ÚTIKRITIKA.HU / Érdekes negyedek


hirdetes

útikritikák


Érdekes negyedek

El Raval|Horta|

El Raval

,, A belváros és a Montjuic domb között terül el az El Raval negyed, ami sokak szerint esténként No-Go Zona Light. Megijedni azért túlzottan nem kell, érdemes itt is sétálni egy kört. Hozzá kell tenni, hogy az egy főre eső „Hi guys, would you like to join the canabis club?” mondtatok száma itt a legmagasabb.

Megnéztük a kedd este ingyenes kortárs művészeti múzeumot. Megközelítéshez egy éles kést vigyünk magunkkal, hogy át tudjuk vágni magunkat a múzeum előtt terjengő masszív fűszagon. 😃 Már rögtön az alsó szinten azt hittem, hogy éppen felújítják az egyik termet, erre kiderült, hogy ez az egyik legnagyobb műalkotása a múzeumnak. Az ilyen típusú művészetek iránt érdeklődőknek viszont egy jó program. Arra azért vigyázzunk, hogy a táskánkat a kiállításon sehol ne hagyjuk magára! Ellopni nem fogják, viszont túlbuzgó kortársművész rajongók egyből beleképzelik az élet értelmét.

El Ravalban egyébként annyi mobiltelefon üzlet volt, hogy néhány perc után már azonnal tudtuk, hol tudjuk majd esetleg áron alul visszavásárolni az ellopott mobilunkat. A kerület szélén a Jardins de les Tres Xemeneies parkban hatalmas felületeken és a parkoló autókon is menő graffitiket láthatunk, ez a deszkások egyik törzshelye.

Ha tovább haladunk kifelé a városból, akkor egy igazi gasztronómiai utcába botlunk. 1-1,5 EUR-ért árulnak a Carrer de Blai sétálóutcában pinchokat, amiket ebből a célból üzemeltetett kis pincho bárokban kóstolhatunk meg. Ezt nagyon tudjuk ajánlani, akárcsak a Xurreria Laietana-t, állítólag itt lehet a legjobb churrost kapni a városban." (h. zs. , 2022)

Horta

Horta-Guinardó a város tíz kerületének az egyike, Barcelona északi részén. A Horta negyed ennek a kerületnek egy része, méghozzá a legérdekesebb.

V. Jancsi fotója

A Horta negyed egyik fő vonzereje a Parc del Laberint d'Horta, egy csodálatos kert és park, ahol egy hatalmas labirintus és egy romantikus stílusú palota található. Ez a park a város egyik legjobb helye a pihenésre, a séta vagy a piknikhez.

A negyed másik különlegessége a Sant Pau kórház, amely  fantasztikus modernista művészeti stílusú épület, és az egyik legnagyobb modernista épületkomplexum Barcelonában. Ez az épület a 20. század elején épült, és az UNESCO világörökség része.

A Horta negyedben található a Passeig de Maragall, ahol számos étterem, bár és kávézó található. Ez a sétány a helyiek egyik kedvenc találkozóhelye.

Brandy - V. Jancsi fotója

V. Jancsi fotói

A negyednek továbbá van egy híres piaca, a Mercat d'Horta, ahol különböző helyi ételeket és termékeket lehet vásárolni. Ez a piac egy nagyszerű hely a helyi konyha és kultúra megismeréséhez.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes