ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Récif Attitude 4cs. - vélemények

Mauritius - Récif Attitude****

Lényeg:
Kicsi, jól szervezett, nyugis hotel közvetlenül a tengerparton. A szobák tiszták, egyszerűek, praktikusan berendezettek.
Aki pompázatos, mozgalmas, nagyvilági szálláshelyre vágyik, az ne válassza ezt a hotelt. Tan ácsos inkább egy 3 csillagos színvonalat elképzelni.
Hol?
Kellemes a hotel környezete a sziget északnyugati részén. Kicsit elszigetelt helyen van, de éppen ez adja a békés miliőt. A hoteltől balra gyalogtávolságra van egy szupermarket, ahol azonban szeszes italt nem árusítanak.
Távolsági busszal egy óra alatt bejutunk a fővárosba, Port Louisba. A legközelebbi nagyobb település, Grand Baie busszal fél órára van.
A repülőtéri transzfer is kb. egyórás (ha éppen a csúcsforgalom idejére esik, akkor lehet akár 2 óra is araszolva).
Érdemes kipróbálni a katamarános kirándulást.
Strand:
Az öbölben fekvő strand jól néz ki, de a föveny tele van koralltörmelékekkel, szóval szükség van valami fürdőszandálra. Tehát nem finomhomokos a strand. Kisebb-nagyobb kövek. Sok függ a fürdési körülmények dolgában az, hogy ottlétünkkor mennyire nyugodt, vagy hullámos a tenger. Többnyire jókat lehet fürödni.
Nincs hosszú parti sétálgatásra alkalmas partszakasz, mert balra és jobbra már nincs strand.
A strandnál közvetlenül van korallszirtes tengerrész, úgyhogy sznorkelezni lehetés érdemes. Rengetegféle tarka halat láthatunk magunk körül. A hotel szervezésében van lehetőség naponta ingyen üvegfenekű hajóval kimenni a tengerre. A hajóról lehet a vízbe ugorni és sznorkelezni.
Akinek a hotel előtti strand nem kényelmes, azt a hotel elviszi nagyobb, kellemesebb strandokra.
Milyen?
Nincs felújított állapotban, kissé elhanyagolt, töredezett. A kertben füves részen is lehet pihenni a nyugágyakon.
A vendégkörben többségben vannak a franciák. A vendégkörben többnyire párok vannak, kevés a család.
Szobák:
Modernek, de elég egysíkúan fehér a színviláguk. Az ágyak kényelmesek. Sajnos nincs a szobában ruhásszekrény, csak egy nyitott polcos bútor és ruhás állvány.
A takarítás rendben van. A szobákban érezhetünk némi dohszagot, ami a helyi klímával függ össze. A vendégek persze napközben alig tartózkodnak a szobában, amúgy pedig kérésre rendelkezésünkre bocsátanak a levegő párásságát csökkentő szerkezetet.
Van ruhaszárító kötél.
Szolgáltatások:
A személyzet igyekvő, figyelmes, barátságos.
Nincsenek a pihenést zavaró zajos animációs programok.
Ellátás:
A reggeli megfelelő, a választék nagy, de ismétlődő. Jók a friss helyi gyümölcsök. A büfévacsora választéka jó. Jó megismerkedni a helyi kreol konyha étkeivel.
Kellemes a parthoz közeli, nyitott étkező terület.
2018. február 21.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS