ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Mauritius

Mauritius dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

v.l.


2021. Október 1-től érvényes !!!

Beutazás: Az előírt teszteken kívül az utazónak azt is igazolnia kell, hogy előre kifizetett teljes ellátású szállásfoglalása van.
Teszt: Utazás előtt negatív PCR teszt eredményt kell felmutatni.
Regisztráció: Mauritian Tourism Promotion Agency
Oltással járó kedvezmény: van, 2021.október 1-től szabad mozgás, szállás az utazó által választott hotelben mindenféle korlátozás nélkül.
Maszkviselés: Nyilvános helyeken kötelező
Oltással nem rendelkezők részére 2021. július 15-től további értesítésig
• beutazás feltétele az utazás előtt 5-7 napon belül készült negatív PCR teszt, érvényes repülőjegy,
• 14 napos karantén a kijelölt szállodák egyikében, teljes ellátással, melyet a szobában kell eltölteni (szálloda szolgáltatásait nem lehet igénybe venni, tengerpartra nem lehet kimenni)
• 1 db PCR teszt érkezéskor a repülőtéren és 2 db PCR teszt a tartózkodás 7. és 14. napján, ha ezek negatív eredményt mutatnak el lehet hagyni a szállodát, szabadon lehet mozogni a szigeten.

Mauritius dióhéjban

 • Mauritius valóban ideális célpont a trópusi nyaralásra. Megfelel az elvárásoknak: bámulatos színű a tenger, szépek a strandok, hangulatos, nyugalmas zegzugokkal van tele, mindenhol szép a táj. Mauritius könnyen bejárható egynapos kirándulásokkal és remek a klímája. Mauritiusról kevesen jönnek haza csalódottan.
 • Mauritius olyan trópusi paradicsom, amilyet a prospektusok fotói alapján meg szoktunk álmodni. Ideális hely az otthoni mókuskerékből kiszállni, andalogni a strandon, lustálkodni, olvasgatni a szállodai medence körül, a bungaló teraszán. Érdemes sok olvasnivalóval felszerelkezve nekiindulni a mauritiusi nyaralásnak. A hotelek zöme távolabb található a nyüzsgő éjszakai élettől, ezért a vendégek részben rá is vannak kényszerítve a hotelek esti programjaira.
 • Mauritius nagy előnye a karibi térség és Délkelet-Ázsia felkapott trópusi nyaralóhelyeihez képest, hogy Magyarországhoz hasonlítva az időeltolódás csupán 3 óra, így az átállás könnyű. Igaz, a repülési idő Európából Mauritiusra hosszú: átlagosan 14 óra. Repülőjegyek Mauritiusra
 • Mauritiust a közvélekedés exkluzív, drága nyaralóhelynek tartja. Több szempontból az is. A mauritiusi szállodai szobák drágábbak, mint más téli nyaralóhelyen. Mauritius divatos, ezért mindig vannak olyanok, akik hajlandóak megfizetni a márkanévből adódó többletárat. Mauritiuson a nyaraló privilegizált helyzetű embernek érezheti magát a többi látogató társaságában. A szigetet nem is a hátizsákos turisták látogatják, hanem felső középosztálybeliek. Mauritiuson legfeljebb a középkategóriás szállodákban találunk átlagos keresetű nyugat-európaiakat.
 • Őszintén meg kell mondanunk, hogy a Mauritius alternatívájaként gyakran felmerülő, a térségben lévő Seychelle-szigetek a természeti szépségek, a növényvilág gazdagsága szempontjából sokkal többet kínál. A mozgalmas emberi környezetet, aktív nyaralást igénylők viszont Mauritius-szal járnak jobban.
 • Mauritiuson a szállodák közvetlen környékétől eltekintve szinte mindenhol rontja az összképet a fegyelmezetlen helyiek által eldobált rengeteg szemét. A hotelek strandjainál viszont szennyezi a tengervizet a sok motorcsónak, jet-ski.
 • A sziget méretéhez képest - csaknem kétszer nagyobb fővárosunknál - jelentős a lélekszáma: 1,3 millió (2020-as becslés)). A népsűrűség meglepően magas, 600 fő/négyzetkilométer a magyarországi 108-hoz képest. Ne képzeljünk idillien elszigetelt szigetet. A fősziget 67km hosszú és 46 km a legszélesebb pontja. A repülőtértől a fővároson keresztül az északi partig húzódik egy kb. 60 kilométer hosszú gyorsforgalmi út.
 • Bár Mauritius viszonylag kicsi sziget, a szállodaválasztásnál érdemes alaposan tájékozódni, hogy az egyéni/családi elképzeléseknek, elvárásoknak a sziget mely  része felel meg.
 • Az Indiai-óceán vize arrafelé meleg a téli hónapokban is, tiszta, csodás színű, algáktól mentes. Találunk olyan partszakaszt, ahol a homok darabos, hiányzik a mauritiusi vakítóan fehér szín, élesebb a koralltörmelék. Ezért és a tengeri sünök miatt tanácsos műanyag lábbeliben sétálni. Mauritiuson sem szabad abból kiindulni, hogy a sziget minden részén bizonyosan csodaszép, kellemes a strand. Mauritiuson a szállodákat jellemzően oda építették, ahol ideálisak a tengerparti nyaralás természeti feltételei. A szállodák előtt lévő strandokat több helyen mesterséges eszközökkel is feljavították, pálmafákat ültettek. "Képeslap minőségű" partok azonban inkább a fősziget közelében lévő kisebb szigeteken vannak (pl. Ile de Gabriel).
 • Mauritius angolul kiejtve: marisöz, franciául így írják: Île Maurice és így ejtik ki: il morisz
 • Havi nettó átlagfizetés: 166 ezer forintnak megfelelő rupia (2019)
 • Baloldali a közlekedés. Ezt figyelembe kell venni, ha autóbérlésben gondolkozunk.
 • Mauritiuson a hivatalos pénznem a mauritiusi rúpia (MUR).

Mauritius-i szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com magyarul 

Időjárás

Mauritius időjárása

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. A sok magas színvonalú hotel
 2. Flic en Flac 8 kilométeres strandon hosszasan sétálni agyat szellőztetve
 3. Mont Choisy korallhomokos strandja egy hosszú földnyelven
 4. Sznorkelezés Trou au Biches és Belle Mare strandoknál (papagájhalak, bohóchalak, fűrészes sügérek)
 5. Le Morne félsziget szép fákkal és háttérben a Tábla-heggyel
 6. A déli partvonal nyers, természetes szépsége
 7. Az út mentén a teaültetvények látványa
 8. A helyiek segítőkészsége (útbaigazításoknál) és az, hogy nincs nyelvi nehézség ha a turista tud angolul
 9. Chamarel falunál a Színes föld (Coloured Earth) pont a kedvenc pasztell színeimmel
 10. Északon a La Cuvette  kis strand

Nem tetszett

 1. Port-Louis térségében és általában az északi oldalon a gyakori közlekedési dugók
 2. Az idegenforgalmi fejlesztések egyre több természetes helyet hódítanak el, főleg a partvonalakon
 3. Hétvégén a fővároshoz közeli strandok a helyiek révén túlzsúfoltak
 4. A túl rázós repülőtéri transzfer során a gyerek kidobta a taccsot, de legalább nem a taxiban, hanem a cukornádültetvény szélén
 5. Amikor autót béreltünk, a GPS-szel nem sokra mentünk, és ami még nagyobb baj nekem: balodali közlekedés
 6. Nagy a drágaság, még a helyiek által használt szupermarketekben is
 7. Több strandon a vízben folyton ügyelni, hogy ne lépjen az ember tengeri sünre
 8. Sok helyen sajnos már nagyon lepusztult a korallterep és a sznorkelezésnél halakból van bőven, de a korallszirtek nincsenek már jó épségben
 9. A strandok többségének nincs finomhomokos fövenye, és a koralltörmelékeken mezítláb nem kellemes járkálni
 10. A Karib-térségben, thaiföldi és maláj szigeteken, Maldívon kellemesebbek a strandok
 11. Megpróbálnak többet fizettetni a külföldivel, mint amit a helyi fizet (pl. fagyi) - ébernek kell lenni 
 12. Sajnos a szemetet eldobálják a helyiek, bár erre képzett állami takarítóbrigádok hada folyamatosan eltünteti
 13. Sok a kóbor kutya (bár senkit nem bántanak)

Vélemények

"Tapasztalataink:

 • Jó buszközlekedés a szigeten: 10-15 percenként járnak a buszok, a Hiltontól Flic en Flac kb. 1/2 USD. Port Louis innen kb. 1 óra. Többször előfordult, hogy a kalauz fél árat számolt, ha nem kértek blokkot.

 • Az USD-t jobban váltják. 30 rupia=1 USD

 • Flic en Flac-ban van egy Spar, ami akkora, mint nálunk az Interspar, olcsó, nagy a választék (európai színvonalú) és ajándékokat is árulnak, minden kb. negyed áron van a város egyéb üzleteihez képest, és pl. rum, kávé, tea 40%-kal olcsóbb, minta reptéri duty free-ben, kávé pl. 150 rúpia.

 • A Sparral szemben található a posta, ahonnan 1 hét alatt MEGÉRKEZETT!!! a képeslap Magyarországra.

 • Az újságokat két nyelven nyomtatják: bal oldal angol, jobb oldal francia.

 • A sziget nyugati részén 1 órával tovább van világos, mert nem árnyékolnak a hegyek. Ezen a részen kb. 50%-kal kevesebb eső is esik, mint a keleti parton és szélcsendesebb is (mondjuk ezt eddig is tudtuk).

(Mihályék, a Vista ügyfelei, 2014)


"A mauritiusi nyaralás végén feltettük magunknak a kérdést, érdemes volt-e ilyen borzasztó hosszú repülést bevállalni pusztán a napozás, tengeri fürdőzés miatt? Hazafelé a repülőn aztán azt mondtuk egymásnak, mégiscsak egy teljesen más világot ismerhettünk meg, érdekes természeti környezetet, egzotikus növényzetet, izgalmas cukornádültetvényeket, mindenféle népséget. Nagyon tartalmas volt a szigettúra is, hegyekkel, szurdokokkal, vulkánokkal. Az igazán felejthetetlen élményt azonban egy dolog jelentette nekünk: a döbbenetesen tiszta, a kék és a zöld elképesztő színárnyalataiban mutatkozó tengervíz. Varázslatosan szép színeket bámultunk valósággal letaglózva. Sohasem fogjuk elfelejteni!" (Péter & Zsófi, 2012)


"Mi fürdőzős nyaralásra jöttünk Mauritiusra. Korábban voltunk már sok trópusi nyaralóhelyen és így van némi összehasonlítási alapunk ítélkezéshez. Szerintünk a mauritiusi strandok nem álomszerűek. A vízbe bemenetelkor gyakran lávatörmelékeken kell lépdelni, sok a tengeri moszat, fájdalmas szúrást okozó tengeri sünök. Ráadásul baromi nagy a drágaság. A 3 csillagos szállodánkban 3 eurót fizettünk az ásványvízért, és 5 eurót a sörért. Este nincs nagyon hova menni programozni. Meg kell hagyni, hogy ügyesen felépítették a Mauritius márkanevet. Legközelebb harmad ennyi pénzért inkább megyünk Délkelet-Ázsiába. Ott tényleg álomszerűek a strandok. Igaz ott az időeltolódással kell kínlódni." (2011)


"Amit kevesen tudnak Mauritiusról az az, hogy rengeteg szálláslehetőség van a szállodákon túl. Vendégházak, apartmanok, nyaralók. Mindezek nem is drágák, főleg ha családostul vagy baráti társasággal nyaral az ember lánya/fia. Emellett a nyaralók majdnem mindegyikében a bérleti díjba beletartozik egy vagy két házvezetőnő, akik mosnak, főznek és takarítanak, így tényleg nem kell meg a kisujjunkat sem mozdítanunk. Ráadásul majd minden kisebb-nagyobb városban van egy szupermarket, piac, bolt, ahol a napi betevőket meg lehet venni. Gyümölcs és helyi zöldség fillérekért kapható, és amit nem ismer az ember, azt odaadja a házvezetőnek, aki abból biztosan valami isteni kaját tud varázsolni.

Kirándulásokat is lehet tenni - nem kell autót bérelni, rengeteg vállalkozó kedvű emberke ajánlja magát és kisbuszát napi kirándulásokra is. Ami nekem nagyon tetszett az az ile aux cerf és a botanikus kert, valamint móka és a múzeumként működő euréka ház. A nemzeti parkba - black river gorge - és a hindu szent helynek számító Grand Bassin -hoz sajnos meg nem jutottunk el, talán majd legközelebb :) Januárban sok ünnep van, ebből a cavadee-t mindenképpen meg kell nézni, most nem írom le töviről-hegyire, mert nincs időm, guglizzatok. De marhára megéri. Jó az orvosi ellátás, az infrastruktúra, lehet jókat buszozni a helyiekkel, és tényleg MINDENKI rettentő barátságos és segítőkész." (Ági, 2013)


"Elmentünk, visszajöttünk, visszamennénk... :-) A hely, a kiszolgálás, az időjárás, mind-mind nagyon jó volt, panaszra a legkisebb okunk sem lehet. 10 napból 9 nagyon szép időt hozott, a helyi szervezők pedig tökéletes munkát végeztek. Volt egy kisebb félreértés az esküvői csomag tartalma és elszámolása kapcsán, de aztán minden rendeződött. A szigeten való kirándulások helyett a szálloda szolgáltatásait választottuk, de nem bántuk meg egyáltalán, békés, nyugodt és pihentető napokat élvezhettünk. A tengerpart sznorkeles búvárkodásra tökéletes, a fürdőzési örömöket a hotel medencéi tökéletesen kielégítették. Nekünk különösen fontos volt a Timi glutén-érzékenységének kezelése, amit a konyha maximálisan támogatott a számára külön sütött kis kenyérkék, illetve az esküvőhöz kapcsolódó spéci kajak elkészítésével. Szóval köszönjük a szervezést, életünk nagy élménye volt!" (Laci levele Gerdának, a Vista Mammut utazási tanácsadójának. (2013)


"Érdemes kipróbálni a szálloda által helyben szervezett, illetve a sziget különböző pontjaira ajánlott programokat (Port Louis - Pamplemousses Botanikus Kert, Chamarel-vízesés, Hétszínű föld, úszás delfinekkel).
A közbiztonság hasonlít az itthonihoz, bár a kisebb településeken sok a szabadon kóborló kutya. A konyhájuk az indiaihoz hasonlóan fűszeresebb, de az európai ízlésnek megfelelő ételt is könnyű találni." (Vista-utazó, 2015)


"Trópusi nyaraláson jártam Mauritiuson, Thaiföldön, Malajziában, Seychelles-en és Dominikán. Ezeket összevetve nálam Mauritius az első, s utána jön Dominika. Miért Mauritius? Talán, mert az első volt? Talán, mert a tenger tükörsima volt a korallzátonyokon belül; itt sznorkeleztem először és mellbevágó volt a korallzátony látványa. A tengervíz 28 fokos volt, soha nem volt viharos szél, eső is csak néhány csepp. Az emberek egyszerűsége, közvetlensége, barátságossága először szembesített a ténnyel: a konfliktusokat a politikusok csinálják... Hát, talán ezért." (B. L., 2016)


"Mi sok helyen voltunk már, de Ausztrália és Új-Zéland után talán a harmadik legjobb, ha mindent összevetünk. Seychelle, Dominika, Maldív, Kanári, Bali stb. - hogy csak a trópusi szigeteket vessük össze - nekünk nem tetszik ennyire, bár azok is remek helyek. Mi utáljuk a telet mindenével együtt, amit hoz magával, ezért menekülünk télen melegre.

Ezen a szigeten, sokan ezt teszik, általában a skandináv országokból és rengetegen a franciáktól általában 3-6 hónapig itt majd a többit hazájukban töltik, amikor ott is elfogadható az időjárás. Itt, az európai télben, szinte mindig 30-33 fok van és a víz 27-28 fokos. Itt a sziget nyugati oldalán kevés a szél és az eső is, bár 1-1 monszun eső előfordul, ami még bulinak is jó, amikor ilyen meleg esőből leesik 2 óra alatt 300 milliméter. 1 óra múlva ebből meg szinte semmit sem látsz már. Csak hajrá mindenkinek!" (Levente, 2016)


Tetszett:


- A Trou aux Biches gyönyörű szép fehér homokos partja rengeteg pálmafával és a gyönyörű színű óceán kékjének összes árnyalata.
- A madarak etetése
- Wolmar partja Flic-en-Flac településen, fehér homokkal, pálmafákkal
- Le Morne gyönyörű partja, az óceánból fürdés közben csodálhatod a hegy látványát és a fehér homokos partot.
- A 7 színű föld .
- A Chamarel vízesés
- Mindenféle színű madarak.
- A helyiek barátságosak és kedvesek, segítőkészek.
- Az indiai kenyér ízesítve
- A fővárosban a piac nagy választéka, rengeteg fűszer és gyümölcs - - egyszer érdemes megnézni de nem az a hely ahova szívesen visszamész, bár ez egyén függő.
- A Mont Choisy part hangulata, főleg hétvégén, mikor a helyiek kiköltöznek a partra.

Nem tetszett:

- Motorral nagy távolságok vannak,
- Az esős szezonban nagyon meglehet ázni.
- Az utcanevek nincsenek rendesen kitáblázva, sokszor kellett megkérdezni,hogy merre kell menni, ha van, navigációval a legjobb a közlekedni
- Drága, a pénzedért Thaiföldön vagy Indonéziában többet kapsz.
- Drága a motorbérlés
- Este a nagy repülő csótányok
- Hiányzott a szigetből valami, nem éreztem úgy a pozitív energiát, mint - mondjuk - Phuketen.
- Kevés az igazán szép, pálmafás part, főleg fenyőfák vannak a parton.
- Drágák az éttermek
- Pár tengerpart olyan, mintha Duna-parton lennél.

(Batki Bernadett, 2019)


,, Végig béreltünk autót, amit a szállásadó intézett, napi talán 30 euróért. Kauciót nem kellett fizetni.
A sziget kicsi, általában északon jobb idő van, viszont délen van a látnivalók többsége. Port Louis kiábrándító volt, két óra bolyongás után ott is hagytuk, viszont a természet hihetetlen szép. Kihagyhatatlan a Chamarel vízesés és az Ebony Forest reserve. A 7 colored earthtől nem estem hasra, de az is ugyanott van, mint az előbbiek, akkor meg már nyilván megnézi az ember. Nagyon sok szép hindu templom van, de a Grand Bassin környéke egészen elképesztő méretű szobrokkal van tele.
Az éttermek nem különösebben olcsók, de még mindig féláron vannak, mint bármi a Seychelle-szigeteken. A street food viszont nagyon olcsó és finom!
Kényelmes tempóban, strandolással együtt is mindent megnéztünk kevesebb, mint egy hét alatt. Nekem inkább a hegyek, erdők, tavak, templomok maradtak meg, de van pár nagyon szép strand is annak, akit az hoz lázba inkább." (p.n., 2020)

Olvasmányos linkek

"Nincs nagy tömegturizmus, jó a közbiztonság, a szigetet majdnem végig korallzátony veszi körül, mely lehetővé teszi a nyugodt fürdőzést, továbbá megvannak a szigetnek a maga botanikai és geológiai látványosságai, melyek mind sok fotótémát jelentenek a több vallási kultúrát képviselő szigetlakók között. Érdemes volt a transzfert itthon megrendelni, mivel nincs annál jobb érzés, mikor hosszú éjszakai repülőút után a reptéren a saját nevemet tartó szimpatikus kreol sofőr vár és irány a hotel. Mivel a szigetet nemcsak a hollandok, az angolok, hanem a franciák is gyarmatosították, jelenleg is sokan értik a francia nyelvet.

Megtudtam, hogy a sziget északi részében az átlagosnál is melegebb van, 35 fok felett is van a hőmérséklet, mely éjszakára alig mérséklődik. Kell legalább egy nap, míg az ember magához tér a fárasztó éjszaki repüléstől és a hirtelen hőhullámtól, és lassan kezdi érzékelni az első benyomásokat. Mauritiuson nincsenek égig érő szállodák, az egyemeletes nád ill. téglaépületek szinte feloldódnak a zöldben. A szigetlakók főbb megélhetési forrása a közelmúltban még a cukornádtermesztés volt, de az utóbbi időkben a turizmus van nagyon fellendülőben. (2013)" forrás


"Az egyik legkülönlegesebb geológiai látnivaló a helybeliek által hétszínű földnek, Chamarelnek nevezett képződmény volt. A fémoxidokat is tartalmazó vulkáni talajt az időjárás formázta ilyen különlegessé, mely hamar védett terület is lett. Útközben érintettük a Grand Bassin-t a hinduk szent tavát is. Igaz sajnos ott nem sütött a nap, de utólag visszanézve éppen ezek a sejtelmes fények adták meg a hely misztikumát. A sziget egyik leghangulatosabb látványos része a természet által a délnyugati részhez amolyan bónuszként hozzágyűrt Le Morne félsziget, a kiemelkedő bazalt kupolával és paradicsomi homokos partokkal együtt.

Az előkelőbb délkeleti szálloda jó kiindulópontja volt az újabb fotóturnéknak. A legmeglepőbb találkozás mégsem taxival menet, hanem a helyi buszjáraton adódott. Vasárnap lévén a helybeliek a közeli kék öböl strandjára igyekeztek, erre a járatra szállt fel két fiatal kreol srác is, akik egy –egy dédelgetett kis háziállatot tartottak maguknál, mely nem volt más, mint egy-egy csodálatos kaméleon. Feltűnt, hogy a kihalt nagytestű madárnak a Dodo-nak mekkora kultusza van, mely szinte mindenütt felbukkan. Pólókon, törülközőkön, plüssállat formában, miniatűr üvegbe, vagy fémbe foglalva. Nekem a legjobban egy Dodo-étterem külső portáltáblája tetszett meg, oda külön elzarándokoltam, hogy lefotózzam. Ezt a táblát az egész szigetre is ki lehetne akasztani, amolyan névtáblaként. Plusz látványtúra volt még a helyi hajómakett-készítő üzembe és árusító boltba való delegálásuk is. Szerencsére itt sem volt kötelező a vásárlás, pedig már hozták is becsomagolva 130 euróért a közepes nagyságú Bounty-t.

A Cesela madárparkban nem lehetett túl sok időt szánni a madárvadászatra, viszont ott egy mesebeli gyökérerdővel találkoztam. A sziget déli részén található Krokodil- és teknős-park mélyebb benyomást tett. Ott még megmaradt valami a sziget őshonos, dzsungeles növényzetéből és sokszor az volt az érzésem, mindjárt egy dinó is kilép a sűrű bozótosból. A mi szobáinkban is cikázó gekkót csak ott sikerült lekapni, zárt ketrecében a Dél-Amerikából származó iguánával együtt. Mindkét szállóhelyről szerveztek hajós kirándulásokat, halpiknikkel a közeli szigetekre. Az északi részen Gábriel szigetére vitt el a trimarán, de ott valahogy az átlagosnál is jobban tűzött a nap, lepel alatt és mellett is égetve, csak az indiai óceán kellemes vizében lehetett kibírni. A déli részről meg a Szarvasok szigetére lehetett elhajózni, melyet a legszebb kis álomszigetek közt jegyeznek.

Utolsó látványosság szintén a déli csücsökben levő kilátó a Gris-Gris, ahol rés van a korallok közt, így vadul becsapnak az óceán hullámai, különlegesre formálva a partot. A hely vadregényessége az írországi partokra emlékeztet. A paradicsomi beutaló végéhez közeledve rövid mérleget készít az ember és keresi a hazaúthoz szükséges indokokat. A világ itt is kétpólusú, szegénynegyedek ugyanúgy vannak, mint luxus hotelek. (2013)" forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2021. 08. 22. 15:22
Róbertnek:

https://utikritika.hu/mauritius/szallas_1533_ambre_a_sun_resort_4cs_-_velemenyek


Robert, 2021. 08. 22. 11:32
Sziasztok.segítséget kérnék.
Tudna valaki véleményt írni egy hotelről: Ambre resort &spa Maurícius?
Április közepén szeretnénk oda menni a feleségemmel.
Előre is köszönöm szépen.


Robert, 2021. 08. 09. 18:08
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni.tudom még kirai, viszont én nagyon szeretem alaposan tervezni a kirándulást.
2022 április közepén szeretnénk menni Mauriciusra kb 12 éjszakára.
Melyik részére kellene mennünk ahol nem fog esni az eső? esetleg tudtok ajánlani 4-5 csillagos hotelt ami tényleg jó?
Választ előre is nagyon szépen köszönöm.


Iwona, 2020. 04. 23. 18:52
December végén, január elején jártam a szigeten, vegyes időjárási körülmények közepette (A meleg állandó volt, a felhőzet és a csapadékmennyiség erősen áltozó). Mauritius látnivalókban gazdag, de aki azért szeretne ide utazni, mert azt hiszi, hogy ez egy luxus-sziget, az ne tegye! Nem azért, mert nincs itt semmi luxus - a drága hotelekben persze hogy van, ám aki ki szeretne mozdulni, annak gyakran lesz olyan érzése, hogy Indiában, vagy a harmadik világ valamelyik lepukkantabb részében van! Csak az nem fog csalódni, aki ezzel tisztában van és akit ez nem zavar!
Ha valakit netán érdekelne, akkor a luxusabb részekből ízelítőt találhat itt: https://youtu.be/Vxcf2uuHRjw és itt: https://youtu.be/OscHLEz8BNI


Anikó, 2020. 02. 16. 12:56
Köszönöm az időjárással kapcsolatos visszajelzést, bejött mert nagyon jó időnk volt.


úti kritikus, 2020. 01. 17. 19:09
Anikónak:
Február első két hetére nem jósolnak sok esőt. Egy-két nap lesz valamennyi, több esőtlen nap ígérkezik. Persze manapság az előrejelzések sem biztosak.


Anikó, 2020. 01. 16. 09:54
Sziasztok! Mi 2 het múlva indulunk Mauritiusra. Jelenlegi időjarasról tudna valaki infót mondani?
Nagyon megköszönnem, aggódok az eső miatt


Anikó, 2019. 08. 29. 13:36
2019.júniusában töltöttünk 8 napot a szigeten a családommal. Házat béreltünk a K-i parton, szeretünk elvonulni amikor már elég a tömegből. A házbérlet semmivel sem drágább, mint bármely tengerparti városban.Kellemes 25 fokban aktívan telt a hetünk. Bejártuk a szigetet, bérelt autóval és taxival is. Az árak teljesen egyformák, aki a balos közlekedést nem kultiválja válassza a taxit. Saját tarifákkal, turista barát túrákra visznek bárkit.Teljesen korrekt elszámolással egy nagyon vidám kis fickót fogtunk ki. Angolul, franciául lehet boldogulni. Érdemes a teamúzeumot meglátogatni, ott is egy vidám kisérőt vonzottunk magunkhoz. A fővárost Port Louis-t nem szabad kihagyni. Bátran ajánljuk a szigetet akár kisgyerekkel akár nagyobbakkal, mi még visszatérünk ide a közeljövőben( Anikó 2019)


úti kritikus, 2018. 09. 14. 19:25
http://utikritika.hu/mauritius/szallas_1192_la_pirogue_5cs_-_velemenyek


Koncz istván, 2018. 09. 14. 17:41
Mi a véleményetek a La Pirogue-ról


úti kritikus, 2017. 01. 25. 10:20
Kedves Robi!
Maga a május eleve nem számít csapadékosabb hónapnak, de nem esőmentes. Bizony a szigeten gyakran előfordul, hogy egyik részén esik, a másikon ugyanakkor nem. Május hónapban azért jellemző, hogy a nyugati szigetrészen van kisebb esélye az esőnek. Északon nagyobb az esélye, és a legnagyobb esélye keleten van. Biztosat nem lehet mondani. jó kirándulásokat. úti kritikus


Robert, 2017. 01. 25. 08:19
Sziasztok

Szeretném megkérdezni hogy május másik felében Mauritius melyik részére érdemes menni kirándulni ahol a legkevesebbet esik az eső?
Előre is nagyn szépen köszönöm a választ.
Tisztelettel:
Robi


levente, 2016. 12. 26. 00:09
A repülő jegy hosszabb időtávra eloszlik, persze ez egy plusz költség, így nem vészes. Persze aki 1-2 hétre jön annak a szállodai költségek, a nem jó helyismereti jelentős felárak megnyomják a költségeit. Amiről az előttem szóló utazók írtak, csak egyet tudok érteni nagy részben. Nem ismételném, gyönyörű a sziget, minden van szinte, mindent lehet csinálni. Nem kell félni a betegségektől, emberektől, a trópustól. A tenger - környezet csodálatos, persze itt is vannak kevésbé szép helyek, de ezt mindenkinek más.Klíma,kiváló. Mi Flic en Flac -ot javasoljuk, talán minden szempontot figyelembe véve a legjobb hely a szigeten és nem zsúfolt. Szállást olyat kell választani ahol nem főre adják ki a házat, így mindegy hány fővel vagy. Általában egy 10 es skálán 7 es szintű teljesen felszerelt apartmant havi 700-1100 e -ért adnak oda teljes rezsivel. Ebben az áram, víz, gáz, minden bent van. Ha ezt leosztod 4 főre akkor nagyon kellemes ár jön ki/nap. Ezek a házak általában 3 szobásak, 2 fürdő, konyha, nappali és általában 120-160 n.méteresek.


levente, 2016. 12. 26. 00:07
Nos, olvasva a hozzászólásokat, próbálok egy kis segítséget adni. Mi a családdal már 8 szor voltunk a szigeten. A legrövidebb idő egy alkalommal 40 nap volt. Némi tapasztalattal rendelkezünk. Itt is mint mindenhol igaz ha nem nézünk körül akkor lehet minden drága és árérték arányban megfelelő. Ha rövidtávra jössz, akkor nem az olcsóbb helyek közé tartozik, de ha hosszabb időt tudsz itt eltölteni akkor az otthoni költség + 20 % al magasabban tudsz itt élni. Érdemes nem szállodába menni, mi már az első alkalommal is magunk kerestünk szállást és sok féle helyen, szálltunk meg. Soha nem megyünk szervezett úttal sehová sem szinte. Mikor pici (1 éves) volt a gyerek, akkor mentünk teljes ellátó szállodába, de azt is csak a biztos ami biztos miatt,(felesleges volt). Van nagyon olcsó szállás is ami nem egy extra, de megfelelő kisebb pénztárcához, akár napi 10 -15 euró 3-4 főre összesen. Aki tud ennél többet áldozni rá érdemes apartman hotelekben helyet foglalni, ha 1 hónapon túl foglalsz akkor nagyon barátságosak lehetnek az árak. Az élelmiszerek árát nagyon befolyásolja hol veszed meg. Ha hasonló életre rendezkedsz be mint itthon(háztartást vezetsz) akkor nem terheli jobban a zsebedet mintha itthon lennél.


Péter, 2016. 07. 26. 18:16
Az utazás során a reptérről mi a http://transfers2airports.com/mauritius-airport transzferszolgáltatást választottuk (és a visszaútra is). Jó autókkal pontosan érkeztek, mindkét időpontban és a sofőr nagyon segítőkész volt a helyi látványosságokkal kapcsolatban is.


Vass István, 2016. 01. 18. 18:22
Mauritius, Jasla Beach Hotel & Spa 4*, all incusive,
negativ nagyon ide ne menjetek,a fakultativ programok nagyon jók de a szálloda borzalom


Kohár-Kiss Kinga, 2015. 12. 28. 13:07
December 21-én jöttünk haza Mauritiusról. Soha nem fogjuk elfelejteni ezt az aprócska szigetet :) Akárcsak egy álom! Mi nagyon elégedettek voltunk,az időjárás tökéletes volt :) A hotellel teljes mértékben meg voltunk elégedve, a kiszolgálás remek volt,jó volt hogy minden este volt valamilyen program. Tíz napot töltöttünk ott gyönyörű környezetben. :)


pafafa, 2014. 09. 08. 22:48
Mauritiuson sok olyan szálloda van, ahonnan ki sem kell tenned a lábad még sem unatkozol. A mi szállodánk hatalmas területen feküdt, rengeteg szobával, de a parton egyáltalán nem volt zsúfoltság. A területén található volt golf pálya, lehetett tanulni vizi sízni, a kicsiknek óriás teknősökön lovagolni, etetni őket. A medencében búvároktatás folyt, az öbölben tenger alatti sétát lehetett tenni. És persze szörf, hajókázás, vizibiciklizés és nem is tudom még mi. A 10 nap alatt egy szigettúrán vettünk csak részt és bementünk a fővárosba is, ahol csak a piacot találtuk érdekesnek. A szálloda környékének, kertjének szépségét és sokszínűségét a meglátogatott botanikus kert sem tudta felül múlni. A tengerparton a fehér homokon hatalmas fekete gránit sziklák feküdtek, a strandon lévő több kis öböl türkiz vízében annyi színes halat láttam, amit a Vörös tengerben sem ! Fantasztikus élmény volt. Negatívum: Nagy szálloda igy bár napközben eloszlott a tömeg az étkezéseknél viszont annál többen voltak. Mindig hiányzott valami, vagy tányér, vagy evőeszköz nem volt, a személyzet kedves, de kényelmes, hiába rendelted meg az italokat, már rég végeztél az evéssel és még mindig nem voltak ott. De csak ennyi, minden más csodás volt, nem bántuk meg a hosszú repülőutat.


Juhász Viktor, 2014. 05. 08. 00:37
Most jöttem "haza", pontosabban Cape Town-ba Mauritiusról. Hihetetlen élmény volt, még Fokváris után is. Még soha sehol nem kérdezték meg ennyiszer tőlem vad idegen emberek, hogy hogy vagyok! A Trou aux biches hotelben szálltam meg, csak ajánlani tudom...egyszerűen hibátlan volt! Szerintem az egész sziget az igazi rongyrázós kategória, de ilyen is kell! Aki teheti, menjen el!


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁSFOTÓGALÉRIA