ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Mauritius

Általános tanácsok | Port Louis központja | Pamplemousse botanikus kert | Chamarel vízesés | Hétszínű föld (Coloured Earth) | Katamarántúra – Dreamcatcher | Undersea Walk | La Vanille Crocodile Park | Oroszlán park (Flic en Flac) | Ile aux Cerfs | Ile de Gabriele | Bois Cheri teagyár | Casela Nature & Leisure Park | Black River Gorges National Park | Tamarin Water Falls | Blue Bay | Hindu templom Grand Bassin | Hindu templom Goodlands | Rumüzem - Chamarel | Cukornádüzem múzeummal (L’Aventure du Sucre) | Quatre Bornes piac | Rochester vízesés | Cap Malheureux

.

v.l.

Általános tanácsok

  • A strandokon kínálkoznak feketén dolgozó idegenvezetők, akik mindenféle kirándulásokat kínálgatnak. Lehet ilyenbe belemenni, mert ritkán fordul elő durva átvágás. Vannak, akiket így privát vagy kiscsoportosan elvittek álomszerű lakatlan szigetekre és nagy élményben lett részük. Akik nem akarnak zugszervezésű utazásra befizetni, azoknak a strandon gyakran kell elutasítgatnia az ajánlkozásokat.
  • Meg lehet beszélni szigettúrát taxissal is. Nyolc órás, szabadon választott tartalmú utazásért kb. 90-100 eurót kell fizetni.
  • Aki vállalkozik a baloldali vezetésre, az jár a legjobban, mert aránylag olcsón lehet autót bérelni, és kényelmesen, egy-két nap alatt be lehet járni a szigetet.
  • Egy jó tanács a délen lakóknak: ne fizessenek be déli szigettúrára, mert egy bújtatott bevásárló túráról van szó drága üzletekben, és kevés igazi látnivalókról szóló időről. Érdemesebb egy napra autót bérelni, és egyénileg bejárni a déli részt.
  • A szebbnél szebb partvonalakon kívül találunk gyönyörű folyókat, tavakat, sziklákat, hegyeket, végeláthatatlan cukornádültetvényeket. Számos kellemes, könnyű, élményekben gazdag programlehetőség kínálkozik. Természetjáróknak vannak mauritiusi ösvények, erdők, izgalmas hegyvonulatok, vízesések.
  • Látogatható a pompás botanikus kertjük (Pamplemousses), az egzotikus növények, virágok lenyűgöző választékának hazája. A vásárlás megszállottjai a főváros, Port Louis kikötőjénél kialakított nagy és menő kereskedelmi központ butikjait keresik fel.
  • Kedvelt program a búvárkodás, annak is a legegyszerűbb változata, a pipás merülés, a sznorkeling. Könnyű-búvárkodásra is kitűnőek a lehetőségek, például az egyébként is csodaszép Szarvasok szigetén (Ile aux Cerfs), amit katamaránnal vagy jachttal, gyorshajóval szoktak megközelíteni.
  • A hétvégeken a népszerűbb strandokat ellepik a helyi családok és ilyenkor túl nagy a tömeg. Valamint Mauritiuson az év folyamán nagyon sok az ünnepnap és ilyenkor is zsúfoltak a fővárostól nem túl messze fekvő strandok.

"Magán buszosokkal (max. 9 személy) menj kirándulni. Mindehova elvisznek, ahová csak kéred. Korrektek, normálisak és olcsók. Egész nap cipelnek, lesik minden kívánságodat. Ezek a privát túravezetők jellemzően indiaiak. 

Az általuk kulturális turisztikai nevezetességeknek hirdetett látnivalók többnyire giccsesek, színvonaltalanok, legalábbis nekünk európaiaknak. De hát nem ezek miatt érdemes a szigetre utazni. Ami érdemleges túrázási program, az inkább a természeti látványosságok. A hegyeikben túrázni nem könnyű, mert sok a magán hegy-rezervátum, de azért remek helyek vannak, amik ingyenesek és mindenkinek a testi felkészültségének megfelelő nehézségűt, hosszúságút lehet találni.

A fővárost ne hagyjátok ki. Igaz kemény a maga forgatagában, de pl. a piac kifejezetten érdekes azoknak, akik ilyen egzotikust még nem láttak előtte. 

A tengervíz 110%-osan jó. Vannak vízi sünös partszakaszok, de azokat ki kell hagyni, vagy vegyünk fürdőszandált."

(Levente, 2016)

Mauritiusban az UNESCO kulturális világörökségének részei ezek: Aapravasi Ghat és külön a Le Morne kultúrtáj

Port Louis központja

(ejtsd: por lui)

Érdemes meglátogatni a zöldségpiacot (vasárnap zárva). A reggeli órák a legnyüzsgőbbek és legérdekesebbek. A zöldségek, gyümölcsök, fűszerek, ruhák és szuvenírek mellett vannak ételes standok, ahol tipikus helyi ételeket fogyaszthatnak az erősebb gyomrúak. A központban pedig vannak standok, ahol mindenfélét árulnak, ha valaki egy kis alkudozásra vágyik. Tipikus helyi termék a fából készített hajómodell.

Még Chinatown-ba érdemes elmenni, ha valaki egy nyüzsgő helyre vágyik, vagy csak némi kínai konyhára. A L’amicale-t többen ajánlják. Az erőd egyetlen erénye, hogy szép kilátás nyílik onnan a városra. Késő este azonban ne menjünk oda gyalog, mert veszélyes lehet, érdemes taxit fogni. Nyitvatartási időn kívül érdemes bepróbálkozni az őrnél fejenként egy 100 rúpiással. Ha valaki csak egy jó kávéra vagy harapnivalóra vágyik, vagy épp csak megéhezett városnézés közben, akkor a kikötőben a Segafredo Zanetti Espresso-ban kaphat kávét, salátát és szendvicset, akár elvitelre is.

,, Port Louis, a főváros – a helyi buszozás érdekes élmény , azonkívül, hogy gyors és olcsó. Egy fél napot arra szántunk a laza, bámészkodós városnézésre. A 25 km-re fekvő kikötőváros sokat vesztett a holland, angol majd francia kereskedőflották megállójának középkori világából, de a zajos, kiabálós és nagyon nyüzsgő indiai-, kinai-, muszlim-, kereskedőnegyed hűen tükrözte azt a multikulti világot, ami a szigetet jellemzi. A halmokban rakott utcai áru, ahol mindenki egyfolytában kiabál, alkudozik vagy éppen elad. Nem kevésbé volt érdekes a központi piac, ahol ugyanúgy találtunk pompás zöldségeket, egzotikus gyümölcsöket vagy messziről illatozó fűszereket és csábító vaníliát. Láttunk érdekes hal és húspiacokat : sertés, marha, vadhús -és a tengeri fogások pompás példányait felvonultatva. Mindez frissen kínálva. Az érzékeny orrú és fülű turista inkább maradjon a szálloda biztonságában. Nekünk nagyon tetszett. (2020)" forrás

Pamplemousse botanikus kert

(ejtsd: pamplmusz)

Ha valakit nem érdekelnek kifejezetten a növények, virágok, az hagyja inkább ki. Akit igen, annak nagy élmény lesz a sok egzotikus növény, meg a vízililiomok. A kocsival érkezők találnak egy nagy parkolót, viszont innen még 300-500 m séta egy forgalmas úton a kert bejárata. Ne dőljünk be a taxisoknak, akik felajánlják, hogy elvisznek, mert mindössze 5 perc gyaloglás. A belépő 100 rúpia. Van nem hivatalos vezetésre lehetőség a kertben, viszont a túra végén következik a kínos dolog: a borravaló kérdése. Nincs fix ár, viszont az 'elvárt' javadalmazás a belépő árához képest sok, 200 rúpia fejenként. Ezt általában ki is kényszerítik a turistákból. Csak az vegyen részt a vezetésen, aki ezt az összeget rossz szájíz nélkül ki tudja fizetni a végén. A parkra kb. másfél-három órát érdemes szánni érdeklődéstől függően. Bent nincs büfé vagy étkezési lehetőség.

Chamarel vízesés

(ejtsd: sámárel)

A Hétszínű föld közelében van. A parkolótól egy rövid séta egy erdőn keresztül, a parkolóba való behajtásért fizetni kell. Két pontról lehet jól rálátni a 90 m-es zuhogókra. Időszaktól függő a lezúduló víz mennyisége. A vízeséshez vezető út szebb. Csak ezért nem éri meg ide ellátogatni.

Hétszínű föld (Coloured Earth)

Egy vulkáni tevékenységből visszamaradt rész a déli oldalon. Rálépni nem szabad, de vannak kilátópontok, melyekre pénzért lehet felmenni. A büfében 80 rúpiáért lehet szendvicset kapni. Önmagában a föld nem túl érdekes, a Chamarel vízeséssel szokták összekötni.

,, Eldöntöttem még otthon, hogy ha lehet, minél előbb eljövünk ide és Chamarelhez is, a Hétszínű földhöz is. ezek csak verőfényes napsütésben élvezhetőek, illetve a Hétszínű föld is csak és kizárólag verőfényes napsütésben a legeslegszebb. Akkor jönnek elő a színek! :)

A vízesésétől még kb 10 percet kell autózni, messze van a Hétszínű föld bejárata...
Ha be van borulva, nem jönnek elő a színek :) Jól leégtünk-bár szerintem már a teknősöknél kezdtük.... napolaj és sapka erősen ajánlott!  (2017)" forrás

Mauritius hét színű földje (Ajánlott link)

Katamarán túra – Dreamcatcher

Egész napos kirándulás ebéddel. Érdemes vinni tengeri betegségre való orvosságot, mert szükség lehet rá. Minden túrán előfordul, hogy egy-két kiránduló falfehér arccal szorongatja kezében a zacskót. A romantikusok tarthatnak szimbolikus esküvőt a fedélzeten.

Undersea Walk

A nem búvároknak tengeri élményt nyújtó kaland. Grand Baie-nál egy súlyövvel és egy sisakkal való felszerelkezés után irány a tengerfenék. Az oxigén csövön érkezik. 25 perces program 7 éves kortól (37 EUR/fő). Fürdőruha és törölköző kell! Aki nem akar vizes lenni, az a tengeralattjárót is választhatja (5 000 rúpia/fő).

La Vanille Crocodile Park

Mauritius déli részén található park. Többen dicsérték. Lehet hatalmas teknőcökön lovagolni. Állítólag nem csak az embernek, hanem az állatnak is tetszik a móka. Gyerekekkel érdekes igazán. Érdemes a szúnyogok ellen indulás előtt krémmel védekezni. Az éttermet jobb kihagyni: drága és nem olyan jó. A sziget esősebb részén található.

,, A parkoló ingyenes. A belépő 490 rupi volr felnőtteknek. A krokikat 11.30-kor etették, mindjárt a bejáratban. Ahogy vettük ajegyet szóltak, hogy mikor lesz, ha nem szeretnénk lemaradni róla.

Utána pedig megnéztük a nagy gyümölcsevő denevéreket...hm.ha egy ilyen repkedne felettem akkor lehet üvöltve futnék ki a világból :)
Aztán jöttek a Seychell-szigetek-i óriás teknősök. Elmondták az ide belépéskor, hogy harapnak, nem kicsit, hanem nagyon. Vigyázzunk: arcunkba haraphat, vállba, ujjat leharaphat. Ne hajoljunk nagyon közel.
Vettünk nekik ágat, etetni. Van itt óvoda, ahol most 700 kisebb teki van...akkor hoztak nekik gyümölcsöt...
A nagyok hatalmasak :) a legnagyobb 275 kg :)
Aztán olyan büdösek, mint a disznók és böfögnek, meg röfögnek...meg ordítanak :D
Olyan szag van itt, mint egy istállóban :)) (2017)" forrás

Oroszlán park (Flic en Flac)

Elég érdekes, főleg, hogy vannak fehér oroszlánok is.

Ile aux Cerfs

(ejtsd: il oh szer)

Egész napos program. Busszal a keleti partra, aztán onnan a Blue Bay-ből vagy magánzóként Trou d’Eau Douce-ból kishajóval át a szigetre. Már maga a hajóút is izgalmas. A szigeten két órát időzik a kiránduló, majd jön a hajókázás egy magányos lagúnához. Képeslap minőségű tengerpartokat lehet fotózni, nem mellesleg ez rajta van a világ 10 legszebb strandját tartalmazó listán.

Adnak sznorkel felszerelést, mindenképp használjuk ki, mert nagyon szuper sznorkelezőhely. Van üvegfenekű csónakos túra is. A szigeten van még egy helyi stílusban épült villa, amit meg lehet nézni. A kirándulás tartalmaz egy ebédet és korlátlan italfogyasztást. A hajó 15:30-kor indul vissza. Erősen ajánlott programlehetőség, bár sajnos maga a sziget és a strand már nem annyira elhagyatott, sőt hétvégente kifejezetten zsúfolt lehet. Érdemes a parton távolabb sétálni, míg találunk egy csendesebb szakaszt.

,, Ill”e Cerfs avagy a Szarvasok szigete- ahhoz, hogy eljuss ahhoz a kikötőhöz, ahonnan a motoros csónakok indulnak, át kell verekedned magad a sziget túloldalára. Mert hiába a rövid távolság, az utak és sűrű forgalom hagynak kívánnivalót. Érkezéskor rövid francia magyarázat következik, aztán becuccozunk a mogorva fickó csónakjába. A “csőre töltött “ telefonok, kamerák villámgyorsan visszakerültek a helyükre, mert a “captain “ eszeveszett sebességre kapcsolt és kellemes hajókázás helyett, egy percen belül az görcsösen kapaszkodtunk a hajó oldalába . Kb. 20 perc múlva a széltől kicsit megcibálva értünk partot. Az érkezés enyhe csalódás volt, hiszen a valamikori érintetlen, csodálatos tengerrel ölelt fehér homokpadok helyett, most itt két munkagép dolgozik, hogy feltöltsék az átfolyásokat. Azonban, rövid tanácstalan ide-oda cuccolás után végül néhányan elindultunk felfedezni a sziget eddig nem látott részeit. Felfedező utunkat siker koronázza gyönyörűséges és csendes a partok, meleg simogató víz – ugrándozunk, bolondozunk a türkiz minden árnyalatában pompázó óceánban. A kezdeti csalódásból az egyik legélvezetesebb túra lett. (2020)" forrás

Ile de Gabriele

(ejtsd: il dö gábriel)

Katamaránnal, vitorlás hajóval vagy motorcsónakkal megközelíthető sziget az északnyugati részen. 1,5-2 óra katamaránozásra van Grand Baie-től (motorcsónakkal 30 percre), közvetlenül Ile Plate mellett. Útközben Coin de Mire mellett is elhajózunk. Maga a sziget lakatlan és egyáltalán nem zsúfolt, mivel csak annyian vannak itt, akik az öbölben horgonyzó néhány hajóval érkeznek. Kb. fejenként 25-25 EUR-ba kerül a kirándulás ebéddel és italokkal, ez 3 ott töltött órát jelent. Napozásra és sznorkelezésre tökéletes.

A korallgyűrűnek köszönhetően nagyon szép türkiz színe van a víznek. A túravezetők el tudják mondani, melyek a legjobb helyek sznorkelezni (általában a két sziget közötti rész, viszont ügyelni kell az áramlatokra!), és szoktak etetéssel segíteni a halrajok csalogatásában. Sznorkel-fanoknak kihagyhatatlan lehetőség színesebbnél színesebb halak és a gyönyörű, változatos tengeri élővilág megcsodálására. A nyári hónapok novembertől áprilisig párásak 25 fokos átlaghőmérséklettel, míg júniustól szeptemberig száraz, hűvös időre lehet számítani 20 fokkal. Mobiltelefont nem érdemes vinni, mert nincs térerő. A túrák 9-kor szoktak indulni, és 16 órára érnek vissza. A szerencsések láthatnak delfineket is. A szerencsétlenek pedig tengeribetegek lesznek a hullámzástól, érdemes gyógyszert vinni.

Bois Cheri teagyár

(ejtsd: boá seri)

Souillac-tól félórányira, északra, egy régi, koloniális stílusú épületben kialakított gyár és múzeum, mely bevezet a teagyártás minden csínjába-bínjába. A végén van lehetőség kóstolásra és vásárlásra. A környéken hatalmas teaültetvények vannak, ameddig a szem ellát. Vezetések 8 órától vannak 30 percenként, minden hétköznap. Akkor érdemes ide ellátogatni, ha hozzákapcsolja valaki a környék látnivalóihoz. Szezonálisan zárva lehet, érdemes előre érdeklődni a pontos nyitásról.

Casela Nature & Leisure Park

Vadon élő állatok között ritkán sétálhat az ember. Ezt az érzést hivatott a park képviselni, ahol oroszlánokkal és tigrisekkel lehet találkozni. A biztonság tökéletes: négy parkőr kísér minden csoportot. Van lehetőség egész közelről találkozni az állatokkal. Ez 15 percet jelent fejenként 500 rúpiáért. Persze a parkbelépő ezen felül van. A parkban vannak még madarak, egy kilátó, és óriás teknősök. Az étteremben szerény áron lehet pizzához és szendvicshez jutni.

Black River Gorges National Park

(ejtsd: blek river górdzs)

Nagyon nyugalmas hely a maga több mint 6700 hektárjával. Több útvonal közül választhatnak az ide látogatók. A legideálisabb időszak szeptember és január között van a park meglátogatására. A kilátópontokról gyönyörű a panoráma, és vannak szép vízesések. Fenn néha vannak üdítő- és szuvenírárusok. Nagyon hangulatos egy piknik fenn, vannak erre kialakított pavilonok. Petrintől a Rivere Noire-ig egy 10 km-es, jelzett út vezet (kb. 5 óra séta).

Aki jobban szemügyre szeretné venni az állatokat – főként a madarakat –, annak érdemes távcsövet vinnie. Lehet itt látni többek között törpepapagájt és mauritiusi rózsaszín galambot is. Túracipő vagy bakancs javasolt a szintkülönbségek miatt, esőkabát rossz idő esetére és szúnyogriasztó a rovarok ellen. Vezetőt lehet fogadni, érdemes előre foglalni. A mellékhelyiségek nincsenek túl jó állapotban, víz nem feltétlenül jön a csapból (se). A látogatóközpont mosdói a legrendezettebbek. Van parkoló a park mindkét bejáratánál (5 km-re délkeletre Grande Rivére Noire-tól és Pétrinnél). Van lehetőség busszal is átmenni a parkon, amely megáll a kilátópontoknál, de a parkot igazán megismerni gyalogosan lehet. Vizet ne felejtsünk el vinni, mert nem lehet kapni sehol a park területén!

Black River nemzeti park (Ajánlott link)

Tamarin Water Falls

Talán Mauritius legszebb kanyonja. Nagyon eldugott helyen van a 7 vízesés, és az általuk képzett medence. Egy sok kihívást rejtő ösvényen át megközelíthető, vagyis inkább felfedezhető, ezért érdemes Hentiettában egy helyi vezetőt fogadni. Ez érkezőknek ott 2 és 4 órás túrát is kínálnak. A buszpályaudvar mögül már látszik a vízesés egy része. Tapasztaltabb túrázóknak javasolt inkább, mert nem egy egyszerű séta, hanem megerőltető túra. Csak túracipőben, felkészülve a vízre, bogarakra és csúszós talajra vágjunk neki.

,, A parkoló khm...az nem volt. Viszont volt egy temető, ami mellett volt út, ami a
7 Cascade Étterembe vezet a kerítés mellett kb 500 m még onnan. Aztán van az út amin bejöttünk és van a cukornád melletti vörös földes út. Na erre kell elindulni gyalog. Mindenki vigyem magával innivalót, törölközőt, legyen a lábán minimum sportcipő, ha teljesen le akar menni az alsó szintekre akkor túracipő elengedhetetlen. Fürdőruha a fürdéshez és szinyogriasztó!!!!Minket ahogy lefordultunk a cukornád mellől a dzsungelbe halálra csíptek :((
Aztán egy kisebb megerőltető lefelé mászás a köveken, kapaszkodás a gyökerekbe és levelekbe hm...hát csúszik mint a fene. Páratartalom 100%. Csöpög a víz, csúszik a cipő... vigyázni kell. Nagyobb kövek is vannak és van hogy kimozdulnak, bár az ösvény még csak az eleje és kétségtelen, hogy ki van járva.
Aztán kiértünk a tetőre, mert ugye ez a teteje 7 vízesésnek és csodaszép a kilátás lefelé. Háromig latni, fentről latni ahogy annak a szélén járkáltak..
Aztan vannak a guide-ok, akik még a kocsiknál ajánlkoznak a túravezetésre. Aki le akar menni annak tényleg ajánlottak. Nélkülük tuti nem indulnék el. Igazából azt sem tudom, hogy fel is kell újra mászni vagy lentről sétalnak a cukornádültetvényeken a soma terpen felfelé? Felfelé szar.
Mondom ezt úgy hogy még ez a rövid szakasz is szar volt lefelé is, de felfelé mèg jobban...
Egy frankfurti párral indultunk el, pillanatnyi ismertség volt akkor és ott a parkolóban. Őket kiszúrta a guide, velem meg leálltak beszélgetni és hívtak magukkal...
De csak pár lépést mentünk együtt mett a vezetőjük eszméletlen tempót diktált...
Aztan én tudtam, hogy lemenni nem fogunk, így nincs miről beszélni sem.
Aztán még láttuk, hogy a csaj átkelve a legfelső szinten..majd lefelé indulva mekkorát esett szegény. Itt ha elesel nincs megállás, neki sem volt.
Minden esetre hatalmas élmény bolt itt lenni és megcsodálni e természeti szépséget is! (2017)" forrás

Blue Bay

Az öböl kitűnő sznorkelezési lehetőséget kínál. Emellett indulnak innen kirándulóhajók a környező szigetekre, egész napos túrát, napozást és sznorkelezési lehetőséget kínálva a turistáknak. Van üvegfenekű hajós kirándulás is. A búvárok is találnak itt központot, ahol tudnak felszerelést bérelni és csoporthoz csatlakozni, viszont számoltak be zsúfolt csónakokról, túl kevés felszerelésről és sok várakozásról búvárkodni vágyók. Érdemes tisztázni a csoport létszámát és a merülőhely távolságát előre. Nem a legjobb búvárhely.

Hindu templom - Grand Bassin

(Ejtsd: gran bászen)

A Grand Bassin krátertó közelében van ez a hindu szent hely. A bejáratnál egy 33 m-es Síva szobor fogad, benn sok a majom. A templomok érdekesek.

Hindu templom - Goodlands

Szobrokkal gazdagon díszített épület Grand Baie-ban. A belépés ingyenes.

Rumüzem - Chamarel

Szezonban érdemes meglátogatni. A múzeum mellett kóstolási és vásárlási lehetőség, valamint étterem is van (csak ebédidőben lehet enni!). Nem túl nagy és részletes a bemutató, de van több nyelven, és a személyzet próbál kedvesen válaszolni minden kérdésre. Lehet kóstolni cukornádszirupot is, és különlegességeket is, mint ananászos vagy vaníliás rumot. A túra rövid, kb. 15 perces, majd a kóstoláskor 7-8 féle rumot lehet megízlelni. A belépő aránylag borsos, 350 rúpia/fő. Aki a jamaikai rumot preferálja, nem fogja élvezni a túrát. Rumvásárlás előtt érdemes az árakat csekkolni a közértben. A látnivaló érdekességéről erősen megoszlanak a vélemények. (www.rhumeriedechamarel.com)

Cukornádüzem múzeummal (L’Aventure du Sucre)

(Ejtsd: lávantűr dü szükr)

Egy régi cukormalomból kialakított múzeum, régi gépekkel, a cukor és cukorgyártás történetével kb. 15 percre Grand Baie-től. A botanikus kert 5 perc taxival. Érdekes a kiállítás, sokat elárul a sziget történelméről és érdemes rumot kóstolni cukorral. A 15-féle cukor közül négyet lehet kóstolni. Van egy shop és egy kávézó-étterem is mellette. Cukrot nem érdemes venni, mert fel van árazva. Aki érdeklődik a téma iránt, az 1,5-2 órát szánjon rá. A belépő 350 rúpia. (www.aventuredusucre.com)

Quatre Bornes piac

(Ejtsd: káttr born)

A helyi textilek széles választékát kínálja ez a piac megfizethető árakon. Vásárlás előtt mindenképp ellenőrizzük a minőséget! Csütörtökön és vasárnap van nyitva. Érdemes több időt szánni rá, és még a városban a LIPSA butikba is benézni selyem és pamutselyem táskákért.

Rochester vízesés

Souillac-tól 3 km-re található ez a szép vízesés, melyben fürdeni is lehet. Az út ki van táblázva, bár mindig van néhány ember, aki borravaló felében elvezeti a bizonytalan turistákat a helyszínre. Sajnos nem ritka este, hogy a turistákat már az ültetvénynél megsarcolják ezek az önjelölt vezetők, majd a vízesésnél még egyszer. Az utolsó parkolótól csak pár száz méter séta. A vízesés mindössze 30 m magas, de nagyon fotogén. A helyiek szoktak ott ugrálni, viszont utána tartják markukat baksisért. A környéken cukornádültetvények vannak.

Cap Malheureux

(Ejtsd: káp málörő)

Innen indulnak a katamarános túrák. Mögötte van Ile Plate Beach, ami gyönyörű, kristálytiszta vízzel várja a fürdőzőket. Egyes vélemények szerint a sziget belsején lévő magasföldi települések (Rose Hill, Curepipe és Phoenix) egyáltalán nem érdekesek. Trou aux Cerf vulkáni kráteréről szép a sziget panorámája. Érdemesebb a sziget felfedezésénél északon és délen, általában a partok tájékán körbenézni.


Fotóegyveleg

Troux Aux Biches

Vissza az elejére


Kommentek

úti kritikus, 2018. 08. 16. 14:53
Enikő!

Négyet tudok ajánlani: Balaclava, Flic en Flac, Trou aux Biches és a Grand Baie


Enikő, 2018. 08. 16. 14:42
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy Mauritiuson hol érdemes szállást keresni (kisgyermekes családok esetén), ahonnan a legegyszerűbb eljutni a látnivalókhoz, de egy könnyed strandolás is megoldható lehet?

Köszönöm a segítséget! :)


Györgyi, 2016. 11. 20. 07:57
Kedves úti kritikus köszönöm szépen a válaszodat.További kérdésem, hogy dohány temékben mire lehet számitani gondolok itt szivarra.


úti kritikus, 2016. 11. 11. 08:27
http://www.cdiscount.com/vin-champagne/r-rhum+ile+maurice.html#_his_


úti kritikus, 2016. 11. 11. 08:23
Kedves Györgyi!

Cukornád rumot legolcsóbban, discount áron egy helyi web áruházas oldalon lehet venni: http://www.cdiscount.com/vin-champagne/r-rhum+ile+maurice.html#

Ha webes vásárlás túl komplikált, akkor némileg drágábban, de sziget viszonylatában valamennyire olcsón a SuperU hipermarketben vagy a Bagatelle shopping centerben lehet vásárolni cukornád rumot.
Ajánlani tudom ezt a rumot: St. Aubin Rhum Agricole (A sziget déli részén készítik.)


Györgyi, 2016. 11. 11. 05:40
Kedves kint élők vagy ott nyaraltak.Szeretném megkérdezni, hogy Mauritiuson hol lehet legolcsobban cukornád rumott venni?


Gyuri, 2016. 10. 30. 15:31
Mi a decemberi időszakban leszünk kint. Már minden meg van, repjegy szállás. Auto bérlés vagy inkább motor bérlésére lenne szükségünk. Tud e valaki ebben segiteni!
Elöre is köszönöm a segitséget.


Vivien, 2016. 07. 28. 13:11
Kedves Péter! Mi az utazásunk előtt az oda- és a visszaútra is transzfer-szolgálatást foglaltunk és nagyon elégedettek voltunk mindennel! http://transfers2airports.com/mauritius-airport


úti kritika, 2016. 07. 27. 20:19
Kedves Péter!
A repülőtéren az érkezéskor buzgón leszólíthatják taxisok a turistákat, vonzó árfekvést ígérve. Minél olcsóbb árat kínálnak, annál kérdőjelesebb lehet a szolgáltatás színvonala (pl. az autó állapota). Alkudozni kell, de nem kelleme és főleg nem kötelező. Ha e vonatkozásban nem vagyunk rutinosak, akkor jobb előre lefoglalni a transzfert. Ezen az alábbi honlapon pl. egy megbízható szolgáltatást kap az ember és előre tudja, hogy mennyi is a fix ár: http://www.taxismauritius.com/
Ha elküldi az utikritika@utikritika.hu e-mail címre a kiválasztott hotel nevét, akkor tudunk adni egy reális összeget, amennyibe kerülhet a reptéri transzfer érkezéskor szabadon választott taxi esetén.


Péter, 2016. 07. 26. 23:01
A reptéri érkezés után hogyan érdemes tovább indulni a szigeten? Van esetleg ajánlott taxi vagy transfertársaság, aki jó áron megbízhatóan elvisz a szállásra? Köszönöm a választ!


úti krtikus, 2014. 12. 13. 13:09
Mélyen tisztelt Dr. Jeerakunne! Köszönjük, hogy észrevett egy hibás információt. A honlapunk bevezetőjében kifejezetten kérjük a tájékozottabb forrásokat, hogy kommentben hívják fel a figyelmünket, ha valami tényszerű dolog nem stimmel. Azt azonban nem értjük, hogy miért kell ilyen durva hangnemben észrevételezni egy ilyen hibát. Nyilván nem egy ilyen kaliberű tévedés miatt fog valaki lemondani a sziget meglátogatásáról. Nem akarunk senkit félrevezetni, nem akarunk hazudni, a szigeten meg jártunk, igaz régen. Reméljük, hogy egy ilyen álomszép szigeten egy magyar idegrendszere jobb állapotban van, mint itthon, és így példát tud mutatni türelemből. Nem kell rögtön mindenben rossz szándékot sejteni. Aki csak teheti, mindenki utazzon Mauritiusra és ha információink közül helyben valamit tévesnek talál, akkor írja meg kommentben. Higgadt, barátságos hangnemben. Így szebb a világ. Úti kritikus


Dr Jeerakunne, 2014. 12. 13. 12:03
Elnézést kérek ,de amikor hazugságról ir valaki ,aki azt hiszem nem is volt a szigeten!! azt nem tudom megállni szó nélkül !!A tengeralattjáró ára 5000roupia és nem 25 000 rs .
Kérem ne vezessék félre az embereket, igyis elég kevesen tudnak jönni otthonról !!!hátha önök még hasonló dolgokat fognak hirdetni akkor még kevesebben fognak jönni !!!KÖSZÖNÖM SZÉPEN .
Undersea Walk
A nem búvároknak tengeri élményt nyújtó kaland. Grand Baie-nál egy súlyövvel és egy sisakkal való felszerelkezés után irány a tengerfenék. Az oxigén csövön érkezik. 25 perces program 7 éves kortól (37 EUR/fő). Fürdőruha és törölköző kell! Aki nem akar vizes lenni, az a tengeralattjárót is választhatja (25 000 rúpia/fő).


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS