ÚTIKRITIKA.HU / Strandokról / még


Strandokról / még


Pointe aux Biches

Trou aux Bichez

,, Bár a hely nem az olcsóságáról híres, mégis ragaszkodtam a Trou aux Bichez partjához, amely kilenc évvel ezelőtt annyira elvarázsolt. Strandját a sziget legszebbjeként emlegetik, már csak azért is, mert itt sokkal kevesebbet esik, mint a keleti parton. (2020)" forrás

Tamarin Bay

,, A Tamarin Bay homokfövenyének a színe a fehér és a sárga árnyalataiból áll. Nem vakítóan fehér és nem por finomságú (de azért finom). Felkapott strand, de nem annyira a szépsége miatt, hanem a delfinnézés (és delfinekkel úszás) valamint a szörfölés miatt. A szörfösök azért szeretik a helyet, mert errefelé gyakrabban hullámos a tenger. Annyira azért nem vadak a hullámok, hogy ne lehessen fürödni. Én speciel nem szeretek hullámos tengerben fürödni, de sokan imádják a hullámokkal ugrálást. Az viszont jó, hogy nem kell fürdőszandál, mert a vízben is homokon járunk. Nincsenek kavicsok, igaz nincs sznorkelezős terep se. Vannak akik váltig állítják, hogy ez a sziget egyik legjobb strandja. Szerintem azért a hullámok algákat, növényi hulladékokat kivetnek a partra, (valamint a hétvégéken a helyiek is erősen szemetelnek) szóval nem mindig szemétmentes a föveny.

Lévén közstrand, hétvégeken itt is tömeg van, mert a helyi (főleg fővárosi) népek ide kirándulnak strandolni. A strand nem egyforma, mert van egy folyótorkolat (A Black Rivers-é) és minimum két részre osztja a partot. Az egyik rész szebben néz ki, mint a másik. Amikor apály van, akkor át tudunk sétálni a folyó túlsó oldalára. (aji, 2017)


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Mauritiusra Repülőjegyek Mauritiusra
Olcsó repülőjegyek Mauritiusra a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS