ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


Boutique Hotel La Palmeraie 4cs. - vélemény

Mauritius – Boutique Hotel La Palmeraie****

Lényeg:
Korrekt, kicsi, nyugis hotel. A szobák tágasak, jól felszereltek. Jó a svédasztalos ellátás. Magas színvonalúan szolgáltatnak. Pároknak való a hotel. Az ár-érték arány jó.
Hol?
Szép az elhelyezkedése. Nagyon csendes a környék (Belle Mare). Elszigetelt ez is, a környéken sehova nincs értelme kisétálni a szárazföld irányába. A legközelebbi település gyalog 20-30 perc, de ott nincs semmi érdekes.
Amúgy is itt a keleti part messze nem annyira mozgalmas, mint a nyugati part. Aki olyan helyen akar megszállni, ahol van éjszakai élet, vásárlási lehetőség, annak a sziget nyugati vagy déli oldalán lévő hotelt érdemes választani.
A közelben nincsenek érdemleges látnivalók (a tenger szépségétől eltekintve). Vagy autót kell bérelni, vagy taxissal megegyezve menni kirándulásokra.
Javasoljuk a kirándulást az Ile aux Cerf-re (sziget). Nagy az árverseny a programszervezők között, szóval lehet válogatni.
Szerdánként piacot tartanak nem túl messze (Centre de Flac).
A repülőtér és a hotel közötti transzfer jellemzően 60-70 perc (part menti út). A taxi egy irányba kb. 30 euróba kerül.
Érdemes még a repülőtéren megejteni némi pénzváltást, mert a hotel közelében erre nincs lehetőség, a recepción pedig, némileg rosszabb az árfolyam.
Strand:
Tiszta, gondozott, fehér homokos, igazán szép strand pálmafákkal. Vannak kövek is. A korallok és a tengeri sünök miatt itt is ajánlatos a fürdőszandál viselete. Csodás türkizkék a tenger színe.
Ingyen adnak strandtörölközőt. Vannak ingyenes vízi sportolási lehetőségek (pl. kajak). Mindennap ingyen kiviszik az érdeklődő hotelvendégeket hajóval egy jó sznorkelezős terepre. Persze adnak felszerelést. (A halakat hozzászoktatják, hogy egy bizonyos helyen sok ennivalót kapnak, cserébe szorgosan mutatkoznak a sznorkelező turista körül.)
A strand egy 11 kilométer hosszú partszakaszon van, azaz lehet kiadósan kocogni, futni, sétálni.
Szélből van bőven. Nem véletlen, hogy ezen a partrészen látni sok kite szörföst.
Milyen?
Mindössze 60 szobás ez a remek szálloda. Családias a légkör. Luxus szintet nem kell elképzelni.
Szobák:
A szobák állapota megfelelő. A sziget stílusvilágára jellemző a berendezés (egyben keleties is). Szép a beachfront szobákból a tengeri kilátás. nagy élmény a teraszról csodálni a napfelkeltét.
A fürdőszobák is tágasak.
A hangyák látogatását ellenző vendégek kérni szokták a személyzetet, hogy szórja meg a betolakodókat.
Szolgáltatások:
A személyzet figyelmes, előzékeny, barátságos.

Animációs programok nincsenek, eltekintve néhány esti, visszafogott zenés programtól.
Ellátás:
Változatosan lehet enni reggel és este. Este a la carte étkezést is lehet választani. A reggeli erős 4 csillagos.
2017. október 5.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS