ÚTIKRITIKA.HU / Kanári-szigetek


hirdetes

útikritikák


Kanári-szigetek

Repülőjegy | Szállásválasztás | Úti okmányok

Repülőjegy és repülés

Repülővel közvetlen charterjárattal vagy fapadossal, átszállással juthatunk el a Kanári szigetekre Budapestről. Aki elidőzne más városban és olcsóbb repülőjegyet szeretne, annak az átszállásos változat a megoldás. Igaz kényelmetlenséggel jár, mert kétszer kell be – kiszállni, kétszer kell feladni – felvenni a csomagokat. Oda kell figyelni mennyit csomagolunk, mert egy mérethatár fölött fizetni kell a feladott poggyászokért. Átszállási idővel is kell számolni, ami 6-16 óra lehet. A repülőjegy ára fapadossal már 50 ezer forintból is megoldható.

"Fapadossal repültünk a Kanári-szigetekre oda- és vissza madridi átszállással fele annyiért mintha közvetlen járattal utaztunk volna. Nem zavart az átszállási idő és valahogy túltettük magunkat azon, hogy nem kaptunk enni-inni a gépen." (Timkóék)

Az egyetlen közvetlen járat Budapestről egész évben hetente egyszer, péntekenként indul és fejenként egy 15 kg-s poggyászt adhatunk fel ingyenesen, plusz egy 5 kg-os kézipoggyász vihető. Hamar betelnek a járatok, érdemes időben gondoskodni a repülőjegyről. Azoknak ajánlható, akiknek fontos a kényelem, a gyorsaság, csak arra van gondunk, hogy időben kiérjünk a repülőtérre.

Az alábbi linkeken tájékozódhat az ide tartó repülőjáratokról. Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria. Sajnos a Wizzair 2018-ban megszüntette a Lanzarote  járatát, így az már csak átszállással érhető el Budapestről.

"Charterrel mentünk Gran Canariára és a gépünk hajnali négykor indult Budapestről. Hazafele az utazás valamivel tovább tartott, mert közben leszálltunk Tenerifén. Többe került, mint fapadossal, de megérte, mert nagyon kényelmes volt így az út és nem volt vészes az 5,5 óra. Nem hiányzott nekem az átszállással járó tortúra és az idegeskedés, hogy lekéssük a csatlakozást." (Erik)

Update 2017 - A Ryanair járata még  mindig hetente repül Gran Canariára és pont most variáltak a poggyász felviteli  szabályokon. Mindenki  nagyon figyeljen oda, aki ősszel a Kanári  szigetekre utazik. Külön utasboldogító a légitársaság azon törekvése, hogy a profit maximalizálása érdekében direkt külön ülteti az ingyenes online check innél az egy foglalásban található utasokat. Így akarja kikényszeríteni a fizetős ülőhelyvásárlást. Az igazi kitolás áldozatai persze a kisgyerekes családok, őket ezzel simán lehúzhatják, hiszen ki ne fizetne , ha az ötéves üvölt és bömböl néhány órát? Az ingyenes online check in már indulás előtt  négy nappal elérhető.(Kriszta)

Update: 2017-ben már három fapados közlekedik három különböző szigetre, ami az utazás megszervezését nagyban megkönnyíti. Ajánlott hosszabb időre és több szigetre utazni. Amire mindenképpen figyelni kell a téli utazásoknál: Ferihegyen a kifutópálya elejére telepített huzatos valamiből indulnak a járatok, az indulás előtti félórát minimum ott kell eltölteni sorban toporgással. Sem mosdó, sem fűtés nincs. 

Update 2021 - Ferihegyen az áldatlan állapotokat felszámolák. Hurrá!"

Szállásválasztás

A Kanárik két legnépszerűbb szigete Tenerife és Gran Canaria közös vonása, hogy az északi és déli területek időjárásbeli különbözősége meghatározó az üdülőhely választás szempontjából. Az északi részek a jellegzetesebbek, ahol hagyományosabb az élet, tipikus helyi falvakkal, hűvösebb, esősebb időjárással. Általában az idősebb korosztálynak ajánlható. A nagy nyaraló városokban nem könnyű olyan szállodát találni, ahol az éjszakai nyugalom garantált. Ezért ha valaki nem vágyik a nyüzsgésre, kisebb halászfalvakat keressen. Aki egy turistáktól hemzsegő, diszkókkal, üzletekkel tömött helyen szeretne lakni, válassza a fiatalok által kedvelt déli partokat. Itt vannak a fő turistaközpontok és a 4-5 csillagos szállodák többsége. Gran Canariának a déli parti strandjai többnyire aranysárga homokkal borítottak.

Ezen a linken könnyen talál ízlésének megfelelő szállást.

"Mi Gran Canaria déli részén lakunk és nagyon élvezem, hogy egész évben lehet strandpapucsban és rövid ujjú pólóban mászkálni." (Dóri)

Tenerife nyugati részében érdemes gondolkodnia annak, akinek nem az a fontos, hogy menő szállodák, méterenként szórakozási lehetőségek, éttermek vegyék körül, itt az árak is szolidabbak. A hotelekben jellemzően nincs fűtés, légkondicionálás. A fűtés hiánya télen gondot jelent, mert hajnalban 13-16 fok a szobákban is érződik.

"A szállodában a klíma tökéletesen működött, de nem volt rá szükség, annyira felfrissült a levegő estére." (Eszter & Pali)


"Mivel a Kanári szigeteken az óceán télen csak edzetteknek alkalmas fürdésre, jó ha olyan szállodát választunk, ahol van melegvizes medence." (Horváthék)

Úti okmányok

Beutazás magyar állampolgároknak érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal. Coviddal kapcsolatos intézkedéseknek, feltételeknek mindenki nézzen alaposan utána indulás előtt egy héttel.

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon