ÚTIKRITIKA.HU / Madeira időjárása havi lebontásban


hirdetes

útikritikák


Madeira időjárása havi lebontásban

Madeira időjárása általában|Madeira időjárása januárban| Madeira időjárása februárban| Madeira időjárása márciusban|Madeira időjárása áprilisban| Madeira időjárása májusban| Madeira időjárása júniusban|Madeira időjárása júliusban| Madeira időjárása augusztusban| Madeira időjárása szeptemberben| Madeira időjárása októberben|Madeira időjárása novemberben| Madeira időjárása decemberben

....

Madeira időjárása általában

A botanika, a virágok nagy kedvelői számára a május és a június a legjobb időzítés Madeira meglátogatására, mert ebben a két hónapban a leglátványosabb a virágzás.

A túrázás szempontjából az április közepe és a június közepe közötti időszak a legideálisabb.

Madeira ipartjai közelében április és október között lehet a leginkább bálnákat és delfineket nézni. Van vagy 20 fajtájuk arrafelé.

Jóllehet Madeira egyáltalán nem egy strandolós desztináció, azért megjegyezzük, hogy az óceán vize szeptemberben a legmelegebb, szerencsés esetben akár 23-24 fokos. Még augusztusban és októberben is lehet fürödni azoknak, akiknek a 20-22 fokos víz még elviselhető.

Hasznos tipp: Madeirán legyen nálatok vízálló ruha és cipő, de figyeljetek arra is, hogy egy esőponcsó legyen a táskában, mert ha meleg van, akkor talán még mindig hasznosabb, mint jól beöltözni, ráadásul védi a hátizsákot is. A sziget időjárásának kémlelésére mi a windy.com oldalt és applikációt használtuk, ez tűnt a legbiztosabbnak. forrás


A látnivalókhoz annyit, mindig nézzétek meg milyen az időjárás ahova menni szeretnétek főleg ha Pico de Arieiro-ra mennétek. Mi felmentünk először úgy hogy nem néztük meg milyen az idő. A parton sütött a nap de fent olyan köd volt hogy semmit nem lehetett látni. Visszamentünk egy olyan napon amikor tiszta időt jelzett oda. (2022)


Bár a sziget kicsike, az időjárás északon mindig rosszabb. Komolyan, sokkal rosszabb! Ha valaki szállást foglal, annak javaslom a Funchalt és környékét, ott a legjobb az idő. Mi Júliusban voltunk és a gazda maga mondta, hogy szerencsések vagyunk, mert a héten nem mond esőt északra, így oda is tudunk kirándulni. Voltunk is, 2 méteres hullámok, délutánra növekvő felhőzet (ami nem az itthoni viharfelhő, csak az 1800 méteres hegyek megakasztják az áramló felhőzetet és torlódnak az északi parton. Átmentünk délre és láss csodát, meleg, kellemesen ringó víz, és hívogató strandok. Szóval ez az állandó jó idő szerintem csak délen igaz. 1 hetet voltunk, ezt tapasztaltuk és hallottuk is. Egyébként légkondi nem kell (mert igaz az állandó tavasz, nyugodtan lehet vinni egy farmert is nyáron, mert este kelleni fog). (Lajos)


Madeira időjárása januárban

Madeira időjárása januárban enyhe és nedves. A hőmérséklet általában mérsékelt, de kellemes, és ritkán esik fagypont alá. Az átlaghőmérséklet napközben 15-18 Celsius-fok között szokott lenni, míg éjszaka 10-13 Celsius-fok körül alakul. Az időjárás az éghajlati adottságok miatt viszonylag stabil, de január a csapadékosabb hónapok egyike Madeirán. Gyakoriak az esőzések és az enyhe széljárások.

Az esőzések mennyisége az északi részen általában magasabb, míg a déli részen kisebb mennyiségű csapadék várható. Madeira északi része hegyvidékes terület, és a nedvesebb éghajlat miatt itt gyakrabban esik az eső.

A széljárás Madeirán változékony lehet, és a sziget területén különböző területeken eltérő lehet. A tengerparti területeken gyakran északnyugati szelek fújnak, míg a hegyvidéki területeken és a belső részeken a széljárás változó lehet.

----------

Madeira szigetén az év egyetlen hónapja sem mondható kifejezetten rossznak az odautazáshoz. E tekintetben a január sem kivétel. Azért nem árt tudni, hogy október és március között vannak Madierán acsapadékosabb hónapok. Átlagosan január 12 napján esik valamennyit az eső, de nem olyan hosszan, hogy igazán akadályozná a természetben töltött szigettúrás programokat.

Januárban a sziget egészén kissé hűvösebb és párásabb az időjárás, mint a megelőző hónapokban, Többnyire süt a nap, de vannak felhős órák, sőt csapadékosak is. Összességében azonban az időjárás alkalmas sétálásokra, túrázásokra, s elvégre ezért érdemes Madeirára utazni.

Sokat elárul Madeira téli hónapjairól, hogy olyankor is sok minden virágzik, például a begóniák, a datolyapálmák és a mikulásvirág.

Reggelente az ég gyakran kissé vagy teljesen felhős. Napközben az átlaghőmérséklet átlagosan 17 fok körül mozog. 19 foknál ritkábban van melegebb, 15 foknál nagyon ritkán van hidegebb. A napsütéses órák nagyon kellemesek. Az esti órákban is kellemes az időjárás, de pulóveres. Éjszaka kb. 14 fokra hűl le a levegő, de hát Madeirán a turisták nem igazán időznek a szabadban az éj közepén.

Napközben a túrákra vinni kell esőkabátot, széldzsekit vagy pulóvert.

,, Januárban voltunk Madeirán nyaralni. A tenger nagyon szép, a levegő az eddigi a legjobb, a hegyek csodásak, és a mindenhol jelenlévő banánkertektől el voltam ájulva. Mindenképp vissza szeretnénk még menni és túrázni egyet. Az egyetlen negatívum az időjárás. 5-30 percenként változik minden lehetséges nap-szél-eső kombinációt felvonultatva. Vagyis a fele ruhatáramat magammal kellett hurcolni és állandóan öltöztem-vetkőztem. Az időjárás előrejelzés ehhez mérten fabatkát sem ér, nem szabad rá hagyatkozni. " (sziona)

Madeira időjárása februárban

Madeira időjárása februárban továbbra is enyhe, de még mindig nedves idővel jellemző. Az átlaghőmérséklet továbbra is viszonylag stabil, de kissé alacsonyabb lehet, mint januárban. A nappali hőmérséklet általában 15-18 Celsius-fok között van, míg az éjszakai hőmérséklet 10-13 Celsius-fok körül alakul. Madeira északi részén általában magasabb csapadékmennyiség várható, míg a déli részen kevesebb eső esik.

Február is továbbra is a csapadékosabb hónapok egyike Madeirán, így gyakoriak az esőzések. Az eső lehet könnyű zápor vagy hosszabb esőzés is. A nedves időjárás miatt a táj zöld és virágzó lehet, és a sziget gyönyörű növényzete virágzik.

A széljárás Madeirán továbbra is változó lehet, és a tengerparti és hegyvidéki területeken eltérő lehet. Az északnyugati szél gyakran érinti a sziget északi részét, míg a déli részen más széljárások is lehetnek jelen.

Mivel Madeira éghajlata enyhe és mérsékelt, ez a hónap is alkalmas lehet a sziget felfedezésére és túrázásra, bár a nedves idő miatt érdemes esernyőt vagy vízálló ruházatot is magával vinni. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt.

-------------------------

A február kicsit csapadékosabb, mint a január, de picit kevesebb az esős napok száma (10). A hőmérséklet azonban kb. ugyanolyan mint januárban (lásd feljebb).

Napi 5 napsütéses órára lehet számítani.

A maximum meleg a 18-20 fok, nappal a 16-17 fok a jellemző, ha éppen nem süt a nap.

Napközben a túrákra vinni kell esőkabátot, széldzsekit vagy pulóvert.

Éjszaka kicsit hidegebb van, mint februárban, akár 12 fok is.

Az óceán vize februárban sem alkalmas fürdése: 18-19 fok.

Február az esős évszak része Madeirán. Ennek tudatában választottuk mégis ezt az időszakot az utazásunkra. Úgy gondoltam, hogy inkább egy kis eső, mint a turisták tömege. Ezt csak részben gondoltam jól. Turisták most is voltak, bár ahogy a helyiektől hallottam, közel sem olyan tömegével, mint tavasztól késő őszig. Az eső viszont sokkal kellemetlenebb élményeket okozott, mint azt reméltem. Általában nem állít meg bennünket, ha egy kirándulás alatt rossz az idő. Mindig van vízálló ruhánk, s találunk egy múzeumot vagy egy kávézót, ahol átvészelhetünk egy-egy erősebb záport.

Madeirán ez nemcsak azért okoz nehézséget, mert kevés a múzeum (s az is jobbára Funchal közepén található), hanem mert kiszámíthatatlan, hogy a reggel nyugatra jósolt felhők merre veszik végül az irányt és hol rázzák ki magukból a felesleges vizet. Meteorológus legyen a talpán, aki Madeirán időjárási előrejelzést kíván eladni. S nem, nem félek a víztől, amíg csak rám hullik, de amikor a vulkanikus kőzeten (amely nem képes elinni a csapadékot) hömpölyög, magával rántja a felszíni réteget és sárt képez, és én éppen 300 méternyi szintkülönbséggel küzdök lefelé, akkor azt gondolom, hogy inkább a múzeum. forrás

Madeira időjárása márciusban

Madeira időjárása márciusban már kissé javul, de még mindig enyhe és nedves. Az átlaghőmérséklet lassan kezd emelkedni, és a nappali hőmérséklet általában 16-19 Celsius-fok között van, míg az éjszakai hőmérséklet 11-14 Celsius-fok körül alakul. Az időjárás továbbra is változékony lehet, de már kevesebb csapadékra számíthatunk, mint január vagy február hónapban.

Március továbbra is a csapadékosabb hónapok egyike Madeirán, de az esőzések már ritkábbak és rövidebbek lehetnek. Gyakoriak az esős napok és az esőzések, de a napos órák száma is nő.

A széljárás változékony lehet, és a tengerparti és hegyvidéki területeken eltérő lehet. Az északnyugati szél továbbra is gyakori Madeira északi részén.

Március egy jó hónap lehet a sziget felfedezésére és az aktív tevékenységekre, például túrázásra vagy kerékpározásra. Az időjárás kezdi javulni, és a táj zöld és virágzó lehet a tavasz közeledtével. Azonban érdemes hozni egy esernyőt vagy vízálló ruházatot, mivel még mindig lehetnek esőzések. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt.

A sziget viszonylatában a március még csapadékos hónapnak számít, de kevésbé mint a február.

Mi most voltunk március közepén. Fürödni még hideg volt a víz, igaz voltak akik fürödtek a lávamedencékben, és az óceánban. A hegyen kicsit hidegebb volt éppen a babérerdőben. Utánunk egy héttel havazott is fent. Az óceán parton barnára napoztuk magunkat. Így is egy csoda ez a hely. Nem akartunk eljönni, nagyon nem. Kaptunk is egy ajándék napot a szeles időjárás miatt. (2024)

Madeira időjárása áprilisban

Madeira időjárása áprilisban tovább javul, és már kevésbé nedves, mivel a tavasz beköszöntével a csapadék mennyisége általában csökken. Az átlaghőmérséklet tovább nő, és az idő kezdi melegedni. A nappali hőmérséklet általában 17-20 Celsius-fok között van, míg az éjszakai hőmérséklet 12-15 Celsius-fok körül alakul.

Április már kevésbé esős hónap Madeirán, és a csapadékzónák általában gyorsabban haladnak át a szigeten. Ennek eredményeként a napos órák száma növekszik, és a nedves napok száma csökken.

A széljárás Madeirán továbbra is változékony lehet, és a tengerparti és hegyvidéki területeken eltérő lehet. Általában az északnyugati szél továbbra is gyakori Madeira északi részén.Április egy kellemes hónap lehet a sziget felfedezésére és az aktív tevékenységekre, például túrázásra vagy strandolásra. Az időjárás már alkalmasabb a szabadtéri tevékenységekre, és a táj szép és virágzó lehet. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt, de általában ez egy kellemes időszak Madeira látogatására.

Tegnap jöttünk el a szigetről, március 28-án érkeztünk ☺️
Bruttálisan leégtem! 😂😂
Funchalban és lent délen 25-26 fokok voltak, durva páratartalommal, szóval én több nyári cuccal készülnék, ha most indulnék! ☺️ Ettől függetlenül érdemes vinni melegebb öltözéket, vékony hosszú ujjúkat, akár bedobni egy vastag pulcsit és egy kabátka sem árthat, mert estére picit csípősebb tud lenni, a sziget északi oldalán meg hiába voltak 21-23 fokok, a szél miatt hűvösnek éreztük picit a kivillanó láb-váll-kar-has szituációkhoz 😀 Úgy készülnék, mint otthon egy májusi héthez, alapvetően kellemesen meleg, akár égető napsugárzással, de bármikor kellhet egy dzseki vagy egy pulcsi! ☺️
A túrákhoz viszont mindenképpen úgy készüljetek, hogy rétegesen tudjatok öltözni, jobb ha tudsz lefelé öltözni mert meleged van, minthogy nincs mit felvenni mert fázol!
Bikinit otthon ne hagyjátok! (g.d., 2023)


Április az egyik legszebb időszak Madeirán. De nem a lubickolás miatt. Azért ne menj oda, vagy menj át Porto Santo szigetére. Madeirán egyszerűen nem érdemes fürödni, annyi sokkal több bés szebb van ott. Sorban nyílnak a virágok, újraéled minden. Kirándulj, és fürödj meg esténként a szálloda medencéjében. imádni fogod.


Madeira időjárása májusban

Madeira időjárása májusban általában rendkívül kellemes és száraz. Az átlaghőmérséklet májusban fokozatosan emelkedik, és az időjárás melegedni kezd. A nappali hőmérséklet általában 18-22 Celsius-fok között van, míg az éjszakai hőmérséklet 14-17 Celsius-fok körül alakul.

Május Madeirán már szárazabb hónap, és a csapadék mennyisége jelentősen csökken az előző hónapokhoz képest. A napos órák száma nő, és a nedves napok száma minimálisra csökken.

A széljárás Madeirán változékony lehet, de általában enyhe szél fúj. A tengerparti és hegyvidéki területeken eltérő széljárások is lehetnek.

Május egy kiváló hónap Madeira látogatására, mivel az időjárás már alkalmas a szabadtéri tevékenységekre, például túrázásra, strandolásra vagy kirándulásokra. A sziget ebben a hónapban gyönyörű és virágzó lehet, és a kellemes hőmérséklet ideális a szabadidős tevékenységekhez. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt, de általában májusban a Madeira időjárása nagyon kellemes és ideális a turizmushoz.

------------

Május Madeirán általában kellemes időjárást hoz, bár az időjárás bizonyos mértékben változó lehet, és a hegyek és a tenger közelsége miatt a szigeten különféle mikroklímák alakulnak ki. Általánosságban azonban az időjárás májusban ideális a szabadtéri tevékenységekhez és az utazáshoz.

Az átlagos hőmérséklet Madeirán májusban kb. 19-22 Celsius fok között mozog a tengerparton, de a hegyvidéki területeken jelentősen hűvösebb lehet. Az éjszakai hőmérséklet általában 16-18 Celsius fok között van.

Az esőzés aránya májusban Madeirán már csökken, az átlagos csapadékmennyiség kb. 35-50 mm. A napos órák száma növekszik, így a látogatók élvezhetik a napfényt és a meleget.

A tenger hőmérséklete már elég kellemes a fürdőzéshez, átlagosan 20-21 Celsius fok körül van

Madeira időjárása júniusban

Madeira időjárása júniusban rendkívül kellemes és nyárias. Ez az időszak a nyár kezdetét jelzi a szigeten, és az időjárás meleg és száraz. A nappali hőmérséklet általában 20-24 Celsius-fok között van, de a napsütéses napokon elérheti akár a 26-28 Celsius-fokot is. Az éjszakai hőmérséklet általában 16-19 Celsius-fok körül alakul.

Június Madeirán már száraz időszak, és az esőzések mennyisége minimális. A napos órák száma magas, és az esős napok száma rendkívül alacsony.

A széljárás általában enyhe Madeirán, és nem jellemzők erős szelek ebben az időszakban.

Június ideális hónap lehet a strandolásra, napozásra és különféle szabadtéri tevékenységekre a szigeten. A tenger vize is elég meleg, hogy fürdőzzön, és a táj csodálatosan virágzó lehet. Ezenkívül a hőmérséklet is ideális a sziget különböző kirándulásainak és túráinak felfedezéséhez. Az időjárás általában nagyon kellemes ebben az időszakban, és a turisták számára vonzóvá teszi Madeira látogatását.

--------------

Madeira időjárása júniusban általában kellemes és napos, ideális az utazáshoz és a szabadtéri tevékenységekhez. Az időjárás azonban változékony lehet, és a szigeten különböző mikroklímák alakulnak ki a hegyek és a tenger közelsége miatt.

Az átlagos hőmérséklet Madeirán júniusban kb. 22-25 Celsius fok között mozog a tengerparton, de a hegyvidéki területeken jelentősen hűvösebb lehet. Az éjszakai hőmérséklet általában 18-20 Celsius fok között van.

Az esőzési arány csökken Madeirán júniusban, és az átlagos csapadékmennyiség kb. 15-25 mm. A napos órák száma növekszik, így a látogatók élvezhetik a napfényt és a meleget.

A tenger hőmérséklete kellemes az úszáshoz, átlagosan 21-22 Celsius fok körül van.

Madeira időjárása júliusban

Madeira időjárása júliusban rendkívül nyárias és meleg. Ez a hónap a nyári szezon csúcspontját jelenti a szigeten, és az időjárás általában nagyon kellemes. A nappali hőmérséklet általában 23-27 Celsius-fok között van, de az erős napsütésben elérheti akár a 30 Celsius-fokot is. Az éjszakai hőmérséklet általában 18-21 Celsius-fok körül alakul.

Július Madeirán rendkívül száraz hónap, és az esőzések mennyisége minimális. A napos órák száma igen magas, és az esős napok száma rendkívül alacsony.

A széljárás általában enyhe Madeirán, és a tengerparti területeken a szellő hozzájárul a kellemes nyári időhöz.

Július ideális hónap a strandolásra, napozásra és szabadtéri tevékenységekre a szigeten. A tenger vize meleg, és a sziget különböző strandjai kiválóak a fürdésre. Az aktív turisták számára is rengeteg lehetőség van túrákhoz, vízi sportokhoz és más kalandokhoz. Az időjárás általában ideális a szabadtéri tevékenységekhez, és a nyár a Madeira látogatás egyik legnépszerűbb időszaka.

.........................

Július Madeirán a nyári szezon csúcsa, a hőmérséklet magas, és a napos órák száma is jelentős. Az átlagos nappali hőmérséklet 24-27 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 19-22 Celsius fok. Az óceán vize általában meleg, 22-23 Celsius fok körüli. Az esők mennyisége ebben az időszakban általában alacsony, de előfordulhatnak rövid záporok vagy viharok.

Július Madeirán a legtöbb napos órával rendelkező hónap, és a tengerpartokon a fürdési idők ideálisak. A száraz időjárás miatt július ideális hónap a kirándulásokra, a hegyek és a természeti látnivalók felfedezésére, és a kulturális események és fesztiválok részvételére. Azonban a forró és nedves időjárás miatt fontos, hogy viseljen könnyű, laza ruházatot és elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszon, hogy elkerülje a hőgutát és a kiszáradást.

Madeira időjárása augusztusban

Madeira időjárása augusztusban továbbra is nyárias és meleg. Ez a hónap a nyári szezon csúcsát jelenti a szigeten, és az időjárás általában rendkívül kellemes. A nappali hőmérséklet általában 24-28 Celsius-fok között van, de az erős napsütésben elérheti akár a 30 Celsius-fokot is. Az éjszakai hőmérséklet általában 19-22 Celsius-fok körül alakul.

Augusztus Madeirán továbbra is rendkívül száraz hónap, és az esőzések mennyisége minimális. A napos órák száma igen magas, és az esős napok száma szinte elhanyagolható.

A széljárás általában enyhe Madeirán, és a tengerparti területeken a szellő hozzájárul a kellemes nyári időhöz.

Augusztus ideális hónap a strandolásra, napozásra és szabadtéri tevékenységekre a szigeten. A tenger vize meleg, és a sziget különböző strandjai kiválóak a fürdésre. Az aktív turisták számára is rengeteg lehetőség van túrákhoz, vízi sportokhoz és más kalandokhoz. Az időjárás általában ideális a szabadtéri tevékenységekhez, és a nyár a Madeira látogatás egyik legnépszerűbb időszaka.

..........................

Agusztus Madeirán a nyári szezon folytatása, az időjárás meleg, napsütéses és általában száraz. Az átlagos nappali hőmérséklet 25-28 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 20-23 Celsius fok. Az óceán vize általában meleg, 23-24 Celsius fok körüli.

Augusztus Madeirán továbbra is ideális időszak a tengerparti pihenésre, a fürdőzésre és a vízi sportokra, mint például a búvárkodás és a szörfözés. Azonban az erős napsugárzás és a forró, nedves időjárás miatt fontos, hogy védekezzen a napégés és a hőguta ellen. Ajánlott a könnyű, laza ruhák viselése, a napvédő krém használata és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása.

Augusztus Madeirán az egyik legforgalmasabb időszak a turisták számára, így fontos időben foglalni a szállásokat és a programokat. A száraz időjárás miatt ez az ideális hónap a sziget felfedezésére, a természeti látnivalók és a kulturális események látogatására.

Madeira időjárása szeptemberben

Madeira időjárása szeptemberben továbbra is kellemes, de már kicsit hűvösebb, mivel a nyár végéhez közeledünk. Az átlaghőmérséklet általában 23-26 Celsius-fok között van, és az éjszakai hőmérséklet 18-21 Celsius-fok körül alakul.

Szeptember Madeirán továbbra is száraz időszak, és az esőzések mennyisége minimális. Az esős napok száma alacsony, és a napos órák száma még mindig magas.

A széljárás általában enyhe Madeirán, és a tengerparti területeken a szellő hozzájárul a kellemes időhöz.

Szeptember egy kiváló hónap lehet a strandolásra, napozásra és szabadtéri tevékenységekre a szigeten. A tenger vize meleg marad, és a sziget különböző strandjai kiválóak a fürdésre. Az aktív turisták továbbra is élvezhetik a túrákat, a vízi sportokat és a sziget egyéb látnivalóit. Az időjárás általában kellemes és ideális a szabadtéri tevékenységekhez, és szeptember egy népszerű időszak a Madeira látogatásra. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt, de általában ebben a hónapban a Madeira időjárása még mindig kellemes és turistabarát.

..............

Szeptember Madeirán az ősz kezdetének számít, de a nyári időszak folytatódik. Az átlagos nappali hőmérséklet 23-26 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 19-22 Celsius fok. Az óceán vize általában még meleg, 22-23 Celsius fok körüli.

Szeptember Madeirán a tengerparti pihenésre továbbra is ideális, de a víz hőmérséklete már nem olyan magas, mint a nyári hónapokban. Azonban ez az ideális hónap a sziget felfedezésére, a természeti látnivalók és a kulturális események látogatására. A szeptemberi időjárás általában száraz és napos, így ideális időszak a túrázásra és a kirándulásokra a hegyekben és a sziget belső részein.

Szeptember Madeirán már nem annyira zsúfolt, mint a nyári hónapokban, így lehetőség nyílik arra, hogy felfedezzük a szigetet és élvezzük a csendesebb környezetet. Azonban a nap még mindig erős, így fontos védekezni a napégés és a hőguta ellen a napvédő krémek használatával, a megfelelő ruházattal és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

Madeira időjárása októberben

Madeira időjárása októberben tovább hűl, és a sziget a trópusi éghajlatának köszönhetően általában enyhe és kellemes időjárást kínál. Az átlaghőmérséklet általában 21-24 Celsius-fok között van, és az éjszakai hőmérséklet 16-19 Celsius-fok körül alakul.

Október Madeirán már kissé csapadékosabb hónap lehet, mint a nyár vége. Az esőzések mennyisége emelkedhet, de a napos órák száma még mindig viszonylag magas.

A széljárás általában enyhe Madeirán, és a tengerparti területeken a szellő hozzájárul a kellemes időhöz.

Október továbbra is alkalmas lehet a strandolásra, napozásra és szabadtéri tevékenységekre, bár a tenger vize lehet, hogy kissé lehűl. A sziget továbbra is rengeteg lehetőséget kínál túrákhoz, kirándulásokhoz és egyéb szabadtéri tevékenységekhez, miközben a táj még mindig zöld és virágzó lehet.

Az időjárás októberben Madeirán már kicsit hűvösebb és változékonyabb lehet, így érdemes hozni könnyű pulóvert vagy kabátot az esti órákra. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt, de általában ebben a hónapban is kellemes időt lehet találni a Madeira szigeten.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Október Madeirán az ősz ideje, az időjárás általában változékonyabb és hűvösebb, mint a nyári hónapokban. Az átlagos nappali hőmérséklet 21-24 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 17-20 Celsius fok. Az óceán vize általában még meleg, 22-23 Celsius fok körüli.

Október Madeirán az ideális hónap a kirándulásokra és a természeti látnivalók felfedezésére, mivel a hőmérséklet még mindig kellemes, de nem olyan forró, mint a nyári hónapokban. Azonban az esőzések száma növekszik, és az időjárás változékonyabb lehet. Fontos, hogy megfelelő ruházatot viseljen, beleértve a vízálló kabátot is, hogy kész legyen az esős időre.

Október Madeirán már kevésbé zsúfolt, mint a nyári hónapokban, így lehetőség van a csendesebb környezet élvezetére. Azonban a nap még mindig erős, így fontos védekezni a napégés és a hőguta ellen a napvédő krémek használatával, a megfelelő ruházattal és a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

Madeira időjárása novemberben

Madeira időjárása novemberben már hűvösebb és változékonyabb, ahogy az őszi szezon beköszönt a szigeten. Az átlaghőmérséklet általában 19-22 Celsius-fok között van, de az éjszakai hőmérséklet 14-17 Celsius-fok körül alakul.

November Madeirán egy csapadékosabb hónap lehet, és az esőzések mennyisége nőhet. Az esős napok gyakoribbak lehetnek, és az időjárás változékonyabbá válhat.

A széljárás általában enyhe Madeirán, de ebben a hónapban is változékony lehet. A tengerparti területeken a szellő továbbra is hozzájárul a kellemes időhöz.

November már kevésbé alkalmas a strandolásra és napozásra, mivel a tenger vize hűvösebb lehet, és az időjárás változékonnyá válik. Azonban a sziget még mindig rengeteg lehetőséget kínál kirándulásokhoz, túrákhoz és egyéb szabadtéri tevékenységekhez, és a táj lassan átmenetet tesz az őszi színekbe.

Az időjárás novemberben Madeirán már hűvösebb és esősebb lehet, így érdemes hozni esőkabátot és könnyű meleg ruházatot az utazáshoz. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt, hogy felkészüljön a változékony időjárásra.

.................

November Madeirán már az őszi időszak, az időjárás általában hűvösebb és nedvesebb, mint a nyári hónapokban. Az átlagos nappali hőmérséklet 19-22 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 15-18 Celsius fok. Az óceán vize általában még meleg, 20-21 Celsius fok körüli.

November Madeirán az ideális hónap a természeti látnivalók felfedezésére, különösen a hegyekben, mivel az időjárás hűvös és nedves lehet, így nem ajánlott a tengerparti tevékenységekhez. Azonban Madeira gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, így érdemes felfedezni a városokat, múzeumokat és galériákat.

November Madeirán már az egyik legkevésbé forgalmas időszak a turisták számára, így lehetőség nyílik arra, hogy élvezze a sziget csendesebb környezetét. Azonban a nap kevesebb időt süt, és az esőzések száma növekszik, így fontos, hogy megfelelő ruházatot viseljen a nedves időjárásra.

k. s. fotója

Eső, napsütés, szél és folyamatos 20 fok és Janus arc.

Úgy tartják, Madeira az örök tavasz szigete, ennek minden vonzatával együtt :) Már a repülőtéren figyelmeztetett minket az autóbérlő cég képviselője, hogy a kocsiban mindig legyen esőkabát, mert bármikor eleredhet az eső, napsütésből teljesen hirtelen válthat nedvesre az idő, és igaza is lett. Néhányszor mi is eláztunk, de ami ennél még erősebb élmény volt számunkra, az a sziget megosztottsága volt időjárási szempontból. Faialban pihentünk, ez a kis település a sziget északi partján található. Mi ezt az oldalt elneveztük haragos oldalnak:) A vulkáni eredetű sziget közepén húzódik a sziget domborzatát meghatározó hegylánc – ez gyakorlatilag kettévágta a sziget időjárását is: a déli parton az egy hét alatt szinte csak napsütést láttunk egyetlen futó záporral, az északi part ezzel szemben esős, szeles és némileg hűvösebb is volt (értsd: csak 20 fok volt, nem 21 :) ).

Ha novemberben mész, mint mi, túlnyomó többségben nyugdíjas korú túrázókba fogsz botlani. A pár héttel előttünk a szigetre látogatók is erről az élményről számoltak be, ezért merészkedem általánosítani: leginkább francia és német 60-70 évesek rótták az utakat, bár olyan jól tartják magukat, hogy inkább kortalannak mondanám őket. Hogy miért inkább az ő szigetük Madeira, nehezen fejtettük meg, igazából nem is sikerült. Tény, hogy Madeira bővelkedik nem megterhelő túralehetőségekkel úgy, hogy közben azért egy-két nagyobb kihívást is ki tudsz harapni belőle, de például a legkeményebb Pico Grande mászásunkon is találkoztunk idősebbekkel. Mindenesetre jó volt látni ezt az aktív nyugdíjaskort, remélem, mi is hasonlóakká válunk majd. Arra is gondoltunk, hogy esetleg a fiatalok drágállják Madeirát, ezért nincsenek ott, de az árfekvése Nyugat-Európához képest inkább olcsó, így ezt az indokot is kizártuk. Talán az az ok, hogy nincs igazi pancsolós- omokos óceánpartja (kivéve a kedvenc Prainhankat), végülis passzoltuk a kérdést azzal, hogy nekünk itt bizony jó. forrás

Madeira időjárása decemberben

Madeira időjárása decemberben már hűvös és nedves, mivel az első téli hónaphoz közeledünk. Az átlaghőmérséklet általában 17-20 Celsius-fok között van, de az éjszakai hőmérséklet 12-15 Celsius-fok körül alakul.

December Madeirán egy csapadékos hónap lehet, és az esőzések mennyisége emelkedhet. Az esős napok gyakoriak lehetnek, és az időjárás változékonyabbá válik.

A széljárás általában enyhe Madeirán, de ebben a hónapban is változékony lehet. A tengerparti területeken a szellő hozzájárul a kellemes időhöz.

December már kevésbé alkalmas a strandolásra és napozásra, mivel a tenger vize hűvös lehet, és az időjárás változékonnyá válik. Azonban a sziget továbbra is rengeteg lehetőséget kínál kulturális látogatásokhoz, kirándulásokhoz és más beltéri tevékenységekhez.

Az időjárás decemberben Madeirán már hűvös és nedves lehet, így érdemes hozni esőkabátot, meleg ruházatot és rétegezni az utazáshoz. Az aktuális időjárási előrejelzést mindig érdemes ellenőrizni az utazás előtt, hogy felkészüljön a változékony időjárásra.

vvvvv

December Madeirán már a téli időszak kezdetét jelenti, az időjárás általában hűvös és nedves, és az esőzések száma növekszik. Az átlagos nappali hőmérséklet 17-20 Celsius fok körül van, és az éjszakai hőmérséklet általában 13-16 Celsius fok. Az óceán vize általában már hűvösebb, mint az előző hónapokban, és általában 18-19 Celsius fok körül van.

December Madeirán az ideális hónap a városok felfedezésére és a múzeumok, galériák látogatására, valamint az ünnepi dekorációk és a karácsonyi vásárok élvezetére. Azonban Madeira nem igazán alkalmas a strandolásra és a tengerparti tevékenységekre ilyenkor, mivel az időjárás hűvös és nedves lehet.

December Madeirán az egyik legkevésbé forgalmas időszak a turisták számára, így lehetőség nyílik arra, hogy élvezze a sziget csendesebb környezetét, és átélje a helyi karácsonyi hagyományokat. Azonban a nap kevesebb időt süt, így fontos, hogy megfelelő ruházatot viseljen, beleértve a vízálló kabátot is a nedves időjárásra.

Vékony hosszúnadrág, rövid újjú póló, hosszú ujjú felső, széldzseki ma is meg tegnap is jó volt, ezeket váltogatjuk. Ma 12-25 fok között volt minden, attól függően, hogy épp esett/szél fújt/napos volt az idő. Napon szél nélkül kb 30 foknak érződik, de ez ritka. Ma a bátrabbak fürödtek is. A babérerdőben ezen felül softshell kabát és esőkabát is volt rajtunk, de így is bőrig áztunk. Túracipő a legfontosabb.


Mi ma másztuk meg a PR1-et. A szél nagyon erős. Areeiron kezdéskor több réteg volt rajtunk, sapka, kesztyű, majd sorba vettük le. Végig verőfényes napsütés volt. Volt olyan is, aki térdnadrágban sem fázott. A túravezető azt mondta, hogy januárban-februárban esik a legtöbb eső, az a low season, de ebben az évben június volt a legcsapadékosabb. Amúgy az egész szigeten kellemes tavaszias az időjárás.


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon

SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes