ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


InterContinental Mauritius Resort Balaclava Fort 5cs. - Északi part - vélemény

Mauritius – Északi part – InterContinental Mauritius Resort Balaclava Fort*****

Lényeg:
Nagyon szép, klasszikus 5 csillagos, kitűnő luxusszálloda nívós szolgáltatásokkal. A balkonos vagy teraszos szobák elegánsak, tiszták. Az ellátás magas színvonalú. Nagy hibái egyáltalán nincsenek.
Hol?
A tőle délre lévő főváros (Port Louis) és a tőle északra fekvő Grand Baie turistaközpont között található a hotel, egy öbölben.
Nincsenek a közelben étkezési, vásárlási lehetőségek, mozgalmas települések. A szárazföldi háttérben a környéken csak érdektelen termőföldek vannak és néhány hotel. Ajánlatos all inclusive ellátást választani, mert itt körülményes kimozdulni és alternatívát találni étkezéshez. Az elszigetelt elhelyezkedés garantálja a nyaraló nyugalmát. A hotelt szépen integrálták a természeti környezetbe.
Taxival bemehetünk a fővárosba, Port Louis-ba (kb. 25-30 perc ha nincs csúcsforgalom) vagy az ugyancsak mozgalmas Grand Baie településre (kb. 20 perc).
Látható szemben egy káprázatos félszigetet.
A repülőtéri transzfer kb. egy órás. Az út folyamán legalább látjuk, hogy milyen karakterű a sziget.
A sziget nem nagy. Hosszában kb. 65 km, széltében kb. 45 km. Nincs a szigeten A és B pont között olyan távolság, ami nem tehető meg másfél óra alatt gépkocsival, vagy busszal. A hotelhez legközelebb eső két lehetséges turistaprogram: a Pamplemousse-i botanikus kert és a cukorüzem.
Strand:
Ez az északi partszakasz csodálatos. Alaposan gondozott, gyönyörű, hosszan elnyúló a strand. legfeljebb annyi negatívum mondható el, hogy a sziklák és a kövek miatt viszonylag kis területre szűkül le a csaknem zavartalan fürdésre alkalmas terület. Ott is vannak kövek a fenéken. Ha szélesebb terepen akarunk fürödni, akkor a vulkáni kövek és a korallok miatt érdemes felvennünk valamilyen fürdőszandált. A tengervíz kristálytiszta. A strand előtti vizeket elég közelről korallzátony védi. Emiatt nincs ,, a végtelen tenger előttem érzet”, viszont vannak előnyei a nyer tengeri erővel szembeni védettségnek.
Az jó, hogy a napozóágyak nincsenek túl szorosan egymás mellett (a medencénél is szerencsére így van). Nagyon kellemes a strandon pihenni. Ugyancsak klassz program a strandon hosszasan sétálni.
Északi irányban vannak még szebb strandok is. Érdemes meglátogatni a Trou aux Biches nevű csodás strandot.
Milyen?
A hotel terebélyes, és így teltház esetén sincs tömegiszony. Csodás a parkja. Két kisebb medencéjük van. Mindkettő vize temperált. Szobák:
A szobák között vannak felújítottak és frissen még nem felújítottak. Az ágyak hatalmasak, kényelmesek. A bútorzat sötét színe kissé komor. A fürdőszobák jó tágasak. Van zuhanyozó és romantikus kád is.
Minden szobának van teljes vagy részleges tengeri kilátása.
Szolgáltatások:
A személyzet fantasztikus, rendkívül figyelmes, előzékeny.
Hangulatosak az esti show műsorok és a fogadótérben a zongora muzsika.
Ellátás:
A büféreggelinél a szokványos európai ennivalókon kívül kipróbálhatjuk az indiai meleg étkeket is. Érdekes ízek.
A főéttermen kívül van három a la carte étterem. A Seagala étteremben megismerkedhetünk a kreol konyha specialitásaival.
2017. október 16.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS