ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Aanari Hotel 4cs. - vélemény

Mauritius - Aanari Hotel****

Lényeg:

A világhálón több helyen 3 csillagosként tüntetik fel. Talán reálisabb is ez a besorolás, mint a 4 csillagos. Erős 3 csillagos, korrekt színvonalú, középkategóriás hotel. Semmi luxus. Jó az ár-érték arány.
Valamennyire családias légkörű, nem nagyüzemi jellegű, hangulatos hotel. A szobák viszonylag tágasak, tiszták, nincsenek felújított állapotban.
Olyanoknak érdemes ezt a hotelt választani, akik szeretnének, hogy a hotel közelében, gyalogtávolságra legyen mozgalmasság, sok szolgáltatás.

Hol?

Jó, praktikus az elhelyezkedése. A sziget egyik legfelkapottabb településének (Flic-en-Flac) közepén, a parti sétányon található. A közelben számos, sokféle étterem és bolt, gyógyszertár (még egy nagy SPAR is!). Kellemesek a promenádon az esti sétálgatások.
A biztonság amúgy is jó, de a rendőrség épületének tőszomszédságában még inkább az.

Sok szervezett (szárazföldi és hajós) kirándulásnak van a közelben a kiindulópontja. A sziget északi és déli nevezetességei egyformán jól elérhetőek innen.

Busszal gyorsan el lehet jutni a fővárosba és a térség különböző pontjaihoz.

Strand:

Pár lépésre van Flic-en-Flac strandja, ami tiszta, gondozott, és elég szép. Kissé kellemetlen, hogy a hotelből a strandhoz forgalmas, fegyelmezetlenül vezetőkkel teli közúton kell átmenni.
A recepción kölcsönöznek ingyenesen strandtörölközőt.

Milyen?

Régen épült, egzotikusan díszített, nyugalmas, közepes méretű, kapacitású szálloda. A medence a hotel tetején van. A vize nem annyira csalogató.


Szobák:

A szobák kényelmesek, hangulatosak, stílusosak. Az udvarra néző szobák a csendesebbek. Vannak olyan elhelyezkedésű szobák, ahová sok zaj szűrődik be a szolgáltató és/vagy gépészeti területek felöl. Az alvás itt is zavartalan, de csak ha csukva tartjuk az ablakot. Jó ha a szobánk nem a parkolóra néz. Noná, hogy a tenger felé néző szobák a kellemesebbek.
A hangszigetelés közepes hatékonyságú.
A szobák felszereltsége egyértelműen megüti a 4 csillagos szintet: van hajszárító, vízmelegítő, széf. Kényelmesek, nagyok az ágyak.
A takarítás megfelelő.


Szolgáltatások:

A személyzet előzékeny, figyelmes.
Hétvégéken élőzenés programok. A wifi használhatósága változó. A szobákban gyakorlatilag nincs wifi.
A hátsó udvarban van ingyenes parkolási lehetőség azok számára, akik autót bérelnek.

Ellátás:

Kellemes reggelizni a teraszon. A büfévacsora átlagos színvonalú. Jól lehet lakni. Vannak ázsiai (indiai, kínai) és európai étkek vegyesen.

Ha csak reggelire vagyunk befizetve, akkor érdemes a hotel éttermében vacsorázni, mert az árak nem magasabbak, mint a közeli éttermekben. Esténként élőzene.

2017. október 11.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS