ÚTIKRITIKA.HU / Időjárás hónaponként


hirdetes

útikritikák


Időjárás hónaponként

Mauritius időjárása januárban|Mauritius időjárása februárban| Mauritius időjárása márciusban| Mauritius időjárása áprilisban| Mauritius időjárása májusban| Mauritius időjárása júniusban| Mauritius időjárása júliusban| Mauritius időjárása augusztusban| Mauritius időjárása szeptemberben| Mauritius időjárása októberben| Mauritius időjárása novemberben| Maritius időjárása decemberben| Fotóegyveleg

b. l. fotója

Mauritius időjárása januárban

A január nagyon csapadékos.

Mauritius időjárása januárban az ország nyári időszakára esik, amikor a legmelegebb és legnedvesebb időjárás várható. Január azonban még mindig egy nagyon népszerű hónap az utazásra Mauritiuson, mivel a sziget számos lehetőséget kínál a vízi és szárazföldi tevékenységekre.

Januárban a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között alakul nappal, az éjszakai hőmérséklet pedig általában 20-23 Celsius fok körül van. Az óceán vize általában meleg és kellemes, körülbelül 26-28 Celsius fokos hőmérséklettel.

Januárban a csapadékmennyiség általában magas, és az időjárás változékony lehet, a havi átlagos csapadékmennyiség általában 200-250 mm. Előfordulhatnak hosszabb záporok és heves esőzések is.

Január azonban még mindig egy nagyon népszerű hónap az utazásra Mauritiuson, mivel a sziget számos vízi és szárazföldi tevékenységet kínál, valamint számos turisztikai látványosság is meglátogatható. Az időjárás alkalmas a tengerparti pihenésre, a vízi sportokra, a túrázásra, a hegymászásra és más szárazföldi tevékenységekre. Azonban a nagyobb csapadékmennyiség miatt előfordulhatnak kisebb kellemetlenségek is, és a tengeri tevékenységekhez ajánlott az időjárási előrejelzéseket figyelni.

Január második felében 10 napból ( 8 napon keresztül zuhogott az eső. Igaz, hideg nem volt. Ez tette felejthetetlenné a nyaralásunkat. (2023. január)


Mauritiuson a nyár novembertől áprilisig tart. Ebben az időszakban magasabb a hőmérséklet (30 Celsius körüli), ez az időszak a ciklonszezon. A tél száraz, a hőmérséklet alacsonyabb (25-28 fok körüli).
Mi januárban voltunk a szigeten, mikor a tőlünk 900 km-re fekvő Madagaszkáron lecsapott a Cheneso nevezetű trópusi ciklon. (Az ebben a térségben előforduló heves viharokat nevezik trópusi ciklonnak, amit a Karib-tenger térségében hurrikánnak, Délkelet-Ázsiában pedig tájfunnak hívnak.) Ott tartózkodásunk utolsó két napjában Mauritiuson is érezni lehetett a ciklon hatását. Nem sokkal azután pedig, hogy elhagytuk a szigetet, a helyzet rosszabbra fordult. Pár napra rá az iskolákat, a házakat, a szállodákat elöntötte a víz, több út használhatatlanná, vagy kifejezetten veszélyessé vált, mindeközben Madagaszkáron több ember életét követelte, és több ezer embernek kellett elhagynia a lakóhelyét. (b. a., 2023)

Mauritius időjárása februárban

Mauritius időjárása februárban továbbra is a nyári hónapok egyike, így a legmelegebb és legnedvesebb időjárás várható. Azonban a hőség és az esőzések ellenére, február továbbra is népszerű hónap az utazásra Mauritiuson, mivel a sziget számos lehetőséget kínál a turistáknak.

Februárban a hőmérséklet általában 25-30 Celsius fok között alakul nappal, az éjszakai hőmérséklet pedig általában 20-23 Celsius fok körül van. Az óceán vize általában meleg és kellemes, körülbelül 27-29 Celsius fokos hőmérséklettel.

Februárban a csapadékmennyiség általában magas, és az időjárás változékony lehet, a havi átlagos csapadékmennyiség általában 200-250 mm. Előfordulhatnak hosszabb záporok és heves esőzések is.

,, A Carlos-ciklon: lA tv-t bekapcsolva nagyon nem tetszett amit láttam... ciklonról beszélt, és fél óránként bemondta, mutatta. Persze nem értem :(
Aztán emlékeztem, hogy olvastam valahol, hogy van egy weboldal, ami direkt erre van:
metservice.intnet.mu
Ezen olvasom, délután 16 óra óta II. fokozatú ciklon riasztás van érvényben. A Carlos ciklon erre tart, dél felé és valószínűleg 275 km-re van Mauritius északi partjaitól.
Frissítés legközelebb 22.15-kor....
Na azt is megvártam, mert egy rosszullét van azóta rajtam.... :(
Ez azt írja 270 km-re megközelített Mauritius északi partjaitól, dél, délkeleti a mozgása...
További frissítésig 4.15-kor hajnalban lesz újabb hír.
A gyomrom a torkomban, vagy a számban. Olyan sírhatnékom van, hogy nagyon :(
Félek.
Tudtam, hogy ez az időszak itt ciklonszezon az Indiai-óceán téŕségében, csak reménykedtem a jóban. Azt mikor megvettem a repjegye,t-gondolhattam volna, hogy februárba ne nyúljon bele ez a nyaralás. De ugye nem bírtam magammal és nem volt elég a nap...;(
Pedig van kedves ismerősöm aki átélte ezt, -remélhetőleg az övék hatalmas volt ehhez képest -illetve ez nem lesz más csak max hevesebb eső :(
Ugye Andi? :) egész nyaralás alatt ez járt a fejemben, pedig nem volt szó eddig és remek időt fogtunk ki tényleg ;)
Màr hajnali 1 van, nem tudok aludni. Tiszta ideg vagyok.

Alig aludtam valamit az éjjel.
Fél 2-kor még fent voltam, 4-re meg fel is akartam ébredni, hogy minél előbb lássam a következő figyelmeztetést a ciklonról.
Háromnegyed ötkor ki is nyitottam a szemem :)
Aztán megkerestem az oldalt..
6 óra alatt 230-kmre közelítette meg Mauritiust...hm 6 óra alatt 40 km-el jött közelebb.
Továbbra is a II-es fokozat van érvényben, remélem.nem is vált rosszabbra.
És még azt írták, hogy ilyen intenzitással veszélyt jelent továbbra is.
Hm...nagyon bízom abban, hogy épségben eljutunk a reptérre és hogy a repülő is épségben érkezik Madagaszkárról és időben felszáll majd hazafelé.
Juj de szeretnék már otthon lenni. Olyan gyomorgörcsöm van, hogy el sem tudom mondani.
Persze visszaaludni nem tudtam, pedig épp jó lenne ma észnél lenni. Vagy talán jobb lett volna tudatlannak maradni? A szomszédoknak reggel.mondtam -gondoltam ne csak én idegeskedjek :) csak néztek :(
Reggeliztünk-én alig valamit- aztán újralogisztikáztuk a bőröndöket. Legyen nálunk váltás ruha...meg gyógyszer is. Meg a töltők is kéznél legyenek.
Aztán 7 óra után nem sokkal kivilágosodott. Kinyitottam az ajtót, hogy megnézzem milyen idő van, de olyan vihar előtti csend bolt és nagyon meleg. Kb 27 fok kora reggel, napsütés nélkül. A levelek sem rezdültek... amúgy éjjel sem és semmi nem is esett....
Aztán 9 óra magasságában jött egy hatalmas fuvallat, bevágta a kitámasztott ajtót és leszakadt az ég is. Azóta esik, nagyon. Ömlik. Meg viharos a szél és ez a nagyobb baj. Várunk. (2017, február eleje)" forrás

Mauritius időjárása márciusban

Mauritius éghajlata márciusban meleg és nedves, és a sziget az év ezen időszakában a meleg, nyári évszakot élvezi. A hőmérséklet általában 25-30 Celsius-fok között mozog, de a tengerparti területeken magasabb lehet. Az éjszakai hőmérséklet általában 20-25 Celsius-fok között van.

Márciusban gyakoriak az esőzések, és az átlagos csapadékmennyiség 200-250 mm lehet, különösen az északi és a keleti részeken. Az esőzések általában rövid ideig tartanak, és a nap többi részén általában ragyogó napsütésre lehet számítani.

Márciusban az óceán hőmérséklete általában 27-29 Celsius-fok között van, így az ideális hőmérsékletű a fürdőzéshez és a vízi sportokhoz.

Mauritius időjárása áprilisban

Mauritius időjárása áprilisban tovább javul a nyár végéhez közeledve, az ország már az átmeneti időszak végén tart. Az áprilisi időjárás általában kellemes, meleg és napos, és ideális azoknak, akik szeretnének strandolni és felfedezni a szigetet.

Áprilisban a hőmérséklet általában 23 és 28 Celsius-fok között változik, az éjszakai hőmérséklet pedig általában 20 Celsius-fok körül alakul. Az óceán vize általában meleg marad, körülbelül 26-27 Celsius-fokos hőmérséklettel.

Az április az egyik legkevesebb csapadékot tartalmazó hónap a szigeten, és a havi átlagos csapadékmennyiség általában csak kb. 80-100 mm. Az áprilisi napok általában naposak és ragyogóak, és csak időnként lehet rövid esőre vagy záporokra számítani.

Április elején nyaraltunk az északi parton. A rendszeresen ismétlődő de rövidke, permetes záporok nem zavartak minket, mert inkább kis változatosságot kölcsönöztek az időjárásnak. 

Mauritius időjárása májusban

Mauritius éghajlata májusban már kezd átmeneti lenni, az ország a déli félteke őszét éli, amely az északi féltekének tavaszával egyezik meg. Májusban az időjárás már kezd hűvösebb lenni, mint a nyári hónapokban, és kevesebb esőzés várható.

Májusban általában kellemes, meleg idő van, a hőmérséklet nappal általában 23 és 27 Celsius fok között alakul. Az éjszakai hőmérséklet 18-20 Celsius fok között van. Az óceán vizei még mindig melegnek számítanak, általában 25-26 Celsius fokos hőmérséklettel.

Az esőzés mennyisége is csökken, általában kevesebb, mint 100 mm a havi átlag. A napok általában ragyogó napsütésesek, és csak időnként lehet rövid záporokra számítani.

Mauritius időjárása júniusban

Ez a hónap a szigeten a tél eleje. Már nincs olyan meleg, mint a megelöző hónapokban. Azért viszonylag napos az idő, szóval június megfelelő hónap mauritiusi nyaralára. Na azért nem egy esőmentes hónap. A sziget középső platóján, valamint a keleti és északleleti partvonalakon kisebb záporok ismétlődhetnek. Az erre a hónapra szóló hotelválasztásnál tán érdemesebb nyugati vagy északnyugati parton lévő szállást foglalni, mert arrafelét több a napsugaras óra, szárazabb a klíma, lehet akár 26 fokot megközelítő meleg is. Északon, északkeleten a nappali átlaghőhérséklet 25-25 fok körül mozog, éjszaka 17-18 fok a jellemző. 

A sziget egészét véve a júniusi átlaghőmérséklet: 20,5 fok. A sziget egészét véve a június nem annyira csapadékos, mint a december és május közötti időszak. Csak a szeptember és az október szárazabb, de csak kicsi a különbség.

A déli és a keleti partokon júniusban is szelesebb az idő, mint a sziget szélvédettebb részein.  

A sziget belső részén, a hegyekben relativen hűvös van, nappal 21-23 fok, éjszaka 14-16 fok, no de mi a fenét keressen a turista éjszaka a hegyekben?

Júniusban a tengervíz hőmérséklete 25 fok körüli, szóval csaknem ideális.

Mauritus időjárása júliusban

Mauritius időjárása júliusban a téli hónapok egyike, azaz az országban hűvösebb idő van és több esőzés várható. Július a legkisebb csapadékmennyiséggel rendelkező hónapok egyike Mauritiuson, de az időjárásra és a hőmérsékletre vonatkozóan továbbra is vannak eltérések a sziget különböző részein.

Általában júliusban a hőmérséklet nappal általában 20-25 Celsius fok között alakul, az éjszakai hőmérséklet pedig 16-20 Celsius fok körül van. Az óceán vize hűvösebb lesz, általában körülbelül 23-24 Celsius fokos hőmérséklettel.

Júliusban a sziget északi és keleti részein gyakoriak az esőzések és a záporok. A havi átlagos csapadékmennyiség általában körülbelül 60-80 mm. Az esőzések rövid ideig tartanak és általában hevesek, de utána ismét napos idő jön.

Júliusban még mindig élvezhető a szigetet, bár kevésbé alkalmas a tengerparti tevékenységekre, mint a nyári hónapokban. Azonban júliusban ideális az aktív tevékenységekre, például a hegymászásra, a túrázásra és más szárazföldi tevékenységekre, és a látogatók élvezhetik a sziget sok természeti szépségét és kulturális attrakcióit, valamint az ételeket és a helyi kultúrát is.

Mauritius időjárása augusztusban

Mauritius időjárása augusztusban is a téli hónapok egyike, így általában hűvösebb és nedvesebb idő várható. Azonban, mivel a sziget éghajlata viszonylag enyhe, az időjárás még mindig kellemes és alkalmas az utazásra, bár különböző lehet a sziget különböző részein.

Augusztusban a hőmérséklet általában 20-25 Celsius fok között van nappal, az éjszakai hőmérséklet pedig általában 15-20 Celsius fok között alakul. Az óceán vize hűvösebb lehet, általában körülbelül 22-23 Celsius fokos hőmérséklettel.

Augusztusban a csapadékmennyiség továbbra is alacsony, általában körülbelül 60-80 mm havi átlaggal, de a sziget északi és keleti részein még mindig gyakoriak lehetnek az esőzések és a záporok. A napok általában naposak, de előfordulhatnak rövid esőzések is.

Mauritius időjárása szeptemberben

Mauritius időjárása októberben

Mauritius időjárása októberben a tavaszi hónapok egyike, így az ország már átment a téli hónapokon és a nyár vége felé tart. Az időjárás általában kellemes és száraz, és a hőmérséklet is ideális az utazáshoz és a turisztikai tevékenységekhez.

Októberben a hőmérséklet általában 22-27 Celsius fok között mozog nappal, az éjszakai hőmérséklet pedig általában 18-20 Celsius fok körül van. Az óceán vize általában meleg marad, körülbelül 24-26 Celsius fokos hőmérséklettel.

Az október általában egy száraz hónap, a havi átlagos csapadékmennyiség általában 50-100 mm. A napok általában ragyogóak és naposak, csak néha előfordulhatnak rövid esőzések vagy záporok.

Mauritius időjárása novemberben

Mauritius időjárása novemberben tovább javul, és az országban a tavasz vége felé tart. Az időjárás általában kellemes és napos, bár néha még előfordulhatnak esőzések.

Novemberben a hőmérséklet általában 24-29 Celsius fok között alakul nappal, az éjszakai hőmérséklet pedig általában 20-22 Celsius fok körül van. Az óceán vize általában meleg marad, körülbelül 25-27 Celsius fokos hőmérséklettel.

Novemberben már kevesebb csapadék várható, általában a havi átlagos csapadékmennyiség 100-120 mm, azonban még mindig lehetnek rövid esőzések vagy záporok. Az időjárás általában napos és ragyogó, és a sziget számos látnivalója, strandja és turisztikai tevékenysége élvezhető.

Mauritius időjárása decemberben

Mauritius nyaralós meglátogatására az ideális időzítés augusztus és november között, szóval a december első 2 hete az picikét már ebből kiesik.

A sokéves statisztikát alapul véve a maximum hőmérséklet 30-31 körüli, a mimimum (éjjel) 21 fok körül. A napsütéses órák száma kb. 8-9, szóval ez (is) szuper. A tengervíz hőmérséklete 26 fok körüli. December első 2 hete az esős évszaknak annyira az eleje, hogy nem kell túlságosan aggódni, de azért egy-két nap eleredhet az eső. (Az igazán esős hónapok: a január és a február.). A ciklon szezon november és április között van, de ez nem annyira viharos esőt jelent, mint inkább nagyobb tengeri hullámokat és felhős eget. A ciklonok azonban inkább a januárra és a februárra jellemzőek.  

t.m. fotója

A keleti parton nagyobb a valószínűsége a csapadéknak, mint a nyugati parton. Amúgy a nyugati part egy-két fokkal melegebb szokott lenni, decemberben is. 

A levegő páratartalma decemberben már kezd egyre nagyobb lenni, elvégre novemberben kezdődik a fottób, csapadékosabb nyár.

A búvárkodást, sznorkelezést kedvelőknek azért jó hír, hogy e tekintetben decembertől áprilisig adódnak a legjobb időjárási és tengeri körülmények.

Mi az ottani nyári időszakot választottuk, ez 30-32 fokot és magas páratartalmat jelent és pár perces zaporokat. (2022. december vége)

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes