ÚTIKRITIKA.HU / Gran Canaria / Időjárás hónapokra bontva


Gran Canaria / Időjárás hónapokra bontva

Ennek az ololdalnak a szerkesztése folyamatban van.

Gran Canaria időjárása januárban

Még a napfényes Gran Canarián is télinek nevezhető a január, természetesen nem az itthoni viszonylatban. Azért bizony hó és fagy is előfordul a szigeten, de csak a hegyi magaslatokon. A sziget déli részének nyaraló övezeteiben nincs ilyesmi. A 2 ezer méter magasságban, a Pico de las Nieves csúcsain állandó hóréteget is látni, ha oda fentre van gusztusunk januárban felmenni. Inkább azért a hegyekben is csak jeges szelek fordulnak elő.

Maspalomas, vagy pl. Puerto Morgan térségében januárban is süt a nap. Még ha a sziget több részén felhős is az idő, a dűnék közelében napközben minig süt a nap.

Gran Canarián januárban az átlagos nappali hőmérséklet 21 fok körül mozog, a déli területeken inkább 24 fok körül. Éjszaka a parokon 14 fok körülre is lehűl a levegő.

Tengeri fürdés csak bátraknak, hiszen januárban a víz kb. 19 fok körüli.

Gran Canaria időjárása februárban

Február az év legcsapadékosabb hónapja Gran Canarián. Ennek persze van sok hátránya, de egy előnye is, nevezetesen az, hogy ilyenkor kezdődik a mandulavirágzás és a mandulafák a fehér-rózsaszín színtengerbe borítják a szigetet. 

Napközben kellemes a hőmérséklet, és mivel nincs hőség, lehet jókat kirándulni. A 20 fok körüli nappali átlaghőmérséklet azért némi strandolást is lehetővé tesz. Itteni strandolós nyaralásra azért a nyári hónapok megfelelőebbek a magasabb hőmérséklet és a kevesebb csapadék miatt. Februárban a tengervíz 18 fok körüli, ami azért a magyarnak túl hideg. 

Gran Canaria időjárása márciusban

Márciusban a nappali maximális hőmérséklet 22 fok körül mozog.

Maspalomas utcán márciusban mértek ilyet is

Éjszaka 15 fok körül van. A tengervíz 18 fok körüli, azaz németes bátorság kell hozzá.

Márciusban a téli hónapokhoz képest csökken az esős napok száma. A hőmérséklet emelkedik, a napos órák száma gyarapodik.

Márciusban a sziget északi részén teljes pompájukban tündökölnek a tipikus Kanári-szigetek-i harangvirágok.

Gran Canaria időjárása áprilisban

Gran Canaria időjárása májusban

Gran Canaria időjárása júniusban

Gran Canaria időjárása júliusban

Gran Canaria időjárása novemberben

,, Az időjárás nem volt nagyon kegyes hozzánk, kifogtunk pár esős/felhős napot, főleg a hegyekben kapott el minket sokszor a rossz idő. De ez novemberben jellemző is itt, szóval nem ért minket akkora meglepetés. A hőmérséklet 20-27 fok között mozgott napközben, éjszaka 18-20 fokig hűl, de a 18 fokot se mondanám hidegnek és az óceán felől érkező folyamatos enyhe levegő miatt nem fázol.

Egyébként elég változatos az éghajlat, egyik percben esik, másikban süt a nap. A szél az állandó jellegű, szóval ha nem vagy az a kifejezetten szörfözős típus és zavar, ha szétkapja a hajadat egy-egy erősebb lökés, akkor lehet nem lesz a kedvenc úticélod, legalábbis így a téli időszakban. (2019)" forrás

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon