ÚTIKRITIKA.HU / Mauritius


The Residence*****

A szállodáról

Tulajdonképpen minden tekintetben jó hotel. Nincsenek jelentős hibái. A legtöbbet azért a szobákat és a tisztaságot dicsérik. Csodás a tengerparti elhelyezkedése. A szolgáltatások kényeztetőek.

Hol?

A hotel az idilli keleti parton található. A keleti part szelesebb, hűvösebb, ami enyhíti a hőséget a téli hónapokban, ami ott éppenséggel a forróbb nyári időszak. A repülőtérről kb. 1 óra alatt lehet eljutni a hotelhez. De a sziget legtöbb települését is el lehet érni a hotelból 1 órán belül. A hotelben lehet autót bérelni. A szigeten az útviszonyok elég jók. Sok turista azért inkább taxival közlekedik, mert nem sokkal drágább, mint az autókölcsönzés. A legközelebbi település, Belle Mare 5 perc gyaloglással elérhető. Ott van néhány kisebb bolt, de nagy mozgalmasság, élet azért nincs. A legközelebbi igazán mozgalmas, vásárlási lehetőségeket kínáló település, Centre de Flaq autóval kb. 20 perc alatt elérhető. A sziget keleti oldalán a hotelek közelében általában nincs olyan nagy nyüzsgés. Aki ilyesmire vágyik annak a sziget északi és nyugati oldalán lévő hotelt érdemes választania. Viszont a keleti parti hotelek e hátrány tudatában sokkal igyekvőbbek a minőség, a szolgáltatások választéka tekintetében.

Tengerpart

A homokos strandja nagyon szép a türkizkék tengerrel, a pálmafákkal. A strandon hosszasan lehet sétálgatni.

Milyen?

Koloniális stílusú épületekből áll a meglehetősen nagy szálloda. De azért nem túl nagy. Kifejezetten kellemes, hogy a fogadótér, az étterem és a folyosók oldalt nyitottak, s így átjárja a friss levegő. A vendégkör nemzetiség szerint teljesen vegyes.

Szobák

A szobák jól felszereltek. A szobák takarítása rendben van. Naponta kétszer is takarítanak, persze a második inkább egyfajta igazgatás, rakosgatás. Naponta bekészítenek ivóvizet. Szuper a nagy zuhanyozó. A szobák bútorzata is koloniális. Ízlés kérdése, hogy ez valakinek tetszik-e vagy nem.

Szolgáltatások

A személyzet szuper, barátságos, segítőkész. (Mauritiuson a hotelekben nem szokás folyton elaprózva borravalózgatni. Elég a végén egyben adni ennek-annak annyit, amennyit gondolunk.) A hotelben szerencsére nincs napközben zajos animáció. Este van élőzene, de az kellemes. Az ingyenes wifi használható a komplexum teljes területén. A jelerő vonatkozásában akadozások előfordulnak.

Ellátás

Az ellátás jó minőségű. A főétteremben a választék nagy. Egyesek szerint a választék egysíkú, a helyi specialistásokból nem sokat kínálnak. Vannak a la carte éttermeik is. A reggeli kitűnő. Sajtok és felvágottak dolgában ne várjunk sokat. Viszont vannak finom trópusi gyümölcsök és palacsinták.

2015. augusztus 4.


FOTÓK

« visszaRepülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS