ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura / Costa Calma


hirdetes


útikritikák


SBH Monica Beach Resort 4cs. - vélemények

Fuerteventura - Costa Calma – SBH Monica Beach Resort****

Lényeg:

Szép, terebélyes, nyugis hotel. A szobák csinosak, visszafogottságuknak köszönhetően ízlésesek, és meglepően tágasak. Az ellátás elfogadható, nem kimagasló. Egy erősebb 3 csillagos nívót érdemes elképzelni.

Hol?

A hotelhez vezető út részben meredek. A hotel környékén sok-sok hotel van, de ehhez képest azért Costa Calmán nincs nagy mozgalmasság. Vannak üzletközpontok, de nem jelentősek. Azért van gyógyszertár, kávézó, autókölcsönző (megbízható Cicar) stb. a közelben. Szerdán és szombaton délelőttönként tartanak piacot (főleg afrikai ez-az).

A hoteltől 7-8 percre van az észak-déli távolsági busz megállója.

Ha nincs bérautónk, akkor busszal is eljuthatunk Morro Jable-ba (3 euró). Autóval 10 perc az Oasis Park, amit érdemes meglátogatni (megy oda ingyenes hotelbusz is, 15 perc).

Időnként lehet autót bérelni egy hétre akár 70 euróért.

Kb. 1 órás a repülőtéri transzfer (na ja, ez az egyik leghosszabb Kanári-sziget). Taxi: kb. 72 euró.

Strand:

A hotelből csupán egy hátsó kijáraton, simán a kerten át kell menni a tiszta, gondozott, finom homokos strandhoz, ami nagyon szép és főleg roppant hosszú és jó széles. Nagy sétákat lehet tenni a parton, és odébb van még néhány nagyon szép strand, ahol kevesebben vannak. A lassan mélyülő strand jó a kisgyerekeknek is. Szép átlátszó a víz, nincsenek kövek. A hotel előtti partszakasz tán a legszebb Costa Calma térségében. Árapály van. Apálykor messze be lehet gyalogolni a tengerbe.

A napozóágyak használatért fizetni kell, mert ezek nem a hotel tulajdonában vannak: egy napra két napozóágy és egy napernyő13 euró.

Szél mindig van valamilyen mértékben, különben nem telepedett volna ide egy szörfiskola. A szél nem erős, amit bizonyít, hogy sokan inkább a standon napoznak, mint a medencénél.
Kb. 1 kilométerre (sziklás terepen átküzdve) van egy nudista strand.


Milyen?

2015-ben átfogóan renoválták a hotelt, szóval elég jó állapotban van. Szép a pálmafás, kaktuszos, leanderes kert. A két nagy medence közül az egyik vize temperált. Sajnos itt is megy a reggeli napozóágy foglalás ,,német módra”. Amúgy a vendégkörben éppenséggel nem a németek vannak többségben. Sok az olasz, a francia. Sok a macska is, de ők hívatlan vendégek.
A hotel területe nem teljesen sík, többször kell lépcsőzni.

Szobák, apartmanok:

A takarítás megfelelő.

Szép nagyok a balkonok (ruhaszárítási lehetőséggel), és csodás a kilátás (már amelyik szobából). A fürdőszobák is tágasak, de nem kifejezetten modernek. Kényelmesek az ágyak, főleg azok számára, akik a némileg keményebb matracot szeretik.

Ajánlatos széfet bérelni (napi 3,50-4 euró, egy hétre 23.50 euró). A szobai jégszekrénybe nincsenek innivalók bekészítve.

Szolgáltatások:

A személyzet segítőkész, mosolygós.

Fizetős a wifi használat: 25 euró egy hétre, 7 euró egy napra. Az edzőterem kicsike.
Jó, hogy 13 és 15 óra között szünetel az animációs program és nincs zaj.

Ellátás:

A reggelinél az automata üdítőital pocsék. Minden este van a választékban hal is (kissé száraz). Az étterem kissé kantin hangulatú, zajos. Előírás szerint a férfiak csak hosszú nadrágban mehetnek vacsorázni (sokan nem tartják be).

2019. március 9.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon