ÚTIKRITIKA.HU / Garda-tó


hirdetes

útikritikák


Garda-tó

Garda-tóról röviden| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények&Beszámolók| Fotóegyveleg

.

K. E. fotója

Tartalomfeltötés folyamatában 

Fontos!: Augusztusban ne! A külföldi turisták és a többnyire augusztusban a szabadságukat töltő olaszok együtt borzasztó tömeget alkotnak, rengeteg várakozás, hosszas sorban állások. Egyetlen előny, hogy ilyenkor jó meleg a tó vize. 

Garda-tóról röviden

Garda-tó (olaszul: Lago di Garda) Észak-Olaszországban található, az olasz Alpok előterében. Déli része Brescia és Verona városok között terül el, és szinte egyforma távolságra Milánó és Velence között.

A Garda-tó az olasz Alpok előterében helyezkedik el, és lenyűgöző természeti szépséggel rendelkezik. A tó a legnagyobb és legmélyebb tó Olaszországban.

A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava. 370 négyzetkilométer a területe. (Összehasonlításképpen, a Balaton területe: 592 km²)

Teljes partvonala 158.4 km hosszúságú. A tó 52 km hosszú és 17 km széles.

A Garda-tó a Lombardia régióban helyezkedik el, és északi része Trentino-Alto Adige régióba nyúlik át. Északi városai pl. Riva del Garda, Limone sul Garda, Malcesine és Torbolek.

A tó déli része a Veneto régióhoz tartozik. Itt vannak: Sirmione, Desenzano del Garda, Bardolino, Lazise és Peschiera del Garda.

Az keleti és nyugati része: A tó keleti és nyugati partján vannak:  Salò, Gardone Riviera, Garda város, Malcesine.

Összesen 25 település tartozik a tó partvidékéhez.

A tó felfedezésére a június és a szeptember közötti idszak a legalkalmasabb. Azonban a főszezonban - júliusban és főképpen augusztusban - tömegre kell számítani.

Június előtt és szeptembertől a tó vize hideg a fürdésre. Szeptember a legcsapadékosabb hónap, de márciusban, áprilisban, októberben és noemberben is gyakori az eső. A július és a január a leszárazabb két hónap.

A Garda-tó (pl. Riva del Garda) 885 kilométerre van Budapesttől és autóval (megállás nélküli vezetést kalkulálva) 8 és fél órás vezetést igényel. 

A tó északi része, Riva és Torbole városok közelében, kiválóan alkalmas szörfözésre, vitorlázásra vagy sárkányhajózásra (kiteboarding). Ennek az az oka, hogy a Dolomitok lejtőin egy speciális szél fúj, ami tökéletes feltételeket teremt ezekhez a sportokhoz.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A Riva del Garda a legszebb ottani település

2. Ugyan a strandok kicsik, de szépek

3. Az autósok meglepően figyelmesen óvják a mellettük kerekező bicikliseket

4. A hajózások bevonása a tóparti települések felfedezésébe

5. Monte Baldo

6. Limone kihagyhatatlan

Nem tetszett

1. Sirmione, Limone és Malcesine délelőtt 10 és este 6 óra között dugig, zavaróan tele van néhány órára odalátogató turistákkal

2. Parkolás kicsit nehézkes mindenhol

Vélemények&Beszámolók

,, Az északi partról brutál szép a látvány mindig, ha ott lemész a partra, tele a víz szörfössel, kite-ossal, csodás, mert ott szeles. A déli oldalon unalmasabb nekem a látvány, mert lapos, túl messze vannak a hegyek.... Ki mit szeret, de észak és az ahhoz kozeli kelet,nyugat partja gyönyörűek. Nem kell rohangalni össze-vissza, egy nap kelet, egy észak, egy nyugat ..... szép szisztematikusan."


Bennünket Malcesin és Monte Baldo elkápráztatott, utána Limone jön. Nekem Sirmione sok volt a zsúfoltság miatt…


Monte Baldo felvonóval kihagyhatatlan, Lago di Tenno és a Varone vízesés szintén meseszép!


Hajóval érdemes körbejárni, északon szeles, surf paradicsom, libegővel hegyet nézni, sajtot ( ottani készítés) venni, sok-sok látnivaló, gyerekekkel Gardaland!


Lazise kisvárosát szinte teljesen ép városfal veszi körül. A gyönyörű és autómentes óvárosba a három városkapu egyikén keresztül juthatunk be. Kanyargós sikátorai csodálatos hely a sétálásra, fagylaltozásra és egy cappuccino elfogyasztására a régi kikötőben vagy a Piazza Vittorio Emanuele téren.

A Garda-tó számos más városához hasonlóan Lazise is rendelkezik egy Scaliger-kastéllyal, bár ez magántulajdonban van, és csak kívülről látogatható. forrás


Fotóegyveleg

R. L. fotója (augusztus)

k. o. fotója

k. i. fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes