ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


La Pirogue 5cs. - vélemények

Mauritius - Flic en Flac - La Pirogue*****

Lényeg:

Nagyon jó, prímán szervezett hotel álomszép helyen, képeslapra való stranddal. A szobák megfelelőek, jól felszereltek, korszerűek, de nincsenek frissen felújított állapotban. Az ellátás változatos. Vannak olyan vélemények, hogy érdemesebb csak félpanzióra befizetni, mert az all inclusive többletköltsége nem annyira jutányos.

Hol?

A sziget északnyugati részén van a hotel. A környékén nagy választékban találhatók szolgáltatások. Gyalog 5 percre van egy kis szupermarket.

A legközelebbi település, Flic en Flac felkapott hely, de nem mindenkinek jön be. Gyalog 20 percre van.

A hotel előtt van egy megállója a távolsági busznak, amellyel bemehetünk pl. a fővárosba, Port Louisba.

A repülőtérről a hotelig a transzfer időtartama egy és másfél óra között bármennyi lehet, a közúti forgalomtól függően.

Baloldali a forgalom, szóval ha autót bérelünk, akkor az elején ehhez hozzá kell szokni (főleg a körforgalomnál kell észnél lenni!). Ha fel akarjuk fedezni a szigetet, akkor bizony sokkal jobb bérautóval.

Strand:

Szép, széles a lagúnás strand gyönyörű. Világos színű a homok. A pálmafás ligetnek is köszönhetően szélcsendes a part. (A sziget déli és keleti partja sokkal szelesebb.) Az óceán vize nem túl hullámos, és ott is kristálytiszta (türkizkék színű). Este szuper sétálni a néptelen parton. Ha sznorkelezni akarunk, akkor Flic en Flac strandja e szempontból jobb.

Milyen?

Régi hotel, valamikor a hetvenes években épülhetett. Nagy hotel kunyhóra hajazó bungalókkal, csudaszép kerttel. Vannak egy szobát magába foglaló bungalók és vannak dupla bungalók. Csodás a medence. A vendégek kapnak strandtörölközőt.

Szobák:

A szobák kényelmesek, tiszták, ízlésesen berendezettek. Nem higiéniai probléma, hanem a trópusi szigeten természetes dolog, hogy a szobákba belátogatnak rovarok, de nem nagyok és nem ártalmasak. Ajánlatos nem étkezni a szobában, mert a hangyák erre felfigyelnek.

Szolgáltatások:

A személyzet előzékeny, szívélyes.

Ingyenes a kajak és a vízi bicikli használata, a mini golfozás. Teniszpályájuk van és ingyenes a használat. Amúgy zajos szórakoztató, megmozgató programokkal nem annyira zavarják a vendégek nyugalmát. Azért este van némi decens élőzene. Nappal a medencénél azért szól a zene.

Ellátás:

Minden nap más gasztronómiai témára épül a vacsoraválaszték. Vigyázat, a vacsoránál a desszertválaszték fantasztikus.

Az all inclusive nem jelent korlátlan alkoholfogyasztást, bizonyos italokért fizetni kell.

Ha nem all inclusive ellátásra vagyunk befizetve, akkor nem árt tudni, hogy a hotelben a sör sokkal többe (akár háromszor annyiba) kerül, mint a szupermarketbe. A hotelben egy üveg bor 50 euróba kerülhet.

2018. szeptember 14.

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS