ÚTIKRITIKA.HU / Lanzarote / Strandok


hirdetes


útikritikák


Lanzarote / Strandok

.

Papagayo - Kriszta fotója

.

Lanzarote homokos strandjainak többsége világos homokos, de van jó néhány strand amelynek a fövenye tipikus sötét láva homokos. Fekete homokos strandok kizárólag a sziget délnyugati partvonalán vannak.

Playa de Famara

Szörfösöknek bármkor. Remek fekvésű strand, egy óriási öbölben fekszik, a partján dűnék, amik köze be lehet bújni. Mellette az Urbanización de Fámara csak a nyaralóké, míg kb. 2 kilóméterre tőle a falu: Caleta de Famara, ahol az élet zajlik.

,, Szinte minden partot bejártunk, mégis ahol a legtöbbet tartózkodtunk az Famara volt. Hullámai hol magasabbra emelkedtek, hol lágyan elterültek a homokos parton. Mindenütt szörföztek. A gyerekek a habokban, a kezdők a partmentén a profik pedig már a belső nagyobb hullámokat szelték. 25 fok volt a nap perzselt, de nem volt halálos. A víz hideg, csak az elvetemültek tolták neopren nélkül. Béreltünk a helyi klubban két deszkát és már eveztünk is befelé. Nem vagyunk gyakorlott szörfösök, de élveztük a hullámokat. Mikor sikerült a deszkán felállni és siklani a vízen, leírhatatlan érzés volt.

Egy kocsmaféle volt a törzshely. Piros műanyag székek és asztalok voltak kirakva a homokban, ami mellett söröztek és beszélgettek az emberek. Nagy üdvözlések, kacajok és mutogatások kíséretében, mezítláb. Valami bundában sült halat ettem salátával, isteni volt. Bár a canari krumpli egy idő után a könyökömön jött ki, annyira íztelen rizst tálaltak, hogy nem nagyon volt más választás. (2017)" forrás

Kriszta fotói

Playa de Papagayo

Playa Blanca a legközelebbi város hozzá, onnan csak földutakon megközelíthető. A hivatalos neve: Monumento Natural de Los  Ajaches. De azért a Playa del Papagayo is kivan írva mindenhol. Részben földút vezet a bejárathoz, csak kpt fogadnak el.  A belépődíj 3.- eur/autó/nap. Érdemes cipőben jönni, megmászhatóak a közeli strandok dombjai. És szépek.  Mivel vulkanikus kőzeten kell gyalogolni, az pedig szúr, a tornacipő viselése praktikus. Minden öböl más névre hallgató strand. A strandok rendkívül népszerűek, a parkoló szinte mindig tele van. Wc, zuhany nincs, de azért két bárnak sikerült helyet szorítani a tetőn. Magányos pillanatokra ne számítsunk.

Kriszta fotói

,, Lanzarote egyik legszebb és legérintetlenebb strandja, melynek selymes homokját vulkanikus sziklaalakzatok szegélyezik, s a látványt az óceánban feltűnő közeli Lobos és Fuerteventura teszi még varázslatosabbá." forrás


,, Ez a kis sziget rengeteg csodaszép parttal van szegélyezve, melynek egyike a Papagayo Beach. Áldom azt, aki a navigációt feltalálta, hiszen egy top secret helyen elhelyezkedő homokos partról beszélünk. Hosszú földes út vezetett oda, már azt hittem eltévedtünk, mikor elénk tárult az a látvány, amiért az útikalauzok oly nagy becsben emlegetik ezt az eldugott kis helyet.  (2017)" forrás

Punta de Papagayo - Kriszta fotója

Playa de la Cera

Kriszta fotója

Playa Flamingo

Nagyon kicsi, gondozott strand, ami főszezonban többnyire zsúfolt. Két móló védelmében a víz eléggé nyugis. 

Playa de los Ciclos

Puerto del Carmen strandjai

Puerto del Carmen strandjainak homokfövenye nem fehér, de legalább világos színárnyalatú.

Kriszta fotója

Puerto del Carmen strandjai közül a Playa Blanca (más néven Playa Grande) a legszebb és a legtisztább strand. A Playa Blanca strandot kéretik nem összetéveszteni egy ugyanilyen nevű településsel, ami a sziget déli részén található. A Playa Blanca egyik végén van a Los Fariones hoteltől északi irányba húzódik el hosszan az Avenida de las Playas-ig. A partvonalnak vannak sziklás szakaszai, köztük több kis homokos öböl bújuk meg. A Playa Blanca átlagos szélessége 150 méteres. Vécék, átöltözőkabinok, zuhanyozók rendelkezésre állnak. A strand őrzött, felügyelt és kisgyermekes családoknak is megfelelő.

Playa Matagorda

Puerto del Carmen harmadik strandja a Playa Matagorda. Ez a legkisebb és a település központjától legmesszebbre eső strand. Nem olyan széles, mint a másik kettő. Kellemes viszont, hogy a parti főútról kitiltották az autóforgalmat és egy szép gyalogos promenádot alakítottak ki. Playa Matagorda Puerto del Carmen szörf centruma, a település végén található is egy szörfiskola.

Kriszta fotója

Playa Chica

Kicsi, szép, a búvárok és sznorkelezők körében népszerű homokos strand. A víz lassan mélyülő. Közvetlenül mellette van bár, étterem. Napozóágyakat, napernyőt lehet bérelni. Van elég parkolótér.

Kriszta fotói

Playa Blanca

Városka és strand. Maga a falu a strand és a kikötő köré épült, bár mára a halászat áttérbe szorult. Elsődleges az idegenforgalom, halászhajót nem nagyon látni, óriási kompot viszont igen. Innen járnak a hajók Fuerteventurára. A strandja Playa de Playa Blanca nagyon aranyos, közben pedig mindennel ellátott strand. Wc, zuhany, minden van, a városk közepén. Naplementekor igen hangulatos promenád veszi körbe. 

Playa de los Pocillos

Puerto del Carmen második strandja az Antonio hoteltől a Jameos Playa komplexumig terjedő Playa de los Pocillos. Ez Puerto del Carmen leghosszabb és legszélesebb strandja. A parti főút másik oldalán vanvan a RIU holtellánc nagy szállodái. A Playa de los Pocillos elég szeles strand, és a nagy hullámok, víz alatti áramlatok miatt a fürdés ott nem mindig veszélytelen.

Kriszta fotója

,, Utolsó napunkat strandolással töltöttük Puerto del Carmenban. A nap forrón tűzött, a homok elviselhetetlenül égetett. Ezért aztán mindenki nagyon kapkodta a lábait! Az óceán viszont hűvös volt, alig 19 fokos. Kellett is, hogy lehűtse a talpainkat! A napágyakért napernyővel együtt 12 eurót kértek. Borsos ár érte, de nincs mese, itt muszáj! A strandok szériatartozékai még a thai masszást kínáló lányok és a jégkrémet áruló vendégmunkás fiúk. Érdekes, az ő talpuk bírja a forró homokot! Nagyon élveztük a strandolást, többször beszaladtunk a jéghideg óceánba, majd újra felhevítettük magunkat a tűző napon. Ez olyan volt a bőrünknek, mint a szauna után a hűtőfürdő. Vérpezsdítő!" forrás

Kriszta fotói

Costa Teguise strandjai

Playa Jablillo

Nagyon tetszett. Kicsi strand,de hullámoktól védett, szép a víz és jó itt fürödni.


Kriszta fotói

Playa de las Cucharas

A leghosszabb helyi strand. Semmi különös.
,, Sznorkelezni lehet a sziget egyes partvonalainál, jóllehet olyan színpompás életű korallszirtek nincsenek, mint a Vörös-tengernél. Charcho del Palo-nál a sziget északi részén, valamint a Playa Papagayo-n a legjobbak a sznorkelezési terepek."

Fotóegyveleg

Kriszta fotója


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon