ÚTIKRITIKA.HU / Gran Canaria / Időjárás hónapokra bontva


hirdetes


útikritikák


Gran Canaria / Időjárás hónapokra bontva

Ennek az ololdalnak a szerkesztése folyamatban van.

Gran Canaria időjárása januárban

Még a napfényes Gran Canarián is télinek nevezhető a január, természetesen nem az itthoni viszonylatban. Azért bizony hó és fagy is előfordul a szigeten, de csak a hegyi magaslatokon. A sziget déli részének nyaraló övezeteiben nincs ilyesmi. A 2 ezer méter magasságban, a Pico de las Nieves csúcsain állandó hóréteget is látni, ha oda fentre van gusztusunk januárban felmenni. Inkább azért a hegyekben is csak jeges szelek fordulnak elő.

Maspalomas, vagy pl. Puerto Morgan térségében januárban is süt a nap. Még ha a sziget több részén felhős is az idő, a dűnék közelében napközben minig süt a nap.

Gran Canarián januárban az átlagos nappali hőmérséklet 21 fok körül mozog, a déli területeken inkább 24 fok körül. Éjszaka a parokon 14 fok körülre is lehűl a levegő.

Tengeri fürdés csak bátraknak, hiszen januárban a víz kb. 19 fok körüli.

Gran Canaria időjárása februárban

Február az év legcsapadékosabb hónapja Gran Canarián. Ennek persze van sok hátránya, de egy előnye is, nevezetesen az, hogy ilyenkor kezdődik a mandulavirágzás és a mandulafák a fehér-rózsaszín színtengerbe borítják a szigetet. 

Napközben kellemes a hőmérséklet, és mivel nincs hőség, lehet jókat kirándulni. A 20 fok körüli nappali átlaghőmérséklet azért némi strandolást is lehetővé tesz. Itteni strandolós nyaralásra azért a nyári hónapok megfelelőebbek a magasabb hőmérséklet és a kevesebb csapadék miatt. Februárban a tengervíz 18 fok körüli, ami azért a magyarnak túl hideg. 

Gran Canaria időjárása márciusban

Márciusban a nappali maximális hőmérséklet 22 fok körül mozog.

Maspalomas utcán márciusban mértek ilyet is

Éjszaka 15 fok körül van. A tengervíz 18 fok körüli, azaz németes bátorság kell hozzá.

Márciusban a téli hónapokhoz képest csökken az esős napok száma. A hőmérséklet emelkedik, a napos órák száma gyarapodik.

Márciusban a sziget északi részén teljes pompájukban tündökölnek a tipikus Kanári-szigetek-i harangvirágok.

Gran Canaria időjárása áprilisban

Gran Canaria időjárása májusban

Gran Canaria időjárása júniusban

A "rettegett" időjárás - Las Palmas 2022. június

Sokan aggódnak az időjárás miatt, mert a Google csak 22-23 fokot mutat előrejelzésként.

A sziget egyes pontjai között elérő a hőmérséklet, tehát aki a sziget déli részén száll meg, annak kevésbé releváns a Google Las Palmasi hőmérséklete.

A hőfokot itt sem a napon mérik, tehát a valós 23-25 fok napon minimum 30 fok.

Érthető módon a legtöbben a napsütésre és melegre vágynak a nyaralásuk során. Ugyanakkor a legtöbben rögtön le is égnek az első napon, ami nem a legjobb indítása egy nyaralásnak. Tehát nem rosszak azok a felhők sem, ha vannak 🙂

Ha jön egy afrikai hőhullám, akkor akár 10 fokkal is emelkedhet a hőmérséklet egy napon belül.

Nagyon népszerűek az utcai hőmérőkről posztolt szociális média fotók, amelyek 30+ hőmérsékletet mutatnak.

Nyilvánvalóan ezek sem a valós hőmérsékletet mutatják, ugyanakkor délen, a strandon, ahol nincs árnyék, mégiscsak ez a valós hőmérséklet, ha valaki kifekszik a napra. Ahol aztán krém nélkül 2-3 óra alatt fájdalmas vörösre is le lehet égetni a bőrt.

Las Palmasra abszolút jellemző a felhős időjárás. Ez a kép a posztban egy aktuális kép ma délelőttről a fővárosból. Most felhős az ég, de ez nem azt jelenti, hogy 2 óra múlva ne lehetne szép napos, vagy fordítva. Rövid ujjúban, rövid nadrágban pont kellemes időjárás. (h. l. , 2022)

Gran Canaria időjárása júliusban

Gran Canaria időjárása novemberben

,, Az időjárás nem volt nagyon kegyes hozzánk, kifogtunk pár esős/felhős napot, főleg a hegyekben kapott el minket sokszor a rossz idő. De ez novemberben jellemző is itt, szóval nem ért minket akkora meglepetés. A hőmérséklet 20-27 fok között mozgott napközben, éjszaka 18-20 fokig hűl, de a 18 fokot se mondanám hidegnek és az óceán felől érkező folyamatos enyhe levegő miatt nem fázol.

Egyébként elég változatos az éghajlat, egyik percben esik, másikban süt a nap. A szél az állandó jellegű, szóval ha nem vagy az a kifejezetten szörfözős típus és zavar, ha szétkapja a hajadat egy-egy erősebb lökés, akkor lehet nem lesz a kedvenc úticélod, legalábbis így a téli időszakban. (2019)" forrás

Fotóegyveleg


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon