ÚTIKRITIKA.HU / Strandolás Barcelonában


hirdetes

útikritikák


Strandolás Barcelonában

Strandolás Barcelonában| Barceloneta|Nova Icária| Bogatell| Mar Bella|

Barcelonában 2022. július 1. óta tilos a dohányzás a strandon.

Strandolás Barcelonában

Barcelonában az átlagos tengeri hőmérséklet májustól októberig általában 18-24 Celsius fok között van, amely megfelelő hőmérséklet a fürdéshez. Azonban a vízhőmérséklet változó lehet, attól függően, hogy az adott évben milyen az időjárás és a tengeri áramlatok. Nyilván a legmelegebb hónapok július és augusztus, amikor a tenger hőmérséklete akár elérheti a 25 Celsius fokot is.

Barcelona legnépszerűbb strandjai a következők:

Barceloneta: Ez a strand talán Barcelona leghíresebb strandja. Tömegközlekedéssel könnyen elérhető a városközpontból.

Nova Icària: Ez a strand ideális a sportos tevékenységekhez, mint például a strandröplabda vagy a szörfözés.

Bogatell: Ez a strand szintén ideális a sportos tevékenységekhez, különösen a strandröplabdához és a szörfözéshez. A strand egy kicsit távolabb található a városközponttól, ezért kevésbé zsúfolt.

Mar Bella: Ez a strand ideális a nudisták számára, mivel külön területe van a strandnak, amely kifejezetten a nudisták számára van fenntartva. Azonban azok számára, akik inkább hagyományosan szeretnének fürödni, a ,,textiles" rész is elérhető.

Ezenkívül Barcelonában több más strand is található, például a Sant Sebastià, a Sant Miquel és a Somorrostro strandok, amelyek mindegyike különböző jellemzőkkel rendelkezik. A város sokszínű strandválasztéka lehetővé teszi a látogatók számára, hogy kiválasszák az igényeiknek megfelelő strandot.

2023. április 13. - Kevesen, de azért vannak, akik bemerészkednek a 17 fokos vízbe. - V. Jancsi fotója

Barceloneta

Ez a roppant népszerű, homokos strand a városközponttól (Plaça Catalunya) csak kb. 20-25 percnyi sétára található.

Ha tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni a Barceloneta strandhoz a városközpontból, több lehetőségünk is van. Az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb lehetőség a metró használata. A L4-es metróvonal Barceloneta állomása közvetlenül a strandon található, és a Plaça Catalunya-ról való utazás mindössze 10-15 percig tart. A metróból kiszállva a strandra a Calle Almirall Cervera úton keresztül juthatunk el.

Ha inkább a buszt szeretnénk választani, akkor a D20-as és a V17-es buszok közlekednek a városközpont és a Barceloneta között, és mindkét járat megáll a strand közelében.

A Barceloneta strand széles homokos partszakasza miatt nagyon népszerű a látogatók körében. A part mentén sok étterem, bár és kávézó található. A nyári hónapokban a strandot gyakran zsúfolttá teszi a turisták nagy száma. A hangulat mindig nagyon élénk és szórakoztató.

Aji fotója

s. j. fotója

Nova Icária

A Nova Icària strand a Barceloneta strand mellett található, és nagyon népszerű a turisták és a helyiek körében egyaránt. A strand nagyon széles homokos parttal rendelkezik, és az egyik legjobb hely a strandröplabdázáshoz és a napozáshoz. A strandon számos szolgáltatás áll rendelkezésre, többek között bárok, éttermek, tusolók és öltözők.

sz. a. fotója

Ha tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni a Nova Icària strandhoz a Barcelona városközpontjából (Plaça Catalunya), a metró és a busz is jó lehetőséget kínál. A L4-es metróvonalon a Ciutadella/Vila Olímpica állomásnál kell leszállnunk, majd a strand kb. 10 perces sétával érhető el.

A buszok közül az 59-es, 36-os és 45-ös járatok közlekednek a Nova Icària strandhoz a városközpontból. Az 59-es busz megáll a strand közelében, míg a 36-os és 45-ös buszok a Marina utcánál állnak meg, ahonnan kb. 5-10 perc sétával érhető el a strand.

A Nova Icària strand nyáron rendkívül népszerű és zsúfolt lehet, de a széles homokos part és a környező terület változatos lehetőségeket kínál a látogatóknak. A strand ideális hely a pihenésre és a napozásra, de számos vízi sport is elérhető, például a szörfözés és a strandröplabda. A strand mellett található éttermek és bárok széles választékát kínálják, és kiváló lehetőséget jelentenek a kellemes nap végén történő kikapcsolódásra és étkezésre.

Bogatell

A Bogatell strand Barcelona városának egyik népszerű strandja, amely kiváló lehetőséget kínál a napozásra és a tengeri fürdőzésre. A strand homokos és széles, és ideális hely a strandröplabda és a futás kedvelőinek.

sz. l. fotója

Ha tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni a Bogatell strandhoz a Barcelona városközpontjából (Plaça Catalunya), a metró és a busz is jó lehetőségeket kínál. A L4-es metróvonalon a Poblenou állomásnál kell leszállni, majd onnan kb. 10 perces sétával érhető el a strand. A buszok közül az 36-os, 41-es és a 141-es járatok közlekednek a strand közelében.

A Bogatell strand nagyon népszerű a helyiek és a turisták körében egyaránt, és általában kevésbé zsúfolt, mint a Barceloneta strand. A strand kiváló lehetőséget kínál a sportolásra, különösen a strandröplabdázásra és a futásra, és a közelben található éttermek és bárok széles választékát kínálják a látogatóknak.

A strand azonban nem csak sportolásra alkalmas, hanem a nyugodt napozásra és a fürdőzésre is. A strand napozóágyakkal és ernyőkkel is rendelkezik, így ideális hely a pihenésre és a kikapcsolódásra. A tengeri víz hőmérséklete nyáron meleg, de a part közelében lévő szél eltérő lehet, így érdemes hozni magunkkal egy könnyű kabátot vagy pulóvert is.

Mar Bella

Kisgyermekes családoknak tán nem ajánlott a nudisták miatt.

A Mar Bella strand Barcelona városában található, és ideális hely a tengeri fürdőzésre és a napozásra. A strand homokos és széles, és számos szolgáltatást kínál, többek között sportpályákat, éttermeket és bárokat.

Ha tömegközlekedéssel szeretnénk eljutni a Mar Bella strandhoz a Barcelona városközpontjából (Plaça Catalunya), több lehetőségünk is van. A legkényelmesebb és leggyorsabb lehetőség a metró használata. A L4-es metróvonalon a Selva de Mar állomásnál kell leszállnunk, majd onnan kb. 10 perces sétával érhető el a strand. A buszok közül az 36-os, 141-es és a B25-ös járatok közlekednek a strand közelében.

A Mar Bella strand egy része a nudisták számára van fenntartva, ezért, ha zavar minket a nudizmus, érdemes a strand másik részét választani. A strand ideális hely a sportolásra, különösen a strandröplabdázásra és a futásra, és a közelben található éttermek és bárok széles választékát kínálják a látogatóknak.

A strand a turisták és a helyiek körében is népszerű, különösen a nyári hónapokban. A tengeri víz hőmérséklete meleg, de érdemes figyelni a parti szélre, amely hűvösebb lehet. A strand rendelkezik napozóágyakkal és ernyőkkel, így ideális hely a pihenésre és a kikapcsolódásra. A látogatók élvezhetik a napot a homokos parton, élvezhetik a tengeri kilátást és élvezhetik az italokat és az ételeket a part menti éttermekben és bárokban.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes