ÚTIKRITIKA.HU / Garda riviéra


hirdetes

útikritikák


Garda riviéra

A Gardone Riviera nyugati partján számos pompás szálloda, például a Gran Hotel és egy kis vízparti sétány található. A városka azonban elsősorban Gabriele D’Annunzio olasz költő extravagáns, kilenc hektáros parkjáról ismert, amelyben mauzóleum, szabadtéri színház és villa található. A Vittoriale degli Italiani parkja kiterjedt, és arra hívja a látogatókat, hogy elidőzzenek és megcsodálják a számos vízesést és szobrot. Érdekes fotómotívum például a függő víziló vagy a kék ló az amfiteátrumnál, ahol nyáron zenei fesztiválokat rendeznek.

A szabadtéri színházból vagy a Vittoriale parkban lévő hadihajó fedélzetéről nagyon szép kilátás nyílik a tó közepén fekvő Isola del Gardára. A sziget magántulajdonban van, és áprilistól októberig csak előzetes bejelentkezés alapján, vezetett túra keretében látogatható. A hajóátkelés Gardone Riviera, Portese, Salò, Sirmione, Garda, Bardolino és Barbarano kikötőiből lehetséges.

D’Annunzio parkjához nagyon közel, a Heller-kertet is érdemes meglátogatni. André Heller osztrák művész botanikus kertje szinte meditatív, nyugodt oázis D’Annunzio sokkal ismertebb parkjához képest. Olyan neves művészek alkotásait és szobrait csodálhatjuk meg, mint Keith Haring és Auguste Rodin. (2023) forrás


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes