ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura


hirdetes


útikritikák


Castillo Beach** - Caleta de Fuste

Caleta de Fuste – Castillo Beach Bungalók**

Lényeg:
Roppant egyszerű, de gondozott bungalós komplexum. Maguk a szobák nincsenek felújított állapotban, de nem csúnyák, sőt a felszereltségük akár a 3 csillagos szintet is megérinti alulról. Ha olcsón akarjuk megúszni a szállást és 2 csillagost választunk, akkor butaság morogni, problémázni a szerény színvonal és minőség miatt. A 2 csillagos kategóriának korrekten megfelel. A túl finnyásak válasszanak drágább hotelt.
Hol?
Nyugis a környéke, de, amiatt, mert elszigetelt helyen van. Viszont praktikus az elhelyezkedése a sziget felfedezése szempontjából. No persze kell autót bérelni, hogy ez a felfedezés rugalmasan mehessen végbe.
Szép helyen, dombon van a hotel távol a városközponttól.
15 perc gyalogtávolságra, a domb alján találni vendéglőket, boltokat.
A repülőtér járművel kb. 15 percre van a hoteltől (7 km.). Nagy zajgond nincs a repülőtér közelségéből, de azért a szálláshely fölött jönnek-mennek a repülők (eleinte zavarhat, aztán hozzászokik az ember).
Strand:
20-25 perc gyalogtávolságra van a hoteltől (kb. 1,5 kilométer). Dombon le, visszafelé fel. Visszafelé akár 30 perc is lehet. Legalább a strandhoz vezető úton van egy kellemes kikötő és egy sétány. maga a strand kicsi, de alapvetően rendben van. A víz lassan mélyül. Két napozóágy és egy napernyű egy napra 10,50 euró.
Milyen?
Régi építésű szálláshely négy bungaló tömbre osztva. Még elég jó állapotban van. A tisztaság összességében rendben van. Jól néz ki a medence és kellően gondozott is.
A vendégkörben sok brit, orosz és lengyel.
Bungalók:
A bungalók eléggé lestrapáltak (itt-ott beívódott kosz a konyhai részen). Nem szabványosan egyformák. Sok bungalónak különböző tulajdonosai vannak, és ezért lehet az egyik jobban karbantartott, a másik kevésbé. Lutri.
A medence felé néző bungalók kellemesek. A konyha meglepően jól felszerelt.
Ritkán takarítanak. Kiszámíthatatlan, hogy mikor, hány naponként. Hivatalosan 3 naponta van takarítás és törölközőcsere, de előfordul, hogy kétnaponta jönnek. Amikor jönnek, akkor is 7-8 perc alatt letudnak egy-egy bungalót. Érkezéskor azért tisztán adják át a bungalót. Ágyneműt ritkán cserélnek, ha egyáltalán.
Ha nagyon tisztaságmániások vagyunk, akkor inkább vigyünk itthonról törölközőt.
Minden bungalónak van saját (árnyék nélküli) terasza. Nagy távolságban valamennyire látható az óceán.
Napi 2 euróért lehet bérelni szobai széfet.
Szolgáltatások:
A személyzet egy része mogorva, de a többség segítőkész.
A wifi gyengén működik, vagy sehogy. Ha van, akkor a recepció és az étterem térségében.
Ellátás:
Nagyon nem érdemes befizetni étkezésre, ha van bérautónk, mert kellemesebb a helyi karakterű vendéglőkbe járni. Tehát érdemes önellátásra berendezkedni, főleg, hogy a bungalók konyhája jól felszerelt. Mikro is van.
A reggelire sem érdemes befizetni, mert túlságosan angolos a választék. Magyarnak annyira nem jön be az ilyesmi.
A recepció mögötti szupermarket sokat segít az önellátásban.
2017. május 25.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon