ÚTIKRITIKA.HU / Gran Canaria / Puerto de Mogánról sok fotóval


hirdetes


útikritikák


Gran Canaria / Puerto de Mogánról sok fotóval

Puerto de Mogánról dióhéjban|Tetszett&Nem tetszett|Vélemények|Odajutás|Szállás|Étkezés|Más praktikus információk|Kikötő|Strand|Programlehetőségek|Olvasmányos linkek|Fotóegyveleg

.

Kriszta fotója

.

Puerto de Mogánról dióhéjban

Sokak szerint a legszebb üdülőhely Gran Canarián, a dél-nyugati parton Puerto de Mogán. Mielőtt a tenger felé terjeszkedve Puerto de Mogán kiépült, egy sziklára kapaszkodó, kanyargós ösvényekkel átszőtt házakból és néhány halászkunyhóból álló falu volt. A ,,Kanári-szigetek Velencéjeként" is emlegetik a csatornák és hidak által közrefogott utcácskák és a kikötő miatt.

Kriszta fotója

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. A kikötői negyed álomszép, csodás hangulatú, ennél szebb látnivaló nincs is a szigeten! Szerintem.

2. Szép a strand környezete (hegy, kellemes üzletsor stb.)

3. Rokonszenves, kulturált a nyaraló közönség (többnyire középkorú skandinávok)

4. Az egész település lenyűgöző

5. Tiszta, frissen festett az egész

kr

Nem tetszett

1. A strand nagyon népszerű és ezért gyakran túlzsúfolt

2. Parkolás, mint mindig

3. Az egyetlen, ami belerondít az összképbe (de legalább odébb van):

kr

Vélemények

"Szerintem Puerto de Mogan az egyik legtradicionálisabb kanári település a szigeten a helybéliekkel együtt. Számítsunk rá, hogy itt kevésbé beszélnek idegen nyelveket, mint a nagyvárosokban. Péntekenként délelőtt vásár van a kikötőnél és többek között zöldség-gyümölcs, kézműves portékák, ékszerek, használt cuccok közül válogathatunk. Jó mulatság! Több étteremben és bárban is van élő zene, általában helyi gitárosok játszanak rockot, bluest és a kikötői zenepavilonban jazz fesztivált is rendeznek időnként." (Dóri)


kr


"Puerto de Mogan kikötője teljesen más, mint amilyeneket a szigeten máshol láttunk. Ez volt a kedvencünk. A város nagyon pici, kb. egy óra alatt bejárható, de szépsége kanári-szigeteki viszonylatban felsőfokú. A csatornákkal átszőtt sétálóutcák, az árkádos fehér házak színes csíkokkal díszítve, a káprázatos virágeső mindenfele…" (Bogi)

Kriszta fotója

,, Erre a kis (régen) halászfalura mondják, hogy Gran Canaria Velencéje. Apró házak, aminek mindegyike Bougenvilleával van körbe nőve, gyönyörű sikátorok, éttermek, kikötő, strand...egy igazi romantikus mediterrán kisváros. Imádtuk minden centiméterét.😍 Ez az egy hely volt, ahová kétszer is visszamentünk. Egyrészt mert annyira tetszett, másrészt mert az első alkalommal kifogtunk egy 1 napos Calimát, és a Szaharából érkező forró levegő, és homok lepte el a szigetet, így egy egészen más (egyébként szintén gyönyörű) arcát mutatva a városnak. (2022)


Ezt a mesterséges (de attól még látványos) nyaralóhelyet a Mogán völgyének végén építették fel. Puerto de Mogán egy jachtkikötő, ami köré egy „görög” falucskát varázsoltak. Láttunk hasonlót Balatonfüreden, ott nem aratott osztatlan sikert. Itt viszont passzol az óceán kékjéhez a fehér házfal és a mindent benövő bougainvillea harsány színei. Egy cseppet illúzióromboló a takarítószemélyzet látható jelenléte, mert ilyet Rodoszon ritkán tapasztalni, de ettől nem zavartatva, egy kellemes órát töltöttünk itt el egymás és egy fagylaltkehely társaságában. (2022) forrás

Odajutás

A nemzetközi repülőtértől 52 kilométerre van Puerto de Mogán. Autóval ez 36-40 perc alatt tehető meg. 50 kilométeren autópályán közlekedhetünk, ahol hol 100 ,hol 120 a megengedett maximum sebesség (alagútban 80 vagy 100). Autópályadíj nincs. Az üzemanyag nagyon olcsó, erre az 52 kilométerre kb. 5 euró csak a költség. 

Szállás

Ajánlott hotelek:

3 csillagos: Cordial Mogán Valle (apartmanhotel) ,

4 csillagos: Hotel Cordial Mogán Playa

5 csillag: Radisson Blu Resort&Spa ,

"Az apartmanunk Puerto de Moganban volt, a halász-és jachtkikötőtől nem messze. Közel voltunk a strandhoz és a központhoz is, ahol jókat mászkáltunk, vásárolgattunk. Nagyon szép vadregényes a környék, és nem olyan zajos, lüktető nyaralóhely, mint a déli turistaközpont az ipari méretű szállodákkal, ami szerintem egynapos kiruccanást ér meg legfeljebb." (D.I.)

kr

Étkezés

kr fotói

Más praktikus információk

kr

kr

Kikötő

kr

kr

Strand

Kriszta fotói

Programlehetőségek

Hajózás, kirándulás. Több hajós társaság is kínál olyan hajókirándulást, ahol a hajó alja üvegből készült, azon keresztül jól látható a teneger világa. Gyerekeseknek jó program.

kr

Olvasmányos linkek

kr

Fotóegyveleg

Kriszta fotói


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon