ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


hirdetes

szállások

Aanari Hotel 4cs. - vélemény »

Ambre, A Sun Resort 4cs. - vélemények »

Új szállás »

Új szállás »

Új szállás »

Új szállás »

Be cosy 3cs- vélemény »

Boutique Hotel La Palmeraie 4cs. - vélemény »

C Mauritius - vélemények »

Chez Johnny - vélemény »

Coin de Mire Attitude 3cs. - vélemények »

Constance Belle Mare Plage - vélemények »

Coral Azur Beach Resort 3cs. - vélemények »

Friday Attitude 3cs. - vélemények »

Heritage Awali Golf&Spa Resort 5cs. - vélemények »

InterContinental Mauritius Resort Balaclava Fort 5cs. - Északi part - vélemény »

JW Marriott Mauritius Resort 5cs. - vélemények »

La Pirogue 5cs. - vélemények »

Lagoon Attitude 4cs. vélemények »

Laguna Beach Hotel 4cs. - vélemények »

Le Meridien Ile Maurice**** »

Le Palmiste Resort 3vs. - vélemények »

Long Beach Mauritius 5 cs. - vélemények »

Lux Belle Mare 5cs. - vélemények »

Lux Grand Baie - vélemények »

Maritim Crystals Beach Hotel**** vélemények »

Mauricia Beachcomber Resor&Spa 4cs. vélemények »

Paradis Beachcomber 5 cs. vélemények »

Radisson Blu Azuri 4+ cs. - vélemények »

Radisson Blue Poste Lafayette Resort 4cs. - vélemények »

Récif Attitude 3+cs. - vélemények »

Récif Attitude 4cs. - vélemények »

Riu Creole 4cs. - vélemény »

Salt of Palmar 4cs. vélemények »

Solana Beach Hotel 4cs. - vélemények »

Sugar Beach Resort***** - vélemények »

Sunrise Attitude 4cs. - vélemények »

The Ravenala Attitude**** - vélemények »

The Residence***** »

The Westin Turtle Bay Resort 5cs. - vélemény »

Tropical Attitude 3cs. - vélemények »

Trou aux Biches Beachcomber 5 cs. - vélemények »

Veranda Palmar Beach Hotel**** »

Veranda Paul&Virginie 4cs. - vélemények »

Veranda Pointe aux Biches 4cs - vélemény »

Villa Caroline Beach Hotel 3+ - vélemények »

Zilwa Attitude 4cs. - vélemények »


útikritikák


Mauritius

Általános tanácsok | Port Louis központja | Pamplemousse botanikus kert | Chamarel vízesés | Hétszínű föld (Coloured Earth) | Katamarántúra – Dreamcatcher | Undersea Walk | La Vanille Crocodile Park | Oroszlán park (Flic en Flac) | Ile aux Cerfs | Ile de Gabriele | Bois Cheri teagyár | Casela Nature & Leisure Park | Black River Gorges National Park | Tamarind-vízesések | Blue Bay | Hindu templom Grand Bassin | Hindu templom Goodlands | Rumüzem - Chamarel | Cukornádüzem múzeummal (L’Aventure du Sucre) | Quatre Bornes piac | Rochester vízesés | Cap Malheureux

.

v.l.

Általános tanácsok

  • A strandokon kínálkoznak feketén dolgozó idegenvezetők, akik mindenféle kirándulásokat kínálgatnak. Lehet ilyenbe belemenni, mert ritkán fordul elő durva átvágás. Vannak, akiket így privát vagy kiscsoportosan elvittek álomszerű lakatlan szigetekre és nagy élményben lett részük. Akik nem akarnak zugszervezésű utazásra befizetni, azoknak a strandon gyakran kell elutasítgatnia az ajánlkozásokat.
  • Meg lehet beszélni szigettúrát taxissal is. Nyolc órás, szabadon választott tartalmú utazásért kb. 90-100 eurót kell fizetni.
  • Aki vállalkozik a baloldali vezetésre, az jár a legjobban, mert aránylag olcsón lehet autót bérelni, és kényelmesen, egy-két nap alatt be lehet járni a szigetet.
  • Egy jó tanács a délen lakóknak: ne fizessenek be déli szigettúrára, mert egy bújtatott bevásárló túráról van szó drága üzletekben, és kevés igazi látnivalókról szóló időről. Érdemesebb egy napra autót bérelni, és egyénileg bejárni a déli részt.
  • A szebbnél szebb partvonalakon kívül találunk gyönyörű folyókat, tavakat, sziklákat, hegyeket, végeláthatatlan cukornádültetvényeket. Számos kellemes, könnyű, élményekben gazdag programlehetőség kínálkozik. Természetjáróknak vannak mauritiusi ösvények, erdők, izgalmas hegyvonulatok, vízesések.
  • Látogatható a pompás botanikus kertjük (Pamplemousses), az egzotikus növények, virágok lenyűgöző választékának hazája. A vásárlás megszállottjai a főváros, Port Louis kikötőjénél kialakított nagy és menő kereskedelmi központ butikjait keresik fel.
  • Kedvelt program a búvárkodás, annak is a legegyszerűbb változata, a pipás merülés, a sznorkeling. Könnyű-búvárkodásra is kitűnőek a lehetőségek, például az egyébként is csodaszép Szarvasok szigetén (Ile aux Cerfs), amit katamaránnal vagy jachttal, gyorshajóval szoktak megközelíteni.
  • A hétvégeken a népszerűbb strandokat ellepik a helyi családok és ilyenkor túl nagy a tömeg. Valamint Mauritiuson az év folyamán nagyon sok az ünnepnap és ilyenkor is zsúfoltak a fővárostól nem túl messze fekvő strandok.

"Magán buszosokkal (max. 9 személy) menj kirándulni. Mindehova elvisznek, ahová csak kéred. Korrektek, normálisak és olcsók. Egész nap cipelnek, lesik minden kívánságodat. Ezek a privát túravezetők jellemzően indiaiak. 

Az általuk kulturális turisztikai nevezetességeknek hirdetett látnivalók többnyire giccsesek, színvonaltalanok, legalábbis nekünk európaiaknak. De hát nem ezek miatt érdemes a szigetre utazni. Ami érdemleges túrázási program, az inkább a természeti látványosságok. A hegyeikben túrázni nem könnyű, mert sok a magán hegy-rezervátum, de azért remek helyek vannak, amik ingyenesek és mindenkinek a testi felkészültségének megfelelő nehézségűt, hosszúságút lehet találni.

A fővárost ne hagyjátok ki. Igaz kemény a maga forgatagában, de pl. a piac kifejezetten érdekes azoknak, akik ilyen egzotikust még nem láttak előtte. 

A tengervíz 110%-osan jó. Vannak vízi sünös partszakaszok, de azokat ki kell hagyni, vagy vegyünk fürdőszandált."

(Levente, 2016)


Ahol jartam: Pamplemousse botanikus kert, Grand Bassin hindu emlekmu es mogotte a to, Chamarel es a hetszinu fold, Quatre Bones piac(csut.es vasarnap), Eureka haz, Grand Baie(itt van penzvalto, ha a repuloteren nem valtottal eleget:), Telfair Garden, Gris gris,Alexandra vizeses, Rochester vizeses, Seven cascades vizeses(itt turaztam, de csak helyi segitokkel-nincs turautvonaljelzes!),H.Raoult biscuterie kekszgyar (a maniokalisztes finomsag uzeme nekem nagyon tetszett), kalandpark(la vallée des couleurs nature park), Bluebay, Pereybere strand. (2022)

Mauritiusban az UNESCO kulturális világörökségének részei ezek: Aapravasi Ghat és külön a Le Morne kultúrtáj

Port Louis központja

(ejtsd: por lui)

Érdemes meglátogatni a zöldségpiacot (vasárnap zárva). A reggeli órák a legnyüzsgőbbek és legérdekesebbek. A zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, ruhák és szuvenírek mellett vannak ételes standok, ahol tipikus helyi ételeket fogyaszthatnak az erősebb gyomrúak. A központban pedig vannak standok, ahol mindenfélét árulnak, ha valaki egy kis alkudozásra vágyik. Tipikus helyi termék a fából készített hajómodell.

Még Chinatown-ba érdemes elmenni, ha valaki egy nyüzsgő helyre vágyik, vagy csak némi kínai konyhára. A L’amicale-t többen ajánlják. Az erőd egyetlen erénye, hogy szép kilátás nyílik onnan a városra. Késő este azonban ne menjünk oda gyalog, mert veszélyes lehet, érdemes taxit fogni. Nyitvatartási időn kívül érdemes bepróbálkozni az őrnél fejenként egy 100 rúpiással. Ha valaki csak egy jó kávéra vagy harapnivalóra vágyik, vagy épp csak megéhezett városnézés közben, akkor a kikötőben a Segafredo Zanetti Espresso-ban kaphat kávét, salátát és szendvicset, akár elvitelre is.

cs.v. fotója

,, Port Louis, a főváros – a helyi buszozás érdekes élmény , azonkívül, hogy gyors és olcsó. Egy fél napot arra szántunk a laza, bámészkodós városnézésre. A 25 km-re fekvő kikötőváros sokat vesztett a holland, angol majd francia kereskedőflották megállójának középkori világából, de a zajos, kiabálós és nagyon nyüzsgő indiai-, kinai-, muszlim-, kereskedőnegyed hűen tükrözte azt a multikulti világot, ami a szigetet jellemzi. A halmokban rakott utcai áru, ahol mindenki egyfolytában kiabál, alkudozik vagy éppen elad. Nem kevésbé volt érdekes a központi piac, ahol ugyanúgy találtunk pompás zöldségeket, egzotikus gyümölcsöket vagy messziről illatozó fűszereket és csábító vaníliát. Láttunk érdekes hal és húspiacokat : sertés, marha, vadhús -és a tengeri fogások pompás példányait felvonultatva. Mindez frissen kínálva. Az érzékeny orrú és fülű turista inkább maradjon a szálloda biztonságában. Nekünk nagyon tetszett. (2020)" forrás

Pamplemousse botanikus kert

(ejtsd: pamplmusz)

Jardin Botanique de Pamplemousses

Ha valakit nem érdekelnek kifejezetten a növények, virágok, az hagyja inkább ki. Akit igen, annak nagy élmény lesz a sok egzotikus növény, meg a vízililiomok. A kocsival érkezők találnak egy nagy parkolót, viszont innen még 300-500 m séta egy forgalmas úton a kert bejárata. Ne dőljünk be a taxisoknak, akik felajánlják, hogy elvisznek, mert mindössze 5 perc gyaloglás. A belépő 100 rúpia. Van nem hivatalos vezetésre lehetőség a kertben, viszont a túra végén következik a kínos dolog: a borravaló kérdése. Nincs fix ár, viszont az 'elvárt' javadalmazás a belépő árához képest sok, 200 rúpia fejenként. Ezt általában ki is kényszerítik a turistákból. Csak az vegyen részt a vezetésen, aki ezt az összeget rossz szájíz nélkül ki tudja fizetni a végén. A parkra kb. másfél-három órát érdemes szánni érdeklődéstől függően. Bent nincs büfé vagy étkezési lehetőség.

Tavirózsák - G. Lilla fotója

Ez a világ harmadik legrégebbi botanikus kertje, még a 18. században létesítették. Nemzetközi virágkollekcióval büszkélkedhet, s legszebb kincsei közé tartozik az óriás amazonasi vízililiom és a 85 pálmafajtája közt az indiai üstököspálma – e rendkívüli növény életében csak egyszer virágzik, 60 éves korában, de akkor hatalmas virágzatot fejleszt, amely a legnagyobb a növényvilágban, összesen mintegy 10 millió virággal. Majd egy év múlva akár 2 tonnányi termést is hozhat, ez azonban az utolsó tartalékait is felhasználja, s így, miután beértek a termései, a pálma elpusztul.

Egy óra alatt nem lehet mindent megnézni, de azért igyekeztünk. forrás


Pamplemousses-i botanikus kert
Az egyik legrégebbi trópusi botanikai gyűjtemény a világ legszebb növényeinek ad otthont. Az arborétum körülbelül 25 hektáron terül el, majdnem 300 éves és több, mint 650 különböző növényfaj található benne.
Zöldségeskertként kezdte pályafutását, akkor még Mauritius francia gyarmat volt. Pamplemousses, ahol a kert is található, népszerű településnek számított, a cukorgyárban dolgozó rabszolgák lakták, ők dolgoztak a kertben is.
Később kialakítottak benne egy fűszerkertet, így került oda pl. szerecsendió, szegfűszeg, fahéj, bors, szegfűbors. A növényeket és a magokat a világ minden tájáról gyűjteni kezdték. Kámfort hoztak Kínából, licsit Kokinkínából, kenyérfát a Fülöp-szigetekről. A gyűjtemény folyamatosan nőtt, Afrikából, Indiából, Malajziából és Polinéziából származó növények is érkeztek.
Később páfrányokat, orchideákat, bougainvilleákat és különböző pálmafákat telepítettek a világ legkülönfélébb helyeiről. Jelenleg 85 különböző fajta pálma él az arborétumban.
A hinduizmushoz kapcsolódó lótuszvirág nagy számban van jelen a parkban. A lótusz a legszentebb növény, ami a szépséget és az örökkévalóságot szimbolizálja.
A botanikus kert egyik nagy látványossága az amazonasi óriás-tündérrózsa, melynek virága fehéren nyílik ki, másnapra rózsaszínű lesz, harmadnapra víz alá süllyed, ahol termést fejleszt. Beérése után szétesve 500 magot juttat a felszínre. Én éppen ezek közül keresgéltem egyet térdelve, a víz fölé hajolva. Mire felnéztem, az arra járó indiai nők ott álltak mellettem, kedvesen mosolyogtak és meghajtották a fejüket. Azt gondolhatták, az én vallásomban a tündérrózsa a szent virág, biztosan azért borultam térdre előtte. Nem akartam elmondani, mit keresek, ugyanis a növény hazájában, az Amazonas területén, összegyűjtik a temérdek magot, frissen főzeléket készítenek belőle, szárítva pedig lisztet. Úgysem értették volna, mit akarok egy szem maggal, úgyhogy inkább nem szóltam semmit, lassan felemelkedtem, mosolyogtam, (megfordult a fejemben, hogy vetek magamra egy keresztet, de inkább csak bólintottam) és arrébb sétáltam.
A kertben a rengeteg féle pálma között indiai üstököspálmát is lehet találni. Ez életében egyszer virágzik, valamikor 50-80 éves kora között, majd elpusztul. Ekkor viszont egyetlen, 6-8 méter magas, hatalmas virágzatot növeszt, amiben körülbelül 10 millió virág található. Ezután egy év múlva érnek be a pár centis termések, amik együttesen kb. 2 tonnát nyomnak. Ez igen ritka esemény, de ha 50 ezer évente erre járó üstököst is láthatok az égen, amit előttem a neandervölgyi ember látott, akkor egy ilyen üstököspálma-terméshullást is igazán elkaphattam volna mauritiusi látogatásom alatt. Pedig nem sokkal maradtam le az eseményről, a pálma éppen virágzott.
Kétségtelenül az egyik legszórakoztatóbb növény a kolbászfa volt. Találó a neve, tényleg úgy lógnak rajta a kolbászok, mint nagyapámnál a spájzban. Ezek körülbelül 0,5-1 méteresre nőnek, egy nagyobb példány akár 10 kilót is nyom.
A 20 méter magas fa alatt álltam, és eltűnődve néztem, ahogy kolbászok lógnak egy fáról. Ilyet még nem láttam. Aztán jött egy szél, azok jobbra-balra kilengtek. Elképzeltem, ha a fejemre esne egy, senki nem venné komolyan a halálomat, ha megtudná mi okozta... Ettől kezdve messzebbről néztük a fát.
Később megtudtam, hogy Nyugat-Afrikában, ahol a fa őshonos, rendszeresen tartanak alatta rituális szertartásokat. Gondolom, amíg nem fejlődnek ki a termések. Bár az is lehet, hogy kifejezetten a kifejlett termések alatt hatásos a szertartás - amennyiben túlélik -, mivel a kolbászt több mindenre alkalmazzák. Megenni ugyan nem lehet, de széles körben használják a népi gyógyászatban, és állítólag a viharoktól és a hurrikánoktól is megvéd, ha a házat körbeakasztgatjuk vele. Egy kisebb példányt elhoztunk, azt kiakasztom a kerítésre, hátha a nálunk előforduló enyhébb viharok ellen az is elég.
Nagyon jól sikerült a kertlátogatás, mert végig a kedvenc játékomat játszottuk: aki a legtöbb magot gyűjti össze anyának, az kap egy extra fagyit. Több száz maggal távoztunk (és körülbelül ugyanennyi szúnyogcsípéssel - szúnyogriasztó ellenére), anélkül, hogy akárcsak a kisujjamat is mozdítottam volna...
A belépés 200 rúpia/ fő (kb. 1600 Ft) (b. a. , 2023)

Chamarel vízesés

(ejtsd: sámárel)

A Hétszínű föld közelében van. A parkolótól egy rövid séta egy erdőn keresztül, a parkolóba való behajtásért fizetni kell. Két pontról lehet jól rálátni a 90 m-es zuhogókra. Időszaktól függő a lezúduló víz mennyisége. A vízeséshez vezető út szebb. Csak ezért nem éri meg ide ellátogatni.

A Chamarel hét színű föld geoparknál van egy kisebb kávéültetvény, gyönyörűen parkosított útvonalakon halad a túra, a Chamarel vízesés gyönyörű, sajnos a közelébe túrázni nem lehet, csak kilátóból nézhető meg. A hét színű föld maga egy körbekerített nem túl nagy terület, a vulkáni működés során a felszínre kerülő fém-oxidokkal színezett talajrétegeknek valóban érdekes színeit nézhetjük meg. A teraszon egy hangulatos kávézóban helyben préselt cukornád juice-t is megkóstolhatjuk. (2022)

a. v. fotója

Hétszínű föld (Coloured Earth)

Egy vulkáni tevékenységből visszamaradt rész a déli oldalon. Rálépni nem szabad, de vannak kilátópontok, melyekre pénzért lehet felmenni. A büfében 80 rúpiáért lehet szendvicset kapni. Önmagában a föld nem túl érdekes, a Chamarel vízeséssel szokták összekötni.

t. m. fotója

,, Eldöntöttem még otthon, hogy ha lehet, minél előbb eljövünk ide és Chamarelhez is, a Hétszínű földhöz is. ezek csak verőfényes napsütésben élvezhetőek, illetve a Hétszínű föld is csak és kizárólag verőfényes napsütésben a legeslegszebb. Akkor jönnek elő a színek! :)

A vízesésétől még kb 10 percet kell autózni, messze van a Hétszínű föld bejárata...
Ha be van borulva, nem jönnek elő a színek :) Jól leégtünk-bár szerintem már a teknősöknél kezdtük.... napolaj és sapka erősen ajánlott!  (2017)" forrás

Katamarán túra – Dreamcatcher

Egész napos kirándulás ebéddel. Érdemes vinni tengeri betegségre való orvosságot, mert szükség lehet rá. Minden túrán előfordul, hogy egy-két kiránduló falfehér arccal szorongatja kezében a zacskót. A romantikusok tarthatnak szimbolikus esküvőt a fedélzeten.

Undersea Walk

A nem búvároknak tengeri élményt nyújtó kaland. Grand Baie-nál egy súlyövvel és egy sisakkal való felszerelkezés után irány a tengerfenék. Az oxigén csövön érkezik. 25 perces program 7 éves kortól (37 EUR/fő). Fürdőruha és törölköző kell! Aki nem akar vizes lenni, az a tengeralattjárót is választhatja (5 000 rúpia/fő).

La Vanille Crocodile Park

Mauritius déli részén található park. Többen dicsérték. Lehet hatalmas teknőcökön lovagolni. Állítólag nem csak az embernek, hanem az állatnak is tetszik a móka. Gyerekekkel érdekes igazán. Érdemes a szúnyogok ellen indulás előtt krémmel védekezni. Az éttermet jobb kihagyni: drága és nem olyan jó. A sziget esősebb részén található.

Egy nagyszerű park, több ezer krokodillal és óriásteknőssel. Itt tarthatunk az ölünkben bébi krokodilt, a kicsiket meg is etethetjük. Lehetőség van megnézni a krokodiletetést, de az étteremben akár meg is kóstolhatjuk őket, tehát elég közel kerülhetünk hozzájuk. A gyerekek már tartottak a kezükben bébi krokodilt, de az etetést szerették volna kipróbálni.
Vettem egy jegyet 200 rúpiáért (1600 Ft). Ezért 3 húscafat jár, tehát egy jeggyel mind a hárman ki tudták próbálni. Az etetés a következő: egy bot végéről belógatják a húst a ketrecbe, majd elkezdik rángatni, hogy az állatoknak meg kelljen küzdeniük érte, ahogyan a vadonban is. Az állatgondozó azt ígérte a gyerekeknek, hogy ha sikerül kifogniuk egy krokodilt, hazavihetik. A 6 éves lányunk ráfeküdt a dologra. Nem engedte túlságosan közel hozzájuk a húst, úgyhogy egy darabig eljátszott velük. Majd amikor egy ügyes felugrott a magasba és “horogra akadt”, a lányunk teljes erőbedobással küzdött, hogy ki tudja rántani a ketrecből. Láttam rajta, hogy olyan idegtépő volt számára, mint gyerekkoromban a markolós játékautomata gép, aminek a markolójából az utolsó pillanatban végül mindig kicsúszott a plüssállat.
Miután kijátszottuk velük magunkat, az étteremben meg is kóstoltuk őket. Többféle módon készítik el a krokodilhúst, mi vegyes tálat rendeltünk. Azt olvastam, hogy a halra és a csirkére emlékeztet az íze, az állaga pedig a marhahúsra hasonlít. Bennünket leginkább a csirkére emlékeztetett. Ha van is hal íze, azt elnyomták a fűszerek. Egyébként nagyon finomak voltak az ételek.
A pincér elmagyarázta, hogy régebben Madagaszkárról hozták az alapanyagot, de mára már elég nagy a farm ahhoz, hogy saját húsból dolgozzanak. Ha eléri egy egyed a 150 cm-es hosszúságot, a megfelelő méretű mellkörfogatot, és betölti az 5 éves kort, akkor válik alkalmassá a levágásra. Egyébként a világ számos pontján a krokodilhús a hagyományos konyha részét képezi. Szinte minden kontinensen fogyasztják, esetleg egy európai ember számára lehet idegen. Húsa szívbarát, és a diétában is ideális választás.
Az étterem ezenfelül mennyei gyümölcsös rumokat kínál.
A parkban számtalan óriásteknős él, látogatók viszont alig voltak. A teknősök etetését a gyerekek így gyakorlatilag egyedül végezték. Megérkezett nekik a nagy halom reggeli, később az ebéd, a gyerekek pedig úgy érezték, hogy az ő felelősségük, hogy aznap egyetlen teknős se maradjon éhen.
Egy olyan farm is található a parkban, ahol háziállatokat tartanak. A játszótéren tyúkok és kis kecskék rohangáltak körülöttünk.
Van egy bolt is, ahol krokodilból készült termékeket árusítanak, krokodil koponya is kapható, a bejáratánál pedig több millió éves kövületeket állítottak ki.
Rovargyűjteménye is van a parknak. A gigantikus trópusi rovarok láttán a 9 éves lányunknak felcsillant a szeme, mert eszébe jutott a csótányos téma. Abban reménykedett, hogy felveszem a kapcsolatot a szállásadónkkal, és megkérem szépen, hogy visszamehessünk a csótányos házba a rovarirtás hatására elpusztult csótányokat összeszedegetni...
Sajnos kis krokodil és csótány reménye nélkül távoztunk a parkból.
A felnőtteknek 500 rúpia (kb. 4000 Ft), a gyerekeknek 150 rúpia (kb.1200 Ft) a belépő. Mellesleg a park csodálatos, érdemes benne sétálgatni is. (b. a., 2023)

k. s.fotója

,, A parkoló ingyenes. A belépő 490 rupi volr felnőtteknek. A krokikat 11.30-kor etették, mindjárt a bejáratban. Ahogy vettük ajegyet szóltak, hogy mikor lesz, ha nem szeretnénk lemaradni róla.

Utána pedig megnéztük a nagy gyümölcsevő denevéreket...hm.ha egy ilyen repkedne felettem akkor lehet üvöltve futnék ki a világból :)
Aztán jöttek a Seychell-szigetek-i óriás teknősök. Elmondták az ide belépéskor, hogy harapnak, nem kicsit, hanem nagyon. Vigyázzunk: arcunkba haraphat, vállba, ujjat leharaphat. Ne hajoljunk nagyon közel.
Vettünk nekik ágat, etetni. Van itt óvoda, ahol most 700 kisebb teki van...akkor hoztak nekik gyümölcsöt...
A nagyok hatalmasak :) a legnagyobb 275 kg :)
Aztán olyan büdösek, mint a disznók és böfögnek, meg röfögnek...meg ordítanak :D
Olyan szag van itt, mint egy istállóban :)) (2017)" forrás

Oroszlán park (Flic en Flac)

Elég érdekes, főleg, hogy vannak fehér oroszlánok is.

Ile aux Cerfs

(ejtsd: il oh szer)

Egész napos program. Busszal a keleti partra, aztán onnan a Blue Bay-ből vagy magánzóként Trou d’Eau Douce-ból kishajóval át a szigetre. Már maga a hajóút is izgalmas. A szigeten két órát időzik a kiránduló, majd jön a hajókázás egy magányos lagúnához. Képeslap minőségű tengerpartokat lehet fotózni, nem mellesleg ez rajta van a világ 10 legszebb strandját tartalmazó listán.

Adnak sznorkel felszerelést, mindenképp használjuk ki, mert nagyon szuper sznorkelezőhely. Van üvegfenekű csónakos túra is. A szigeten van még egy helyi stílusban épült villa, amit meg lehet nézni. A kirándulás tartalmaz egy ebédet és korlátlan italfogyasztást. A hajó 15:30-kor indul vissza. Erősen ajánlott programlehetőség, bár sajnos maga a sziget és a strand már nem annyira elhagyatott, sőt hétvégente kifejezetten zsúfolt lehet. Érdemes a parton távolabb sétálni, míg találunk egy csendesebb szakaszt.

,, Ill”e Cerfs avagy a Szarvasok szigete- ahhoz, hogy eljuss ahhoz a kikötőhöz, ahonnan a motoros csónakok indulnak, át kell verekedned magad a sziget túloldalára. Mert hiába a rövid távolság, az utak és sűrű forgalom hagynak kívánnivalót. Érkezéskor rövid francia magyarázat következik, aztán becuccozunk a mogorva fickó csónakjába. A “csőre töltött “ telefonok, kamerák villámgyorsan visszakerültek a helyükre, mert a “captain “ eszeveszett sebességre kapcsolt és kellemes hajókázás helyett, egy percen belül az görcsösen kapaszkodtunk a hajó oldalába . Kb. 20 perc múlva a széltől kicsit megcibálva értünk partot. Az érkezés enyhe csalódás volt, hiszen a valamikori érintetlen, csodálatos tengerrel ölelt fehér homokpadok helyett, most itt két munkagép dolgozik, hogy feltöltsék az átfolyásokat. Azonban, rövid tanácstalan ide-oda cuccolás után végül néhányan elindultunk felfedezni a sziget eddig nem látott részeit. Felfedező utunkat siker koronázza gyönyörűséges és csendes a partok, meleg simogató víz – ugrándozunk, bolondozunk a türkiz minden árnyalatában pompázó óceánban. A kezdeti csalódásból az egyik legélvezetesebb túra lett. (2020)" forrás

Ile de Gabriele

(ejtsd: il dö gábriel)

Katamaránnal, vitorlás hajóval vagy motorcsónakkal megközelíthető sziget az északnyugati részen. 1,5-2 óra katamaránozásra van Grand Baie-től (motorcsónakkal 30 percre), közvetlenül Ile Plate mellett. Útközben Coin de Mire mellett is elhajózunk. Maga a sziget lakatlan és egyáltalán nem zsúfolt, mivel csak annyian vannak itt, akik az öbölben horgonyzó néhány hajóval érkeznek. Kb. fejenként 25-25 EUR-ba kerül a kirándulás ebéddel és italokkal, ez 3 ott töltött órát jelent. Napozásra és sznorkelezésre tökéletes.

A korallgyűrűnek köszönhetően nagyon szép türkiz színe van a víznek. A túravezetők el tudják mondani, melyek a legjobb helyek sznorkelezni (általában a két sziget közötti rész, viszont ügyelni kell az áramlatokra!), és szoktak etetéssel segíteni a halrajok csalogatásában. Sznorkel-fanoknak kihagyhatatlan lehetőség színesebbnél színesebb halak és a gyönyörű, változatos tengeri élővilág megcsodálására. A nyári hónapok novembertől áprilisig párásak 25 fokos átlaghőmérséklettel, míg júniustól szeptemberig száraz, hűvös időre lehet számítani 20 fokkal. Mobiltelefont nem érdemes vinni, mert nincs térerő. A túrák 9-kor szoktak indulni, és 16 órára érnek vissza. A szerencsések láthatnak delfineket is. A szerencsétlenek pedig tengeribetegek lesznek a hullámzástól, érdemes gyógyszert vinni.

Bois Cheri teagyár

(ejtsd: boá seri)

Souillac-tól félórányira, északra, egy régi, koloniális stílusú épületben kialakított gyár és múzeum, mely bevezet a teagyártás minden csínjába-bínjába. A végén van lehetőség kóstolásra és vásárlásra. A környéken hatalmas teaültetvények vannak, ameddig a szem ellát. Vezetések 8 órától vannak 30 percenként, minden hétköznap. Akkor érdemes ide ellátogatni, ha hozzákapcsolja valaki a környék látnivalóihoz. Szezonálisan zárva lehet, érdemes előre érdeklődni a pontos nyitásról.

a.m. fotója

Mauritius első teaültetvénye, 1892 óta működik. A teázás a Mauritiusi emberek körében nagyon elterjedt. Annak ellenére, hogy a szigeten jó fajta kávét is termesztenek, a tea népszerűsége töretlen. Teázási szokásuk az angoloktól ered, tejjel és cukorral fogyasztják, kivéve a forró nyári hónapok alatt, amikor a jeges teát részesítik előnyben. Körülbelül 50 féle ízesítésű teát gyártanak Mauritiuson, mégis a vanília ízesítésű a kedvence az ittenieknek már körülbelül 100 éve. Teáznak reggel, teáznak délután, teáznak ha vendég jön, de a teáért nyúlnak különböző betegségek esetén is.
Bois chéri 42 féle teát gyárt, 700 tonnát termelnek évente, ennek 25 %-át szánják exportra. Az ültetvényen egy gyarmati stílusú épületben működik a gyár, ahol megismerkedhetünk a teatermesztéssel. Mauritius teájának minőségét az ideális éghajlati viszonyának köszönheti. A teacserje, a Camellia sinensis, ami rokona a jól ismert dísznövénynek a kaméliának (Camellia
japonica), a nedves klímát, a nagy tengerszint feletti magasságot, az erős napsütést és a mészmentes, savanyú talajt kedveli.
A helyszínen lehetőség van teakóstolásra, egy páratlan környezetben. Majmok társaságában fogyaszthatjuk el az 1-2-3... csésze teánkat angolosan, stílusosan. A teaterasz a páfrány- és pálmaerdővel szegélyezett, tóparti teaültetvényre néz.
A teakóstolás 250 rúpia/ fő (kb. 2000 Ft), gyerekeknek ingyenes. (b. a., 2023)

Casela Nature & Leisure Park

Vadon élő állatok között ritkán sétálhat az ember. Ezt az érzést hivatott a park képviselni, ahol oroszlánokkal és tigrisekkel lehet találkozni. A biztonság tökéletes: négy parkőr kísér minden csoportot. Van lehetőség egész közelről találkozni az állatokkal. Ez 15 percet jelent fejenként 500 rúpiáért. Persze a parkbelépő ezen felül van. A parkban vannak még madarak, egy kilátó, és óriás teknősök. Az étteremben szerény áron lehet pizzához és szendvicshez jutni.

Ha nem láttad Casela-t, nem láttad Mauritiust! - így hirdeti magát a park.
Ez szerintem nem így van, viszont mi nagyon vártuk ezt a helyet, méghozzá a gepárd miatt. A 12 éves fiam rajong a gepárdokért, természetesen felnőttkorában is velük szeretne foglalkozni. Olvastuk, hogy Mauritiuson lehetőség van gepárdokkal találkozni. Olvastuk azt is, hogy ennek feltétele a 150 cm-es magasság és a 15. életév betöltése. Megbeszéltem a fiammal, hogy gond egy szál se, majd megmondom, hogy 15 éves. Nézegettem a gyereket, de egyáltalán nem tűnt annyinak.
A parkban egyébként lehetőség van orrszarvúsimogatásra, tevegelésre, karakállal, vagy szervállal való találkozásra, de lehet oroszlánnal sétálgatni, vagy etetni őket. Ez nem tűnt túl szimpatikusnak. Hallani lehet mindenféle kábított tigrisekről, de ilyen egyedeket nem állt szándékomban bemutatni a gyerekeknek. Az itt élő állatokról viszont azt mondják, hogy emberek közelében nőnek fel, és csak a szelíd, fiatal példányokkal lehet kapcsolatba kerülni. Az oroszlánsimogatást akkor is túlzásnak éreztem, a gepárdos találkozásba belementem, egyrészt a
jövő generációja számára fontos állatmentő projekt ébrentartása érdekében, másrészt, ha a gepárdok jó háziállat hírében állnak, akkor csak nem kell őket nyugtatózni...
Mikor megérkeztünk a parkba, előre mentem puhatolózni. Azt mondták azért fontos, hogy legalább 15 éves legyen az illető, mert hiába emberekhez szokott állatokról van szó, mégis bizonyos dolgokat be kell tartani a találkozásnál, amire nem biztos, hogy egy 15 éven aluli gyerek képes. Be kellett látnom, hogy nem lenne okos döntés bezárni a gyereket a gepárdok közé... Helyette a szervállal való találkozást választottuk. Nem gepárd ugyan, de nagyon örült ennek is. A 9 évesünk is részt vehetett a programban, aminek egyetlen feltétele a 145 cm-es magasság. Ezt szigorúan veszik. A szervállal való találkozás is nagy élmény volt, sokat megtudhattunk a viselkedésükről. Az állatok pedig mozgékonyak, élénkek voltak, tényleg nem tűntek begyógyszerezetteknek.
Ebben a parkban is találkozhatunk óriásteknősökkel és még sok más állattal.
A belépő árában benne van egy kör bobozás (jó hosszú a pálya) és egy szafari program, ahova külön buszjárat indul. A helyszínre megérkezve kell átszállni a szafari buszra.
A belépő ára 1100 rúpia (8800 Ft) / fő a felnőtt, 880 rúpia ( kb.7000 Ft) / fő a gyerek. A szervállal való találkozás 550 rúpia/fő (kb. 4400 Ft). (b. a., 2023)

Black River Gorges National Park

(ejtsd: blek river górdzs)

Nagyon nyugalmas hely a maga több mint 6700 hektárjával. Több útvonal közül választhatnak az ide látogatók. A legideálisabb időszak szeptember és január között van a park meglátogatására. A kilátópontokról gyönyörű a panoráma, és vannak szép vízesések. Fenn néha vannak üdítő- és szuvenírárusok. Nagyon hangulatos egy piknik fenn, vannak erre kialakított pavilonok. Petrintől a Rivere Noire-ig egy 10 km-es, jelzett út vezet (kb. 5 óra séta).

Aki jobban szemügyre szeretné venni az állatokat – főként a madarakat –, annak érdemes távcsövet vinnie. Lehet itt látni többek között törpepapagájt és mauritiusi rózsaszín galambot is. Túracipő vagy bakancs javasolt a szintkülönbségek miatt, esőkabát rossz idő esetére és szúnyogriasztó a rovarok ellen. Vezetőt lehet fogadni, érdemes előre foglalni. A mellékhelyiségek nincsenek túl jó állapotban, víz nem feltétlenül jön a csapból (se). A látogatóközpont mosdói a legrendezettebbek. Van parkoló a park mindkét bejáratánál (5 km-re délkeletre Grande Rivére Noire-tól és Pétrinnél). Van lehetőség busszal is átmenni a parkon, amely megáll a kilátópontoknál, de a parkot igazán megismerni gyalogosan lehet. Vizet ne felejtsünk el vinni, mert nem lehet kapni sehol a park területén!

d.a. fotója

Tamarind-vízesések

Talán Mauritius legszebb kanyonja. Nagyon eldugott helyen van a 7 vízesés, és az általuk képzett medence. Egy sok kihívást rejtő ösvényen át megközelíthető, vagyis inkább felfedezhető, ezért érdemes Hentiettában egy helyi vezetőt fogadni. Ez érkezőknek ott 2 és 4 órás túrát is kínálnak. A buszpályaudvar mögül már látszik a vízesés egy része. Tapasztaltabb túrázóknak javasolt inkább, mert nem egy egyszerű séta, hanem megerőltető túra. Csak túracipőben, felkészülve a vízre, bogarakra és csúszós talajra vágjunk neki.

,, A parkoló khm...az nem volt. Viszont volt egy temető, ami mellett volt út, ami a
7 Cascade Étterembe vezet a kerítés mellett kb 500 m még onnan. Aztán van az út amin bejöttünk és van a cukornád melletti vörös földes út. Na erre kell elindulni gyalog. Mindenki vigyem magával innivalót, törölközőt, legyen a lábán minimum sportcipő, ha teljesen le akar menni az alsó szintekre akkor túracipő elengedhetetlen. Fürdőruha a fürdéshez és szinyogriasztó!!!!Minket ahogy lefordultunk a cukornád mellől a dzsungelbe halálra csíptek :((
Aztán egy kisebb megerőltető lefelé mászás a köveken, kapaszkodás a gyökerekbe és levelekbe hm...hát csúszik mint a fene. Páratartalom 100%. Csöpög a víz, csúszik a cipő... vigyázni kell. Nagyobb kövek is vannak és van hogy kimozdulnak, bár az ösvény még csak az eleje és kétségtelen, hogy ki van járva.
Aztán kiértünk a tetőre, mert ugye ez a teteje 7 vízesésnek és csodaszép a kilátás lefelé. Háromig latni, fentről latni ahogy annak a szélén járkáltak..
Aztan vannak a guide-ok, akik még a kocsiknál ajánlkoznak a túravezetésre. Aki le akar menni annak tényleg ajánlottak. Nélkülük tuti nem indulnék el. Igazából azt sem tudom, hogy fel is kell újra mászni vagy lentről sétalnak a cukornádültetvényeken a soma terpen felfelé? Felfelé szar.
Mondom ezt úgy hogy még ez a rövid szakasz is szar volt lefelé is, de felfelé mèg jobban...
Egy frankfurti párral indultunk el, pillanatnyi ismertség volt akkor és ott a parkolóban. Őket kiszúrta a guide, velem meg leálltak beszélgetni és hívtak magukkal...
De csak pár lépést mentünk együtt mett a vezetőjük eszméletlen tempót diktált...
Aztan én tudtam, hogy lemenni nem fogunk, így nincs miről beszélni sem.
Aztán még láttuk, hogy a csaj átkelve a legfelső szinten..majd lefelé indulva mekkorát esett szegény. Itt ha elesel nincs megállás, neki sem volt.
Mindenesetre hatalmas élmény volt itt lenni és megcsodálni e természeti szépséget is! (2017)" forrás

Blue Bay

Az öböl kitűnő sznorkelezési lehetőséget kínál. Emellett indulnak innen kirándulóhajók a környező szigetekre, egész napos túrát, napozást és sznorkelezési lehetőséget kínálva a turistáknak. Van üvegfenekű hajós kirándulás is. A búvárok is találnak itt központot, ahol tudnak felszerelést bérelni és csoporthoz csatlakozni, viszont számoltak be zsúfolt csónakokról, túl kevés felszerelésről és sok várakozásról búvárkodni vágyók. Érdemes tisztázni a csoport létszámát és a merülőhely távolságát előre. Nem a legjobb búvárhely.

Hindu templom - Grand Bassin

(Ejtsd: gran bászen)

A Grand Bassin krátertó közelében van ez a hindu szent hely. A bejáratnál egy 33 m-es Síva szobor fogad, benn sok a majom. A templomok érdekesek.

Hindu templom - Goodlands

Szobrokkal gazdagon díszített épület Grand Baie-ban. A belépés ingyenes.

Grand Bassin egy krátertó a hegyekben, a legszentebb helyszín Mauritiuson. Grand Bassin másik neve Ganga Talao, jelentése: Ganga tó, ami utalás az indiai Gangesz folyóra. A hinduk szerint a tavat a Föld legszentebb vize, a Gangesz táplálja. A Gangeszbe az emberek milliói mennek megfürödni, sőt inni szennyezett vizéből, hogy megszabaduljanak a bűneiktől.
Mauritiuson a Grand Bassinben teszik ugyanezt. Fürdenek, üvegekbe vizet töltenek, mezítláb állnak a partján és imádkoznak. A tóba különféle dolgokat dobálnak, nagyobb szobroktól kezdve sokféle tárgyat láttunk mi is a víz alatt. A tó partjára és a tóba helyezett hindu istenek szobrai elé virágot és gyümölcsöket helyeznek, füstölőt égetnek és imádkoznak. A hangos kántálás, a harangok kongatása, a füstölők illata, a mezítláb imádkozó emberek és a különös szobrok látványa, na meg persze a gyümölcsök közt guberáló majmok szokatlan hangulatúvá teszik a helyet.
Bementünk Siva templomába, a papucsainkat a bejáratnál hagytuk. Egy hindu szerzetes megáldott minket, tilakot festett a homlokunk közepére, a hatodik csakra helyére. A hatodik csakra a bölcsesség helye. Ez a tilak segít megtartani az energiát, segíti a koncentrációnkat.
A templomban 108 harangot kongattunk, miközben 108-szor elmondtuk, hogy “Om Namah Shivaya”, ez az Istentől, Sivától való függés kinyilvánítása. Körülbelül annyit jelent: “Tisztelem Sivát”. Ez a hinduizmus legfontosabb mantrája, ami az önátalakítás erőteljes eszköze, ha odaadással kántáljuk mélyreható átalakulást hozhat az életünkben. Mondta a szerzetes, hogy összpontosítsunk arra, amit szeretnénk, azt Siva meghallgatja, és segíteni fog. A gyerekek is nagyon komolyan vették, erősen koncentráltak, aminek örülök, mert a kántálás hasznos, segít az elme megnyugtatásában és a figyelem összpontosításában. Azért 108-szor kongattunk, mert ez a szám egy szentszám, a szívcsakrát képviseli, a szeretethez és az együttérzéshez kapcsolódik. A templom emeletén folytattuk a kántálást. Az ima végén egy indiai nő kért ránk áldást, mutatta, hogy mit kell tennünk. A templomból kifelé menet a szerzetes egy fonalat kötött a csuklónkra, ami azt jelképezi, hogy Siva védelmez bennünket. Szerettünk ezen a helyen lenni, visszamentünk máskor is. De ezután már felkészülve, egy listányi kívánsággal érkeztünk. (b. a. , 2023)

Rumüzem - Chamarel

Szezonban érdemes meglátogatni. A múzeum mellett kóstolási és vásárlási lehetőség, valamint étterem is van (csak ebédidőben lehet enni!). Nem túl nagy és részletes a bemutató, de van több nyelven, és a személyzet próbál kedvesen válaszolni minden kérdésre. Lehet kóstolni cukornádszirupot is, és különlegességeket is, mint ananászos vagy vaníliás rumot. A túra rövid, kb. 15 perces, majd a kóstoláskor 7-8 féle rumot lehet megízlelni. A belépő aránylag borsos, 350 rúpia/fő. Aki a jamaikai rumot preferálja, nem fogja élvezni a túrát. Rumvásárlás előtt érdemes az árakat csekkolni a közértben. A látnivaló érdekességéről erősen megoszlanak a vélemények. (www.rhumeriedechamarel.com)

Cukornádüzem múzeummal (L’Aventure du Sucre)

(Ejtsd: lávantűr dü szükr)

Egy régi cukormalomból kialakított múzeum, régi gépekkel, a cukor és cukorgyártás történetével kb. 15 percre Grand Baie-től. A botanikus kert 5 perc taxival. Érdekes a kiállítás, sokat elárul a sziget történelméről és érdemes rumot kóstolni cukorral. A 15-féle cukor közül négyet lehet kóstolni. Van egy shop és egy kávézó-étterem is mellette. Cukrot nem érdemes venni, mert fel van árazva. Aki érdeklődik a téma iránt, az 1,5-2 órát szánjon rá. A belépő 350 rúpia. (www.aventuredusucre.com)

Quatre Bornes piac

(Ejtsd: káttr born)

A helyi textilek széles választékát kínálja ez a piac megfizethető árakon. Vásárlás előtt mindenképp ellenőrizzük a minőséget! Csütörtökön és vasárnap van nyitva. Érdemes több időt szánni rá, és még a városban a LIPSA butikba is benézni selyem és pamutselyem táskákért.

Rochester vízesés

Souillac-tól 3 km-re található ez a szép vízesés, melyben fürdeni is lehet. Az út ki van táblázva, bár mindig van néhány ember, aki borravaló felében elvezeti a bizonytalan turistákat a helyszínre. Sajnos nem ritka este, hogy a turistákat már az ültetvénynél megsarcolják ezek az önjelölt vezetők, majd a vízesésnél még egyszer. Az utolsó parkolótól csak pár száz méter séta. A vízesés mindössze 30 m magas, de nagyon fotogén. A helyiek szoktak ott ugrálni, viszont utána tartják markukat baksisért. A környéken cukornádültetvények vannak.

Cap Malheureux

(Ejtsd: káp málörő)

Innen indulnak a katamarános túrák. Mögötte van Ile Plate Beach, ami gyönyörű, kristálytiszta vízzel várja a fürdőzőket. Egyes vélemények szerint a sziget belsején lévő magasföldi települések (Rose Hill, Curepipe és Phoenix) egyáltalán nem érdekesek. Trou aux Cerf vulkáni kráteréről szép a sziget panorámája. Érdemesebb a sziget felfedezésénél északon és délen, általában a partok tájékán körbenézni.


Fotóegyveleg

t. m. fotói

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2018. 08. 16. 14:53
Enikő!

Négyet tudok ajánlani: Balaclava, Flic en Flac, Trou aux Biches és a Grand Baie


Enikő, 2018. 08. 16. 14:42
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Mauritiuson hol érdemes szállást keresni (kisgyermekes családok esetén), ahonnan a legegyszerűbb eljutni a látnivalókhoz, de egy könnyed strandolás is megoldható lehet?

Köszönöm a segítséget! :)


Györgyi, 2016. 11. 20. 07:57
Kedves úti kritikus köszönöm szépen a válaszodat.További kérdésem, hogy dohány temékben mire lehet számitani gondolok itt szivarra.


úti kritikus, 2016. 11. 11. 08:27
http://www.cdiscount.com/vin-champagne/r-rhum+ile+maurice.html#_his_


úti kritikus, 2016. 11. 11. 08:23
Kedves Györgyi!

Cukornád rumot legolcsóbban, discount áron egy helyi web áruházas oldalon lehet venni: http://www.cdiscount.com/vin-champagne/r-rhum+ile+maurice.html#

Ha webes vásárlás túl komplikált, akkor némileg drágábban, de sziget viszonylatában valamennyire olcsón a SuperU hipermarketben vagy a Bagatelle shopping centerben lehet vásárolni cukornád rumot.
Ajánlani tudom ezt a rumot: St. Aubin Rhum Agricole (A sziget déli részén készítik.)


Györgyi, 2016. 11. 11. 05:40
Kedves kint élők vagy ott nyaraltak.Szeretném megkérdezni, hogy Mauritiuson hol lehet legolcsobban cukornád rumott venni?


Gyuri, 2016. 10. 30. 15:31
Mi a decemberi időszakban leszünk kint. Már minden meg van, repjegy szállás. Auto bérlés vagy inkább motor bérlésére lenne szükségünk. Tud e valaki ebben segiteni!
Elöre is köszönöm a segitséget.


Vivien, 2016. 07. 28. 13:11
Kedves Péter! Mi az utazásunk előtt az oda- és a visszaútra is transzfer-szolgálatást foglaltunk és nagyon elégedettek voltunk mindennel! http://transfers2airports.com/mauritius-airport


úti kritika, 2016. 07. 27. 20:19
Kedves Péter!
A repülőtéren az érkezéskor buzgón leszólíthatják taxisok a turistákat, vonzó árfekvést ígérve. Minél olcsóbb árat kínálnak, annál kérdőjelesebb lehet a szolgáltatás színvonala (pl. az autó állapota). Alkudozni kell, de nem kelleme és főleg nem kötelező. Ha e vonatkozásban nem vagyunk rutinosak, akkor jobb előre lefoglalni a transzfert. Ezen az alábbi honlapon pl. egy megbízható szolgáltatást kap az ember és előre tudja, hogy mennyi is a fix ár: http://www.taxismauritius.com/
Ha elküldi az utikritika@utikritika.hu e-mail címre a kiválasztott hotel nevét, akkor tudunk adni egy reális összeget, amennyibe kerülhet a reptéri transzfer érkezéskor szabadon választott taxi esetén.


Péter, 2016. 07. 26. 23:01
A reptéri érkezés után hogyan érdemes tovább indulni a szigeten? Van esetleg ajánlott taxi vagy transfertársaság, aki jó áron megbízhatóan elvisz a szállásra? Köszönöm a választ!


úti krtikus, 2014. 12. 13. 13:09
Mélyen tisztelt Dr. Jeerakunne! Köszönjük, hogy észrevett egy hibás információt. A honlapunk bevezetőjében kifejezetten kérjük a tájékozottabb forrásokat, hogy kommentben hívják fel a figyelmünket, ha valami tényszerű dolog nem stimmel. Azt azonban nem értjük, hogy miért kell ilyen durva hangnemben észrevételezni egy ilyen hibát. Nyilván nem egy ilyen kaliberű tévedés miatt fog valaki lemondani a sziget meglátogatásáról. Nem akarunk senkit félrevezetni, nem akarunk hazudni, a szigeten meg jártunk, igaz régen. Reméljük, hogy egy ilyen álomszép szigeten egy magyar idegrendszere jobb állapotban van, mint itthon, és így példát tud mutatni türelemből. Nem kell rögtön mindenben rossz szándékot sejteni. Aki csak teheti, mindenki utazzon Mauritiusra és ha információink közül helyben valamit tévesnek talál, akkor írja meg kommentben. Higgadt, barátságos hangnemben. Így szebb a világ. Úti kritikus


Dr Jeerakunne, 2014. 12. 13. 12:03
Elnézést kérek ,de amikor hazugságról ir valaki ,aki azt hiszem nem is volt a szigeten!! azt nem tudom megállni szó nélkül !!A tengeralattjáró ára 5000roupia és nem 25 000 rs .
Kérem ne vezessék félre az embereket, igyis elég kevesen tudnak jönni otthonról !!!hátha önök még hasonló dolgokat fognak hirdetni akkor még kevesebben fognak jönni !!!KÖSZÖNÖM SZÉPEN .
Undersea Walk
A nem búvároknak tengeri élményt nyújtó kaland. Grand Baie-nál egy súlyövvel és egy sisakkal való felszerelkezés után irány a tengerfenék. Az oxigén csövön érkezik. 25 perces program 7 éves kortól (37 EUR/fő). Fürdőruha és törölköző kell! Aki nem akar vizes lenni, az a tengeralattjárót is választhatja (25 000 rúpia/fő).


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes