ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura / Jandia


hirdetes


útikritikák


Iberostar Fuerteventura Palace 5cs. - vélemény

Kanári-szigetek – Fuerteventura – Jandia – IBEROSTAR Fuerteventura Palace*****

Lényeg:

Nagyon jó, tiszta, hatalmas hotel. A szobák tiszták, gondozottak. A felújított szobák persze valamivel jobbak, mint a még fel nem újítottak. Az ellátás kiváló, tartalmas. A szolgáltatások színvonalasak, sok esetben kényeztetők. Az aktív pihenésre vágyók jól járnak.

Hol?

A hotel egy magaslaton található, Jandia egyik szélén, teljesen nyugis környezetben. Gyalogtávolságra van két üzletközpont. Az egyik, a kisebb pár percre, a nagyobb kb. 30-40 percre. Kellemes séta. De mehetünk busszal is a távolabbihoz. Ott aztán van rengeteg étterem és bolt.
Jó hallgatni a tenger hullámveréseinek hangját. A szeles napokra fel ekll készülni megfelelő ruházattal.

A hotel környékén más hotelek láthatók.

Jandia városközpontja kb. két kilométerre van. (gyalog kb. 15 perc alatt már a városban vagyunk.) Taxival kb. 5 perc (3,50 euró).

Érdemes autót bérelni, ha szeretnénk valamennyire felfedezni a szigetet.

Repülőtéri transzfer jó esetben másfél óra. Akik autót bérelnek a repülőtéren, akár egy óra alatt is meg tudják tenni az utat. A repülőtértől Jandiáig vezető úton a táj eléggé egyhangú, sivár sivatagszerű.

Strand:

A hoteltől egy percre terül el a végtelen hosszú, álomszép strand (Matorral a neve). Csodás hosszasan sétálni a strandon embertömeg nélkül. Errefelé soha nincs tömeg a parton. Lépcsőn kell lemenni oda. A strand fövenye tiszta, nem látni szemetet. A türkizkék tengervíz tiszta. A strandon a napozóágyak használatáért bizony fizetni kell: 13,50 euró egy napra két napozóágy egy napernyővel. De legalább így mindig található szabad ágy.
Sajnos a strandon nincs vécé, zuhanyozó, átöltöző kabin és innivaló árus.
Elsőre jó program a parton 20 perces sétát tenni egy világítótoronyhoz.

Milyen?

Nem egy új hotel, de jó állapotban van, ízléses a berendezés. Három medencéjük is van. Tiszták, de a vizük elég hűvös. Kényelmesek a napozóágyak. Mivel a strandon fizetni kell a napozóágyért, így a vendégek többsége a medencék körüli napozóágyakra hajt, s már reggel törölközővel foglalnak.

Szobák:

A szobák egy része nemrégiben lett felújítva. Világos laminált padló, szuper zuhanyozó, korszerű tévékészülék. A régi, fel nem újított szobák is elfogadhatók, tészták, rendezettek, de nem modernek. Kényelmesek az ágyak.
Néha előfordul, hogy a régi szoba helyett a vendég felújítottat kap, ha éppen nagyon erős indokkal reklamál. Az agresszív stílusú reklamálás viszont, nem szokott eredményes lenni.
Vannak részleges tengeri kilátású szobák, és olyanok is, amelyek ki vannak téve egy szomszédos hotelből áradó hangos zene zajának.
Hogy lélekben felkészüljünk: a szobákban esetleg előfordulhatnak csótányok, de ez nem higiéniai probléma, hanem az ottani klímával összefüggő realitás.

A takarítás néha eléggé felületes.

A széf használatáért fizetni kell (pl. 2 hétre 33 eurót). .

Szolgáltatások:

A személyzet előzékeny, szívélyes. Nagyon aranyosan bánnak a gyerekekkel. A napközbeni animációs programok eléggé zajosak (az animátorok folyton ordítva mozgósítanak.) Jók az esti szórakoztató programok. Még diszkó is van a hotelben.

Ellátás:

Az ellátás a hotel egyik fő erőssége. Hatalmas a vacsora választéka. Nagyon finomakat lehet enni.
A vacsorára vonatkozóan öltözködési előírás van. A férfiaktól hosszúnadrágot várnak el, de nem kell elegánsan fölöltözni.

2017. augusztus 19.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon