ÚTIKRITIKA.HU / Dominikai Köztársaság


hirdetes
Dominikai Köztársaság


útikritikák


Dominikai Köztársaság

Dominikai Köztársaság dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Fotóegyveleg

.


l

Saona Island - strand - j.i. fotója

Dominikai Köztársaság dióhéjban

 • A Dominikai Köztársaság spanyol nyelvű Karib-tengeri ország, amely a Hispaniola szigeten osztozkodik francia nyelvű Haiti-vel. Nem szabad internetes tájékozódás folyamán összetéveszteni egy másik karibi országgal, a sokkal kisebb Dominica szigettel.
 • A Dominikai Köztársaság 48.500 négyzetkilométer nagyságú, azaz szinte fele akkora, mint Magyarország.) 11,1 milliós a lakossága (2023-as becslés)
 • Dominika a 90-es években volt a legdivatosabb és akkor túl sokan is árasztották el az országot. Nem lett gyengébb célirány, viszont nem annyira zsúfolt, és már kevésbé számít tömeg jellegű célállomásnak.
 • A Dominikai Köztársaságba utazók a beutazáshoz szükséges turista kártyát már nem tudják helyszíni fizetéssel igényelni! Minden, Dominikai Köztársaságba induló Condor járat esetén az utasok a turista kártyát a Condor Check-in pultjánál tudják fizetni 9 eurós értékben. A szabályzat 2018.04.01- 2018.10.28. közötti indulásokra érvényes. Azon utasok, akik felhordó járattal foglaltak (pl. Budapestről, Bécsből), azok a Condor kapujánál, beszálláskor tudják a 9 eurós turista kártyát fizetni. Egyéb menetrend szerinti járatok:
  Az összes menetrend szerinti járattal történt foglalás esetén az ár már tartalmazza a belépéshez szükséges turista kártyát 2018.04.01-től történő utazás esetén
 • A közbiztonság nem a legjobb, de a turistaövezetek hotelzónáiban nincs mitől tartani, bár az elővigyázatosság szükséges. Kötelező oltásra nincs szükség.
 • Mikorra érdemes az utazást időzíteni? Január és június között a legkellemesebb, ilyenkor van a gyümölcsök igazi szezonja, s ilyenkor lehet bálnalesre menni. A legcsapadékosabb időszak: június és október között. A szeptember és az október a legcsapadékosabb két hónap.
 • Érdemes előre tudni azt, hogy a menő tengerparti hotelzónákban a programozás többnyire a szálloda belső területére és a tengerpartra korlátozódik. Nincs a hotelek közelében gyalogtávolságra sétálgatós, programozós helyek. A hotelekben all-inclusive ellátás van, így nem is akarják, hogy a hotelvendégek máshol költekezzenek. Ki van ez jól találva...Tehát olyanok válasszák a dominikai nyaralást, akik szívesen töltik az idő nagy részét egy üdülőtelepbe ,,bezárva".
 • Havi nettó átlagfizetés (2023-ban): 133 ezer forintnak megfelelő helyi pénz.
 • Leggyakoribb vezetéknév: Rodriguez
 • A dominikai utazáshoz mindenképpen tanácsoljuk utasbiztosítást (betegség, baleset, poggyász) kötni. Ezen a linken - a honlapunk jóvoltából - kedvező árú ajánlatot lehet kapni.
 • A Dominikai Köztársaságban a dominikai peso (DOP) a hivatalos fizetőeszköz.

Időjárás

A Dominikai Köztársaság déli partja a Karibi-tengerrel, északi partja az Atlanti-óceánnal határos. Az ország klímája trópusi, ami azt jelenti, hogy az év keresztmetszetéében a hőmérsékltei ingadozások csekélyek. 25 fok az átlaghőmérséklet, de ebben benne van az éjszaka is. A Karibi-tengeri déli part melegebb és szárazabb, mint az északi. 

Dominikai Köztársaság időjárása

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Annyi egzotikus nyaralóhelyen csalódik az utazó, hogy a tengerpart nem olyan, mint a szép reklámfotókon. Nos ezen a szigeten Bavaro és Punta Cana térségében a képeslap minőség (vakítóan fehér homok, hajlongó pálmafák stb.) adott!
 2. Igazi karibi sziget gyönyörű tájakkal, növényzettel, varázslatos zöld színekkel
 3. A helyiek mosolygósak, lazák és segítőkészek
 4. Pompásak a friss gyümölcsök és a belőlük készült gyümölcslevek
 5. Olcsóbb, mint Mexikó és olcsóbb, mint sok karibi turistás sziget
 6. Santo Domingo kellemes kis program, vannak kulturális látnivalók, van érdekes történelem, a gyarmatosítás korabeli óvárosa az UNESCO kulturális világörökségének a része!
 7. Jó sok kirándulási lehetőség kínálkozik
 8. Nem egy zsúfolt ország, tág terek vannak, sok érintetlen természet
 9. Rengeteg napsütés, rengeteg zene, ritmus, tánc (merengue)
 10. Jó sörök, príma kaják

Nem tetszett

 1. Sok helyen lehangoló a szegénység, gyermek koldusok, hatalmas társadalmi különbségek
 2. A lányokat, nőket kicsit zaklatják a helyi macho-k
 3. Az ihatatlan csapvíz
 4. Karibi hanyagság, rendetlenség, lomhaság
 5. A városokban vad az autóvezetési stílus, sok a rossz állapotú útszakasz
 6. A turistás övezetek túl turistásak
 7. A tengerparti árusok nyomulása
 8. A közbiztonság nem olyan jó, mint Kubában, Santo Domingo késő este rizikós itt-ott
 9. A pechesebb nyaralóknak napokig eshet az eső, váratlanul jön a felhőszakadás
 10. Minden a turista pénzköltésének ösztönzéséről szól
 11. Punta Cana térségében (is) a strandokon felgyülemlett sok moszathulladék zavaró látványa
 12. Ez az Atlanti-óceáni oldal, tehát sok tengervízben a hullám, igaz nem túl nagyok

Vélemények

,, Tetszett: Trópusi hely sok napsütéssel, pálmafákkal, de szerintem semmi extra.
(Persze mi csak Punta Cana-n voltunk és csak 1 hétig, sokat igy nem láttunk ebből a hatalmas szigetből.

Olcsók a gyümölcsök és az avokádó. Jókat lehet enni, olcsón.

Páromnak tettszett a biztonságérzete miatt, hogy mindenhol vannak biztonsági emberek,a boltoknál még fegyverrel is járkálnak.

Nem tetszett, azaz negatív:

Nagy a szegénység, sok a szemét.
Igénytelenek az emberek, ami valószínűleg abból adódik hogy nagyon buták. Számolni nehezen tudnak.
Bármilyen fehér embert két lábon járó dollárjelnek nézik és nem lehet fél percig a parton sétálni anélkül hogy valaki ránk ne akarjon valamit sózni.
Ami végképp nagyon negatív, hogy kilépésnél szórakoznak a turistákkal, akikből élnek! Levetették a szandálokat sőt az előttem lévő nőről a strandpapucsot is. Sok repülőtéren megfordultam már, de ez azért durva volt. Még ezt tudták azzal fokozni, hogy a fémdetektoros kapun átlépve mindenkit megmotoztak, persze csak olyan "csináljunk úgy,mert vesz a kamera" módon. Értelme nem volt sok,mert nem voltak alaposak, egyébként is mindenki rövidnadrágban, pólóban volt.
Mindenesetre nekem ezzel végképp elment a kedvem ettől az országtól. (Attila és Ági, 2018)


"Nagyon örülök, hogy eljutottam Dominikára. A tengerpart még szebb volt, mint amiben reménykedtem. Káprázatos együtt a nagyon fehér homok, a meghajló, lengedező pálmafák, a tenger varázslatos türkizkék színei együtt. És az általam látott strandok sokkal tágasabbak voltak, mint a kubai Varadero-ban. Bavaró szerintem sokkal szebb, mint Varadero strandjainak többsége. Itt kellemesebbek a parti hosszas séták is. Voltunk kiránduláson Santo Domingo-ban. Nem olyan szenzációs, mint Havanna, de bejött nekem, mert történelmi emlékekben gazdag, szeretem a koloniális épületeket. A természeti környezetet meg lehet csodálni a kirándulások révén.

Mi nem tetszett?

 • A nemzeti parkok messze nincsenek olyan jól, ügyesen tálalva, mint az USA-ban. Na persze nagyon más szinten áll a két ország egymáshoz képest.

 • Hiányzott az, hogy nem lehet vegyülni a helyiekkel, mert a hotelek környezete nyaraló gettós. Jól érzékelhető, hogy itt szabadabb az élet, mint Kubában, de itt a szegénység valahogy riasztóbb külsejű (sok a nyomornegyed).

 • A dominikaiak nem voltak nekem különösebben rokonszenvesek, ellenszenvesek. A turisták gyakran a simliskedőkkel kerülnek kapcsolatba, mert azok akaszkodnak rájuk.

 • Nem tetszett a hotelünk nagyüzemi jellege, személytelen az egész, a svédasztalos étkezéseknél tolongás van, a tömeg a vályúhoz rohannak. Egy-két napunkat elmosta az eső.

A tengerpart miatt bőven megérte Dominikát választani. Ha az ember sokkal többet nem remél, és képes elviselni az észak-amerikai vendégek hangos beszédét (túltesznek a németeken), akkor tök jó az egész. Azért Kuba Havanna miatt, a Yucatán a maja romok plusz a Playa del Carmen-i esti élet miatt ütősebb." (Sándor, 2012)


"Olyan hotelban és olyan tengerparton voltunk, amilyen az utazási katalógusok legszebb oldalain… és ide nem kellett photoshop. De nem ám! A tenger türkiz színű volt, a homok meg fehér. Pálmafák meg ezrével sorakoztak a parton. Az idő fergetegesen jó volt és sokat sütött a nap. A kaja pazar volt és All-inclusive ellátással… de nem akármilyennel. A víz nem volt hidegebb, mint nyáron a Balaton. Annyira hullámzott, amennyire kellett. Nem jobban, nem kevésbé. Imádom a hullámok morajlását, és azt a hangot, amikor a parton becsapódnak. A homok nem teljesen fehér, de elég világos színű, ahhoz, amilyeneket egy mondjuk olasz, horvát vagy görög tengerparton látni lehet.

Jártunk kakaó-, kávé- és cukornád ültetvényen, ettünk egy csomó féle-fajta gyümölcsöt, aminek a nevét se tudjuk, mentünk buggy-val és fürödtem kristálytiszta vizű lagúnában. Láttam életemben először, szabadban kolibrit (pár méterre tőlem repült körbe egy bokrot), aztán flamingót és ami már nem volt akkora szám, de érdekes volt: gyík, leguán, papagáj és páva. Mezítláb futottunk a tengerparton, feküdtünk függőágyban, játszottunk a hullámokban, napoztunk, sétáltunk, ettünk, ittunk, melegedtünk, utaztunk katamaránon ahol táncoltunk és speedboattal partot néztünk. (2013)" forrás


"A mexikói Yucatan-félsziget jobb választás, mert ott több a programlehetőség. Igaz, hogy a dominikai Punta Cana vagy bavaro strandjai szebbek, mint ami van Cancunban vagy Playa del Carmen-en. Béreltünk autót Dominikán és sok helyre eljutottunk. Érdekes volt, jó volt, de nem szenzációs. A keleti rész a kellemesebb, az északi nem az. A helyiek nagyon távolságtartók. Akik közelségtartók azok a haramiák, valamint a borravalóra hajtó hotelalkalmazottak. Apropos, ezek az amerikai hotelvendégek elképesztően szórják az borravalókat. Dominikának jó a klímája, a szellők hatékonyan enyhítik a hőséget. " (P.J. 2013)


"Dominika karibi viszonylatban jó ár-érték arányú, az árak nincsenek elszállva. A strandok szuperek. Ha valaki nem akar folyton a hotelben időzni, érdekes programokat csinálhat a szigeten. Santo Domingo ugyan nem olyan nagy szám, mint Havanna, de más karibi szigetek fővárosaihoz képest azért fajsúlyos. A sziget belsejének tájai izgalmasak, sűrű növényzet, szép hegyek. Ami hátrány, hogy a hotelek többsége nagyon nagy, gyakran elszigetelt helyen található és az all-inclusive ellátással együtt nagyon a resort keretei közé szorítja a nyaralót. Nem ritkán előfordulnak gyomorrontások a hotelekben."


"Ha valaki az igazi Dominikát szeretné látni akkor ne a karibi régióba menjen hanem az Atlanti részre és ott is csak a Samana megyében található Las Terrenasba! Nincsenek gigahotelek, hanem apartman házak vannak 1-6 személyig. Átlag árak pl:Hotel Colibri napi 40 USA dollár az eltöltött napok függvényében, 100 dollár az induló de ez csak vicc kb. 20perc és már a felénél tartunk!! A reggeli benne van! Van saját konyhád!Nem minibár, hanem fullos hűtő, valamint klíma medence és 20 m a part. A part Domin mindenkié nincs magántengerpart!! Las Terrenas google és megtalálod az apartmanokat. Vagy Punta Cana v. Puerto Plata ezt a 2 repteret vedd figyelembe fővárosba ne repülj!" (2015, Tomi)

"Sziasztok!

Most hallottam rólatok - csupa jót - ezért kérem,hogy február végi utazásunkhoz adjatok némi - kötelező - infót :

 • Időjárás délben - este - éjszaka

 • Kötelező turista-kártya ára,és hol vehető;ill. kilépéskor is kell-e valamilyen illetéket fizetni?

 • Homoki légy -és védekezés ellene

 • Kell-e strandcipő korallok,kagylók miatt ?

 • Lehet - a parthoz közel sznorkelezni?

 • Lehet e fertőzés veszélye nélkül gyümölcsöt fogyasztani utcai, parti árusoktól -- vagy csak a szállodai az oké?

 • Látnivalók a parton, a szigeten

 • Pénzváltás (Euro vagy dollár a jobb)

 • Minőségi rum és szivar neve,ára,van e limit a kivitelre? Hol érdemes vásárolni: reptér,piac,szálloda?

 • Hol és mennyi borravalót várnak, dollár/cent vagy helyi pénz?

Válaszok az úti kritikustól:

1. Az elmúlt évek átlaga alapján a nappali legmagasabb hőmérséklet 29 fok körül van, este 23-25 körül és éjszaka 21 fok körül. A tengervíz hőmérséklete február végén 26 fok körüli.

2. 10 amerikai dollár a turista kártya ára. Itthon nincs mód e kártya beszerzésére. Viszont lehet érkezéskor a reptéren megvenni, kizárólag készpénzzel. Van kilépési illeték, ha az utazó nem szervezett formában utazik. Ára: 20 amerikai dollár, készpénzben fizetendő.
Ha utazási irodával utazik, akkor meg kell tudni, hogy a csomag ára tartalmazza-e a kilépési illetéket.

3. A homoki légy (avagy lepkeszúnyog) valóban jellemző kellemetlenség a Dominikai Köztársaságba utazó nyaraló számára. Nincs Magyarországon speciális védekező szer ellene. A szúnyogirtó szerek nem érnek semmit. Az uborka leve vagy pépje a megcsípett felületen csökkenti a viszketést. Kérdés, hogy ott kint helyben miként jutunk e zöldséghez.
Tanács: ne sétálgassanak reggel és kora délelőtt, vagy késő délután, amikor a legtöbb van belőlük. Alaposan kell zuhanyozni a tengeri fürdőzés, strandolás után. Ne vigyünk a hotelszobába homokkal szennyezett strandtörölközőt. Sötétedéstől hajnalig jobb fedett térbe időzni. Hasznos ( persze nem strandoláskor) zoknit, hosszú újjú inget és hosszú nadrágot hordani.
Parti napozáskor a testünk ne legyen túl közel a homokfövenyhez, pl. napozóágyon fekve kevésbé vagyunk veszélyeztetve, mert a homoki legyek a földhöz nagyon közeli térben mozognak.

4. A koralltörmelékek és kagylók miatt valóban szükséges a strandszandál egyes strandokon. Ha megmondja, hogy melyik hotelben lesz a szállás, akkor arra a partrészre vonatkozóan meg tudjuk mondani, hogy mi a helyzet e tekintetben. A Bavaro beach azért egy hosszú terület, s azon belül is változó a helyzet.

5. A parthoz közeli sznorkelezés is a hotel elhelyezkedésétől függő. A Bavaro Beach amúgy jó a sznorkelezés szempontjából más dominikai helyekkel összehasonlítva. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy a turisták százezrei miatt a korallszirtek általában rossz állapotban vannak, már nem élőlények. Igazán jó korallos terepekhez kirándulni kell menni hajóval.

6. A Dominikai Köztársaságban a hotelek többsége all inclusive, így a nyaraló nincs igazán ráutalva, hogy gyümölcsöt árusnál vegyen. Ha mégis így alakul a helyzet, akkor olyan gyümölcsöt vegyünk, amit mi hámozunk meg. A szállodai gyümölcs rendben van.

7. Santo Domingo a főbáros érdekes hely, de sokat kell odautazni és talán annyit nem ér meg. A Saona-szigetre turázás jó program. Az egyéb jó programok is inkább a tengerhez kötődnek. A szárazföldi programok nem nagy számok, vagy túl strapásak.

8. Inkább amerikai dollárt vigyenek és 2000 után kiadott bankókat. Érdemes sok egy dollárost vinni borravalózásra. A turisták többsége egyáltalán nem is vált pénzt, mert mindenhol elfogadnak dollárt, csak nem adnak vissza dollárt nagy címletből, csak helyi pénzt, ami nem konvertibilis, azaz kidobott pénz hazahozva.

9. A hotelekben is árulnak rumot, főleg a Brugal nevűt. Ez elég jó. Olcsóbb a hoteleken kívüli szupermarketekben vásárolni. Ha rumgyárba megyünk látogatni, akkor ott is lehet vásárolni.
Ajánlom a 10 éves Bermudez Don Armando nevűt. Kiviteli korlát nincs, de ne legyen azért kereskedelmi mennyiség.. Még jó rumok ezek: a 8 éves Macorix, a 8 éves Barcelo Gran Anejo. 7-8 amerikai dollár egy üveg rum.

10. Sajnos az amerikai turisták nagyon elkényeztetik a hotelszemélyzetet a sok borravalóval. Így a személyzet nagyon elvárja. Minden nap tegyünk egy 1 dollárost a párnára a takarítóknak. Egyéb helyeken 10 százalékot szokás adni, de csak ha meg vagyunk elégedve a szolgáltatással.

2016"


"Trópusi nyaraláson jártam Mauritiuson,Thaiföldön, Malajziában és a Seychelles-en, s most Dominikán. Ezeket összevetve nálam Dominika a második helyen van. Mauritius előzi meg." (B. L., 2016)


,, Dominika egy gyönyörű hely, körüllengi az embert a felszabadultság, a lazaság, a „manana-érzés”. Helyi mondás:  „Kezdj el táncolni, a zene majd jön magától.” Itt nincs más feladat, mint élvezni az életet, nézni az óceánt, kortyolni a rumból, majd egyet előre, és egyet hátra lépve elkezdeni salsázni. Pontosan úgy, ahogyan a dominikaiak teszik. Dominika az az ország, ahol a helyiek boldogabbak, mint a turisták." forrás

Fotóegyveleg

Magyar öröm - D.ZS.

Saona Island - j.i. fotói 

Vissza az elejére


Kommentek

Eszter, 2021. 11. 09. 10:15
Kedves Mindenki!
Van esetleg valakinek tapasztalata nem all inclusive-os ellátásról?
6 fős társasággal szeretnénk menni február elején, és nem feltétlenül gondolkodunk all inclusive-ban, mivel sokat szeretnénk mozogni, jönni-menni, kirándulni, helyi éttermeket kipróbálni, nem beragadni a szállodába. Mennyire van lehetőség boltokban élelmiszert vásárolni, éttermekbe beülni, illetve ezek milyen árban mozognak? Mi a tapasztalat, lehet jobban megéri az AI ellátásos szálloda, még ha nem is használjuk ki minden nap 100 %-osan?
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat, segítséget!


Zsolt & Fruzsi, 2021. 11. 01. 18:53
Sziasztok,
Van aktuális tapasztalatotok a Covid helyzet miatt?
Mennyire kietlen a sziget? Szolgáltatások, fakultatív programok mind aktívak vagy vannak komolyabb hiányosságok?
Köszönjük a válaszokat:-)
Zsolt & Fruzsi


úti kritikus, 2019. 11. 06. 11:39
Noéminek:

http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/punta_cana/szallas_1442_trs_cap_cana_hotel_5cs-__velemenyek


Máténé Lőrincz Noémi, 2019. 11. 06. 11:13
Kedves úti kritikusok!

2020 január 11-étől 21-ig megyünk Dominikára a TRS Cap Cana hotelbe, Punta Canara. Tudnátok esetleg részletesebb információval szolgálni ezzel kapcsolatban? Illetve érdekelne
az időjárás is.
Nászutra megyünk, terméazetesen máskor is fontos, hogy egy egzotikus nyaralás kifogástalan legyen, de most különösképpen rendben kell lennie mindennek :D
Nagyon köszönöm


úti kritikus, 2019. 09. 29. 09:30
Mónika!

http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/szallas_925_grand_palladium_punta_cana_resort_5cs_-_bavaro_-_velemeny


Szabóné Kovács Mónika, 2019. 09. 27. 10:49
Szép Napot ! Mi 2019. eember 17-30-ig leszünk Dominican-Punta Cana a Grand Palladium Bavaro Resort&SPA-ban. Van valakinek tapasztalata a hotellel kapcsolatban? Időjárás ilyenkor? Nagyon köszönöm


úti kritikus, 2019. 09. 24. 13:43
Katalinnak!

http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/szallas_1431_catalonia_royal_la_romana_5cs_-_velemenyek


Nagy Katalin, 2019. 09. 24. 12:56
Sziasztok,
November végén utazunk a Catalonia Royal La Romana hotelbe, van esetleg tapasztalata valakinek ezzel a szállodával? Köszönöm a választ!


úti kritikus, 2019. 03. 29. 20:28
Tünde:
Dominika (Punta Cana, Bavaro) időjárása áprilisban

A térségben a napi átlaghőmérséklet 28 fok körüli. a maximális hőmérséklet 30 fok körüli, éjszaka sincs 21-22 foknál ,,hidegebb". Napi 7 óra napsütésre lehet számítani. A tengervíz hőmérséklete 27 fok körüli. Áprilisban is mindenképpen számolni kell esős napokra, azaz inkább napszakokra. Főleg a hónap végén szokott több esős esni, mert a május már jellemzően csapadékosabb, mint az április. Nem kell előre megijedni, mert többnyire nem esik egy óránál tovább, és nagyon gyorsan kisüt a nap.
Homoki legyek: főleg reggel és naplemente után kellemetlenkednek, s jellemzően az alsó lábszár szenvedhet. Helyben a hotel személyzet tudja a legjobban, hogy miként lehet a leghatékonyabban védekezni.
Moszat: ez mindig, mindenhol van, de a resortok előtt próbálják folyamatosan eltakarítani a kiszáradt moszatokat. Amúgy az esősebb hónapokban májustól augusztusig van több moszat.Talán április végén, május elején még nem annyira problémás.


Tünde, 2019. 03. 29. 18:25
Sziasztok!
Ápr29-màjus 7ig utaznânk.Milyen az idő ilyenkor?A víz kellemes?Tènyleg sok a moszat a parton?
A homoki lègy tènyleg nagyon zavaró?
Itthoni szerek hasznàlnak e?


úti kritikus, 2019. 03. 21. 15:53
Tamás! Sajátos a helyzet, mert erről a hotelről senki nem tud érdemben véleményt mondani, ugyanis a hotel csak júliusban nyílik meg!


Tamás, 2019. 03. 21. 08:33
Sziasztok! Ebbe a Hotelbe mennénk júniusban.Esetleg tud valaki infót, Lopesan Costa Bavaro Resort, Spa & Casino Köszönöm:)


Katalin, 2018. 10. 24. 17:49
Sziasztok . Mi november elejen keszulunk Dominikara . Pontosabban Punta Cana .Esetleg van valakinek tapasztalata mennyire csapadekos a novemberi honap ? Koszonettel


úti kritikus, 2018. 09. 01. 07:30
Daniellának:
http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/szallas_922_now_larimar_punta_cana_5cs_-_velemeny


Daniella, 2018. 09. 01. 06:09
Sziasztok. Hétfőn megyünk Punta Canara a Now Larimar hotelban. Jön esetleg ekkor vki? Mi a véleményetek erről a hotelről???


úti kritikus, 2018. 07. 21. 08:59
Katalin,

Nagy a választék, s ezért nehéz egyet-kettőt ajánlani. Én az 5 csillagos kategóriában az Eden Roc At Cap Cana hotelt, a 4 csillagosban a Now Larimar Punta Cana hotelt tartom nagyon jónk. Azért azt ajánlom, hogy ár alapján válasszon néhányat és akkor azokról mondok véleményt. Más: A Vistánál elég alaposan adnak információkat hotelekről pro és kontra.


úti kritikus, 2018. 07. 21. 08:39
Katalin!
Ezen az aloldalunkon írunk a szeptemberi időjárásról.

http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/idojaras_honaponkent

Resort ajánlat jön.


Katalin,, 2018. 07. 21. 02:07
Sziasztok. Szeptember elejére tervezzük Punta cana-i nyaralásunkat. Milyen az idõ szeptemberben? Melyik resort a legjob minden szempontból?(tengertpart, medence, hotel, kaja, stb...)


úti kritikus, 2018. 06. 21. 08:10
Árpi! A karibi országban fellelhető minden ATM csak helyi pesot ad ki, azaz US dollár nem.


Árpi, 2018. 06. 21. 06:49
Kedves kritikus a kérdésem csak annyi lenne, hogy bakkártyáról tudok e ott dollárt levenni vagy csak domikai pesót?


Nikolett, 2018. 02. 22. 06:28
Oktober elején készülünk Punta Cana. Olyan hotelt keresünk,ahol "van élet",napközben is szól a zene,medence party-t tartanak,stb.... Occidental Caribe hotelt néztük ki. Vélemény,vagy esetleg tudtok ajánlani valamit?


Árpi, 2017. 12. 21. 00:35
Kedves úti kritikus,

június végere tervezünk nyaralást dominikára. Két hely jöhet szóba az egyik az álltalatok is ajánlott:
IFA Villas Bavaro Resort & Spa
a másik: Coral Costa Caribe délen Santo Domingo közelében! Az első valamivel drágább! a kérdésem az lenne, hogy mi a véleményed a másodikról, vagy mindenképp az IFA Villas Bavaro Resort & Spa-t válasszuk! és az időjárás? június vége júllius eleje délen és keleten is érdekelne, hogy mire számíthatunk!

előre is köszi!
Árpi


Renáta, 2017. 10. 18. 14:01
Szép Jó Napot kívánok!

Lenne pár kérdésem Dominikával kapcsolatban:
- November végén mennék. Milyen idő van akkor? Van esély esőzésre?
- Egyedül megyek, ha megyek. Milyen a közbiztonság? Ki tudok majd mozdulni a hotelből vagy nem ajánlott?
- 4 szállodára kaptam ajánlatot. Melyiket ajánlanák?
- Now Larimar 5*
- Occidental Caribe 4*
- Grand Palladium Punta Cana Resort 5*
- Bavaro Princess All Suites Resort Casino & Spa 5*

A válaszokat előre is köszönöm.


úti kritikus, 2017. 09. 05. 09:01
László!
A szállásról itt olvashatod a honlapunk véleményét:
http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/szallas_867_lodging_house_beach_punta_cana_-_bavaro_-_velemeny


Takács László, 2017. 09. 05. 06:55
Sziasztok, március elején mennék Bavarora a Lodging House Beach Punta Cana 10 ágyas szálláshelyére. A booking.com 8-ra pontozta, van valakinek tapasztalata a szállással kapcsolatban? A szállás sajnos csak reggelit biztosít, tehát a fent olvasottak alapján tényleg nehéz lesz ennivalót beszerezni? Sok helyen olvastam, hogy sok a hínár és a legyek. Tényleg ennyire drasztikus a helyzet?


úti kritikus, 2017. 08. 15. 10:54
Roland!

A homoki legyekkel (sand flies) külön az a baj, hogy nem vesszük észre őket, nem tudjuk elhessegetni, és velük való ,,kapcsolatunkat" már csak akkor realizáljuk, amikor viszket, és éget.
Megelőző és főleg csípéscsillapító krémekből, szerekből van mindenféle, de általános vélemény, hogy van ami az egyik emberre hat, a másiknál egyáltalán. nem. A gyerekeket úgy tudjuk leginkább megóvni, ha nem visszük őket sokat, gyakran a strand homokjára. A homoki legyek elsősorban a strandon lévő növényi hulladékban és tájékán érzik jól magukat. Kerüljük a napon rohadó növényi hulladékokat, A homokra leterített törölközőt ne vigyük be a szobába és ott ne rakjuk az ágyra vagy ruháinkra.
Helyben lehet venni ezt-azt a csípésre. Érkezéskor meg kell kérdezni a személyzetet vagy más vendéget és tesztelni kell. Nagyon nem kellene előre beijedni, mert rengeteg nyaraló van, akit az ottani ideje alatt egyáltalán nem csípett meg homoki légy. Függ a dolog az allergiáktól is.


úti kritikus, 2017. 08. 15. 10:40
Roland!

A hotelről itt a honlapon olvashatsz szerkesztett véleményt. A Punta Cana aloldalnál a jobboldali oszlopon találod meg.

http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/punta_cana/szallas_839_vista_sol_punta_cana_4cs_-_velemeny


Roland, 2017. 08. 15. 10:15
Sziasztok!
Januárban megyünk Dominikára a Vista Sol Hotelbe! Jókat olvastam róla. Meg tudjátok erősíteni?
4 és 6 éves kislánnyal megyünk. Mit kell tudni a homoki legyekről? Lehet gond abból?
Előre is köszönöm a választ!


Alirán, 2017. 08. 12. 20:51
Köszönöm a választ! :)


úti kritkus, 2017. 08. 12. 20:45
Alirán!

http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/szallas_832_emotions_beach_resort_by_hodelpa_all_inclusive_4cs_-_juan_dolio_-_velemeny


Alirán, 2017. 08. 12. 18:09
Van-e valakinek tapasztalata az Emotions Beach Resort (Juan Dolio) hotellel kapcsolatban?


Andis, 2017. 08. 09. 14:54
Hodu Hodu! Facen rákeresve a nevére, vagy dominikai köztársaságra megtalálod Őket. Remélem tudtam segíteni!


Hodu Hodu, 2017. 07. 27. 11:21
Sziasztok!

Hol lehet elérni Südiéket??

köszi


Andis, 2017. 07. 25. 12:15
Rékának segítség.
Februárban jártunk Dominikán, ahol kicsit ott is maradt a szívem és a lelkem egy darabja.
Csodálatosan pozitív kisugárzása van a helynek és a helyi embereknek!
Szeretném ajánlani Neked a Hotel Majestic-t, ahol 2 csodás hetet töltöttünk. A honlapjukon minden infot megtalálsz. Mi az adult szekciót választottuk, amely gyerekmentes övezet. No nem azért, mert nem szeretjük a lurkókat, Nekünk is van, de csendre, nyugira vágytunk, nem akartunk gyereksírásra, zsivalyra ébredni 😁
Az adult szekción belül választhattok club rendszert, amihez saját strandrész és egyéb plusz szolgáltatás tartozik, pl. a parton külön lauge, ahol finomabbnál finomabb étkeket és itókákat vehettek magatokhoz, ha még bírtok a töménytelen svédasztalok után😂
Ez a Hotel nem olcsó, de tényleg magas a szolgáltatás minősége! Legközelebb is ezt választanánk. A tengerpartja csodálatosan szép, ott helyben sok vizi programmal. Fakultatív programok miatt keressétek a helyi magyar csapatot, Südi Sanyiékat, bitang jó bulikat, szigettúrákat szerveznek, amire mindig emlékezni fogtok. Egy csodás szigeten, Saona-n még jelképesen össze is adnak benneteket a hófehér homokban😉 A facebokon találsz róluk sok sok infót, és itt segítséget is kaptok Tőlük mindenben az érkezésetektől kezdve, amikor is már a reptéren jókedvűen várnak Rátok😃 Face: dominikai köztársaság néven találjátok őket, vagy Südi Sanyinak is írhattok. A repülöjeggyel kapcsolatosan is tudnak segíteni, mert találtak egy brüsszeli járatot, ami lényegesen olcsóbb és a minősége is jobb, mint az Airfrance-k!!! Mi erről sajnos indulás előtt nem tudtunk ezért végig kínlódtuk a párizsi átszállásos agyrémet😤 Hirtelen ennyi jutott az eszembe, ne tétovázzatok, életetek legszebb pillanataivá vállnak a Dominikán töltött pillanatok👍Remélem a segítségedre lehettem!


Réka, 2017. 07. 13. 11:50
Sziasztok! Szeptember közepén mennénk nászútra, teljesen tanácstalanok vagyunk, hogy Dominikán belül hova és melyik szállodába érdemes menni? Várjuk a hozzászólásokat :)


úti kritikus, 2017. 06. 30. 16:46
Dominika időjárása augusztusban

Dominika nyaraló régiójában az augusztus a legmelegebb hónap. Szerencsére a tengerparton a szelek enyhítik számunkra a hőséget. De hát a nyaralás szempontjából mégsem érdemes bánkodni, hogy meleg az idő. Nem árt azonban az úti kritikustól a konkrét hotelre vonatkozóan megkérdezni, hogy van-e a szobában légkondicionálás (persze az 5 csillagosok esetében ez nem kérdéses).

Ami a csapadékot illeti, az időjárási előrejelzések augusztusban lényegében minden napra jósolnak esőt, záport, de a valóságban ez annyit jelent, hogy rövid időkre esik az eső, majd gyorsan kisüt a nap. Szóval olyan hosszan nincs napközben eső, hogy elrontsa a nyaralásunkat. Felhős délutánokhoz, rövid záporokhoz hozzá lehet szokni, és a napos órák száma elég ahhoz, hogy kiélvezzük a strandolást.

Az augusztus még nem is számít a legcsapadékosabb hónapok közé. Október, május, november rizikósabb. Szóval az esőtól való félelem miatt nehogy lemondjunk a dominikai nyaralás tervéről.

Amit fontos tudni, hogy az augusztust is érintő hurrikánszezonnak nincs köze a csapadékossághoz. Az külön történet, és - hangsúlyozzuk - nem valami ismétlődő természeti katasztrófának kell elképzelni. Az augusztusban ott nyaralók számára némileg megnyugtató lehet, hogy a június és november közötti hurrikán kockázatú szezon folyamán a szeptember a legsanszosabb. Érdemes azt is tudni, hogy a Karib-térség bizonyos övezeteit jellemzőbben sújtó hurrikánok nagyon ritkán csapnak le dikerkt formában Dominikára. Inkább a mellékhatások érződnek. (Sokkal veszélyeztetettebb szigetek ezek: Antigua, Jamaica, Bahamák, Az Amerikai Virgin-szigetek és Puerto Rico).

Amit azonban mindig hagsúlyoznunk kell, hogy korunkban teljesen lehetetlen az előző évek időjárási statisztikáira hagyatkozni. Úgyis kiszámíthatatlan, hogy milyen lesz az idő, de ez gyakran éppenséggel kellemes meglepetést jelent.


Norbi, 2017. 06. 30. 12:43
Sziasztok!
Nászútra mennénk valamilyen egzotikus helyre augusztusban. Párom nagy álma, hogy eljusson Dominikára, viszont az utazási irodák teljesen ellentétes információkkal láttak el eddig: volt, amelyik szerint augusztusban semmiképp ne menjünk, mert csalódás lesz a sok eső és hurrikán miatt, de volt olyan vélemény is, mely szerint egy-egy eső/hurrikán fél óra alatt eltűnik, aztán ugyanolyan szép napos idő van, mint előtte (ráadásul ezekre a szállodák fel is vannak már készülve). Mi a véleményetek, érdemes elgondolkodnunk augusztusban egy karib-tengeri utazáson (és most nem csak Dominikára gondolok), vagy inkább nem érdemes az időjárás miatt (hallani azért a televízióban ilyen-olyan, nagy pusztítást okozó hurrikánokról).
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv,
Norbi


livirobi, 2017. 06. 05. 06:21
sziasztok

Május 15-től 25-ig voltunk a feleségemmel Dominikai Köztársaságban kirándulni.
Hotel:Grand Bahia Principe La Romana*****
Sok információt kaptam tőletek,így igyekszem leírni minél tüzetesebben a saját tapasztalatainkat,hogy a hová menjek kirándulni kérdés könnyebb legyen.

Hotel:
Punta Cana reptérről 1,5-2 óra az út.Az egész hotel komplexum több 100 hektáron terül el.A főkapu a sztráda mellett helyeszkedik el.
Innen még a konkrét hotel kb.7-10 km-re van.viszont a látvány az lenyűgöző.Az út mellett már késszenlévő vagy épp épülő luxus villákat lehet látni,amit még szebbé teszi az eszméletlen mennyiségű hatalmas pálmafák és cikaszpálmák.
A recepción a bejelentkezés kb. 15 percet vett igénybe,amit üdvözlő koktéllal fokoztak.
Automatikusan angolul és spanyolul beszélnek,de szerencsére páran tudnak németül is.
A hotel területén 1 emeletes 25 épület helyezkedik el,amit szebbnél szebb virágok,pálmafák és cikaszpálmák vesznek körbe.

Wifi:
CSak a lobby területén van,persze ingyenes.

Szobák:
Nagyon tágas,ragyog minden a tisztaságtól,az ágyak nagyon kényelmesek.A trezor 4 dollár naponta.A minibár,a kávéfőző kétféle kávéval,teák az All inclusive része amit minden nap feltöltenek.

Személyzet:
Állandó mosoly és kedvesség.Amit csak kérsz mindent teljesítenek.Az animátorok igyekeznek mindenkit szünet nélkül szórakoztatni a tengerpartnál és medence körül is amit állandó zenével fokoznak.Viszont jól nyomják.
A lobbynál minden este más és más programok és élő zene.

Étkezés:
Hatalmas választék,és nagyon finom minden.Egyszerűen szuper.

Tengerpart:
Egyetlen hátrány hogy a tengervíz nem nagyon tiszta,mivel kb,
1 km-re belefolyik egy folyó.Viszont meleg.Szünet nélkül tisztítsák a partal együtt.
Maga a tengerpart szép tiszta homok,kb.3 km hosszú amit rengeteg pálmafa borít be persze a jellegzetes félig megdőlt pálamafákkal
egyetemben.

Fakultatív kirándulás:
Hát ezek nem olcsók. Mi Saona-án voltunk,amiért 2 személyre
215 dollárt fizettünk.Egész napos program,7:45-től 19:00-ig tartott.Viszont ami ott van,azért ez nem pénz.
Egyszerűen mesésen szép hely.Nem lehet leírni ami ott van.Már voltam pár helyen,de ilyen kristálytiszta vizet még nem láttam.


Időjárás:
Tökéletes volt.30-35 fok minden nap.szerencsére voltak felhők,mert e nélkül ki sem lehetett volna bírni.Egy délután 10 percet esett az eső,viszont előtte és utánna is tökéletlen hőség.

Összességében mindenkinek ajánlom ezt a hotelt aki tökéletes kirándulásra vágyik!!!


livirobi, 2017. 04. 22. 22:13
Nagyon szépen köszönöm a gyors és
bőséges információt.


úti kritikus, 2017. 04. 22. 21:09
Livirobinak:

Grand Bahia Principe La Romana***** - La Romana
Dominikai Köztársaság – La Romana (déli part) - Grand Bahia Principe La Romana*****

Lényeg:
Tiszta, jó hotel jó szolgáltatásokkal és ellátással. . Nagy hátrány, hogy a hotel előtti partszakaszon a tengervíz messze nem olyan tiszta, mint Punta Cana (Bavaro) térségében.
Dominikai viszonylatban korrekt hotel.
Hol?
A hotel meglehetősen elszigetelt elhelyezkedésű. Gyalogtávolságra nincs semmi érdekes program, látnivaló. A szárazföldi irányú panorámába belerondít egy ipari környezet.
El lehet taxizni a fővárosba. Santo Domingóba, ami tényleg érdekes (bár egyáltalán nem olyan szenzációs, mint Havanna, de oda-vissza kétszer 1 óra 45 percet kell utazni. A hotelhez viszonylag közeli (de azért ez is kb. 30 km) La Romana város unalmas, mármint nincs érdemleges nevezetessége.
Punta Cana repülőterétől még kb. 1- másfél órát kell buszozni a hotelhez. A Santo Domingo-i repülőtérről a hotelig az út kb. egy óra.
A fakultatív kirándulásokhoz többnyire Punta Cana irányába kell vissza utazni, s ezzel sok értékes idő (2-3 óra) elveszik. A hotel nem kínál nagy választékban kirándulásokat, és amikre be lehet fizetni, azok túlárazottak.
Viszonylag közelben van egy barlang, ahová kínálnak a turistáknak látogatást. Nem érdemes erre befizetni. Nem nagy szám.
Május tájékán a térségben 29 fok körüli a hőmérséklet. Éjszaka kb. 22 fok. Lehet akár 31 fok is, és éjszaka 24. Augusztus és november között a legesősebb a térség. Május ezekhez képest szárazabb hónap, de az év többi hónapjához képest picit csapadékosabb. Június és október közötti időszakhoz képest nincs olyan nagy hőség.
Strand:
A strandjuk dominikai viszonylatban nem annyira szép. Azaz a part jól néz ki, csak a vízzel van baj. A hotel strandja közelében van egy nagyobb folyó torkolata és emiatt a tengervíz nem olyan szép türkizkék, ahogy azt Dominikától, avagy a Karibtól elvárnánk. A tengervíz nem átlátszó. Sznorkelezni nem érdemes.
Ha gyalogtávolságra lévő strand alternatívákat keresünk, akkor találunk némileg jobbat, de ott pedig a helyiekkel kell együtt lenni, és el kell viselni a zugárusok zaklató közeledését. Ettől eltekintve jó hosszasan lehet sétálni a parton.
Milyen?
Jó állapotban van a hatalmas hotel. Szuper medence komplexummal próbálja a hotel kárpótolni a vendégeket, akik többnyire csalódottak a strand és a tengervíz miatt. Kár, hogy a mdencénél harsog az animációs zene.
Szobák:
A szobák szépek, kellően tágasak. Az ágyak nagyon kényelmesek.
A víznyomás néha akadozik. A napi takarítás időzítése kiszámíthatatlan.
A 3. emeleti szobákhoz nincs lift. Napi 4 dollár a széf, és bizony szükség van rá.
Szolgáltatások:
A személyzet kedves.
Sok szórakozási lehetőséget kínálnak.
a wifi a fogadótérben ingyenes.
Ellátás:
Igazán jó az ellátás, hatalmas a választék. A reggeli főként nagyszerű.
2017. április 22.


livirobi, 2017. 04. 22. 20:22
Sziasztok!
Május 15-én megyünk a feleségemmel Dominikára,a Grand Bahia Principe La Romana hotelbe.
Szeretném kérdezni:
1:volt e már valaki itt
2:milyen az időjárás májusban
3:kit keressek fakultatív kirándulással
kapcsolatban

Előre is köszönöm szépen a választ!!!


úti kritikus, 2017. 04. 09. 21:02
Még Rékának!
Szívesen ajánlok hotelt, de ahhoz tudnom kellene, hogy milyen szobaár/éjszaka jöhet szóba, és mik a szálláshellyel kapcsolatos fő szempontok.


úti kritikus, 2017. 04. 09. 20:58
Kedves Réka!
Dominika nem apartmanos nyaralós ország. Az oda utazó turisták - szerintem - maximum 2-3 százaléka lakik apartmanban és változtatja a szálláshelyét járva az országot. Ennek fő oka nem az all inclusive, hanem az, hogy Dominika nem egy jó közbiztonságú ország a jelentős turista övezeteken kívül. Az olyan turista övezetekben, mint Punta Cana (Bavaro) üdülőtelepek (resortok) vannak védett helyeken és a szebb strandok partjainál. A resortok közelében eleve kevés az étterem ls egyéb élelmiszer beszerzési hely, mivel a hotelipar érdeke ahhoz fűződik,k hogy a nyaralók a nagy resortokon belül költsék el a pénzüket. Nem azt akarom mindezzel mondani, hogy hülyeség Dominikát a szokványos resortokban való nyaralást mellőzve meglátogatni, de akkor az már inkább a hátizsákos műfaj. Ezt inkább rutinosabb utazóknak való. Dominika lényege azonban a csodálatos tengerpart és az ottani igazi karibi nyaralás. Az apartmanos szálláshelyek biztonsága nem olyan jó, mint a resortoké. A tévedés jogát fenntartom.


Máté Réka, 2017. 04. 09. 20:03
melyik hotelt vagy apartmant ajanlatok dominikan?Inkabb apartmanba mennenk mert nem szeretunk egy helyhez lenni kotve csak nemtudom nem e kockazatos apartmanba menni ahol nincs all inclusive ellatas.


úti kritikus, 2017. 04. 06. 20:26
Szandra!

Ezen az aloldalon találod meg a választ: http://utikritika.hu/dominikai_koztarsasag/idojaras_honaponkent

Ennek alapján a tanács: bikinit és esőkabátot is vinni, és túlságosan nem beijedni!


Szandra, 2017. 04. 06. 17:08
Sziasztok,
Huhh hát kicsit elszomorodtam, hogy szeptembert ennyire rossznak írják időjárás ügyében. Mi ugyanis akkor mennénk. Van valaki olyan aki akkor járt ott, és esetleg tudna valami bíztatót is mondani? Vagy alapból készüljünk fel arra, hogy inkább esőkabátot pakoljak mint bikinit.. köszönöm szépen!


úti kritikus, 2017. 03. 01. 09:21
Emesének:

Dominika (Punta Cana, Bavaro) időjárása júniusban

Az átlagos nappali hőmérséklet 30-31 fok körül mozog. Napsütéses órák száma: 6-7 óra. Éjszaka: 22-23 fok. Tengervíz hőmérséklete: 27-28 fok. Júniusban Punta Cana térségében jellemzően jóval kevesebb a csapadék, mint a fővárosban. Július ás október között a legkockázatosabb az időjárás (hurrikánok, viharok). Tehát a június vége már valamennyire kockázatos.Mivel a november és a május közötti időszak időjárása a nyaralás szempontjából a legbiztonságosabb, a június éppen a rövid köztes időszak, amikor akármi lehet.


Tóth Emese, 2017. 03. 01. 08:57
Sziasztok,
Júniusban szeretnénk menni dominikára, két gyerekkel, milyen az időjárás olyankor? Érdemes menni?

Köszönöm a választ!


úti kritikus, 2017. 02. 19. 11:43
Szia Erika!
1. A június éppen egy köztes hónap a november és májusi, időjárás szempontjából nem rizikós szezon és a júliustól októberig tartó kockázatos (hurrikánok, viharok stb.) szezon között. Lehetetlen megjósolni, hogy a június vége milyen lesz a csapadékosság tekintetében. Júniusban a Punta Cana, Bavaro térség jellemzően kevésbé csapadékos, mint a főváros.

2. Ami az autóbérlést illeti. A nyaraló övezetekben a hotelek kirándulásszervezői persze lebeszélik a turistát, hogy egyénileg, bérelt autóval próbálja felfedezni a turista övezeteken kívüli területeket. De hát ezt üzleti önzőségből is teszik. De azért van abban igazuk, hogy a dominikai útviszonyok és főleg közlekedési anarchia miatt nagy a kockázata annak, hogy akár vétlenül is közúti baleset részesei legyünk. Az autókölcsönző cégek nem biztosítanak kellően biztonságos biztosításokat. A helyi hatóságok viszont mindig a helyieknek adnak igazat, sőt ha a rengeteg ámokfutó motoros egyikét az ő hibájából elütjük, akkor még a helyi népek jól meg is verhetnek minket. Másrészt: Kár kihagyni azt, hogy valamennyire megismerjük az országot, ha már ott vagyunk. Ugyanis a nyaraló ,,gettóban" biztos nem ismerjük meg Dominikát. Vannak persze a biztonságosabb szervezett kirándulások, de ott túl sok az üresjárat, a csoporthoz való alkalmazkodási kényszer. Szóval nem tudok felelősséggel voksolni az igen és a nem mellett. A közbiztonság nem túl jó a turista övezeteken kívül, de nem is vészes, ha vigyázunk magunkra és tudunk picit spanyolul.
3. Magyar idegenvezető ügyben, kérdezősködj e két e-mail címen: orsolya.laszlo@vista.hu vagy maya.kovacs@vista.hu. Attól, hogy valaki magyar idegenvezetést kínál, még nem biztos, hogy korrekt szervezést is biztosít.


Kálmán Erika, 2017. 02. 19. 10:46
Sziasztok. Mi június végén készülünk Dominikara,lenne pár kérdésem, amit előre is köszönök:
1. Mennyire esős idő van júniusban,mire készüljünk?
2. Ajánljátok e az autokölcsönzést,ha igen akkor hol?
3. Tudtok ajánlani ott Dominikan magyar idegenvezetőt?
Köszönöm elôre a válaszokat.


Robert, 2017. 01. 20. 20:18
Sziasztok
Május másik felében szeretnék kirándulni
Dominika,Kuba vagy Mexikóban.
Tanácsot kérnék valakitől hogy hol nem esik az eső,hová menjek.Sok napsütésre vágyom.
Köszönöm!!!


Andrea, 2016. 09. 05. 15:47
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem, idén dec01-09 között megyünk a Bavaro Princess Stuits holtelbe Dominikára.
1.Kell vényköteles gyógyszerekről angol nyelvű receptet, vagy igazolást vinni?
2.Ebben az időben várható nagyobb mennyiségű eső?
3.Lehet alkoholt bevinni az országba, illetve ott vásároltat hazahozni és mennyit fejenként?
4. Ennél a szállodánál lévő strandon kell strandcipő?
5. Mennyire veszélyes a homoki légy csípése?
köszönöm előre is a válaszokat!


Erika, 2016. 02. 08. 12:30
Én kérdezni szeretnék. Hamarosan utazunk mi is, de nekünk nem lesz magyar nyelvű idegenvezetőnk. Punta Canába megyünk, ha esetleg tudtok oda elérhetőséget magyar nyelvű idegenvezetőre nagyon szépen megköszönném!


Galambos Ildikó, 2016. 01. 19. 09:59
Sziasztok,
idén febr.29-márc.9. közötti időszakban megyünk Dominikára; 2 felnőtt és két gyerek (4,6 évesek) a Grand Bahia Principe Turqesa hotelbe. Lenne pár kérdésünk:
1. Kell e védőoltás, vagy érdemes e a gyerekeknek vagy nekünk valamit beadatni?
2. Az itthon kapható gyógyszerek használnak e ha gyomorrontásuk vagy hasmenésünk lenne, vigyünk e valamit vagy inkább ott vegyünk ha ilyen problémánk lenne?
3. Utazási irodával megyünk, de nincs benne a transzfer. Mi a szokás a taxisokkal, ajánljátok? Vagy levezzük le a transzfert a szállodával?
4. Mit gondoltok ebben az időszakban számíthatunk esőre?
5. A gyerekekkel ajánlotok e valamilyen programot, kirándulást?
6. Szeretünk búvárkodni, olvastuk van rá lehetőség, mi a véleményetek hova menjünk, megbízhatóak?
7. Ajánljátok e az autóbérlést? Hol? A szállodában vagy máshol?
8. Milyen a strand a hotelnél: kell e strandcipő, vagy lehet e snorizzni?
Válaszotokat előre köszönöm.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalonRepülőjegyek Punta Canaba Repülőjegyek Punta Canaba
Olcsó repülőjegyek Punta Canaba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes

FOTÓGALÉRIA