ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


The Westin Turtle Bay Resort 5cs. - vélemény

Mauritius – The Westin Turtle Bay Resort&Spa*****

Lényeg:
Alapvetően jó, gondozott, modern hotel. A szobák tiszták, tágasak, jól felszereltek. Szép a tengeri kilátás. Az ellátás színvonalas, nagyon finomakat lehet enni. Néhány vélemény szerint a színvonalhoz képest a hotel árfekvése túl magas. Nyugalmas pihenésre, passzív nyaralásra vágyóknak, nászutasoknak való a szálloda.
Hol?
Meglehetősen elszigetelt, szikla oldalra épült helyen található a hotel, a sziget északi részén. A közvetlen környéken nincs semmi, ami miatt érdemes lenne kisétálni (na persze a tengerpartot leszámítva). A környéken nincsen semmilyen bolt.
Hetente kétszer a hotel ingyenes kerékpáros túrát szervez a vendégeknek. Érdemes részt venni egy ilyenen.
A repülőtéri transzfer kb. 60-80 perc.
Strand:
A hotel előtt közvetlen elterülő Turtle Beach (Teknős strand) elég jó és viszonylag szép privátstrand. Jóllehet a tengervíz szép átlátszó, a fürdés körülményei nem teljesen ideálisak. A tengeri sünök, éles kövek, és koralltörmelékek miatt szükségünk van valamilyen fürdőszandálra. Vigyázni kell, hogy ne botoljunk el egy nagy víz alatti kődarab miatt.
Van a privátstrandnak egy olyan szakasza, ahová a gyermekes családok nem mehetnek a nyugalom érdekében.

Milyen?
2012-ben teljesen felújították ezt a nagy területű hotelt. Ehhez képest van már kopottság, amiért részben a trópusi klíma is felelős. Azért jól néz ki és kellemesen tágas. Szép, dús a kert növényzete. (Nem mindenki örömére: vannak kutyák, macskák, a szobákban hangyák.).
Vannak, akiknek nem tetszenek a hotel belső építészetét uraló sötét színek (a szobák is elég sötétek). .
Van egy olyan övezet medencével, ahová a szabály szerint nem mehetnek gyerekek. Hangos zene nincs. A vendégkörben vannak jócskán nászutasok (főleg augusztusban). A hotelben gyakran tartanak esküvői ceremóniákat.
Szobák:
A szobák nincsenek frissen felújítva s kissé lelakottnak tűnnek. Tágasak a fürdőszobák, és ezeknek van az ég felé nyitott része. Kényelmesek az ágyak.
A fürdőszobában a víz felmelegedésére kicsit várni kell. Az erkélyek elég gyengén felszereltek.
Szolgáltatások:
A személyzet java része barátságos.
A wifi a létesítmény minden részén működik, mégpedig zavartalanul.
Ellátás:
A svédasztalos vacsoránál a desszertválaszték bámulatos.
A hotel éttermei indokolatlanul drágák. A kiszolgálás nagyon lassú.
2018. november.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS