ÚTIKRITIKA.HU / Barcelona


hirdetes


útikritikák


Inout Hostel

Barcelona – Sarriá-St. Gervasi – Inout Hostel

Lényeg:

Mint a nevében is benne van ez egy hostel, azaz felesleges hotelként értékelni. Roppant hangulatos, jópofa a hangulata, de nyugalomra vágyóknak azért nem ajánlanánk. Éjjel-nappal van mozgás, mozgalmasság, néha bosszantóan, máskor jó érzéseket keltően. A szociális foglalkoztató jelleg plusz élményt jelenthet, ha rá tudunk kellően hangolódni.

Hol?

Bizony távol van Barcelonától. Nem vészes, ha van bérautónk, mert akkor 15 perc alatt eljutunk Barcelonába vagy a strandra.
Ha nincs autónk, akkor vonatozhatunk be Barcelona központjába. Ez sem több 15 percnél, mármint az állomástól számítva. Ha közben, és mindannyiszor tudjuk élvezni a táj és az utazó emberek látványát, akkor az ideiglenes ingázás része lehet az egész utazás élménykincsének.
Nyugis, elszigetelt helyen van a hostel, ami Barcelona peremén egy hegylánc, a Sierra de Colserolla egyik magaslatára épült. Kicsit strapás felkaptatni a hegyoldalra, a hostelhez.

A környék természetileg kellemes. Sok zöld, parkos környezet. A környéken jókat lehet túrázni, sétálgatni. Nyers természet, ahol akár vaddisznóval is találkozhatunk. Ha ételt lát nálunk, akkor nagyon tolakodóvá válhat.

Milyen?

Rokonszenves a légkör. Ezt azonban azok tudják jobban élvezni, akik nyitottak más, idegen vendégekkel is szocializálni.
A medence tiszta. A hotel belső tereit kevés napfény éri, és emiatt kicsit rideg a tárgyi környezet.
Viszont szuperek a teraszok.

Szobák:
Nem hotelszobák, hanem közös hálók. Mint az ifjúsági szállásokon.

A takarítás nem valami alapos, hiszen a vendégektől is függ, hogy a közös használatú vécéket milyen állapotban hagyják. Az ágyak kényelmesek.

Szolgáltatások:

A személyzet – amikor éppen ráér – barátságos a vendégekkel. Angol tudásuk gyenge.
A mély érzésű utazót meghatja, hogy szellemi fogyatékosokat alkalmaz a hostel és munkaterápiával, kisebb-nagyobb feladatokkal értelmet adnak az életüknek, erősítik önbecsülésüket.

Wifi nincs mindenhol.

Ellátás:

Az ellátás nagyon egyszerű, alapszintű. A reggeli elég jó. Az önkiszolgálás olyan táboros érzést ad.

2016. november 28.

« visszaRepülőjegyek Barcelonába Repülőjegyek Barcelonába
Olcsó repülőjegyek Barcelonába a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes