdemes Barcelona kártyát venni. Érdemes mindenre sok időt szentelni, nyugodtan, nem rohanósan végigjárni a nevezetességeket. Csalódást nem okozott semmi, talán az Aquarium kicsit kisebb, mint vártam volna, és az állatkert sem éri el a budapesti színvonalát." (Eszter)


"Nekem Barcelonáról csak jó dolgok jutnak eszembe. Hatalmas város, ami az elején nekem kicsit ijesztő volt, de gyorsan meg lehet szokni az állandó embertömeget, és egyáltalán nem zavaró. Sodródni kell. Van minden: hegy, tenger, napsütés, látnivalók, szórakozási lehetőség, sport, különleges ételek, italok. Nagyon tetszett, hogy a városban rengeteg fa van, csodás épületek. Kedvencem a Güell-park. Ami még tetszett: a katalán öntudat, a rengeteg látnivaló. Engem nem zsebeltek ki, de az ismerőseimet igen. Teljesen észrevétlenül csinálják. A pénztárcájukra, táskájukra nagyon figyeljenek! Vigyázat! A különleges halas ételek (pl. polipleves vagy hasonló) megviselhetik a gyomrot. A tömegközlekedés jó. Rengeteg metró vonal, érdemes napi jegyet vagy több jegyet megvenni egyszerre. Nem érdemes és nem is lehet jegy nélkül közlekedni. Taxival közlekedni életveszélyes. Persze néhány caipirinha után már azt is lehet élvezni :) . Az utakon nem nagyon foglalkoznak a záróvonallal, az irányjelzőt nem használják és úgy általában a közlekedési szabályokkal sem foglalkoznak. Nagyon közvetlenek az emberek, és segítőkészek. Ha Messi vagy Puyol nevét megemlíti az ember, akkor mindenkinek a legjobb barátja lesz. A katalánok nemzeti öntudata irigylésre méltó. Közvetlenek, segítőkészek, vidámak. Güell - parkra érdemesebb egy egész napot rászánni. Gaudi összes látogatható házát érdemes megnézni. A Picasso múzeum nem vesz igénybe sok időt, viszont a Dali múzeumra több időt kell szánni. Oda nem elég 1,5 óra. Barca meccsre érdemes kimenni. Ott megtanul az ember szurkolni. Nagyon jó szórakozás azoknak is, akik nem szeretik, vagy nem ismerik a focit. Érdemes felkeresni az eldugott kis kocsmákat, pl. Sincopa, ami a Manu Chao zenekar énekesének a kocsmája (volt :)" (Csilla)


"Régóta vágytam Barcelonába, ezért nagy elvárásokkal indultam el, így kicsit féltem is, hogy esetleg csalódni fogok, de tévedtem, mert Barcelona magával ragadó hangulata kellemes csalódást okozott. Imádtam sétálni a keskeny kis utcákon a gótikus negyed közepén. A látnivalókon túl, leginkább a város atmoszférája tetszett, a színek, a formák és az illatok, melyek minden utcában mások voltak. Fantasztikus város, szerintem nem elég egyszer megnézni. A nevezetességek közül, nekem egyértelműen a Sagrada Família, a Szent Család temploma tetszett, amit mindenképpen látni kell, ha Barcelonába járunk. Csodálatos épület, hatással van az emberre, az első perctől kezdve, amint belép.

Szintén lenyűgözött a főutca, La Rambla, ahol igaz spanyol feeling volt végigsétálni. Illetve a La Rambla-ról nyíló híres katalán piac, a La Boqueria. A felhozatal igazán elképesztő, a létező összes gyümölcs, zöldség, tengeri herkentyű megtalálható a csarnokban, a helyiek is itt vásárolnak, kávézgatnak, mi kétszer is visszamentünk, hogy megnézzük. Ide egyébként érdemes étkezés után menni, mert az ember úgysem tudja majd megállni, hogy ne kóstoljon meg valami finom ételt, itt garantáltan költeni fog. Az egyetlen probléma az volt, ami a legtöbb nagyvárosra jellemző, hogy minden nagyon drága volt. Barcelonába semennyi költőpénz nem elég, mert a közlekedés, a belépők és az éttermek is borsos áron vannak.

Mi egy 3 csillagos hotelben laktunk, a gótikus negyedtől, vagyis a belvárostól néhány metró megállónyira, kicsit kintebb a nyüzsgő résztől. Azért döntöttünk emellett, mert ez valamennyivel olcsóbb volt, mint a belvárosi szállodák, bár így nem voltunk sétatávolságra semmitől, így mindig metróznunk kellett. Egyébként a szállodával semmi probléma nem volt, elégedettek voltunk. A közlekedés is megfelelő, a 11 metróvonallal tényleg bárhova nagyon gyorsan oda lehet érni. A metró jegy nem olcsó, de megéri egy tízes gyűjtőkártyát venni, amit 2 fő 5 utazásra tud elhasználni, és az átszállásoknál már nem kell elővenni újra. A spanyol emberek barátságosak, elég pörgősek, temperamentumosak és nagyon közvetlenek, így könnyű velük kommunikálni.

A nevezetességek közül még érdemes időt szánni, a Güell Parkra, ahonnan csodálatos a panoráma, főleg naplementében, egész Barcelonát látni lehet. A park épületei, a lépcsők, a színes csempék és a hangulatos sétányok teljesen elvarázsoltak minket. Mi megnéztük a híres katalán Zenepalotát is, ami szintén a gótikus negyedben van, közel a többi látványossághoz. Az épület meseszép, különösen belülről. Nagyon népszerű, így ide érdemes legalább egy nappal előtte megvenni a belépőt, mert csak csoportos körbevezetéssel, meghatározott időpontokban lehet belülről is megcsodálni a termeket. A Gaudí épületek is a fontos látnivalók közé tartoznak, ezért mi sem hagytuk ki és elsétáltunk megnézni őket. Kívülről valóban bámulatosan megtervezett épületek, de bemenni már szerintem nem éri meg, ugyanis elég drága volt a jegy és belülről már nem volt olyan érdekes az átépített lakóház. A 2 legszebb ház, amit mi is megnéztünk a Casa Batllo és a Casa Milá voltak." (Gigi)

M. Dávid fotója

"Klisé vagy nem klisé, de igaz, ami igaz Barcelona egy nagyon is élhető város. Mindene megvan, ami esetleg egy hozzá hasonló nagy metropolisból hiányozhat: nyüzsgő városközpont mellett egy tengerparti üdülőváros is egyben. Leginkább a hangulata fogott meg, az a szabadság, ami a helyieket jellemzi, és elnézve őket az idegen sem érzi idegennek magát. Egyből olyan érzésem támadt, hogy odavaló vagyok, nem kívülálló látogató.

Negatív tényezők, problémák? Igazából nem voltak, amit megemlítenék az a barcelonai reptér (El Prat BCN). Elég rosszul van kitáblázva, felújítás alatt sem tettek ki plusz információs táblát és ráadásul sehol egy reptéri alkalmazott sem volt, akitől lehetett volna kérdezni. (Sok reptéren jártam már, de ez pici fejtörést okozott még nekem is.) Ráadásul Spanyolországban sokszor lehet számítani sztrájkra is, főleg a reptéri és tömegközlekedési alkalmazottak részéről. Többször belefutottam már ilyenbe és aki nem beszéli a nyelvet, annak meggyűlhet a baja a tájékozódás terén. Itt nagyon is helyénvaló az az erősen javasolt tanács, hogy 2 órával a repülő indulása előtt már legyünk a reptér közelében.

Egy fényképet megér a vízművek különleges kúp alakú (tojás? tampon? Kinek mi…) épülete, amit szigorúan este 9 után érdemes meglátogatni, ekkor öltözik színes fényárba. Ha előbb érkezünk ugorjunk be a közelben található félig nyitott, félig plázaszerű bevásárló központba, a Centro Comercial Grácies-be, ahol a híresebb spanyol márkákkal találkozhatunk. Aki nem fél a magasban és a bezártságtól, az a közlekedés színesítésére beiktathatja a Teleférico-t, a kabinos felvonót, akár csak egy irányba is, a hegyről leereszkedve a tengerpartra vagy éppen onnan felfelé a Montjuic hegyre. Elég hosszú sor áll előtte, de a kilátás kárpótol érte. (A kis régimódi kabin látványa hozzátartozik az izgalomhoz, amúgy megbízhatóan működik évek óta).

Amit – könyörgöm – ne hagyjunk ki, az a St. Josep La Boqueria piac a Las Ramblas sétálóutca (magyar Váci utca) közepén. Csodás dolgokat látni ezen az élelmiszerpiacon, és nem csak mi kívánjuk meg a sok finomságot, de a fényképezőnk is nagyon fogja szeretni az ételek színkavalkádját. Ajánlom az 1 eurós 100%-os facsart gyümölcsleveket mindenféle gyümölcs kombinációban." (Orsi)


"Az egyik véleményben szó esik Puyol-ról és Messiről, azért illik megemlíteni a régi itteni magyar sztárokat, Kubalát és Kocsis. Őket is jól ismerik a városban. A Barca stadionjába nagyon drága a belépőjegy és az ottani butik is drága. A Ramblason fele áron meg lehet venni a Barca-relikviákat. Igaz, hogy drágák a belépők a Gaudi-házakba, de érdemes őket belül is megnézni. Szó esett a honlapon a parkokról, de ennek kapcsán meg kell említeni, hogy Barcelona a legzöldebb spanyol város. Nem esik szó a honlapon a Katedrálisról. Fontos megnézni a gótika remekművét. Fel lehet menni a toronyba. A szentmisék idején a turisták részére zárva van a katedrális. Az Aquarium tényleg csalódás, de a mellette lévő keleti étterem nagyon jó és nem túl drága, és ott van egy viszonylag olcsó bevásárlóközpont.

Egy napot szánjunk a Montjuic hegyre. Kezdjük a Plaza Espana-val, ahol több látnivaló is van. Ott van a régi Arena, ahol jelenleg koncerteket tartanak. A tér közepén a Spanyolország folyói szökőkút. A tér másik oldalán a két velencei oszlop az 1929-es világkiállítás egykori főbejárata. Szemben a palacio Nacional (Katalán művészeti múzeum), amely Katalónia román kori és gótikus emlékeit mutatja be. A sétát a spanyol Skanzenben, a Pueblo Espanol-ban folytathatjuk. Itt az egész országból kaphatunk ízelítőt. Fantasztikus élmény kicsiben látni például a sevillai dómot, vagy az ávilai városkaput. Irány a hegy, az olimpiai stadion, a Miró alapítvány múzeum és természetesen a ,,Polgármester széke" csodás panoráma a városra. A Sardana szobor katalán táncot imitál, amit minden vasárnap délelőtt a katedrális előtt élvezhetünk, s ott akár táncolhatunk is. Lesétálva a hegyről ott van még a Kolumbusz szobra a kilátóval. Érdemes felmenni, mert a kilátás a városra és a kikötőre fantasztikus. (Egyszerre csak három ember fér el a liftbe.). Ha még van időnk a kis hajók (Golondrina, azaz fecske) egyikével hajózzunk a kikötőben egészen a világítótoronyig. Este menjünk vissza a Plaza de Espana-ra és gyönyörködjünk a Szökőkutakban. A hang- és fényjáték csodás és ingyen van, 21.30-tól 23.00-ig." (a barcelonai idegenvezetésben profi Kati,)

M. Dávid fotója

"Minden tetszett, amit láttunk és használtunk, kivéve a Barcelona kártya, nem volt kedvezőbb, sőt ráfizetés volt úgy hogy a főbb látnivalókat látogattuk sorra. Szóval, aki nem múzeumfüggő, az ne vegyen ilyet, mert a főbb helyeken csak 1-2 EU kedvezményt biztosít a kártya. A közlekedés szempontjából is érdemesebb a 4 napos jegyet venni a helyi közlekedési vállalattól."


"Hosszú évek óta tény, hogy Barcelona az európai nagyvárosok körében a kötelezően meglátogatni valók egyike. A katalán főváros jól láthatóan duzzad az erőtől, tobzódik az innovációban, kitartóan szépíti tovább magát. Barcelona figyelemre és irigylésre méltó. A magyar turista nem csupán azért irigykedhet, mert mindenhol szembesül az általános jólét egyértelmű jeleivel. Irigykedhet azért is, mert a város lakói jól láthatóan tele vannak életkedvvel, és mediterrán emberekként kellően kiélvezik az utcákon való lét örömeit. Barcelona pompás hely azon látogatók számára, akik egyformán nyitottak a múlt művészeti, építészeti, kulturális örökségeinek felfedezése és a szupermodern városfejlődési formák megismerése iránt. Érdemes tudni azt is, hogy Barcelona minden generáció számára vonzó. Az utóbbi években rohamosan fejlődik a város bulizós jellege, az ide áramló fiatalok nagy örömére.

Megunhatatlan korzózni a város világhíres sétányán, a La Rambla-n. Itt gond nélkül sodródnak egymás mellett elegáns dámák, tisztes öregurak, vihogó tizenévesek, meg persze a rengeteg turista. Az utcazenészek, komédiások, különcök gondoskodnak arról, hogy senki se unatkozzon. Ebben a városban az a pompás, hogy városnegyedek sokasága vetélkedik jó esélyekkel a helyiek és a látogatók rokonszenvéért. A középkorban is menőnek számító El Born negyed szűk utcáin manapság menő, többnyire a 25-35 év közötti beérkezett nemzedék piheni ki esténként, hétvégeken a kemény napi munkát. Mustrálja a csodálatosan renovált családi házakat, és arról álmodozik, hogy egyszer egy ilyet vehessen. Divatos bárok lépten-nyomon és éttermek, ahol a katalán gasztronómiai hagyományokat zseniális mesterszakácsok értelmezik át modernbe.

A gasztronómiai kalandozásoknak van megannyi más lehetséges színtere is. Az igazán ínyenc turistának nem érdemes minden reggelijét a hotelben elköltenie. A város legnagyobb piacán, a Boqueriában csomó magas színvonalú és ugyanakkor roppant hangulatos bár található. Csodásak a kávék, a friss croissant-ok, meg a szendvicskompozíciók. Esténként helyi és külföldi baráti társaságok sokasága űzi a tapas bárok végiglátogatásának sportját. A Gótikus Negyed (Barri Gótic) e tekintetben a legdivatosabb.

Barcelona látnivalókban minden képzeletet felülmúlóan gazdag. Rövid városlátogatás esetén fel van adva a lecke! De hiszen a Sagrada Família önmagában képes órákra lebénítani a látogatót rendkívüli izgalmaival, semmihez sem hasonlítható egyediségével, Gaudi mester furfangjaival. Állítólag 2026-ban akarnak az 1882-ben elkezdődött építkezés végéig jutni. Rengeteg időt érdemes eltölteni Barcelona csodálatos parkjaiban. A Parc de la Ciutadella meg a Gaudi csavaros fantáziájának ugyancsak színteret adó Parc Güell például kihagyhatatlan.

Barcelonában az a csodás, hogy a művészetek habzsolásához sem kell múzeumokba látogatni. A művészeti csodák ott pompáznak magukon az utcákon s tereken. Elég a Casa Milá épülete elé állni az utcán és tátott szájjal, tág szemekkel és leeső állal bámulni újfent Gaudi építészeti zsenialitását. E sorok írója a gótika szerelmese. A barcelonai katedrális (La Seu) és a gótikus negyed tekervényes, apró utcái, a középkort annyira szépen megidéző házai nagy élmény egy ilyen ember számára. Egyik ámulatból a másikba kerül a látogató. A katedrális előtti téren vasárnaponként, déltájban egyfajta utcabált rendeznek, ahol a turista akár be is állhat a hagyományos katalán sardana táncát járók közé.

Igazán más: A focirajongó még véletlenül se hagyja ki a világ jelenleg legjobbjának számító klub, a Barca stadionjának (Nou Camp) meglátogatását. A meccsekre nehezen és roppant drágán lehet jegyet kapni, de 11 euróért meglepően sok mindent megnézhet az ember a stadionon belül. Gyakorlatilag a stadion gyepén kívül bárhová mehet, benézhet. Lépdelni lehet abban az alagútban, ahol a zseniális Lionel Messi szokott közlekedni az öltöző és a játéktér között! Persze kellő képzelőerő szükséges ahhoz, hogy valaki az üres stadionban igazán elképzelje a telt ház hangulatát. Mekkora mákjuk van ezeknek a barcelonaiaknak! Az idelátogató legalább átmenetileg részesévé válhat e város lakóinak örömeinek. Legalább." (K.J.)


"Ebben a városban az a pompás, hogy városnegyedek sokasága vetélkedik jó esélyekkel a helyiek és a látogatók rokonszenvéért. A középkorban is menőnek számító El Born negyed szűk utcáin manapság menő, többnyire a 25-35 év közötti beérkezett nemzedék piheni ki esténként, hétvégeken a kemény napi munkát. Mustrálja a csodálatosan renovált családi házakat, és arról álmodozik, hogy egyszer egy ilyet vehessen. Divatos bárok, lépten-nyomon és éttermek, ahol a katalán gasztronómiai hagyományokat zseniális mesterszakácsok értelmezik át modernbe." forrás


"Imádom, hogy minden hétvégén történik valami! Megtervezheted, hogy elmész, de a sétád során rá is bukkanhatsz eseményekre, mint ahogy velünk történt a Folklór Fesztiválon. Itt sosem unatkozol. És ha úgy érezned, hogy ez mind egy kicsit túl sok, akkor elsétálhatsz a tengerpartra." forrás


"Barcelona igazi "hosszú hétvégés" úti cél, én mégis azt ajánlom, hogy ne hétvégén jöjjünk ide: vasárnap egyrészt az üzletek nagy része zárva van, tehát azt a napot vásárlásra már nem tudjuk szánni, szombat pedig halálos, ha vásárolni akarunk: olyan tömeg van, ami egész egyszerűen elviselhetetlen. Szegény Janinak ez volt az egyik ok, amiért nem szereti Barcelonát, hogy tömeg volt. Persze, ne szombat délelőtt akarjuk a Ramblán sétálni:-) Barceona elég zöld város: sok fa, kisebb parkok és nagy területek vannak, ahol lehet pihenni, görkorizni, bámészkodni. Az emberek kedvesek, azt azonban meg kell jegyeznem, hogy a hostelok és a szuvenírboltok nagy része indiai kézben van, az éttermek nagy része pedig briteké. Szóval ez a különféle kultúrák igazi olvasztótégelye. Ha mondjuk tényleg 3 napra jövünk (többre önmagában szerintem nem érdemes, ezalatt a látványosságokat is meg lehet nézni és belefér a vásárlás is), akkor szánjunk egy napot a nevezetességekre." forrás


"Mi a jó város receptje? Elég ránézni Barcelonára, sőt, Budapestre is: végy egy rakás, még megmászható hegyet, hogy körülfogják a várost, szép kilátást adjanak és lankákat, amikre felkaptathatnak a villák. Kell víz is; tengerrajongóknál inkább a katalán város viszi a pálmát, Budapestet meg a folyamkedvelők favorizálják. Van valami, amiben - elismerem - a folyó megelőzi tengert: a hidak, és Budapestnek ezen a téren nem kell szerénykednie. A hegy megóv, a víz légiességet pumpál a szmogba - frissebben lélegzik az ember (jómagam), ha elérhető távolságban tudok egy kiterjedt kék foltot vagy vonalat. Ennyit a földrajzról; ez úgyis az alapító atyák dolga. A város építészet, tájrendezés, közlekedésmérnöki kreáció; az ember hozza létre, az ember szúrja el." forrás


"A legalapvetőbb, hogy az emberek mosolygósak. Ha az utcán egy idegen emberrel véletlenül összeütköztök a tömegben, akkor rád mosolyog és nem fintorog az alig visszafojtott feszültségtől. (Nem a Ramblán, ott ez azt jelenti, hogy zsebtolvajokkal találkoztál – azért Barca sem tökéletes.) Ha a zöldségesnél várnod kell, hogy egy zacskót téphess a gyümölcseidnek, akkor nem morog senki, hogy miért sürgeted, hanem átadják a zacskót, mosolyogva, majd utána tépnek maguknak. A mosolygáson felül, az emberek nyitottak és elfogadóak, nem, vagy kevésbé ítélkeznek. Nem véletlen, hogy rengeteg meleg él itt, mert a legnagyobb természetességgel tehetik meg, nem divatosak, nem megbámulni valók, hanem egyszerűen önmaguk lehetnek. És ez igaz mindenkire, bármilyen külsővel vagy kulturális háttérrel indultak is az életben, és éppen ezért lehet hihetetlenül színes ez a város. Itt a véletlen összehozhat fekete mormon equadoriakkal vagy áldott jó szívű pearcinges-tetkós fiatalokkal, akiknek az erkélyén napoznak a marihuána cserjécskék, de bármit kérsz, azonnal a segítségedre sietnek." forrás


"BK: A szállodánk és az egyetem között félúton volt a híres-nevezetes Sagrada Família. Nem baj, ha kicsit durva leszek? Gaudí zseniális pasas volt, és a mai Barcelona elképesztően jól profitál belőle. Ám a még ma is építkezési területként funkcionáló székesegyház nekem nagy csalódás volt. Az idő jócskán kikezdte a templomot, nemcsak építik, de egyben renoválják is. Állítólag 2022-re kész lesz. Másnap elbandukoltunk a Güell parkba, s én ettől sem ájultam el. Kicsit röstelltem magam, de aztán úgy döntöttem, hogy ez a stíl nekem nem jön be és kész. ES: Nem hiszem, hogy durva lettél volna, ugyanakkor nekem bejött. Szórakoztatónak és játékosnak találtam. Valahogy a Sagrada Família be nem fejezettsége is illett hozzá." forrás

"Ha Barcelonában vagyunk, mindenképp vegyünk az egyik piacon valami finom, hajszálvékonyra szelt Jamon Serranót (sonkát), hozzá ízlés szerint olívabogyót, esetleg egy friss ropogós bagettet, ínyencek pedig inkább sárgadinnyét, és azonnal üljünk le valahova elfogyasztani. Legyen ez a belépő! A többi úgyis megtalál. Ha már így bele is kóstoltunk Barcelona ízeibe, akkor csapjunk is a helyi lecsóba a gasztro vonalon. Máris hadd ajánljunk egyből egy jó kis tapaszost a Rambla közelében. Az El Tropezón kedves barátságos hely és igazi katalán ízekkel várnak minket, a klasszik kolbásztól a tengeri herkentyűkig, a krumplis omletten át, mindenféle tapaszhoz hozzájuthatunk tálanként 2-6 euróért." forrás


"A La Boqueria-ban minden egy helyen van, ami szem-szájnak ingere Ez az egyik legizgalmasabb hely Barcelonában. Egy kicsit olyan, mint nálunk a Nagycsarnok, bár turistalátványosság, azért mégis elsősorban piac, ahol valódi katalánok valódi árusoktól garantáltan friss árut vásárolnak. A friss áruk kavalkádja bizony meghozta az étvágyamat. Rafael konyhájáról az a hír járja, hogy a hagyományos katalán ételeket, modern értelmezésben készíti el, én most azért vagyok itt, hogy ezt kipróbáljam." forrás


Madrid vs Barcelona

"Madrid sem rossz, és bár itt van a Prado múzeum, a sokak által istenített Reina Sofía ahol a Guernicat őrzik és a város 50%- a parkokból és terekből áll, azért a kulturális adottságai még mindig kispályások maradnak Barcelonához képest. Ja, tengerpart az értelemszerűen nincs. Barcelona egy nagyon multikulturális, szuper-modern, ultradivatos nagyváros, ahol a hipszter, a vásárlásmániás újgazdag és a kultúrakedvelő tanár egyaránt megtalálja számításait. Bár Barcelonát nagyon úgy adják el, hogy ez egy olyan város ami mindenkié, nekem az az érzésem, hogy ezt azért óvatosan kell megközelíteni. Mindenkié egy-két napra. Átmenetileg. Szabad itt költekezni, 20 eurót kipengetni a Gaudí házakban, de a belső körökbe már nem férkőzik be akárki.

A katalánok sokszor mondják magukról, hogy ők nem spanyolok és ez így is van. Itt nem veregetik meg a hátadat a bárban és próbálják minden koccintáskor utánozni a szád mozgását amikor azt ismételgeted, hogy "egészségedre", és ha katalán lakótársakkal áldott meg a sors, nem sokat erőltetik majd az együtt lógást sem. Kivételek persze biztos vannak. Kevés. Elvétve. Barcelona éjjel-nappal, januártól decemberig hemzseg a turistáktól, amitől értelemszerűen fáradtak a helyiek, éppen ezért vegyülni eleve nehéz. Bár sikerült nagyon klassz, autentikus bárokba és bisztrókba eljutnom, nem fogott el az az érzés amikor nyugodtan szürcsölgeted a kávédat és olyan mintha ezer éve ott élnél. Egyszerűen sehol sem találtam meg ezt. Pedig istenemre esküszöm lejártam a két lábam a külvárosban és helyi fűszeresnél vettem a gyümölcsöt meg pékségben is voltam, de valami hiányzott. Az emberek közelsége, amit Madridban már természetesnek veszek." forrás


"Meglepett, hogy a helyiek - még a belvárosi szolgáltatásoknál is - mennyire nem tudnak angolul (vagy nem szeretnek angolul beszélni?). A barcelonaiakat nem találtam barátságosnak. Pozitív meglepetés, hogy egy ilyen nagyvárosnak milyen jó a strandja. A nevezetességek meglátogatásánál elég lehervasztó volt a sok hangoskodó turistacsoport. A város tele volt bunkó, részeg angol huszonévesekkel. Azért tetszett Barcelona, és visszajövök majd valamikor." (Andris, 2014)


"A metró hálózat remek. Bárhova el lehet jutni és olcsó is. Érdemes interneten előre belépőket rendelni, éttermi lehetőségeket keresni. Güell park fantasztikus!!! Montserratba kell egy nap, mert hosszú az út, de megéri. Tiszta város, türelmes emberek!" (Vista-utazó, 2015)


,, Tetszett:
• a sok hangulatos utcazenész és utcai performansz, színvonalasak a maguk nemében és hozzájárulnak a város hangulatához
• a La Boqueria piac még mindig mindent visz, és zárás előtt (például szombaton fél7 után) rengeteg gyümölcs, saláta le van értékelve. Amíg napközben egy gyümölcssaláta 2 euró, ilyenkor este 3 db gyümölcssalátát el lehet vinni 2 euróért.
• a sok gyönyörű épület, itt tényleg csak felfele nézve lehet várost nézni
• az emberek sokszínűsége, és hogy itt nyíltan lehet vállalni a másságot
• jobbnál jobb tapas bárok a város minden pontján, és árban nem is olyan vészesen drágák
• a zöldség-gyümölcs boltok gyönyörű kínálata, előre megpucolt, felszeletelt, guszta gyümölcsök - nem is értem itthon miért nem lehet így kiraknia az árusoknak a portékát
• minden ház erkélye tele van zöld növényekkel, ezzel ellensúlyozva, hogy kevés a zöld park a városközpontban


Nem tetszett:
• óriási tömeg mindenhol, így minden látnivalónál rengeteget kell sorban állni
• sok koldus, de egy ekkora városban ez sajnos elkerülhetetlen

(V. Gabi)


Jó ár-érték arány miatt általunk ajánlott barcelonai hotelek:

(A hotel nevére rákattintva direkt láthatóak az árak és lehet biztonságosan foglalni)

2 csillagos: Hotel Via Augusta ,

3 csillagos: Hotel Ciutat de Barcelona , NH Barcelona Ramblas ,

4 csillagos: H10 Hotel Art Gallery ,


,, Ami nekem legjobban tetszett, az egyértelműen a tengerpart volt. A hosszú sétány, a part mentén elhelyezett alkotások (a hal (Peix d’Or), az egymásra pakolt bódék (Homenatge a la Barceloneta), a fej (El Cap)), a két kikötő. Utolsó előtti esténken elég nagy eső volt és valószínűleg a tengeren vihar is, mert másnap hatalmas hullámok voltak a parton, sokan kimentek szörfözni a vízre és nagyon érdekes volt nézni őket.
Barceloneta strandja
Az óváros keskeny kis utcái is nagyon tetszettek, a több száz éves templomokkal és a római kori falakkal.
Barrio Gótico
Ami nem tetszett, az a nagy tömeg volt. Október közepén azért már nem számít az ember rá, hogy mindenhol ekkora nyüzsgés fogadja. A Picasso múzeumhoz háromnegyed órás sort vártunk ki, pedig Picasso fő művei nem is itt vannak kiállítva. A Güell Parkhoz délelőtt 10-11 körül értünk, és ekkor már csak délután 6 órára kaptunk volna jegyet. Inkább csak az ingyenes részt néztük meg. A Sagrada Familiához már eleve úgy mentünk, hogy csak kívülről nézzük meg, mert olvastuk, hogy rengetegen vannak mindig, az pedig nem élvezet, hogy csak arra tud az ember figyelni, hogyan kerülgessen más turistákat. A híres Boqueria piacon is csak akkor mentünk keresztül, mikor zárva volt, mert különben olyan tömeg volt, hogy még a kapuhoz sem lehetett odaférni, nemhogy az árusokhoz. (2018)" forrás

Olvasmányos linkek

"Európa egyik leghíresebb sétálóutcája, a La Rambla tele van alkalmi árusokkal, bódékkal, éttermekkel és kávézókkal, ám legnagyobb attrakciói kétségtelenül a mutatványosok és az utcazenészek, akik látványos előadással szórakoztatják az arra járókat. A városközponttól a tengerparthoz vezető mediterrán hangulatú sugárúton gyönyörű épületeket csodálhatsz meg, mint pl. az Operaház, az Església de Betlem-templom és a Virreina-palota. A Las Ramblashoz közeli gótikus negyed Barcelona legrégebbi része, és szűk, macskaköves sikátorai valóságos labirintust képeznek. Az itt lévő Plaça Reial a város ikonikus tere pálmafákkal, Gaudí tervezte lámpaoszlopokkal és középen a szökőkúttal, az árkádok alatti bárokban pedig elkortyolhatsz egy jéghideg cervezát. " forrás


"A tenger az egyik legjobb dolog a városban. Nemcsak a fürdőzés miatt, hanem azért is, mert nagyon szép és több kilométer hosszú homokos partja van, fölötte pedig egy sétány. Igaz, nyáron a legélvezhetőbb: ha az ember kimelegedett a belvárosi sétában, akkor csak lesétál pár száz métert a partra csobbanni egyet. Nem sok metropolis dicsekedhet ezzel: terebélyes, kacskaringós utcákkal rendelkező óváros, amely szinte (de szerencsére tényleg csak szinte) belecsúszik a hatalmas plázsba. Ráadásul mindkettőt naponta takarítják." forrás


,, Nem csak az ilyen extravagáns látnivalók töltöttek el minket ámulattal, hanem a teljesen egyszerű, hétköznapi dolgok is, mint például a hangulatos, part menti mediterrán lakások kedves kis erkélyei és fa zsalugáterei. Andi meg is jegyezte, hogy akár otthonra is el tudna képzelni ilyen zsalugátereket, melyen önkéntelenül is elmosolyodtam.

xxx

Mielőtt bementünk volna a katedrálisba (Catedral de la Santa Creu i Santa Eulàlia), tettünk még kört a környező utcákban. A Carrer dels Capellans például egy kicsiny, zsákutcában végződő terecskére (Plaça D'Isidre Nonel) vezetett, amelynek túlsó végén egy hatalmas, csókos mozaikkép töltötte ki a teret. A 8 méter hosszú és 3,8 méter magas alkotás 6000 darab kicsiny mozaiklapocskából áll, melyek mindegyike a szeretet, a csók és a szabadág kifejezésének erejét hivatott bemutatni. A mű címe El Món Neix en Cada Besada, azaz a „Világ minden csókkal kezdődik”, mely rendkívül sokatmondó. " forrás

Fotóegyveleg

Elter Karesz fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Péter, 2024. 03. 16. 12:44
A zöldségek gyümölcsök egy része jóval olcsobb, mont Magyarorszagon. Pl.eper, paradicsom.
A legleheterlenebb időpontokban 14h és 15h ebédeltünk és sosem kellett éttermet keresnünk. Vannak bevándorlók, mint sok nyugat-európai nagyvárosban is. Sosem jutott eszembe, hogy félelmetesek lennének.


Gábor, 2022. 08. 10. 08:46
Egynapos séta ötlet:
https://fikatours.blogspot.com/2022/07/barcelona.html


Nagy István, 2020. 02. 28. 17:52
Néhány kép Barcelonáról:


https://indafoto.hu/nagy_istvan/image/26240496-36267240/784820#nagyitas


Néhány fotó kedvcsinálónak Tossa de Marról, Barcelonáról, Gironáról, Sant Feliu de Guíxolsról, Montserratról és Andorráról:


http://indafoto.hu/nagy_istvan/image/24279647-67fc4b5f/725317#nagyitas


Technikai segítség a fotók nézéséhez: az egérkurzort a képek középpontjára téve egy "monitor" ikon villan fel és erre kattintva teljes képernyős módra vált a fotó. Lapozni a nyílra kattintva lehet.


Andras Biro, 2019. 12. 15. 09:55
Én annyir megszerettem, hogy félevente járok vissza és 2022-23 környékén UK ból át is költözök oda. Jelenleg a spanyolt tanulm.


Gy.Andrea, 2019. 02. 16. 18:31
2019.február elején töltöttünk el 1 hetet Barcelonában. Még friss az élmény:) A Sagrada-ba mindenkinek ajánlani tudom, hogy audioguide-os belépőt vegyen, ha már bemegy (magyarul is van), online kedvezőbb áron van. Lenyűgöző! Aznapra nem is érdemes más nagyobb múzeumot/épületet megnézni, mert a hatása alatt vagy egy ideig.
A Casa Battlót kívülről renoválják, sajnos. A Güell Park terasza félig felújítás alatt, mi nem is fizettünk be így, csak az ingyenes részen sétáltunk, az is nagyon szép, érkezés napjára pont elég volt. Minden hónap első vasárnapján több múzeumba ingyenes a belépés. Mi a Güell Palotába használtuk ki ezt a lehetőséget, megérte 40 percet sorban állni. Álomszép ez a háza is:-)Egyébként a múzeumok honlapját érdemes megnézni, mert fel van tüntetve hogy open day mikor van. Sajnos a Mágikus szökőkút teljesen szét van szedve, de mivel sötétedésre értünk fel, a kilátás/ a fények miatt megérte kisétálnunk. Szállásunk a Gracia negyedben volt, kedvezőbb árak vannak abban a negyedben, metróval 7-10 perc alatt a Ramblához lehet jutni. Metróhálózat rendkívül jó, mindenhova el lehet jutni vele könnyedén.
Gyorséttermi tipp: Passeig de Gracián (Placa Catalunya-nál) az El Cortez Ing. pláza legfölső emeletén jó áron finomat ehetsz és ráadásul csúcs kilátással.


úti kritikus, 2018. 09. 18. 16:54
Gabi!

Tavaly október elején 24-25 fok volt nappal és 17/18 fok este. Nem esett az eső.


Gabi123, 2018. 09. 18. 14:30
Sziasztok!
Október első hetében mennék Barcelonába. Valaki járt már ott az évnek ebben a szakában? Az időjárás milyen ilyenkor?


Zsuzsi, 2018. 08. 27. 09:58
Sziasztok!

Mi május utolsó hetében voltunk Barcelonában a párommal. Az idő tökéletes volt, városnézéshez még pont megfelelő, de már fürdeni is tudtunk a tengerben. :)
Talán ilyenkor a legjobb menni, vagy szeptemberben. Nyáron szerintem elviselhetetlen lehet a hőség...
Az első éjszaka Barcelonában szálltunk meg, a belvárosban, közlekedés szempontjából elég jó helyen. A szállás nem volt nagy szám, de egy éjszakára oké.
Egy nap városnézés, utána vonattal átmentünk a közeli Sitges-be, ami szintén gyönyörű hely. A szállásunk ott szuper volt, nagyon tudom ajánlani, Hotel Galeón a neve. Minden nap vonattal mentünk be Barcelonába, ami kb 40 percbe tellett.
Éttermek tekintetében tényleg érdemes a tripadvisort nézni, bár első nap mi csak úgy betévedtünk egy étterembe, és ott ettük a legfinomabb ételeket! Az árak sem túl borsosak, 15 euró körül már lehet többfogásos menüket kapni és sokszor benne van valami innivaló is az árban.
A főbb látványosságokon kívül érdemes Montserrat-ba is elnézni, gyönyörű hegyvidékes táj. :)
Egyébként pont erről írtam mostanában a blogomon, ha érdekel valakit:
https://suzinspire.com/top-10-things-to-see-in-barcelona/
Ha további kérdésetek lenne a barcelonai nyaralásról, nyugodtan írjatok!
Itt az email címem: info@suzinspire.com
Ez volt az eddigi legjobb nyaralás életemben, úgyhogy mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el Barcelonába. :)


Dr. Balogh Orsolya, 2018. 04. 11. 11:26
Sziasztok!
Tegnap jöttünk haza Barcelonából, szuper élmény volt. A város nagyon tiszta, jó a közlekedés, de még szezonon kívül is lehet számítani tömegre mindenhol. A Güell Parkot felújítják, a fél terasz fel van bontva, állványok stb.....A múzeumokba érdemes online megvenni a jegyet, úgy biztos h a tervezett időben bejuttok. A Sagrada Familia-ba mindenképpen érdemes bemenni, egyszerűen lélegzetelállító! Minket sajnos az idő miatt nem engedtek fel a toronyba, ezt nagyon sajnáljuk....A Camp Nou-ba is kötelező a Barca drukkereknek a túra, de audioguide-ot ne vegyetek, gyakorlatilag használhatatlan (pláne ha már voltatok életetekben hasonló stadion túrán). Nem túl jó fotókat is készítenek mindenkiről, amit már 21 Eurotól meg lehet venni :D Érdemes Tripadvisoron éttermeket keresni, jó nagy a választék :) A hegyen az Olimpiai stadion is megér egy kis sétát. Mindenkinek jó utazást kívánunk :)
Orsi&Kori


Molnar David, 2017. 04. 28. 11:14
üdvözlöm a Barcelonaba vágyokat.
Kettö napja erkeztünk Barcelonabol,es pozitiv élményekkel. Igazábol nem is tudom hol kezdjem...Barcelonába el kell menni,a város elképesztő,egyszerüen minden utcában kettö látványossag van..Hihetetlen gazdag turizmus szempontbol. Az elsö tanácsom az oda látogatoknak,aki a Sagrada Familiaba akar menni,ONLINE vásárolja ajegyeket,mert helyben nem fog kapni, Ugyanez vonatkozik a Gaudi parkra,igaz nagy része bejárhato ingyen. Ezt a kettöt be kell járni egyertelmüen,es meg 50 látványossagot sorolhanék amit látni kell,de nem fogok,inkabb utleirasban segitek. Mi a centrumban laktunk,inkább nem luxushotel,de közel bármihez motto volt a celunk. ADAGIO hotelben száltunk meg,a centrumban nagyon jo aron reggelivel. Metro megallo szinte a hotel elött volt,pár helyre metroval mentunk,2 euro szinte vicces ár. Aki strandolni szeretne,mar kicsit hosszabb táv volt,de nagyon pezsgetö sétalni Barcelona utcacskain.Volt kicsit Havanna beütéses az egésznek :) Ami nem tetszett,hogy a spanyolokkal nehezen lehet angolul komunikalni,persze a jobb hotelekben ezzel nincs gond,de az utcán néha katastrofa volt megértetni magadat. Bevásárláshoz keressük a CARREFOUR üzleteket,mert itt joval olcsobban lehet édességet hazahozni,vagy akár valami spanyol bort vagy finom rumot bezserezni,mint az ejjel-nappal müködö üzletekben,amelyek a turistak miatt üzemelnek. Bejartuk a spanyol falut,ahova 14 eur abelepö. Ez pénzkidobás,mivel semmi uj nincs,semmi olyan amit Barcelona ovarosában vagy centrumában nem talállnánk meg. Aki a akvariumba szeretne meni,es cápákat látni,ne hagyja ki. Jegyet online csak akkor kell vásárolni,ha kicsit tartalésak vayunk,ugyanis itt nincsenek nagy sorok es sok embert beengednek egyszerre.A bejáratnál keszitenek egy fotot amihez azt mondjak ingyenes. Persze csak egy szemelynek,5embernek 40 eur lett volna a 4 darab fénykép,ez kiverte kicsit a biztositekot. Barcelona nappal biztonságos,este azért nem engednék nöt magara az utcára. Barcelona meglehetösen drága, 5 napot voltunk es a belepök+étkezés kitett egy 10 napos Kuba nyaralast. Aprilisban voltunk,az idöjárás kedvezö volt varos nézésre,kétszer volt 18 fok,ekkor kettö ora elég a strandon napozni,hogy szép barnára süljünk. Hozzáteszem a strand televolt 18 foknal napozokkal. Remélem tudtam segiteni,megprobáltam kicsit aprolékosabban körbeirni :)


Nóri, 2016. 03. 17. 17:27
Sziasztok!
Már több alkalommal is jártam Barcelonában, összesen eddig egy hónapot töltöttem el ebben a csodás európai nagyvárosban. Számomra ez az a város, amelyben minden megtalálható, a tenger, a csodás tengeri ételek, a kedves emberek, a kultúra a divat és a tökéletes időjárás.
A tömegközlekedés kiváló. Metróval vagy busszal gyakorlatilag bárhova el lehet jutni, de ha bírjuk szuflával, érdemes akár gyalog is nyakunkba venni a várost, ugyanis minden utcasarok rejthet valami érdekességet, különlegességet. A buszközlekedéssel kapcsolatban megjegyezném, hogy a buszmegállóban a buszt mindig le kell inteni, különben nem áll meg, csak továbbhalad mellettünk! Egy kis érdekesség, hogy a pakisztáni élelmiszerboltokat vagy zöldségeseket csak ajánlani tudom mindenkinek, ugyanis ott kaphatóak a legízletesebb zöldségek és gyümölcsök, melyeket valaha Európában kóstoltam, nem mellesleg jóval olcsóbban, mint a nagyobb szupermarketekben. Általában vasárnap is nyitva vannak késő nyitva tartással, ellenben a nagyobb élelmiszerláncok üzleteivel. Aki szereti a focit, mindenképp látogasson el egy élő meccsre, ugyanis az a hangulat felülmúlhatatlan, de ha ezt nem engedhetjük meg magunknak, nézzünk végig egy Barcelona meccset egy belvárosi kocsmában, mely szintén hihetetlen élményt nyújt a labdarúgás szerelmeseinek. Ha barátokkal érkezünk Barcelonába és szeretünk bulizni, érdemes este a tengerpartra ellátogatni ahol számos pub és disco várja a szórakozni vágyókat latinos dallamokkal, ahol akár elsajátíthatjuk a salsa vagy rumba alapjait is. Ha a nyugisabb bulizási forma mellett döntünk, érdemes este a tengerpartra pokróccal kiülni egy üveg spanyol bor társaságában. Ha szebb, és tisztább, természetközelibb és nem annyira forgalmas tengerpartra vágyunk, érdemes elutazni a Barcelonához közeli Sidgesbe, mindössze 1-1,5 órai vonatúttal könnyen megközelíthető. Maga a kisvárosi is nagyon szép, csodás kávézókban és éttermekben hűsölhetünk valamint a tengerparti óvárosi rész is feledhetetlen! Barcelona csodás hely,mindenkinek csak ajánlani tudom, aki még nem járt ebben a pezsgő katalán városban!


M Melinda, 2016. 02. 04. 21:55
Sziasztok!
Május 16-20-ig Barcelonába tudna valaki ajánlani szállást.
Előre is köszi!


Gál Szabolcs, 2016. 01. 22. 09:30
Sziasztok!Keresnék 2főre Ápr.10-13-ig 3éjszakára olcsó szállást. Előre is köszönöm.


Úti Kritikus, 2016. 01. 18. 15:22
Kedves Richárd!
Privát e-mailben küldtünk Önnek aktuális ajánlatokat. Ilyen esetben nagy segítség, ha az utazás pontos vagy tervezett dátumát is megadja - így tudunk konkrétan arra az időszakra adni kedvező árakat.


Herkner Richárd, 2016. 01. 17. 19:50
Sziasztok!
Tudnátok 2 személynek apartmann szerű olcsó szállást ajánlani?
Köszi :)


Ákos, 2015. 01. 15. 10:40
Sziasztok!! Én 2013-ban voltam Barcelónában. Az interneten foglaltunk apartmant egy kb 60m2 2 szobás(franciágyas mind a kettő) 2 fürdős 40m2 terasszal lakás a La Rambla közelében. Jó áron volt egy hétre 120e. Ha négyen mennek szinte ingyen van. Fapados légitársasággal mentünk, igazán megérte. Nagyon jó az idő, van látnivaló bőven és a tengerpart is fantasztikus. Érdemes mindenhova metrózni, lehet 5 napos turista jegyet venni(minden tömegközlekedési eszközre jó) az jobban megéri. Az éttermek drágák, főleg a felkapott helyek környékén, érdemes pár utcával arrébb is keresni éttermet ott jóval barátságosabbak az árak. A boltban az árak olyanok mint itthon, mi pl. egy Lidlt találtunk a lakás közelében. A buszokról tudni kell, hogy este egy idő után csak akkor állnak meg a megállóban, ha a táblán lévő számra küldesz egy sms-t, különben sajnos várhatsz amíg meg nem unod. Kiírva is csak katalánul van, bár lehet azóta változott a helyzet, de mi az olimpiai negyedben voltunk és ott úgy működött. Fantasztikus volt mindenkinek csak ajánlani tudom!!


Erika, 2012. 10. 26. 15:56
Sziasztok!
Én most jártam Barcelonában , csodás város, mindenkinek ajánlani tudom csak! A dohányzás ténmához hozzászólnék: úgy tapasztaltam, már ott sem lehet a zárt helyeket füstöt fújni. Én személy szerint örültem neki :)


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes

FOTÓGALÉRIA