ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Chez Johnny - vélemény

Mauritius – Blue-Bay – Chez Johnny

Lényeg:

Johnny a házigazda jó fej, s tényleg családias légkört teremt, igazán segítőkész és vendégszerető.
A szobák kicsik, egyszerűek, kényelmesek, de semmi luxusra ne számítsunk.


Hol?

Csodás helyen, csaknem közvetlenül a parton van a szálláshely, egy kicsi utcában. Azt azonban tudni kell, hogy a környéken nincs semmi szolgáltatás, ami miatt érdemes lenne gyalog valahova kimenni (persze eltekintve a természeti szépségtől, a tengertől, a strandtól). Gyalogtávolságra csak egy vendéglő található. Blue Bay tágabb körzetében is alig vannak szolgáltatások (legfeljebb még két vendéglő). Ugyan Johnny tervezget saját éttermet, de hát az még nincs. Addig is segít az önellátás megszervezésében.
Bérautóra szükség lehet, bár Johnny készséges taxisként is funkcionál. Repülőtéri transzfert és felfedező kirándulásokat is vállal. Segít a delfinekkel úszós programban való részvételben is.

Tengerpart:

A sznorkeles túrák többnyire túlárazottak. Talán érdemesebb felszerelést bérelnünk (mondjuk higiéniai okból jobb itthonról saját pipát vinni) és saját magunk keresni a megfelelő terepet (bár ennek is vannak hátrányai).
A korallszirtes terepek között van halódó állapotú és élénk, mozgalmas is.


Milyen?

A ház csinos, igazán tiszta, gondozott, jól felszerelt. Élmény a verandáról csodálni a tengert. A verandát, a nappalit és az éttermet a többi vendéggel megosztozva használjuk. Mivel többnyire kellemes a vendégkör, ezért ez így hangulatos és rokonszenves is lehet számunkra, főleg ha tudunk és szeretünk társalogni (angolul vagy franciául).

Szobák:

Tiszták, jól felszereltek (klíma is van).


Ellátás

Van egy közösnek tekinthető konyha, ahol önellátóan főzhetünk, süthetünk magunknak. A szobákban étkezést a házigazda rossz néven veszi (nem engedélyezi).
Reggelit viszont Johnny készít a vendégeknek. Mindig van hozzá friss gyümölcs.
Innivalót vételezhetünk a házigazda hűtőszekrényéből elfogadható áron (a boltban azért olcsóbb).

2017. július 18.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS