ÚTIKRITIKA.HU / Dominikai Köztársaság


hirdetes
Dominikai Köztársaság


útikritikák


Grand Bahia Principe La Romana***** - La Romana

Dominikai Köztársaság – La Romana (déli part) - Grand Bahia Principe La Romana*****

Lényeg:
Tiszta, jó hotel jó szolgáltatásokkal és ellátással. . Nagy hátrány, hogy a hotel előtti partszakaszon a tengervíz messze nem olyan tiszta, mint Punta Cana (Bavaro) térségében.
Dominikai viszonylatban korrekt hotel.
Hol?
A hotel meglehetősen elszigetelt elhelyezkedésű. Gyalogtávolságra nincs semmi érdekes program, látnivaló. A szárazföldi irányú panorámába belerondít egy ipari környezet.
El lehet taxizni a fővárosba. Santo Domingóba, ami tényleg érdekes (bár egyáltalán nem olyan szenzációs, mint Havanna, de oda-vissza kétszer 1 óra 45 percet kell utazni. A hotelhez viszonylag közeli (de azért ez is kb. 30 km) La Romana város unalmas, mármint nincs érdemleges nevezetessége.
Punta Cana repülőterétől még kb. 1- másfél órát kell buszozni a hotelhez. A Santo Domingo-i repülőtérről a hotelig az út kb. egy óra.
A fakultatív kirándulásokhoz többnyire Punta Cana irányába kell vissza utazni, s ezzel sok értékes idő (2-3 óra) elveszik. A hotel nem kínál nagy választékban kirándulásokat, és amikre be lehet fizetni, azok túlárazottak.
Viszonylag közelben van egy barlang, ahová kínálnak a turistáknak látogatást. Nem érdemes erre befizetni. Nem nagy szám.
Május tájékán a térségben 29 fok körüli a hőmérséklet. Éjszaka kb. 22 fok. Lehet akár 31 fok is, és éjszaka 24. Augusztus és november között a legesősebb a térség. Május ezekhez képest szárazabb hónap, de az év többi hónapjához képest picit csapadékosabb. Június és október közötti időszakhoz képest nincs olyan nagy hőség.
Strand:
A strandjuk dominikai viszonylatban nem annyira szép. Azaz a part jól néz ki, csak a vízzel van baj. A hotel strandja közelében van egy nagyobb folyó torkolata és emiatt a tengervíz nem olyan szép türkizkék, ahogy azt Dominikától, avagy a Karibtól elvárnánk. A tengervíz nem átlátszó. Sznorkelezni nem érdemes.
Ha gyalogtávolságra lévő strand alternatívákat keresünk, akkor találunk némileg jobbat, de ott pedig a helyiekkel kell együtt lenni, és el kell viselni a zugárusok zaklató közeledését. Ettől eltekintve jó hosszasan lehet sétálni a parton.
Milyen?
Jó állapotban van a hatalmas hotel. Szuper medence komplexummal próbálja a hotel kárpótolni a vendégeket, akik többnyire csalódottak a strand és a tengervíz miatt. Kár, hogy a mdencénél harsog az animációs zene.
Szobák:
A szobák szépek, kellően tágasak. Az ágyak nagyon kényelmesek.
A víznyomás néha akadozik. A napi takarítás időzítése kiszámíthatatlan.
A 3. emeleti szobákhoz nincs lift. Napi 4 dollár a széf, és bizony szükség van rá.
Szolgáltatások:
A személyzet kedves.
Sok szórakozási lehetőséget kínálnak.
a wifi a fogadótérben ingyenes.
Ellátás:
Igazán jó az ellátás, hatalmas a választék. A reggeli főként nagyszerű.
2017. április 22.

,, Május 15-től 25-ig voltunk a feleségemmel a Dominikai Köztársaságban nyaralni.

Punta Cana repülőtérről a transzferidő: 1,5-2 óra. Az egész hotel komplexum több 100 hektáron terül el. A főkapu a sztráda mellett helyezkedik el. Innen még maga a hotel kb. 7-10 km-re van. Odáig is a látvány az lenyűgöző. Az út mellett már készen lévő vagy épp épülő luxus villákat lehet látni. Eszméletlen mennyiségű hatalmas pálmafa és cikaszpálma.
A recepción a bejelentkezés kb. 15 percet vett igénybe. Kaptunk welcome drink-et. Angolul és spanyolul beszélnek, de szerencsénkre páran tudtak németül is.

A hotel területén 25 egyemeletes épület helyezkedik el. Ezeket szebbnél szebb virágok, pálmafák és cikaszpálmák veszik körbe.

Wifi csak a lobby területén van, persze ingyenes.

Szobák:

Nagyon tágas,ragyog minden a tisztaságtól, az ágyak nagyon kényelmesek.A széf használata napi 4 dollárba kerül. A minibár, a kávéfőző kétféle kávéval, teák az All inclusive része. A minibárt minden nap utántöltik.

Személyzet:

Állandó mosoly és kedvesség.Amit csak kérsz mindent teljesítenek. Az animátorok igyekeznek mindenkit szünet nélkül szórakoztatni a tengerpartnál és medence körül. Állandóan szól a zene. Jól nyomják.
A lobbynál minden este más és más programok és élő zene.

Étkezés:
Hatalmas választék,és nagyon finom minden. Egyszerűen szuper.

Tengerpart:

Egyetlen hátrány hogy a tengervíz nem nagyon tiszta,mivel kb, 1 km-re belefolyik egy folyó. Viszont meleg. Szünet nélkül tisztítják a strandot. Maga a tengerpart szép tiszta homokos, kb. 3 km hosszú. Persze a jellegzetes félig megdőlt pálamafák láthatók.

Fakultatív kirándulás:


Hát ezek nem olcsók. Mi Saona-án voltunk,amiért 2 személyre
215 dollárt fizettünk. Egész napos program,7:45-től 19:00-ig tartott.Viszont ami ott van,azért ez nem pénz.
Egyszerűen mesésen szép hely. Nem lehet leírni ami ott van.Már voltam pár helyen, de ilyen kristálytiszta vizet még nem láttam.


Időjárás:

Tökéletes volt.30-35 fok minden nap.szerencsére voltak felhők,mert e nélkül ki sem lehetett volna bírni.Egy délután 10 percet esett az eső,viszont előtte és utánna is tökéletlen hőség.

(Robi, 2017. május)


,, A recepciósok a világ legborzalmasabb szervizet adjak, ezt leszámítva szerintem nálunk volt a legszebb a strand. Állandóan takarítják a hínárt, resort jóo volt, kaja is ok. Szoba kb talán *** de a többi az elmegy, sok az árnyékos hely a szomszéd hotelekhez képest és tisztábbnak is tűnt. (m.j., 2019)

« visszaRepülőjegyek Punta Canaba Repülőjegyek Punta Canaba
Olcsó repülőjegyek Punta Canaba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes