ÚTIKRITIKA.HU / Madeira


hirdetes

útikritikák


Madeira

Madeiráról bevezető|Vélemények|

Az eddigi, összezsúfolódott Madeira-tartalomnak elkezdjük összerakni a tágabb, szellősebb, jobban áttekinthető, bővebb változatát.

Madeiráról bevezető

Vélemények

A legjobb, legizgalmasabb Madeira-látnivalók ingyen vannak, mert amiért megéri 5 órát repülni Budapestről, azok a hegyek, völgyek, folyók, vízesések és a sűrű, zöldellő erdők, mezők és a végtelen Atlanti-óceán, aminek látványát a sziget szinte minden pontjáról élvezheted.

Ami nekem meglepő volt, hogy a parkolásért csak 1-2 kiemelt túrázós célpontnál kérnek el néhány eurót, plusz költségünk nemigen volt. Mi a legtöbbet ételre, italra, szállásra és autóbérlésre költüttünk, ráadásul az árszínvonal hasonló a magyaréhoz.

Madeira tehát a természetrajongók paradicsoma, de nem kell keményvonalas túrázónak lenni, hogy mindezt kiélvezd. Számtalan túraútvonal hálózza be a szigetet, amik közül jó néhány könnyen teljesíthető gyerekek, idősebbek és kevésbé fittek számára is. Ha már itt tartunk, egyes német és brit nyugdíjas utazók simán lekörözik a (magyar) fiatalokat. 🙂

A legtöbb túraútvonal az ún. LEVADÁK mentén kanyarog, de erről majd egy külön cikkben számolok be. Amik most következnek, azok a kényelmesen, túrabakancs nélkül is meglátogatható Madeira látnivalók, kivéve talán a Szent Lőrinc-félszigeti kirándulást. Ez utóbbi egy kicsit kakukktojás, mert nem levada túra, ellenben 1.5 órás kényelmes sétával oda-vissza végigjárható. (2023) forrás


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes