ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Riu Creole 4cs. - vélemény

Mauritius – Riu Creole****

Lényeg:

Korrekt 4 csillagos, felújított hotel. A tisztaság rendben van. A szobák tágasak, részben felújítottak. A hotel fő erőssége, hogy kitűnő, maga minőségű az ellátás.

Hol?

A sziget délnyugati részén található. Egy félsziget, egyben egy hosszú homokos strandszakasz végén terül el a hotel. Idilli, szép a lagúnás partvidéke, és a közeli Le Morne hegy. Meglehetősen elszigetelt helyen, de nem magányosan, mert a közelében van 5 másik hotel (4 és 5 csillagosok). Gyalogtávolságra nincsenek hotelen kívüli szolgáltatások, nincsenek vásárlási lehetőségek. (Ez nyilván az itteni szállodák közös érdeke, mert így a vendég kénytelen a hotel szolgáltatásaira szorítkozni.)

A legközelebbi település kb. 4 kilométerre van. Buszmegálló nincs a közelben. Taxizásra kényszerülnek rá a hotelvendégek, ha ki akarnak mozdulni. Van még az autóbérlés lehetősége, de akkor hozzá kell szokni a bal oldali közlekedéshez. Van még a kitartó, sportolós gyaloglás és a bicajozás.

A repülőtéri transzfer jellemzően kb. 70-85 perces. (Szerencsére nem unalmas, mert elkezdhetjük a sziget tájjellegének, tipikus faluinak a felületes megismerését..

Strand:

Szép a strand. Korallos, ami azt jelenti, hogy szükség van valami fürdőszandálra az éles koralltörmelékek miatt, de a tengeri sünök miatt is.
Sok a szörfös, a kiteszörfös , jetskiző, motorcsónakos. Miattuk nem igazán biztonságos a tengerben fürödni, mert ide-oda cikáznak a közelünkben. Szeles a part, hullámos a tenger. Nem véletlen, hogy sok itt a szörfös. Parti napozásra, zavartalan tengeri pancsolásra, sznorkelezésre nem ideális az itteni strand, ami amúgy kellően tiszta. Szóval fürödni azért lehet, csak körültekintőnek kell lenni.

Milyen?

Mauritiusi viszonylatban nagy, terebélyes hotelnek számít. Van némi nagyüzemi jellege, de nem durván. Egy és két emeletes épületekből áll. Sok a zöldterülete, szemet gyönyörködtető pálmafákkal. Mindkét medencéjük tiszta, gondozott.
A vendégkör teljesen vegyes nemzetközi. Leginkább a kínai (csoportban jött) vendégek között nagy a bunkók aránya. Hétvégéken sok a mauritiusi vendég.
Új a menedzsment. Próbálják fokozatosan feljavítani a korábban valamennyire elhanyagolt szállodát.

Szobák:

Látszik, hogy ezt-azt felújítottak, de az is, hogy mit nem (régimódi ez-az) Összességében azért elfogadható állapotban vannak a szobák. A szobák közötti hangszigetelés egész erős. Az ágyak kényelmesek.

Szolgáltatások:

A személyzet kifejezetten barátságos és segítőkész.
A fogadótérben van ingyenes wifi. Jók az esti show műsorok.

Ellátás:

Tartalmas, változatos a svédasztalos étkezés. Mennyei a reggelinél kínált 6 különböző frissen facsart gyümölcslé!
Az étkeztetés higiéniai körülményei megfelelőek.
Van két egész jó a la carte éttermük is (egy indiai és egy vegyes ázsiai).

2017. október 11.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS