ÚTIKRITIKA.HU / Dominikai Köztársaság


hirdetes
Dominikai Köztársaság


útikritikák


Whala!bavaro Hotel***

A szállodáról | Hol? | Milyen? | Tengerpart | Szobák | Szolgáltatások | Ellátás | Egyéb

A szállodáról

Családias légkörű kis hotel. Helyi viszonylatban 3 csillagos szintnek korrekt módon megfelel, főleg a szobák színvonalát tekintve. A szobák praktikusan berendezettek, tiszták, kellően tágasak, viszont nincsenek felújított állapotban. Sokan dicsérik a személyzetet és az ellátás. Jó az ár-érték arány.

Hol?

Jó a hotel elhelyezkedése. A hotel közvetlen környékén nincs sok érdemleges szolgáltatás egy gyógyszertár, egy-két bolt, kis központ kivételével. Bérautóra vagy buszos közlekedésre van szükség, ha ki akarunk mozdulni. A hotel működtet egy ingyenes ingajárati buszt egy San Juan nevű bevásárlóközpontba. A hotel környéke nyugalmas és biztonságos.

Milyen?

Van a hotelnek némi romantikus hangulata. A tisztaság rendben van. Kellemesek a közterületek. Három medencéjük van. A medence vize tengervizes. A vendégek többsége kanadai.

Tengerpart

A kicsi strand kb. 100 méterre van a hoteltől. A tengerpart szép és biztonságos. Lehetne gondozottabb is. Gyakran haragos a tenger, hullámos és ilyenkor nem lehet nyugodtan fürödni a tengerben. A tengerben gyakran sok az alga. A tengervíznek szép a színe és a homokföveny finom, szép fehér. Ingyen lehet kajakot bérelni.

Szobák

  • A kicsi fürdőszoba némileg felújításra szoruló állapotban van. A zuhanyzó szűk, és sós vizes. A csapvíz is sós, és így azzal nem igazán kellemes fogat és arcot mosni. A vízellátásban előfordulhatnak kisebb akadozások.
  • A medence felé néző szobák nem jók a korán lefekvő vendégeknek, mert a medencénél késő este zajongás a jellemző. A közeli közút felé néző szobákba forgalmi zajok szűrődnek be.
  • A takarítás nem mindig kellően alapos.
  • A folyosóról sok zaj jön be a szobákba.
  • Kényelmesek az ágyak.

Szolgáltatások

  • A személyzet barátságos, mindig segítőkész. Többségük tud angolul.
  • A hotel strandbárjánál minden este van valami kis mulatozás tánccal, vidámsággal.
  • Az animációs programokra nem helyeznek nagy hangsúlyt, a vendégek egy részének örömére.
  • Fizetős (drága) a wifi. A szobákban egyszerre csak egy készüléken lehet internetezni.
  • Az edzőteremben négy gép áll rendelkezésre.

Ellátás

Finomak az étkek, s mindig van valami változatosság. Maga a választék nem nagy, de elfogadható. Mindig van friss gyümölcs és zöldség. Jó helyi, dominikai konyha. Jók a saláták. Finom gyümölcslé sajnos nincs, csak valami ízetlen szörp. A reggeli átlagos, a büfévacsora jobb. A koktélok közepes minőségűek, túlédesítettek. Van egy olasz fagylaltozó is.

Egyéb

A hotelben egy szolgáltató pult is szervez kirándulásokat. Ezek valamivel drágábbak, mint a külső utazási irodák, de ha valami utólagos reklamációnk van a kirándulás vonatkozásában, akkor a hotelvendég mégis jobb helyzetben van.

2016. január 5.

,, A közel 3 hetes ott-tartózkodás alatt talán ha 5 db (!) szúnyogot láttam. Egynek sikerült megcsípnie. Tehát nagy gondot fordítanak a parton és a hotel udvarain is a mentesítésre.

A hotel strandját reggelente összetakarítják a kisodort tengeri növények maradványaitól. Ám aki később érkezik, az láthatja az állandó hullámzás eredményét napközben - amúgy egyáltalán nem zavaró

Ingyenes napágy,és10 USD kaucióért 2 naponta cserélhető strandtörölközőt adnak

A beachbár szuper,és többféle nem édesített coctail is kapható,-izlés szerint; a sörük kitűnő

Az animátorok aerobikot és strandröplabdát szerveznek minden nap

A heti egyszeri ,- a szálloda udvarán rendezett BBQ parti alatt egy öreg kanadai rocker zenél (elég gyenge,de jó hangos) Hiányoltam a rendszeres esti programokat,mert a beach-bárban este fél 10 utáni gépzene nem az - pláne,ha süvít a szél, holott kiváló színpad és tér áll rendelkezésre a hotel egyik udvarán.

A kaja szuper,(nemzetiségi napokkal: pl. spanyol,mexicói,olasz, dominikai stb)a kávé kitűnő, ahogy a sör és a vörösbor(száraz)is, a fehéret nem kóstoltam, ;bőséges tea-, vágott gyümölcsválaszték, amiből reggelente tetszés szerinti turmixot is készítenek. Hal -többnyire lazac,és csirke minden nap más-más formában kapható,ez az alap,de bőségesen van sertés-,marha,és tenger gyümölcse is Hatalmas a salátaválaszték.

A három fő étkezésen kívül egy snack bárban a hotelen belül,és egyben a parton friss gyümölcs,üdítők,coctailok hamburger,sültkrumpli is kapható-persze minden ingyen

A szobák egyszerűek,de tiszták, a személyzet kedves,segítőkész,barátságos

A buszos shopping-járat elég macerás,mert a shopping center üzemelteti,és 3 különféle helyen igazoltatja a jelenlétünket, azért hogy teljesen körbe járjuk a létesítményt, ja és több hotel vendégeit szedi össze

A WI-FI drága,de a parton szinte minden bazárnál találni ingyenest

A széfet bérelni meggondolandó, mert heti 15 USD

A legnépszerűbb fakultatív program a busszal-katamaránnal-gyorshajóval szervezett, egésznapos (teljes ellátással) kirándolás a Karib- tengeren lévő SAONA szigetre és a nemzeti parkba. Mindenkinek látnia kell, mert gyönyörű. Az ára? Nos ez érdekes ;mi 50 USD -t fizettünk fejenként, volt aki 85-öt, de volt aki 120-at fizetett. Szóval mindíg és mindenhol alkudni, alkudni és alkudni.

A személyzettől viszont ne sajnáljuk a heti 2-3-szori borravalót (takarítónő,pincér, bár-fiúk,napágy-őrzők stb) ami 1-1 USD -t jelent alkalmanként

Maga az épületkomplexum szép,tiszta,rendezett,barátságos." (B. L., 2016 március)


FOTÓK

« visszaRepülőjegyek Punta Canaba Repülőjegyek Punta Canaba
Olcsó repülőjegyek Punta Canaba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes