ÚTIKRITIKA.HU / Peschiera del Garda


hirdetes

útikritikák


Peschiera del Garda

Peschiera del Garda-ról bevezető| Vélemények |Scaligeri-vár| Fotóegyveleg

Ata fotója

Tartalomfeltöltés előkészületben

Peschiera del Garda-ról bevezető

Olasz kiejtés: peszkiéra del gárdá

Lakosság (2023-ban) kb. 7700

Peschiera del Garda a Garda-tó déli részén fekszik, és az egyik népszerű üdülőhely a tó körül.

h. e. fotója

A városnak hosszú történelme van. Már a rómaiak idején is létezett. A középkorban és a későbbi időkben is fontos védelmi pont volt a térségben.

Peschiera del Garda a Garda-tó egyik legfontosabb vízi turisztikai központja. A tóparton számos lehetőség van vitorlázásra, kajakozásra, horgászásra és más vízi tevékenységekre.

h. e. fotója

A városban több látnivaló található, mint például a Scaligeri-vár (erőd), a városfalak és a belváros hangulatos, óvárosi része.

Az erőd az UNESCO világörökségének a része!

A város ideális helyszín egy nyaraláshoz. A tóparton gyönyörű strandok találhatók, és a környék kiválóan alkalmas kerékpározásra és túrázásra is.

Vélemények

A Veronai-kaputól a Bresciai-kapuig...
Ellenség legyen a talpán akinek sikerült a Lombard-velencei erődrendszer hármas fallal körülvett kisvárosát, a Garda-tó keleti kapuját Peschierát bevenni.
A Velencei Köztársaság legnyugatibb települése ma vonzó kis üdülőváros. Rendkívül szép kilátás nyílik a városra ha az erőd bástyáin körbesétál a látogató.
A Garda-tó itt délkeleti partján valóban széles, a sétányon messzire nézve észak felé olyan érzése van az embernek, hogy tengerparton van. (Ata, 2023)


Ez a tikkasztó hőség nem a legalkalmasabb a városnézésre számunkra, nagyon nehezen viseljük, de megpróbáljuk kihozni a legtöbbet amit lehet. Strandolunk, finomakat eszünk, és élvezzük minden pillanatát az ittlétünknek.
Szívből ajánlom a Bellavista éttermet mindenkinek, de aki cöliákiás mint én, annak ez az étterem a menyország- (2023)


Peschiera del Garda az “osztràk katonai sziget”. A vàros a Mincio folyóban 3 szigetre èpült, a Velencei Köztàrsasàg koràban erôd lett, majd az osztràk Erôdnègyszög rèsze, ma az Unesco Vilàgöröksèghez tartozik.

Padiglione degli ufficiali a Habsburg katonai elöljàrók pavilona volt 1856-ban. Az èpület különlegessège, hogy tetejèt màsfèl mèter homokrèteg borìtja, amely bombabiztossà tette.

Nyàron vègre elkèszültek felùjìtàsàval ès a benne lèvô elegàns kis üzletek megnyithattak. A felsô szinten luxus apartmanokat alakìtottak ki.

A folyosókon elegàns bôrgarnitùràkra ülhetünk le amìg vàrjuk vàsàrló csalàdtagjainkat. Egy viràgüzlettel kombinàlt bàr ès egy ètterem is vàrja az idelàtogatókat.

Bàr a homlokzaton mèg most is dolgoznak, hosszù ideje csak zàrva, felàllvànyozva làttam a pavilont ès örömmel làttam ahogyan ùj èletre kelt.

A tèglaboltozat alatt azèrt hallani vèltem a katonai vezènyszavakat ès odakèpzeltem a korabeli sürgèst-forgàst amikor a franciàk ès a piemonteiek elôre nyomultak. (2023)


A Garda-tó déli partján fekvő Pesciera kisváros három lakott szigetből áll a Mincio folyó folyásán, és egy hatalmas erődkomplexum uralja. A mára meglehetősen leromlott állapotú erődítmény falain nyugodt sétát tehetünk, bár számos része katonai korlátozás alá eső terület. Fentről nézve Peschiera szigetszerű fekvése különösen jól látható.

A várost átszelő csatornákon kényelmes városnéző túrát tehet elektromos csónakkal. Többek között benyomást szerezhet az erődítmény méreteiről.

A kultúra iránt érdeklődőknek érdemes felkeresniük a Madonna del Frassino zarándoktemplomot, amely Peschierától mintegy három kilométerre található. Aki a sportos, az kerékpártúrát tehet a Mincio folyó mentén Vallegio sul Mincio idilli falujába. Ott mindenképpen érdemes meglátogatni a Parco Giardino Sigurtá nagy tájvédelmi parkot. (2023) forrás

Ata fotója

Odajutás

Peschiera del Garda könnyen megközelíthető autóval és vasúttal is. Az állomás a város központjában található, így könnyen elérhetőek a környező városok és látnivalók is.

Ata fotója

Étkezés

Ata fotója

Scaligeri-vár

Ata fotója

Más látnivalók

Strandolás

h. e. fotója

Szuper jó a strandja. Lassan, fokozatosan mélyülő a víz ezen a partszakaszon és nem olyan hideg, mint az északi részen.

Programlehetőségek

Bicikliùt a Mincio folyó mellett. Elkerekezhetünk Peschiera del Gardàból Mantovàba. A peschierai felùjìtott szakaszon a burkolatban sötètben vilàgìtó szemcsèk is vannak

Fotóegyveleg

Ata fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes