ÚTIKRITIKA.HU / Gran Canaria / Maspalomas


Gran Canaria / Maspalomas

Maspalomasról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett| Vélemények|Odajutás|Szállás| Ajánlott hotelek| Közlekedés| Étkezés| Vásárlás| Szórakozás| Egyéb hasznos információk| Strandok| Dűnék|Látnivalók| Programlehetőségek| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

A fő itteni látnivaló - Kriszta fotója


Maspalomasról dióhéjban

A sziget délkeleti részén fekszik. Közismert nyaralóközpont. Már jó ideje a fejlesztések révén összenőtt Playa del Ingles-szel, és Meloneras-szal is. 

Maspalomas éjszakai élete nem vetekszik Playa del Ingles-szel vagy Meloneras-szal, viszont Maspalomas strandjai szebbek.  Maspalomas inkább való gyermekes családoknak, mint a bulis, nagyvilágias Playa del Ingles.

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A Maspalomas-is strandról átsétálni Playa del Inglesi strandra 

2. A csodás színű és vonalú dűnéken mászni-csúszni

3. Szerdán és szombaton délelőtt az alkalmi piac csarnok részében a friss termelői zöldségek, gyümölcsök választéka (az Avenida Finnair-en keresztül vezet oda az út)  

4. Maspalomas zömében sík területű (a dűnéktől eltekintve), s így könnyű bicajozni, sétálni, babakocsit tolni

5. Viszonylag olcsó a taxi

6. Nincs sok szúnyog

Nem tetszett

1. A Faro 2 üzletközpont hanyatlásának lehangoló jelei  

2. Az éttermek teraszain kifogni a szomszádois asztalnál cigarettafüstöt felénk eregetőket

3. A nudisták nem mindig öltöznek fel időben. A gyerekek ezt  nehezebben értik meg.

4. A rengeteg hamisított márkájú kézitáska (Made in China)

Vélemények

,, Maspalomast imádtam, mert úgy éreztem ott magam, mintha a sivatag közepén egy oázisban pihennék. Erről gondoskodott a városban elterülő mini homoksivatag, azaz homokdűnék világa. Feljutni a dűne tetejére és meglátni az óceánt pedig olyan volt, mint kiszabadulni egy állandóan lefelé húzó kéz fogságából. Szabadság, a végtelen szabadság, ezt jelentette nekem Maspalomas. S a tengerparti nyaralás varázslatát. Kilométereken át sétálni a homokos parton, úgy, hogy közben a víz időnként újra és újra megsimogatja a lábad, éppen olyan érzés volt, mint a szerelem, amely kiviszi a lábad alól a talajt, s hagyja, hogy szabadon szárnyalj. " forrás


,, Kíméletlenül fogalmazok: Maspalomas vendégköre szociálisan ,,2-3 fokozattal" a ,,prolisabb" Playa del Ingles fölött van. (j.k., 2019)

A háttérben Maspalomas - kr

Odajutás

Repülőtérről

Taxival

Busszal

66-os busz (és még a 90-es, az 5-ös és a 36-os?) , 4 euró

Las Palmasból

Busszal

A 30-as busz közlekedik Las Palmas és Maspalomas között.

Szállás

Tanácsos alaposan utánanézni, hogy a roppan kiterjedt területű Maspalomas melyik részén van a hotel, mert számít a környék milyensége. Lehet tőlünk kérni tanácsot ez ügyben: utikritika@utikritika.hu

Ajánlott hotelek (2021)

1 csillagos: Cordial Sandy Golf ,

2 csillagos: Cordial Green Golf , Turbo Club ,


3 csillagos: eó Maspalomas Resort , Canary Garden Club , Hotel Dunagolf Suites , Bungalows Vistaflor ,

4 csillagos: Faro Lopesan Collection Hotel , Suites&Villas by Dunas , Riu Palace Maspalomas , Club Maspaloas Suites&Spa , Palm Oasis Maspalomas ,

5 csillagos:  Salobre Hotel Resort&Serenity ,

                                                                   kr

-----------------------------

Nem ajánlott hotelek: Mirador Maspalomas by Dunas, Capri Bungalows ,  Colorado Golf Maspalomas

Közlekedés

Taxi

Maspalomasban jó sok, kb. 350 taxi működik, szóval nincs gond szabad taxit találni.

Uber

Étkezés

Vásárlás

Príma az új Mercadona szupermarket.

Szórakozás

A Playa del Ingles-i Kasbah centre övezetében van a legtöbb bulihely a fiatalok számára. Palomitos Park a családosoknak.

Egyéb hasznos információk

Strandok

Dűnék

Kriszta fotói

Nagy homokozót kért, s kapott - Kriszta fotója

aji fotója

Lépten-nyomon - Kriszta fotója

Látnivalók

A dűnék a látnivalók. A Riu Hotel utcájában, de csak a fehér vonalnál ingyen lehet parkolni és onnan séta. Érdemes a turista információs központba benézni, de annak, aki ezt nem szeretné, a dűnéket elég csak nézni. Nehéz megunni, egy szép sivatagot látunk, ahol tapicskolhatunk a homokban. Le is kell csúszni, szerintünk mindenképpen. Ettől persze az embernek mindene tele lesz homokkal, így irány a strand. Ami meglepően sok caplatást jelent a homokban. Szóval jó móka, simán el lehet itt tölteni fél napot vagy többet is.  Lehet tevegelni, annak, akinek erre van kedve vagy csak ülni és nézni. Napvédelem és ivóvíz mindenképpen szükséges. Aki a homokban akar hemperegni, csúszkálni, játszani a gyerekkel fontos, hogy ne a déli órákban tegye ezt. Forró a homok és telibe süti a nap.

Programlehetőségek

Enni, inni, mulatni. Autót bérelni és áthúzni Puerto de MogánbaPalomitos Parkba autózni, ha pedig már ott vagyunk, mindenkinek kötelessége jól mulatni a családjával.

Olvasmányos linkek

,, Maspalomas szigetszerte két dologról híres: a végtelen német turistatömegről, és az egyedi természeti szépségeiről. Amint beérünk a városba, az első egyből nyilvánvalóvá is válik: hosszú időn át kanyarog a busz a hotelek és az úszómedencék között, fehér vászonnadrágos, középkorú, feltűnően szőke hajú és különböző mértékben vörösre sült turisták mellett elhaladva. Legfőképpen a németek körében népszerű a városka, őket célozza meg a rengeteg német nyelvű felirat, ami a házi krumplisalátától kezdve a gyors orvosi segítségen át mindenfélét próbál eladni nekik, anyanyelvükön reklámozva.

Érdekes elnézni ezt a réteget, akik az átlagos német középosztálybelieket képviselik: könnyűszerrel utaznak el a tél közepén a tavaszba, és töltik el a nyaralás egy hetét a minigolfpályán és a szálloda medencéjében, pár száz méterre a tengertől, de mégsem látni az arcukon az elragadtatottságot. Az egész város engem a Balaton teljesen beépített partjaira emlékeztet: a szállodák, vendégházak távolba vesző sora, a rengeteg német kiírás, a büfék olajszaga, éppen csak a lángos és a hekk hiányzik... kicsit elszomorító, hogy a turizmus mennyire igénybe veszi és elcsúfítja az olyan fantasztikus természeti helyeket, mint amilyen a Balaton vagy Maspalomas lehetne.


A helyiek a befogadó és liberális hozzáállásukról híresek, így különösen kedvelt a város a nudisták és a melegek körében is: rengeteg a meleg és a melegbarát bár, szórakozóhely, a strandon pedig van külön meleg és nudista szakasz is. Ami meglepő, hogy nagyon kevés a fiatal; leginkább az ötvenes, hatvanas éveiben járó és a nyugdíjas nyugat-európaiak látogatják a várost.

A városi legenda szerint a strand bozótosa egyfajta swinger klubként is működik – ki tudja, ebből mi igaz, de az elég mulatságos látványt nyújt, ahogyan a nyugdíjas nudisták sétálgatnak a bokros részről a tengerbe, többek között lógó pocakkal. Nem tudom, mi célból, de folyton csak azt láttam, hogy egyszerre több csapat is bandukolt szépen lassan, jobbról balra, balról jobbra, a víztől a bokrokhoz és vissza, miközben turistacsapatok fényképezkedtek a híres természetvédelmi övezetben. (2013)" forrás

Fotóegyveleg

szieszta

Dűnemászás - szuper gyerekprogram


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon