ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura


hirdetes


útikritikák


Fuerteventura

Fuerteventura bevezetése | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Időjárás | Odautazás | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság | Egyéb hasznos információk | Strandok | Jandia-félsziget | Costa Calma | Fakultatív kirándulások | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

A lagúnás Playa de Sotavento (Jandia-térség) - Na pl. ezért jobb Fuerteventura Lanzaroténél a strandok vonatkozásában - Kriszta fotója


2023-ban: A Wizzair január 2-től december 28-ig hetente egyszer - többnyire csütörtökön - közlekedik Budapest és a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura szigetre. 

A repülési idő odafelé kb. 5 óra 20 perc, visszafelé 4 óra 45 perc.

A Ryanair nem repül Budapestről Fuerteventurára.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

TESTI ÉS LELKI KIKAPCSOLÓDÁS FUERTEVENTURA SZIGETÉN
Fitness, wellness, tánc - Aktív hét Nádas Nóriékkal

Fuerteventura bevezetése

Fuerteventura a Kanári-szigetek második legnagyobb szigete Tenerife után, ugyanakkor a legkisebb népsűrűségű terület is egyben. Afrikához való közelsége miatt klímája kiegyensúlyozott, az év több mint 300 napja napsütéses. Az eső igen ritkán fordul elő a szigeten, ezért a növényzet gyér, avagy kevésbé dús. Fuerteventura-t mégis ez a kopárság teszi egyedivé, varázslatossá. Nyáron a szellők kellemesen mérséklik a hőséget.

A sziget jellegzetességei a fantasztikus strandok, ahol távol a világ zajától csodálatos napokat tölthetnek el az idelátogatók. A végtelenül hosszú, aranysárga és fehér homokos partok valóban olyanok, mint egy képeslapon. A vízi sportok és különösképpen a szörf és a kite szerelmeseinek paradicsoma, mely a tengerparti séták és a mountainbike-túrák kedvelőinek is számtalan lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. A bulizósoknak nem való Fuerteventura. Nyugi van. A sziget északi és déli részén vannak szórakozóhelyek, de visszafogottan, kis választékban. A sziget déli részén, a Jandia-félszigeten található a „Sotavento” finom homokos strand, ahol a kristálytiszta víz kék és türkiz árnyalatokban pompázik, és amely Playa de Esquinzón keresztül egészen Costa Calma-ig húzódik 25km-en keresztül.

Fuerteventurának 120 ezres a lakossága és 110 ezres a turisztikai szállás kapacitása. Évente kb. 3 millió turista látogat ide, egyharmaduk német. A sziget állandó lakosainVak kb.a 7 százaléka olasz. Méghozzá első generációs bevándorló. A 2000-es évek elején egy cég hozta őket ide, döntően azzal a dumával, hogy ez itt a földi paradicsom, ahol havi 500 euróból jól meg lehet élni. Ennek valóságtartalmáról csak annyit, hogy a szigeten semmivel sem olcsóbb semmi, mint a szárazföldön, sőt. A helyiek azóta is köpködnek rájuk, de turista szempontból szerintünk Fuerteventura csak nyert elük. Furcsa kicsit, hogy Corralejoban ennyien pletykálnak olaszul a tereken, viszont az olaszok bitang jól főznek, édességben, fagyiban simán megverik a spanyolokat. És döntően nem alkalmazottnak jöttek ide, különböző vállalkozásokat idítottak - és üzemeltetnek - , amivel szépen hozzájárulnak a sziget gazdagodásához. Corralejo egyetlen belvárosi automata mosodája például olaszoké, működik is szépen, egy nagymosás 7 euró és egy óra alatt megvan. Mivel viszonylag nagy az olasz közösség, sok az olasz turista is természetesen. A sziget turizmusának reklámozásában szeretik kihangsúlyozni, hogy itt van a Kanári-szigetek legszebb strandja. 

A szigeten a közbiztonság teljesen megnyugtató. Ami előfordul, az a lopás. Erőszakos bűncselekmények nincsenek. Fuerteventurán a higiéniai viszonyok jók, az orvosi ellátás színvonalas.

De: A Fuerteventura-i utazáshoz mindenképpen tanácsoljuk utasbiztosítást (betegség, baleset, poggyász) kötni. Ezen a linken - a honlapunk jóvoltából - kedvező árú ajánlatot lehet kapni

A sziget 1660 négyzetkilométer nagyságú (a Kanári-szigetek közül a 2. legnagyobb/Tenerife az első)). 83 kilométer hosszú és átlagosan 19 kilométer széles. A legészakabbra fekvő jelentős település, Corralejo és a legdélebbi jelentős város, Morro Jable között a közúti távolság 114 kilométer (ebből csupán 7 kilométer autópálya), és az autózás hozzávetőleges időtartama cca 2 óra. Folyamatosan építik, bővítik az utat, emiatt gyakoriak a terelések.

Nem kérem, ez nem egy karibi strand, hanem Fuerteventura-i!!! - a káprázatos Playa de La Concha - Kriszta fotója

Playa de La Concha kisgyerekekkel - Kriszta fotója

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Playa de la Concha ((El Cotillo-nál) - már csak ezért a karibi feelingért is érdemes volt Fuerteventurára utazni!
 2. Jandia lagúnás strandjai (főleg a Playa de Sotavento) elképesztően szépek, karibi minőségű türkizkék víz 
 3. Corralejo nagy pozitív meglepetés, szuper hely a nem sznoboknak
 4. Caleta de Fuste szolid nyugalmassága
 5. Reggel néptelen strandon sétálgatni, vagy kocogni
 6. Decemberben a 23 fokos tengervíz
 7. Los Lobos kis szigetre a kirándulás
 8. A quad túra
 9. Igaz, hogy Lanzarote-n izgalmasabbak a természeti nevezetességek, de Fuerteventurán sokkal szebbek a strandok
 10. Costa Calma nagyon szépen kialakított a sok zölddel, sűrűn odaültetett pálmafákkal 
 11. A helyiek és a turisták is köszönnek egymásnak, mosolyognak minden percben, segítenek ahol csak tudnak.
 12. Rengeteg a kiteos, szörfös, nagyon hangulatossá teszik a partokat 🏄🏼‍♂️

Nem tetszett

 1. A gyakori szél a homokot az ember képibe szórja
 2. A fekete homokos strandok nem jöttek be
 3. Betancuria és Antigua kicsit csalódás volt, nem nagy durranások
 4. A szélben csalóka a napsugarak ereje, szóval csúnyán leégett a hátam és a fejtetőm
 5. Az Aquapark-os program a családnak egy napra 110 euróba került
 6. A Corralejo melletti dűnék nem olyan látványosak, mint Gran Canaria-n, a Maspalomas-i dűnék
 7. Nem sikerült javítani azon az eddigi véleményen, hogy a brit emberek többsége nem szép
 8. Sok tengerparti helyen a többnyire idősebb nudisták a ,,textilesek" között sétálgatnak
 9. Nem sokat vártunk Puerto del Rosario-tól, és nem is volt igazánérdekes (csak az időt vesztegettük vele)
 10. Sok az ilyen uncsi táj

kr

Vélemények


,, Idén (2017) február 19-26. között voltunk kint, úgyhogy nagyon friss az élmény. A hőmérséklet 21-28 fok közötti volt, a szél szinte mindenhol fújt, de abszolút nem volt zavaró. Az első 3 napban esett némi csapadék, rövid ideig 5-10 percekre. A sekélyebb helyeken kellemes volt a víz hőmérséklete is (pl. El Cotillo és Costa Calma - megjegyzem a két település közötti hőmérséklet-különbség 5-6 fok volt, a délebbi Costa Calma javára.

A szállást tudatosan a fővárosban kerestük és találtuk (airbnb), mert úgy gondoltuk, hogy jó kiindulási pont lesz ahhoz, hogy mindent láthassunk, vagy nagyon-nagyon sok mindent. Nem tévedtünk :) Autót béreltünk, így gyakorlatilag az egész szigetet be tudtuk járni, Corralejo, El Cotillo, Mirador Moro Velosa (kilátó), Los Lobos sziget, Antigua, Betancuria, Ajuy, La Oliva, Costa Calma, Salinas del Carmen, Costa Calma, Sotavento, La Lajita, Morro Jable, Cofete.


Morro Jable stradja - Kriszta fotója


Az autó bérlése mindösszesen 97 euró volt egy hétre (Fiat Qube - 4 felnőtt 2 nagy bőrönddel kényelmesen elfért benne), semmilyen egyéb költség, zárolás nem volt, üzemanyagköltség összesen 50 euró, amiből az egész szigetet bejártunk, az üzemanyag (95-ös) a kolibris benzinkúton nem egészen 1 euró volt literenként, tehát olcsóbb, mint itthon.

- Corralejo homokdűnéi kihagyhatatlanok, a finom homokban lépkedni a szél ellenére is mesés volt,

- csodaszép parttal találkoztunk Costa Calma utáni részen, de még Jandia előtt, a két város között gyakorlatilag végig homokos part húzódik,

- El Cotillo lagúnái kristálytisztaságukkal szintén elvarázsoltak,


- Los Lobos szigetére is érdemes áthajókázni, kb. 15 perc az út (15 euró/fő oda-vissza, jegyet a hajón lehet vásárolni), mi kb. 3 óra alatt jártuk be a szigetet, de ebben benne volt a legmagasabb csúcs megmászása is (ami felfelé kb. 45 percet vett igénybe, lefelé kevesebbet, itt erős szél fújt, időnként lökött rajtam és a kislányomon egyet, de a fiúk is érezték :) ) a szigeten a halászházaknál sekély, gyönyörű lagúna található, ne hagyjátok ki :)

- Antiguában van egy kicsi, meghitt templom, Betancuria óvárosa nagy élmény volt - szerettük a hangulatát, itt több, kisebb üzlet is található, ahol némi vásárfiát is kaphatunk.

- Ajuy fekete homokja szintén kihagyhatatlan, az oldalágat jól be lehet járni, voltak akik papucsban tették, én azért zárt cipőt javasolnék, a "séta" végén van egy kis barlang is - bátran ajánlom, idősebbek is tudták teljesíteni.


- La Oliva-ban található a Coronelles ház, egy ezredes rezidenciája, itt nagyon sok mókussal találkoztunk :)

- Salines del Carmen - kissé csalódottak voltunk,mert nem láttuk a bálnacsontvázat, amiért leginkább mentünk volna. A sómúzeum látogatható (5 euró/fő), érdekes, érdekes...de a csontváz hiányzott, viszont kárpótolt bennünket Puerto del Rosarioban (fővárosban) a parton található, igaz kisebb csontváz, de mégiscsak volt :)

- La Lajitában található az Oasis park (33 euró/fő), kisgyerekeknek nagy élmény lehet, a mi kisfelnőttjeinknek leginkább a zsiráfok etetése és a tevegelés (+12 euró/fő) tetszett.

- Cofetébe földúton lehet eljutni (ha jól emlékszem 17 km hosszú), ne tévesszen meg senkit, az út elején van egy kis parkoló, ami azt sugallja, hogy autóval nem lehet továbbmenni. Lehet :), egy-két helyen jobban kell figyelni a szűk út, és a szembejövő forgalom miatt - de a látvány csodás, ahogy a "kávés" barna hegyek ölelkeznek a homokkal és a varázslatos kék-zöld hullámokkal...nagyon sok medúza volt a parton, kicsit hasonlított a mosópor-kapszulákhoz (a kislányom először annak hitte, még ámult is, hogy hogyan került ez oda, ahova...)

Oasis Park

Többször vásároltunk boltban, Mercadonában és HiperDinoban. Mi a Mercadonát részesítettük előnyben, nagyobb választékot találtunk. A hazai árakhoz viszonyítva, többnyire olcsóbb árfekvés volt. Egy-két példa: 8 literes ásványvíz 0,84 euró, 1 literes 100%-os narancslé 0,60 euró, bagett 3 db-os 1 euró, az óriáspizza 3 euró, és igen bűnöztünk gumicukorral, ellenállhatatlan :) - nem egészen 1 euróért, étteremben 10-15 euróért/fő már bőséges ebédet/vacsorát lehetett kapni. Nagyon finomak a halételeik, nem csalódtunk benne. Mint minden más helyen, itt is azt kell figyelni, ahova a helyiek járnak, ott biztos friss, finom az étel :)

Összességében ajánlom a szigetet. Bármikor visszamennénk. Abszolút Élhető :) Egyáltalán nem okozott csalódást. Talán még több zöld is volt, mint amire készültünk.

Ha bárkinek kér(d)ése van, írjon :)"  a honlap kommentjén keresztül.  (B.K. Zsóka, 2017; a fotókat Zsókától kaptuk)


"Én inkább a sziget déli részét javasolom, mert ott a legszebbek a strandok, a tengervíz csodásan átlátszó. Szerintem Fuerteventurán szebb strandok vannak, mint Tenerifén. A szörfösök jól járnak a szigettel.

A sziget belső része természeti kép vonatkozásában ingerszegény: szikár, sivatagos. 

Mi Jandia térségében nyaraltunk. Ott a nyugalmasság mellett van némi, visszafogott mozgalmasság (sörözők, vendéglők). Arrafelé szép a strand.

A legeslegszebb strand a szigeten a Playa del los Lagos, El Cotillotól északra. A tenger azúrkék színe elképesztően szép, és a vakítóan fehér homokföveny csúcs finom! Kihagyhatatlan, na. " (Pappék, 2016)

,, Nekünk a sziget délkeleti vége tetszett a legjobban. Ott is volt a hotelünk. Itt, Morro de Jable-nél a strand szép. Dagálykor túl keskennyé válik a part és nehézkes sétálni a köves, sziklás terepen. Apálykor viszont többszőr elsétáltunk a parton a hotelből Morro-ba és ott kellemesen ettünk egy-egy kis vendéglőben.

A sziget tájai különösebbe nem nyűgöztek le minket: kő és homok. A páromnak tetszett itt-ott a táj nyersessége és a parti kilátóhelyek Kulturális turisztikai látnivalók vannak, de nem túl érdekesek. Jandiában piacot néztünk.

Szerencsére (valójában a Vista igazmondó hotelértékeléseinek köszönhetően) szuper szállodát választottunk ki, és főleg ezért (plusz a napsütés), megérte ideutazni. " (P.J, 2016)


,, Az érzés, hogy nem is a Földön járunk, már akkor elkapott minket, amikor a bérelt kisautónkkal megindultunk a repülőtérről a sziget déli része, Morro Jable felé. Mindenütt kopár, száraz, vulkanikus tájak, egy-két rozoga kunyhó, le-fel szaladgáló hegyi kecskék, aloe vera telepek és aláfestésként, a soha el nem múló szél. Akkor még sejtésünk sem volt, hogy milyen csodákat tartogat számunkra ez az érintetlen paradicsomi sziget…

Mi szörfözés nélkül is iszonyatosan élveztük a nyaralást, hiszen minden az újdonság erejével hatott ránk. Egy nap után rá lehet hangolódni a kopárságra és a zord hegyekre, ugyanis pont ebben rejlik Fuerte különlegessége és egyedisége. Itt, távol a világ zajától, Afrika szomszédságában egy magyarral sem találkoztunk, ami hihetetlenül felszabadított minket és úgy éreztünk: miénk az egész sziget! Persze, ezt a napágyakat őrző-védő, étcsokoládéfekete afro ellenőrök teljesen máshogy gondolták és minden nap maradéktalanul beszedték a bérleti díjat. Fuerteventura hosszú partjai csodálatosak, de tényleg. Még akkor is, ha napozás közben az óceán vad hullámait bámulva, besétál a képbe egy-egy német pucér turista, aki már rommá van égve. Ez mondhatni rárakott még egy pluszt a szabadságérzetemre és pár nap után csak úgy repült a bikini felső.

Határozottan ki merem jelenteni, hogy Morro Jable Fuerteventura legkirályabb része. Egy hatalmas szerencsén múlott, hogy itt foglaltunk szállást, ugyanis fogalmunk sem volt arról, hogy ez ennyire tökéletes. Végeláthatatlan, gyönyörű, élvezhető óceánpart, amit a lakásunk erkélyéről tisztán lehetett látni reggeli közben. Én tényleg nem akartam innen hazajönni. A városban eszméletlen hangulatos éttermek, tehetséges utcazenészek, finom ételek vártak minket minden este. (2018)" forrás

Costa Calma - aji fotója


,, 2019. márciusi beszámoló:

Repjegy: még tavaly áprilisban vettem, 33 000 ft/fő, a novemberi szabályváltozás miatt a "retikül" mellett egy 10 kg-os feladott poggyászt tartalamazott.
Bérautó: CICAR, egy Fiat 500-as, új, napfénytetős, klímás. 106 €, mindenféle deposit és biztosítás nélkül. Elautókázott benzin: 53 €. - Szállás: Corralejo-ban, egy villában, 210 € 2 főre, ellátás nélkül.

Hétfőn városnézés Corralejoban. Tervben volt naptej vásárlása is, de mire odakerült a sor, a nap már rommá égetett. A hőmérséklet nappal 22 és 32 között volt, de leginkább 24-27 között. VISZONT: amiről senki nem ír, vagy csak én nem találtam: ez a 24 fok sokkal többnek érződik!

A naplemente: nagyon hirtelen történik, mintha valaki hirtelen elengedné valaki a napot, ami beleesik az óceánba. Ezzel együtt rögtön esik 5 fokot a hőmérséklet, amit néha többnek érzékeltem. Nincs átmenet, szürkület, egyből sötét, nagyon sötét lesz. Erre mindenképpen fel kell hívni a figyelmét azoknak, akik pl. délután 4-5 körül terveznék megnézni a Barranco de los Enamoradost, hogy időben induljanak vissza kifelé, hogy legalább az autóig jussanak el sötétedés előtt. Engem speciell pont a Barranco de los Enamorados nem nyűgözött le. Fontos tudni, hogy az autó leparkolásától számítva legalább 2,5 km-t kell gyalogolni egy kiszáradt folyómederben, néha 1-2 kisebb szikla átmászásával.

A Popcorn Strand nagyon impresszív, részen hasonló pici strandrész a Corralejo-i Sunset lounge előtti rész. GPS-beállítástól függhet, engem először mindenképpen Lajares felé kerülve akart a Popcorn Beachre vinni, holott a várostól 7 km földúton (mint utóbb kiderült, a másik irányban is földút van Majanichoig, igaz csak 4,5 km.
Tostón világítótorony, El Cotillo strand Playa de los Lagos, Concha... nagyon kellemes, ragyogó tiszta fürdővíz. Kite Beach: "drámaibb" part, nagyobb hullámok, sok szörfös, hidegebb víz, csodás naplemente.

Kedd: szemfájdító napfény (napszemüveg nélkül nem lehetett meglenni, viszont nagyon kell figyelni a panda-maci effektusra, nekem sajnos csak részben sikerült, így megyek szombaton esküvőre, quasi fehér zorro-csíkkall a szemem körül :-)

La Oliva: az ezredes házában a tradicionális piac, bájos. A központban templom, melynek hűsében megpihentünk,utána meglátogattuk az antiguai Museo del Queso de Majorero sajtmúzeumot. Abszolút pozitív csalódás volt, 4 vagy 5 teremben, interaktív módon mutatták be a kecskesajt- készítést, utána az árnyas nyárikertben sajtkóstoló. A kombinált belépő 7 €/fő (4 a múzeum +3 a sajtkóstoló, nagyon megérte, nagyon ízletes sajtokat kóstoltunk) feljogosított még a szélmalom és a kaktusz-kert meglátogatására. A nap egyik legsikerültebb része volt.
Innen egy gyors látogatás az Iglesia de Nuestra Señora de la Antigua-hoz, majd a két kilátópont következett: Mirador de Morro Velosa és a 2 király kilátója. Lélegzetelállító a látvány!

Betancuria belvárosa után nagy élmény volt a szerpentines út az FV-30 Pájaran keresztül (a kilátóknál rengeteg csíkos hátú kismókust láttunk, éppúgy, mint Puerto del Rosarioban) Ajuy-ba. Itt megnéztük a fekete barlangot, és a fekete homokos partot, egész drámai hatása volt a fekete partra fehér hullámokkal csapódó élénk kék víznek. Romantikus naplemente, nap belepottyan az óceánba, autózás haza.

Szerdán kicsit pihenősebbre fogtuk a napot, elindultunk shoppingolni Puerto del Rosarioban, a Las Rotondas-ban kötöttünk ki. Nem életcél, de néha valóban érdemes szétnézni, mert valóban nagy kiárusítások vannak neves márkáknál is. Ezután következett egy kis séta, ahol újfent találkoztunk mókusokkal, majd elindultunk .... Salinas del Carmen... hát, ide nem mentünk be, a Museo de la Sal-ba, miután megkérdeztük, mit lehet bent látni, a válasz arra engedett következtetni, hogy itt nem éri meg a 6 € belépő az árát. Így délután maradt a napozás és fürdőzés Calete de Fuste Beach-en.

Csütörtökön reggel leautóztunk Morro Jable-ig: ha valaki szereti a partmenti szállodakolosszusokat, ill. a helyi bazársoron Gucci, LV, Prada stb. hamisítványokat, az itt paradicsomi állapotokat talál... :-)
A part valóban végtelen hosszúnak tűnő, sárgahomokos, szép hullámokkal. Nagyon sokan fürödtek itt is. Este pedig séta Corralejoban, kezdődött a karnevál!
Pénteken: homokdűnék, séta, strandolás, El Cotillo, fürdés, naplemente.
Szombaton: shopping Corralejoban, majd kb. 14.00-től Karnevál. Fergeteges, jó hangulatú utcai rendezvény, nagyon impozáns, részletgazdag, szép jelmezekkel, vidám emberekkel.
Vasárnap: strand, majd délután készülődés a reptérre.

Összességében nagyon pozitív benyomásokkal tértünk haza. Néhány olvasó írt a szelekről, melyek megkeserítették a pihenésüket. Mi egyedül Morro Jablén éreztünk ebből valamit, ill. vasárnap Corralejoban.

Tökéletesen működött az illúzió (talán azért, mert mégsem volt az?), hogy "télből a nyárba". Míg Pécsett napközben 8 fok, felhős idő volt, addig Fuerteventurán 25+ meleg, napsütés, fürdőzés.
Gyönyörű tájak, kedves emberek, finom ételek. Minden adott volt a tökéletes kikapcsolódáshoz.
Pozitívum még, hogy a teljes szigeten, legalábbis amerre mi jártunk, nem kellett fizetni a parkolásért, de mindig sikerült is parkolóhelyet találni. Jó biztonságérzet, kedvező árak (alacsony áfa).
Sajnos Fuerteventura kikerült a Wizz jövő téli menetrendjéből, pedig oda is, vissza is, tele volt a gép, és szokás szerint nem olcsóak a jegyek a Kanári szigetekre. (O. Csongor, 2019)


,, Sok Tenerife után most voltunk először Fuerteventurán. A repjegy nagyon kedvező volt, de kb.ez az összes pozitívum. Elhagyatott, félig kész ,,chernobili "épületek a 2009-es válság óta. Kopár táj, alig vmi növényzet, látnivaló szinte semmi, ellenben a strandok szépek (mondjuk a calima miatt nekünk az sem volt élmény), sekèlyebbek ami gyerekkel jó, bár inkább a szállás medencéjében szoktunk fürödni. Szóval ha még sosem voltatok arrafelé bemelegítésnek jó lehet a klíma miatt, de kb olyan mintha Budapest helyett Salgótarjánba mennétek várost nézni. 🙂 "

Időjárás

Az éves átlaghőmérséklet: 24 Celsius-fok.

Fuerteventura időjárása


A sziget minden partszakaszán erős a széljárás, persze a szélsebbesség eltérő. A legkevésbé szeles szigetrész a Jandia külső, Morro jable előtti része.     

A sziget keleti partján a tenger kevésbé hullámos. Ez Costa Calma és Jandia West településeknél főleg érvényes.

Fuerteventuran voltam március elején, az óceánban akkor is fürödtem/ fürödtek. Kellemesen frissítő volt. A napon nagyon meleg volt, árnyékban kellett egy vékony kardigán, de rövidnadrág volt rajtam. Május és szeptember ebből kifolyólag biztos, hogy melegebb. 


A honlapot a mobiltelefonjukon olvasók figyelmét felhívjuk, hogy a Fuerteventura tartalomnak vannak ilyen aloldalai is:

Caleta de Fuste , Corralejo , Costa Antigua, Costa Calma, Időjárás hónaponként, Jandia, Las Playitas, Morro Jable, Programlehetőségek, Strandok


Odautazás

Ha nem a Wizzair a befutó, érdemes megnézni az egyéb lehetőségeket pl. Bécsből vagy Pozsonyból.

Fuerteventura 3551 kilométerre van Budapesttől. Bécsből (VIE) az Iberia spanyol légitársaság repül Fuerteventura nemzetközi repülőterére, ami Puerto del Rosarioban (FUE) van. 270 euró körül van az oda-vissza jegy ára. A repülés időtartama kb. 4 óra 45 perc. Bécsből hetente egy járata van Fuerteventurára a FlyNiki fapados légitársaságnak. Lanzarote (Playa Blanca) és Fuerteventura (Correlejo) között van kompjárat. A gyorsabb komp 25 perc alatt, a lassabb 45 perc alatt teszi meg a távolságot. A gyorsabb persze drágább, egy útra 25 euro, a lassú 18 euro.

Szállás

Fuerteventurán 4 és 5 csillagos szállásból 45 van.

IFA Hotelek: Fuerteventurán találhatók, erősségük a jó elhelyezkedés (Jandía beach és Morro Jable), azoknak ajánlott, akiknek fontos a jó elhelyezkedés és a part közelsége.

Ajánlott hotelek (2023)

   (A vastag betűs hotelek a maguk kategóriájában különösen jók.)                     

 • 3 csillagos: Robinson Club Jandia Playa
 • 4 csillagos: R2 Rio Calma Hotel&Spa , Iberostar Playa Gaviotas ,
 • 5 csillagos: Iberostar Selection Fuerteventura ,

----------------------------------------------------

Nem ajánlott hotelek: Villa Florida (Caleta de Fuste) , Elba Sara Beach & Golf Resort , ELBA LUCIA SPORT AND SUITE HOTEL ,

---------------------------------------------------

Azok, akik a szálláshely kiválasztásában nem csak árérzékenyek, hanem az ár-érték arány, a legfőbb elvárásaik, szempontjaik alapján szeretnének dönteni, forduljanak a Vista utazási tanácsadóihoz (www.vista.hu), mert rendkívül hasznos hotelértékelésekkel szolgálják ki az ügyfeleiket. Ez nem reklám, hanem igazán jó tanács! Tényleg megmondják az igazat, az előnyöket és a hátrányokat, akárcsak ez a honlap. Ezért vagyunk jóban egymással.

Itt lehet a Fuerteventura-i szálláshelyek nagy mennyiségéből választani - hotelscombined.com

,, Az Aparthotel La Piramide-ben szálltunk meg, Costa de Antigua-ban. A sziget közepén a keleti parton helyezkedik el. A sziget bejáráshoz jó kiindulópont volt, de ha újra kezdhetném 2 helyen foglalnék szállást, Morro Jable-ban vagy a közelében 2-3 napra, a többit meg Corralejo-ban." (k.k., 2019)

Közlekedés

Fuerteventura tökéletes minőségű és ingyenes útjait, többsávos autópálya-szakaszait vulkánkráterek, váltakozó színű hegyvonulatok, romos kőházak, gyönyörű villák szegélyezik, s gyakran találkozunk az út mentén legelésző tarka vadkecskékkel is. ( forrás )

A közlekedési szabályok megsértését a szigeten keményen szankcionálják. Pl. a tilos helnyen parkolásért 80 euró a büntetés. Ha 48 órán belül befizetjük, akkor csak 40 euró. A sztráda és a parkolás ingyenes, kivéve a fővárost. Figyelni kell a parkolásnál a járda szélére festett csíkokra. A legegyszerűbb szabály az, hogy a fehér csík mellett biztonságosan és általában ingyenesen meg lehet állni kocsival.

Az autobérlés a legjobb közlekedési alternatíva. Bővebben itt.

Autóbérlés

Autóbérlésre mindenképpen szükség van, ha fel akarjuk fedezni a szigetet. Fuerteventura egyre felkapottabb desztináció és rosszul járhat az utazó, ha nem foglal előre, hanem érkezéskor improvizál a maradék választékból. 

Sok magyar utazót külön érdekli az, hogy lehet-e a szigeten, azon belül már a repülőtéren, jellentős összegű bankkártyás vagy készpénzes letét (depozit) nélkül is autót bérelni. A források többsége szerint több autókölcsönző rugalmasan kezeli a bérlést és nem kér depozitot. A Cicar és a Payless tuti nem kér depozitot.

A Cicar a szigeten Cabrera Medina név alatt fut! Jók az árai.


,, Nagyon ajánlom a spanyol Cicar autókölcsönzőt. Nekem egy barátom ajánlotta, aki rendszeresen (évente egyszer-kétszer) jár a Kanári-szigeteken, és csakis a Cicarnál bérel autót. Így én is már harmadszor béreltem náluk. Mallorcán, Tenerifén és Fuerteventurán. Mindhárom alkalommal a reptéren volt a felvétel-leadás.
Leadásnál a kocsikra rá sem néztek, leadtam a slusszkulcsot, aztán csekkoltam befele a repülőhöz. Nagyon megbízható, korrekt és rugalmas cég, depozit nélkül dolgoznak, fiatal kocsiparkkal és elfogadható árakkal. (Illés, 2017)


a reptéren átvettük a bérelt autónkat.
Citroen C4 Cactust. ( Autoreisen ). Bátran ajánlom mindenkinek aki autót szeretne bérelni a szigeten.
Segítőkészek, kedvesek, és nincs depozit.
3.napon sikerült egy defektet is összeszednünk hálisten valami pazar helyen 😃
Gyors telefonhívás, egyeztetés, férjem kicserélte a kereket majd visszavittük az autót a reptérre ahol 10 percen belül kaptunk is egy másik autót. (2022)


,, Fuerteventurát egy hét alatt körbe lehet járni úgy, hogy tényleg mindent megnézünk. Természetesen ehhez kell egy kocsi, de szerencsére autóbérlés ennyire könnyű még nem volt, mint itt. Cicar mindenek felett! Elég a repülőtéren beállni a sorba (nálunk nem is volt sor, egyből fogadtak) és elmondani, hogy milyen autóra van szükségünk. Azonnal meg is kapjuk és indulhatunk a sziget felfedezésére, ami garantáltan egy életre szóló élmény marad! (2018)" forrás


Cofete felé Morro Jable-t elhagyva több km-en keresztül földes szerpentin, rossz minőségű út, nagyon lassan lehetett haladni. Csak te, az óceán, a süvítő szél és a szakadék. 🙂
Popcorn beach-re is földes út vezet Corralejo-t elhagyva.

Autópályák hálózzák be a szigetet, nagyon egyszerű a közelekedés, rengeteg a körforgalom, kultúrált a vezetési stílus. Üzemanyag: 1,030 € átlagban, Repsol kútnál tankoltunk mindig. (k.k., 2019)


Az utak, amelyek le vannak aszfaltozva, kiváló minőségűek, lehet haladni, a helyiek sem totyorognak, sehol sem kerültünk dugóba, viszont azok az utak, amelyek nem kerültek még leaszfaltozásra, nos, elég jó off road élményt nyújtanak 😄 ha valaki szereti a bumpy rideokat, az itt kiélheti magát, már-már “Afrika masszázs” (aki volt már jeep szafarin Afrikában, az már biztosan hallotta ezt a kifejezést 😄), ugyanis sok szép partszakaszra a talajba mart, kicsit döcögős utakon juthatunk el ✌🏻 legjobb példa erre talán a Playa de Cofete (érdekesség: az 1968-as Majmok bolygója filmet itt forgatták), ahova az időjárás, az autó tulajdonságai és a sofőr merészsége, ügyessége függvényében 50-90 percnyi földúton vezetés után juthatunk el (de megéri, úgyhogy ki ne hagyjátok!!) (2022)

Busz

A szigeten minden település, még csaknem az összes falu is, rendelkezik a buszhálózathoz való becsatlakozással. Mindazonáltal nem igazán tanácsos a sziget felfedezését a menetrend szerint közlekedő buszokra alapozni. Részben, mert a  távolsági buszok amúgy viszonylag sűrű menetrendjét nem lehet teljesen komolyan venni. A sofőrök lazasága, megbízhatatlansága miatt gyakoriak a késések.

A buszok menetrendjét fellelhetjük az interneten, de kérhetjük a hotelünk recepcióján és a turista információs irodákban is. A buszmegállók beazonosítása könnyű, hiszen ki van írva így: Bus, valamint sok helyen váróházikó alapján is felismerhető. A megállók többségénél ki van téve az érintett vonalra vonatkozó menetrend.

A buszok reggel hattól este fél 10-ig közlekednek hétfőtől szombatig. Vasárnap a menetrend kevésbé sűrű, és inkább csak a repülőtérrel való összeköttetést biztosítják. 

Itt van például az 1-es vonal útvonala ill. megálló pontjai: Puerto del Rosario - Casillas del Angel-en keresztül - , Antigua, Tuineje, Gran Tarajal, Tarajalejo, La Lajita, Costa Calma, Hotel Los Gorriones, Playa Esquinzo (?), Morro Jable kikötő

Például ezen a 1-es vonalon a két végállomás közötti teljes szakasz viteldíja fejenként 10 euró. Két megálló közötti távolság menetdíja lehet akár csak 2,15 euró is. 

Amúgy a szigeten a buszozásnak van némi kaland jellege. Ébernek és találékonynak kell lenni. Szerencsére a heliyek segítőkészek, de valami spanyol, vagy legalább angol tudésra szükség van. Ha nem, akkor marad a mutogatása térképen. A buszsofőrök vágtatnak, legszívesebben kihagynának megállókat. 

A távolsági buszokra nem lehet felvinni szörfdeszkát, kerékpárt és kutyát.

Kerékpározás

Fuerteventura príma hely kerékpározásra, eltekintve a szélfuvás általi kihívásoktól. 22 kerépárút található a szigeten. Nem véletlen, hogy sok kerékpártúrát szerveznek. Ezek többsége mountain bike túra. 

Étkezés

Ha olcsón akarunk sörözni, akkor keresni kell azokat a helyeket, ahová a helyiek járnak. A britek által frekventált kocsmákban is elég olcsó a sör.

Nagyon büszkék a kecskesajtjukra és a kecskehúsaikra. Népszerű étkük: a ráncos krumpli mojo szósszal.

A helyiek kedvesek, a vendéglátás olyan ráérős spanyolos.

,, Friss halat a part menti városokban érdemes megkóstolni, ott biztosan friss. Például Gran Tarajal nevű halászfalu messzeföldön híres finom és kihagyhatatlan halételeiről, ahol tradicionális módon készítik el azokat. A papagájhalat és a tengeri tapadókagylót nagyon finoman tudják elkészíteni a szigeten. El Cotilloban is nagyon jó éttermek vannak. A La Vaca Azul (El Cotillo) nevű helyen nagyon finom grillezett polipot szolgálnak fel." forrás


,, Az étlapokon egyébként szinte mindenhol teljesen ugyanaz szerepel, lehet még a sorrend is azonos. Lehetőségünk van rákot, kagylót, halat enni és persze a leghíresebb spanyol ételt sem hagyhatjuk ki, a paella-t. Számunkra meglepő volt, hogy minden étteremben ugyanúgy készítik el az ételeket és helyi szokás szerint, amíg a vendégek várják a megrendelt főfogást, kapnak két darab frissen sütött zsemlét brutálisan finom fokhagymás és chilis szósszal körítve. Először nem tudtuk, hogy mit is kell ezzel kezdeni, mert a körülöttünk lévő külföldi vendégek hozzá sem nyúltak a kis cipójukhoz.

Azért minket sem kell félteni, ha kajáról van szó és jó magyar módjára, minden szégyenlősségünket hátrahagyva, bemajszoltuk az egészet. És milyen jól tettük! A ház bora isteni, bár sehol nem értették meg, hogy fröccsöt szeretnénk. Hogy kárpótoljuk magunkat e téren, kimentünk éjszaka az üres óceánpartra egy HiperDino-ban (olyan, mint nálunk a Spar) vásárolt fehérbor-víz kombóval, majd elmélyedtünk az univerzum megfejthetetlen titkaiban a káprázatos csillagos ég alatt, miközben csak az óceán sodrása adta a háttérzajt. Ezekért a pillanatokért érdemes élni! (2018)" forrás


,, El Cotillo egy teljesen egyedi karakterű kis halászfalu. Lélegzetelállító kikötője, kilátópontjai, lagúnái és sznorkel strandjai mellet, kitűnő célpont a gasztroimádók számára is. Ha a közelben jársz, próbáld ki az El Callao Restaurante grillezett halait. (2019)" forrás

Vásárlás

Fuerteventura spanyol terület, szóval euró a fizetőeszköz. 

Corralejoban van a legtöbb vásárlási lehetőség: szuvenírboltok, rengeteg ruhabolt (spanyol divatmárkák), szupermarketek.

A legszínvonalasabb szuvenír boltok a reptéren vannak (visszautazáskor nézzünk ott körül).

Az élelmiszerek hasonló árfekvésűek, mint itthon.Mercadona, HiperDino, Lidl, Spar, minden van a szigeten. (k.k., 2019)

Kriszta fotói

Szórakozás

Corrajelo településen a sziget viszonylatában van némi éjszakai élet koktélbárokkal, éttermekkel. Vannak élőzenés helyek is.

,, Bulizz a helyiekkel Morro Jablén! A spanyolok úgy érzik a zenét és a ritmust mint senki más a világon. Told el a feneked egy helyi klubba és tanulj meg bachatázni. (2019)" forrás

Közbiztonság és kellemetlenségek

A szigeten alapvetően jó a közbiztonság. Zsebtolvajlás, a strandokon lopás ritkán, de előfordul, főleg ha a felelőtlen nyaraló értékeket hagy őrizetlenül.

kr

A legnagyobb veszélyt Fuerteventurán maga a tengeri fürdés jelentheti, főleg a mély vízbe merészkedők számára. Ugyanis bármikor jöhetnek veszélyes hullámok, vagy víz alatti heves áramlatok. Nem szabad túl messzire beúszni. A sziget nyugati partjának felügyelet nélküli strandjain kiemelt elővigyázatosággal szabad csak fürödni. Nem véletlen, hogy a szállodák, szálláshelyek többségét a keleti partra építették.

Főleg ne fürödjünk, ha a strandon a piros zászló leng. A bérautóval legyünk óvatosak a homokdűnék tájékán, mert könnyen el lehet akadni.

Egyéb hasznos információk

 1. Magyarország és Fuerteventura között az időeltolódás 1 óra. Ott van egy órával korábban. 
 2. Legyen nálunk sok euró érme és 10 eurós bankjegyek, mert a 20, 50 és a főleg a 100 euróst sok helyen (pl. a buszon) vonakodva fogadják el váltásra.
 3. Fuerteventurán nincs semmilyen magyar külképviselet, konzulátus, tiszteletbeli konzul. A madridi nagykövetség konzulátusához kell fordulni, ha valami baj van.
 4. Fuerteventura a Kanári-szigetek Afrikához legközelebb fekvő szigete.
 5. Naptejet használjatok, hiába van kellemes 25 Celsius, fúj a szél és nem érzitek, de sokszor 11-es extrém UV van, hamar le lehet égni mint a rőzse

Strandok

A strandokról külön aloldalon írunk - itt

Costa Calma

Costa Calmatól délre a strandok többsége nudista.

Concita, El Cotillo

,, Hihetetlen szép, hihetetlen hideg és szeles. Nem januárban ajánlott. Kétszer is voltunk ott jó időben reménykedve, de csak megfagytunk." forrás

Jandia

Jandia térségéről

külön aloldalon, itt adunk információkat.

Costa Calma

A partszakasz az elmúlt években az egyik legkedveltebb üdülőterületté nőtte ki magát.. A sziget egyik legfőbb jellegzetessége, a kb. 25 km hosszú „Sotavento Beach” óriásstrand itt kezdődik, és egészen Morro Jable halászfaluig tart. A végtelennek tűnő fehér homokos part látványa lélegzetelállító élmény. Ideális hely mind a nap, mind a vízi sportok szerelmeseinek, itt található a „Pro Center René Egli I-II.” szörfközpont is. Bevásárlóközpontok, éttermek, bárok, diszkók, gyógyszertár és orvosi központ biztosítják a gondtalan pihenést.

Fakultatív kirándulások

Gran Tour: A sziget belsejében tett kirándulás során lehetőség nyílik az eredeti varázslatos, kis falvak felfedezésére, mint pl. Antigue vagy a régi főváros Betancuria, ahol a Casa Santa Mariában egy multivision-show keretében megismerhetik a szigetet egy új oldaláról és betekintést nyerhetnek élőben a tradicionális kézművesek munkájába is. Vega de Rio Palmas, egy zöld oázis mellett elhaladva az út bizarr hegyvidéken keresztül vezet Pajarába. A település templomának díszítése azték jegyeket mutat, ez abszolút egyedülálló Fuerteventurán. A sziget legkeskenyebb pontja La Parednél alig 6 km, utunkat innentől a keleti parton folytatjuk. Itt található a sziget egyik leghíresebb strandja, a Sotavento, mely minden évben szörfvilágbajnokságnak ad otthont. Ebéd után a kirándulás észak felé folytatódik. Útközben betekintést nyerhetünk a hímzőnők munkájába, itt rögtön lehetőség nyílik ajándékvásárlásra is. A túra végén még egyszer elmerülhetünk a végtelen homok látványában, a Corralejo melletti El Jable sivatagos természetvédelmi terület felejthetetlen élményében. Subcat tengeralattjáró (Ablakon át és képernyőkön kísérhető végig a víz alatt túra minden pillanata, a kb. 30 m mélység felé haladva megcsodálható az Atlanti-óceán színes élővilága.)

Betancuria

,, A Kanári-szigetek első fővárosa – egyben első gyarmati települése – Fuerteventura földrajzi középpontjában található. Hagyományos kanári házak, a kanári fenyőből készült erkélyeikkel teszik rendkívül bájossá. Feltétlenül látogassunk el a Iglesia Catedral de Santa Mariaba! Innen rövid autóút vezet a Cesar Manrique által tervezett Morro Velosa kilátóhoz, a Tegu-hegyre, ahonnan vulkáni hegyvonulatok hihetetlen látképe tárul elénk, s tiszta időben Lanzarote szigete is felbukkan. Kis kitérővel az őslakosok szent hegyéhez, a Tindayahoz is eljuthatunk." forrás


Mirador Moro Velosa


Oceanarium Explorer (Caleta di Fuste)


Sómúzeum (Las Salines del Carmen)


Oázis park (Európa legnagyobb kaktuszkertje)

Ez a Kanári-szigeteken a legnagyobb állatkert is. Sok állatot lehet simizni, etetni. Gyerekes családoknak érdemes előre tervezni.

Ez Európa legnagyobb kaktuszkertje is. Van négyszáz tevéjük. Az állatkertben fóka-, hüllő- és papagájshowkat, valamint madárreptetést is tartanak. Külön befizetéssel úszkálhatunk fókákkal, simogathatunk makimajmokat vagy lehet részünk teve szafariban. A belépőjegy ára tartalmazza a transzfer díját bárhol is szálljunk meg a szigeten. 35 € a belépő, de 3 óra után csak 20 €.

Barranco de los Encantados (Lajares közelében)

Bicajozás a dűnéken

Corralejo nemzeti park

(Parque Natural Dunas de Corralejo)

A Fuerteventura északi csücskében fekvő Corralejo a sziget legnagyobb és legnépszerűbb üdülőhelye. Vonzerői: aranyszínű, hosszú homokos partjai és szürreális homokdűnéi.

,, A Corralejo homokdűnéi a kihagyhatatlan látnivalók közé tartoznak. Aki még nem tapasztalta, hogy milyen a csend, annak csak le kell ülnünk a homokdűnéken, behunyni a szemünket és érezni azt a nyugalmat és szabadságot, amit csak itt érezhetünk. Egy mini sivatag a város közelében. (2016)" forrás

La Oliva

Furteventura két ősi településének egyike, számos régészeti lelettel. Látnivalói közé tartozik a 18. században épült négyzetes alakú Ezredesek háza, hajdanán egy ezred garnizonja, a katonai parancsnokok palotája. A csíkos hátú mókusok szívesen időznek az épület közelében. A magánkézben lévő Casa Mané múzeumban a helyi művészek munkáival ismerkedhetünk meg. forrás

El Cotillo

A sziget északnyugati részén fekvő halászfalu valódi szörfparadicsom. Régi kikötője, holdbéli tájjal körülölelt világítótornya és a Tostón erődből elénk táruló pazar kilátás miatt érdemes odalátogatni.

Mélytengeri horgászat

Barracuda, marlin, tonhal stb.

Calderon Hodo vulkán

Felmásztunk/felsétáltunk a Calderon Hondo vulkánra, ahol a kráter peremén elmondhatatlanul sok mókus él 🐿🐿🐿🐿 (hogy mit esznek ott, az rejtély maradt számunkra - ha valaki tudja, írja meg legyen szíves 😄) ha mentek, kérlek vigyetek magatokkal vizet és/vagy magvakat, mert a mókusok nagyon hálásak érte 😊 nálunk csak víz volt, megitattuk őket kupakból, erről is láthattok fotókat, nagyon aranyosak voltak 🐿🤎

Ajuy

Számomra a legérdekesebb hely Ajuy volt, ami leginkább a fekete homokos partjáról ismert (az első drónfotó itt készült). csillogó fekete homok, pont mint amit az Azori-szigeteken, Sao Miguelen a Mosteirosnál láttunk. lenyűgöző. 

Olvasmányos linkek

"Ez a sziget laposabb, és kicsit északabbra van, így klímája sivatagosabb, naposabb és egyenletesebb is, mint azoké. A felhők miatt tehát a fővárosban sem kell annyira izgulni. A Google Streetview-n virtuálisan végigsétálva Puerto del Rosariót azonban hamar rá kellett jönnünk, hogy nem érdemes ott maradnunk: hiába a legnagyobb település a szigeten, a 37 ezres városka nem túl izgalmas. Akkor már jobb választásnak tűnt a közeli reptér másik oldalán lévő Caleta de Fuste nevű üdülőváros, ahol jóval kényelmesebb apartmant találtunk medencével. Mivel azonban ez a szállás az első ott töltött napunkon még nem volt szabad, kipróbáltuk Puerto del Rosariót is egy éjszakára.

A már említett buszút után nagyjából azt kaptuk, amire számítottunk: egy eléggé kihalt, jellegtelen kisvárost. Igazából a szállodánk recepciósa dobta csak fel a hangulatot, aki lelkesen mesélt mindenről, sőt még a számítógépéhez is odaültetett, hogy nyomtassam ki a visszaútra szóló beszállókártyáinkat. Ő ajánlotta a Cangrejo Colorao nevű éttermet is a vacsora elköltésére, és tanácsában nem kellett csalódnunk. Bár a hely árfekvése nem volt kimondottan olcsó, a paellájuk maga volt a csoda: nem azért, mert a kétfős adag simán elég lett volna négy embernek is, hanem főként azért, mert minőségében, frissességében, összetételében ilyet még soha nem ettünk.

A várost könnyedén bejártuk a másnap délutáni buszindulásig. Volt egy pofás kis strandja, egy szép temploma, amely előtt épp kisiskolások olvastak fel törvényi paragrafusokat szigorú sorban álló egyenruhásoknak, meg egy kikötő, ahová épp akkor futott be egy német turistákat szállító, hatalmas tengerjáró. De tényleg ennyi. A központtól távolabb éttermet sem találtuk, így visszamentünk ebédelni a kikötő közelébe. (2014)" forrás


,, Az okát nem tudni, de a világon a legszebb naplementék Fuerteventura szigetén láthatóak, pontosabban az El Cotillo nevű strandon. Lélegzetelállító látvány, ahogy a nap az Atlanti-óceán horizontja mögött lenyugszik. Keveseknek adatik meg az élmény, hogy ilyen csodát lásson. (2016)" forrás


,, Fuerteventura (Tenerife utá)n a 2. legnagyobb és egyben a legidősebb Kanári-sziget. 20 millió évvel ezelőtt alakult ki egy vulkáni kitörés nyomán, de a sziget nagy része csak 5 millió éves. Ez idő alatt, hála az eróziónak (illetve korábban a fakitermelésnek és kecsketartásnak) a sziget jó része "elkopott" és elsivatagosodott. Az egész úgy fest, mint egy western film háttere. Bármerre néz az ember, homokot, köveket, kopár hegyeket és még több homokot lát. Mélyedésekben vannak elvétve fák és bokrok, amúgy csak kaktusz és némi dudva. Erdők nincsenek, vagyis faimádóknak elég siralmas hely. Az állatkert, a repülőtér környéke és városi parkok azok a helyek, ahol az ember nagyobb facsoportokat lát, de ezeket mind rendszeresen öntözik. Szóval egyrészt elég egyhangú a táj, másrészt ebben az egyhangúságban is változatos. Ha végigautózik az ember a szigeten, egymást váltják a zöld zuzmós, köves pampák; a kopár hegyek; a különféle strandok, amiknek a színe a fehértől a feketéig terjed. Ugyanúgy változik a táj a napfénnyel is: a halványsárga homok fehér lesz a szikrázó napfényben és a dombok izzó vörösek lesznek a lemenő nap fényében." forrás


,, Naplemente La Pareden: Megszámolni sem tudom hányszor jöttem ide és láttam a napot eltűnni a horizontról az óceán mögött. La Pared egy kisváros a nyugati parton, roppant népszerű a szörfösök és strandimádók körében. Keress egy helyet a magas sziklák tetején, rakj le egy plédet és várj a természet csodájára.

Bérelj egy terepjárót és vezess le Cofetére: Ez a kirándulás a sziget fénypontja. Az út Morro Jablén kezdődik, majd egy 11 kilométres kietlen poros terepet átszelve egy érintetlen óceánparti részhez érsz.

Vezess végig a hegyi szerpentineken Betancurián át! A sziget szívében fekszik egy igazán szépséges városka, Betancuria. Ha követed az FV30-as utat és végigvezetsz a hegyeken át, a legszebb látványban lehet részed.

(2019)" forrás

Fotóegyveleg

Egy pucér - Kriszta fotója

El Cotillo lagúnái - cs. s. fotója

Vissza az elejére


Kommentek

Badak Anna, 2019. 12. 15. 16:15
2019.11.09-16 Mi ezt az időpontot választottuk az utazáshoz.Szeles de kellemes hetet töltöttünk a szigeten.Mivel a bank kártyánkat otthon felejtettük,kalandos utunk volt ami a pénztárcánkban volt abból gazdálkodtunk.Így a helyi busz járatok feltérképezése után,nagyon kényelmesen ,kicsit több gyaloglással de sikerült el jutnunk szinte minden szép nevezetességhez.Csak ajánlani tudom a buszos közlekedést,kaland vágyóknak rajta :)


Sára, 2018. 06. 22. 23:14
Kedves Mindenki!
Próbáltam végigolvasni minden kommentet, de nem találtam idevonatkozót, szóval bocsánat ha volt már róla szó...tudnátok Fuerteventurán ajánlani hajós kirándulási lehetőséget, ahol bálnát, delfint is lehet lesni? Szuper lenne magyar kísérettel, de ha csak spanyol vagy angol nyelvű van az sem probléma. :) előre is köszönöm!


tamás, 2018. 05. 30. 10:45
Üdv !

Hátha van valakinek fuerteventurai infója:

tavaly Lanzarotén voltunk, és a neten találtam lehetőséget arra, hogy ingyenesen , előzetes regisztrációval részt lehetett venni olyan vezetett, kb. fél napos túrákon, / kettőn is voltunk /,
amelyek egyébként zárt, védett , vulkanikus területeken vezettek...
Jó angoltudás kellett , ellenőrizték is interjúval, a túra indulása előtt!!


Van-e ehhez hasonló , ingyenes túra lehetőség Fuerteventúrán ???

Köszönöm


Szekér Anikó, 2018. 05. 05. 17:12
Szia! Egy kis segítséget szeretnék kérni.május 20 -án megyünk Fuerteventurára.Szeretnénk egy kicsi autót bételni 2 hétre.melyik céget ajánlott felkeresni ahol nincsenek rejtett költségek és olcsón lehet bérelni a repülőtéren.Előre is köszönjük a segítséget.


Erika, 2018. 02. 24. 16:14
Kedves Mindenki!
Szeretnék tapasztalaton alapuló véleményt/javaslatot kérni, hogy mikor érdemes a szigetre látogatni nyaralás céljából. Mivel másfél éves kisgyerekkel utazunk, ezért fontos lenne a lehető legkevesebb szél illetve a viszonylag kellemes óceán. Melyik részén érdemes szállást foglalni?
Köszönöm szépen! 😊


Bettina, 2018. 01. 02. 15:53
Kedves Mindenki!
Március 18-án megyünk Fuerteventurára 1 hétre. Érdeklődnék, hogy ebben az időszakban mennyire van sok turista a szigeten? Lehet olyan strandokat taláni, ahol kevesen, vagy esetleg senki sincs?
Előre is köszönöm a segítséget! :)


úti kritikus, 2017. 11. 24. 14:46
Zsanett!
A decemberi klímáról írunk egy külön aloldalon, ahol havi lebontásban jellemezzük az időjárást.
Amúgy a december egyáltalán nem holtszezon, sőt az augusztus után ez a legmozgalmasabb hónap Fuerteventurán, főleg a karácsonyhoz közeledve és közvetlenül utána. Ennek megfelelően minden szolgáltatás nyitva van, ami nyáron is. Este kell a pulcsi.
Az ünnepek idejére tanácsos előre foglalni autót, de nem feltétlenül. Persze, hogy lehet két különböző szállásra tervezni a kint létet, bár nincsenek hatalmas távolságok, tehát lehet csillag túrázni is. Ha az utazásban benne vannak az ünnepek, akkor érdemes még itthon foglalni szállást. Segítünk a választásban.


Zsanett Weninger, 2017. 11. 20. 07:08
Sziasztok!
Mi decemberben közepétől mennénk, karácsonyt is ott szeretnénk tölteni... Ilyenkor milyen az élet és az időjárás? Mi is autót szeretnénk kölcsönözni és a szigetet bejárni... Lehet akár 2 helyen megszállni. Mik a tapasztalatok Decemberben és mi van ilyenkor nyitva, ill. zárva?


A Éva, 2017. 10. 30. 16:50
Akinek szüksége van autóbérlésre Kanári szigeteken helyi céget tudok ajánlani. Autoreisen a nevük. Honlapukon foglalod le az autót, nem kérnek előrefizetést, email-ben visszaigazolják a kocsit. A visszaigazolással kell jelentkezned irodájuknál. Nincs deposite! Mi többször használtuk őket, jó tapasztalattal maradtunk. Leadásnál nem nézik az autót, csak meg kell jegyezni hova parkoltál és leadni a kulcsot náluk. Eddig ők voltak a legrugalmasabb autókölcsönzők akikkel találkoztam! S persze jó az ár is náluk!


úti kritikus, 2017. 10. 15. 22:50
Mónika!
A hotelről olvashatsz kritikát itt a honlapon a jobboldali oszlopban a Szállások doboz alatt.

A repülőtérről a hotel taxival kb. 10 euró, vagy 1,45 euró a 3-as busszal. 8-9 kilométer csak a távolság.


Létay Mónika, 2017. 10. 15. 18:40
Sziasztok! November 5-én indulunk Fuerteventurára, a szállásunk az Elba Lucia Sport & Suite Hotel lesz. Járt már valaki ebben a hotelben? Taxival kb. mennyiért lehet bejutni a repülőtérről vagy esetleg van oda helyi buszközlekedés?
Köszönöm szépen a választ ha már valaki járt ott. Móni


Baranyi Ildikó, 2017. 10. 02. 12:57
Sziasztok!
2017 szeptember 14-én töltöttünk egy hetet Fuerteventurán. Csak ajánlani tudom azoknak, akik nem a nyüzsgés és a nagy tengeri fürdőzések miatt mennek. Nagyon ajánlom, hogy béreljetek autót! Tényleg nagyon olcsó és sok helyre nem jutottunk volna el, ha nem vagyunk ennyire mobilisek. A legklasszabb élmény Playa de Cofete kilométereken át húzódó mesés óceán partja volt, az arany homokkal, a kellemes hullámokkal, 23-24 fokos vízzel és néptelenségével. Ha még egyszer elvisz a szigetre az utam, biztos, hogy több időt fogok eltölteni ott. Az odajutás kalandos, erős autó és jó vezető kell, mert az út kanyargós és nincs kiépítve. Előtte álljatok meg Puerto de La Cruz-nál. A sziget legdélibb csücske! Mi a camping mellett találtunk egy szuper kis éttermet. 8 euro egy főétel, a tulajdonostól grátisz mézes rumot is kaptunk. Tapasztalat, hogy bárhol megálltunk enni, érdemes jobban körülnézni, mert eldugott helyeken szuper kis éttermeket találni és nagyon kedves kiszolgálást.
Az egész sziget tele van csíkos hátú mókusokkal, érdemes egy zacskó mogyoróval mászkálni, azt nagyon szeretik. Úgy láttuk mások napraforgó maggal etették őket. Cukik! Kézhez vannak szokva. De a legtöbb mókust az Ezredes házánál láttuk, azt a látnivalót korábban már említették. Ami kihagyhatatlan, az a fekete homokos part, Ajuy és a part mentén található kis öblök.
Amire felhívnám az utazók figyelmét, hogy 5 után már nem nagyon lehet meleg ételt kapni és a vasárnapi pihenőt is sok helyen betartják.
A helyiek kedvesek, mosolygósak, segítőkészek.
És vigyáznak a tisztaságra.
Jó nyaralást!


Illés Ferenc, 2017. 09. 29. 20:47
Üdv!
Az autóbérléshez szólnék, ha lehet. :) A spanyol Cicar autókölcsönzőt nagyon ajánlom.
Nekem egy barátom ajánlotta, aki rendszeresen (évente 1-2-szer) jár a Kanári-Szigeteken és csakis a Cicarnál bérel autót.
Így én is már harmadszor béreltem náluk. Mallorcán, Tenerifén és Fuerteventurán. Mindhárom alkalommal a reptéren való felvétel-leadással.
Leadásnál a kocsikra rá sem néztek, leadtam a slusszkulcsot, aztán csekkoltam befele a repülőhöz.
Nagyon megbízható, korrekt és rugalmas cég, depozitum nélkül dolgoznak, fiatal kocsiparkkal és elfogadható árakkal.


úti kritikus, 2017. 09. 29. 17:43
Ricsi!

Nincs egyelőre tuti információnk depozit ügyben.
A Cicar nagyon megbízható cég, de többnyire a legdrágább is. A Goldcar kölcsönzőt viszont jobb kerülni, mert simlisek.


Ricsi, 2017. 09. 29. 11:05
Üdv ! Valaki tudna egy megbízható autókölcsönzőt FUE reptérnél, aminél nincs szükség 600-1000euros “deposite”.
Köszönöm előre is


úti kritikus, 2017. 09. 27. 19:38
György!
Az időjárása hónaponként aloldalon most írtunk októberről. Napsütés, meleg lesz, de szél is. A gyerekek jellemzően nem szeretik a szelet. Az óceánban lehet fürödni, de azért elég hűvös. Ha Fuerteventura mellett döntenek, akkor érdemes Corralejo, Caleta térségében keresni szállást. Ha Tenerifén vagy Gran Canarián még nem voltak, akkor én ennyi idős gyerekekkel inkább odamennék az őszi szünetben, mert sokkal több szórakoztató létesítmény van az ilyen korúak számára.


Horváth György, 2017. 09. 27. 18:51
Nagyon kimerítő volt a bemutatás, köszönöm. Szerintetek október végén (őszi szünet) érdemes ide elmenni családosan (14,13 éves gyermekekkel). Milyen az időjárás ilyenkor? Melyik részén szállnátok meg a szigetnek?


Hanga Diàna, 2017. 08. 25. 11:47
úti kritikus ! Köszönöm az infót ! Tényleg tele voltak a szállások ! Gyönyörű volt minden! Kivéve a Wizzair gép! De a hely kárpótolt !!! Szép napot!


Hanga Diána, 2017. 08. 25. 11:36
Csodálatos volt! Nekem cofete vokt a kedvenc! Óriási hullámok fantasztikusan gyönyörű part! Szerintem mindenki bereljen autót ... megéri ! Főszezonban foglaljon előre mert az olcsóbb kisebb kocsik elfogynak !!! Ha nem bereltunk volna akkor a transzfer ára megközelíti a kocsiberlest! Szóval érdemes! Eltévedni se lehet ! Szuper utak gyönyörű partokkal!!! Kevés volt az egy hét de mivel a repülő hetente egyszer megy így nem lehetet 10napos út kettő hét viszont már sok lett vna a jóból !😊Jarjatok be mindent!!!


úti kritikus, 2017. 08. 18. 21:53
Márton!
Az információ, amit kaptál a repülőtéri transzfer időtartamáról, az bizony korrekt. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a 80 kilométeres távolságot persze privát transzferrel 60-90 perc alatt is le lehet tudni. A 120-150 perces transzfer idő abból adódik, hogy a buszok sok hotelnél megállnak, akár időigényes kitérőkkel is, és emiatt tart az egész olyan sokáig. Nem kellemes, de túl lehet élni.


Juhász Marton, 2017. 08. 18. 10:49
Sziasztok! Szeptember elején megyünk Fuertaventura , Jandia uticéllal, naszútra. Utazasi irodaval megyünk. Amin meglepődtem a busztranszfer kb 150 perc a szállasig... Esetleg szívesen varjuk a tapasztalatokat, észrevételeket. Köszönjük


Ricsi, 2017. 08. 15. 23:19
Érdeklődni szeretnék hogy horgászat külön engedélyhez kötött e? Lehet e partról pecázni mint a görög szigeteken


Csabi, 2017. 08. 06. 23:47
Sziasztok!

Szeptemberben megyünk egy hétre Fuentevnturára és Lanzarotéra. A terv az hogy Lanzarotéra érkezünk repülővel, bérlünk autót majd 3 napot eltöltünk a szigeten, utána komppal átmegyünk Fuerteventurára és ott is leszünk még 4 napot majd onnan komppal vissza a lanzarotei reptérre.
Ugye ez működőképes elképzelés részünkről, mi viszonylag aktívan szoktunk nyaralni és félő, hogy egy hét alatt szétunnánk magunkat Lanzarotén...
Kérem az utikritikát vagy aki járatos a szigeteken írjon hogy életképes e az elképzelésünk. Példáúl olvastam valahol, hogy nem mindegyik kölcsönző társaság örül ha átviszik az autóját a másik szigetre...


úti kritikus, 2017. 07. 27. 18:07
Diána!
A szigeten két főszezon van: a december-március és a július-augusztus. Ezekben a hónapokban kockázatos szállásfoglalás nélkül odaérkezni. Egyéb hónapokban lehet improvizálni, de a hotelekben nem tud jobb áron szobát kapni, mint ha előre foglal. Legfeljebb a kisebb családi panziók esetében lehet így jól kijönni, de csak akkor ha a reptéren autót foglal és azzal kezd neki a szálláskeresésnek. A szigetre utazók - - szerintem - kb. 90 százaléka szállásfoglalással érkezik.


Hanga Diána, 2017. 07. 27. 16:56
Üdv ! Szeretnek érdeklődni ha egyénileg utazom akkor ott helyben a szállások milyen árban vannak ?


Oláh Anita, 2017. 07. 20. 13:12
Sziasztok,

Engem az októberi időjárás érdekelne a szigeten.
Élvezhető még a tenger?
Előre is köszi a választ.


El Nino, 2017. 07. 20. 09:56
Kedves Kitti!
Mi szeptemberben megyünk Fuerteventurára már előre lefoglaltam a Cicar autókölcsönzőnél 1 hétre 98 euro lesz, azt olvastam valahol, hogy az a legjobb, legolcsóbb. Repülőtéren át lehet venni illetve leadni, de a sziget több pontján is elérhetőek.


Nelli, 2017. 07. 15. 21:27
Hamarosan indulunk Fuerteventurára, délen Jandía-ban szállunk meg.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen fakultatív program lehetőségek vannak?

Ami érdekelne, hogy Jandíából hogyan lehet eljutni a Corellajo-i sivatagba, illetve sznorkelezési lehetőség merre található és oda hogyan lehet eljutni?

Vagy általában, Jandíából milyen fakultatív program lehetőségek vannak és ki szervezi? (Legjobb lenne magyar nyelvű kísérővel)

Köszönöm előre is.


Bernáth Kitti, 2017. 07. 05. 17:45
Köszönöm! :)
Esetleg lehet tudni, hogy hol/kinél érdemes autót bérelni? És inkább Cotillo vagy Castillo? itt néztünk szállásokat.


Hettik Viola, 2017. 07. 02. 23:29
Sziasztok ! Van négy db /oda-vissza /
Repülőjegyem eladó, ebben az evben felhasználható bármelyik Wizzair járatra
Nagy kezipogyasszal és nagy /32kg/ csomaggal ! Ár megegyezés szerint !
Telefonsz 30 3434229


úti kritikus, 2017. 07. 02. 21:03
Kedves Kitti!
Fuerteventura időjárása szeptemberben

Szeptemberben a napi átlagos legmagasabb hőmérséklet 27-28 fok, de a hónap elején gyakran van 30 fölötti meleg is. A napi átlag: 25 fok. A legalacsonyabb hőmérséklet 20-21 fok körül, szóval az esték is kifejezetten kellemesek. A napi átlagos napsütéses órák száma: 8-9 óra. A tengerívz hőmérséklete 21-22 fok körüli. Nagyon kicsi az eső valószínűsége. Az is jó hír, hogy az amúgy nagyon szeles szigeten szeptemberben nem annyira erősek a széljárások.


Bernáth Kitti, 2017. 07. 02. 17:40
Szép napot!
A szeptemberi nászutunkat Cotillo-ba tervezzük a vízhőmérséklete illetve, megbízható autó kölcsönző érdekelne?


V. Kati, 2017. 06. 30. 10:38
Érdeklődni szeretnék egy korábbi hozzászóláshoz kapcsolódóan: kompjárat Fuert-Lanz. között.
"A Fuerteventura-i kompkikötő (Corralejoban) és túloldalon Playa Blanca között 3 komptársaság is közlekedik, összesen napi 17 járattal. Van 25 perces, 35 perces és 45 perces időtartamú hajózás. Még este 11-kor is megy hajó. 30 euró a menetjegy."

A kérdésem az lenne, hogy ez az ár 1 főre vonatkozik és 1 útra?
Mi 4-en vagyunk (2felnőtt,2gyermek), és persze autóval mennénk, oda-vissza...
Erre vonatkozóan nem nagyon találok információt.
Köszönöm a választ előre is!!!
Kati


úti kritikus, 2017. 06. 10. 16:40
Fuerteventura időjárása novemberben
Novemberben már közeledik a szigeten a tél. Az erős szelek mellett azért jó adag napsütést is élvezhetünk. A napi átlag hőmérséklet 21 fok körül mozog. Előfordul 24 fok is, és a levegő lehűlhet 17 fokra is. A tengervíz hőmérséklete egész kellemes, kb. 22 fok körüli.

Novemberben eléggé kiegyenlítettek a hőmérsékleti viszonyok, nincs szeszélyesség e téren. A napos órák átlagos száma: kilenc. Felhős ég előfordul, de nagyon ritkán esik az eső, legfeljebb az egész hónap folyamán három olyan nap lehet, amikor van csapadék.

A Fuerteventurára jellemző szelesség novemberben is tapasztalható, még hozzá az északi és a déli részen egyaránt. A déli szeleket sirokkónak nevezik. Ennek kísérő jelensége a calma nevű homokvihar. Novemberben nem ritka jelenség. Főleg Fuerteventura déli strandjain zavarhatja kissé a nyaralók kényelrmérzetét. A homokvihar valójában nem vad, inkább kellemetlen.

Amúgy a november nem számít turisztikai főszezonnak, s nincs sok látogató.


Anikó, 2017. 06. 10. 13:54
Üdv! A sziget novemberi levegő és vízhőmérséklete érdekelne, volt valaki ott ilyenkor?


Oláh Anita, 2017. 06. 09. 11:13
Sziasztok,

Szeretnék érdeklődni azzal kapcsolatosan, hogy október elején milyen az időjárás a szigeten?
Mi az időn fogunk nászutasokként a szigeten eltölteni egy hetet a párommal.
Olvasgattam a hozzászólásokat de sajnos erre vonatokozóan nem találtam infót.

Előre is köszönöm a segítséget.


úti kritikus, 2017. 06. 02. 08:08
Kedves Brigitta!
Egyhetes nyaralás keretében 2 vagy 3 napra érdemes autót bérelni. Ezt indokolhatja az, hogy nem csupán a sziget felfedezéséhez kell bérautó, hanem ahhoz is, hogy keressünk alternatív strandolós helyeket is. Különben is 4 napnál tovább unalmas lehet a hotelben és annak partrészén időzni. Igaz, az összefüggően 20 kilométer hosszú parton sokat érdemes sétálgatni. Az állandó szél miatt kell napszemüveg és valami a fejre is.
A polifóm jó gondolat, de a szél miatt kell mindig valami nehezék, ha nem fekszünk rajta. Az ottani strandolás nem mentes nehézségektől (szél, hullámok), de legalább szép a strand és ilyen hosszú partszakaszon szuper el lehet vonulni másoktól. Nincs embertömeg.


Balázs Brigitta, 2017. 06. 02. 06:36
Sziasztok!

Hány napra érdemes bérelni autót? Jandiában fogunk megszállni.

És még annyi, hogy a strandokra érdemes vinni valamilyen polifómot ?

Köszönöm :)


Balázs Brigitta, 2017. 06. 02. 06:36
Sziasztok!

Hány napra érdemes bérelni autót? Jandiában fogunk megszállni.

És még annyi, hogy a strandokra érdemes vinni valamilyen polifómot ?

Köszönöm :)


útik kritikus, 2017. 05. 25. 16:52
A megbízható Cicar nevű autókölcsönző cégnek van a szálláshelyhez közeli Calete de Fuste városban irodája.


úti kritika, 2017. 05. 25. 16:48
A Castillo Beach bungalókról:

http://utikritika.hu/kanari-szigetek/fuerteventura/szallas_430_castillo_beach_-_caleta_de_fuste


úti kritikus, 2017. 05. 25. 15:55
Központi iroda Fuerteventurán:
Calle Primera, Naves 4-5
Casas de la Mareta
35600 Puerto del Rosario
Mobil: +34 658 894 866

Van még irodájuk a repülőtéren és Puerto del Rosario-i kompkikötőben is.


úti kritikus, 2017. 05. 25. 15:51
http://www.pluscar-fuerteventura.com/booking.php?lang=en


Adrienn, 2017. 05. 25. 12:01
Illetve helyileg hol található a plus car cég?nekünk ott is jó lenne foglalni ha tényleg náluk nincsenek rejtett költségek. Mi a castillo beach bungalowsban fogunk megszállni.az a reptértől kb 7 km-re van.de a közelben más autó kölcsönző is érdekelne, ha jó.


Adrienn, 2017. 05. 25. 11:55
Sziasztok . A plus cart hol találom meg a neten? Nekem eddig nem sikerült.mi 15-22 ig megyünk fuerteventurára..


Szandi, 2017. 05. 13. 11:40
Kedves Íro. Igen csak vicceltem természetesen. Köszönöm a tanácsokat, akkor maradunk a 10nap-5nap elosztásnál. Már most nagyon izgulunk milyen lesz. Üdv


úti kritikus, 2017. 05. 13. 10:24
Szandi!
Értem, hogy viccelsz vele, de - a tájékozatlanabbak kedvéért - tornádó nem lesz.
A Gold Car autókölcsönző korrekt.
Sok turista van, aki az idő tekintetében fele-fele arányban fedezi fel a szigetet. Jellemzően az egyiket jobban megszeretik, mint a másikat, de változó, hogy melyik az egyik. Azért a sziget látogatóinak többsége egész idő alatt ugyanazon a szálláshelyen lakik és csillagtúrázik, aminek persze vannak hátrányai is. A déli rész kevésbé szeles, nyaralgatásra tán jobb, mint az észak. Délen sok a német. Északon - szerintem - több a természeti látnivaló, de ezen persze lehet vitatkozni. Ti fogjátok eldönteni és remélem megírni nekünk.


Szandi, 2017. 05. 13. 08:13
Kedves Író. Nagyon köszönöm a válaszodat :) Mivel ma lejjebb ugrott a repjegy ára, így lecsaptunk rá... már nincs visszaút. Azért remélem a széllel is szerencsénk lesz és nem lesz tornádó :) Leírásodból azt veszem ki, hogy talán érdemes lenne az Északi parton több időt eltölteni!? Elég nehéz arra olcsóbb szállást találni ami internetes is. (az airbnb-n konkrétan 2 van) Délen is sok érdekes dolgot láttam... Oázis állatkert, teknősök, hosszú homokos tengerpart, barlangok. És még a Gold car autókölcsönző felől érdeklődnék, elég jó áraik vannak :) Köszönöm, szép estét


úti kritikus, 2017. 05. 11. 19:40
Kedves Szandi!
A Solymar Calma bungaló teleptől kb. 800-1200 méterre lévő hosszú partszakasz szép, homokos strand. Kb. 15 perces gyaloglás, komótosan fél óra.
Ami a széllel kapcsolatos aggodalmat illeti, van egy rossz hírem és két jó hírem: A rossz hír, hogy a szigeten, az év folyamán a nyár a legszelesebb időszak a passzátszelek miatt. A strandokon a szél felkavarja a homokot és a nyaraló szemébe száll, ha nem hordunk folyton oldalt is jól záró napszemüveget (lehet ilyet kapni itthon hegymászós boltokban). Az egyik jó hír, hogy a szél ereje gyenge vagy közepes. A másik jó hír, hogy azért a szél enyhíti a hőséget.
Ami a sznorkelezést illeti, Fuerteventura nem egy olyan sziget, ahol a tengerben jókat lehet sznorkelezni. Egyrészt keveés helyen vannak korallszirtes terepek, másrészt a szelek fodrozzák a vizet és rontják a látási viszonyokat a víz alatt. A tengerfenék homokos, és a látványos élővilág nem telepedik, koncentrálódik a strandok közelébe a sznorkelezéshez szükséges valamennyire védett övezetbe. El Cotillotól kicsit északra vannak olyan lagúnák, ahol van korallos terep, és érdemes sznorkelezni. Még az ilyen adottságú helyeken is csaknem lenullázhatja a látványt, ha a tengert a szelek háborgatják.
Ami a júliusi éjszakákat illeti, a legalacsonyabb hőmérséklet is 20 fok felett van: 21 fok körül. Ehhez nem kell fűtés, biztos nem fognak fázni.
A sziget északi részén van mit programozni: A Corralejo nemzeti park, a dűnék (imádni szokták a gyerekek). A fentebb említett El Cotillo is északon van. El Cotillonak a strandjai és a lagúnái szuperek. Északon a déliekhez képest világosabb, fehérebb a strandok homokja. Igaz északon a tenger hullámosabb.


Szandi, 2017. 05. 11. 14:51
Kedves Író.
Kis családommal Július 13-tól látogatnánk meg a szigetet. Ez lenne az első nagy utazásunk, nekem az első repülésem is. Egy kicsit tanácstalan vagyok, így egy kis megerősítést vagy kritikát elfogadnék a döntéseimnél :) Autót a Gold Car-tól terveznénk bérelni. Az első 10 napot a Costa Calmán töltenénk egy Solymar Calma bungalow-ba (Petrától bérelnénk). A legnagyobb aggodalmam a szél, de látom sokan megijednek tőle. Ha tényleg csak a kellemes kategória akkor minket nem zavar. Minden nap másik strandra mennénk bejárnánk a déli részt. Fogunk itt olyan részt találni ahol lehet pipával búvárkodni? Főleg a hullámzás miatt kérdem. 9 éves kislányom nagyon szereti. Ami még feltűnt, hogy a legtöbb apartmanba nincs klima, ezek szerit elviselhetőek az éjszakák? Az utolsó 6 napot északon töltenénk, erre még nincs kifejezetten tervem )kivéve hogy mit szeretnénk megnézni) Előre is nagyon köszönöm a válaszod és véleményed. Üdv.: Szandra


Dani91, 2017. 04. 13. 21:03
Sziasztok!
Apr 26-30 között lesz valaki a szigeten? :)


Xenia, 2017. 03. 31. 09:48
Köszönöm szépen!


úti kritikus, 2017. 03. 31. 08:50
Kedves Xenia!
Fuerteventura: nappal 22-24 fok, éjszaka 17-18 fok, semmi eső
Lanzarote: 21-23 nappal, és 17 éjszaka, napsütéses nappalok


Xenia, 2017. 03. 31. 08:21
Kedves úti kritikus!
Köszönöm szépen a gyors választ, reménykedem benne, hogy az óceán hőfoka el fogja érni a 20 fokot... Én azzal már teljesen boldog lennék, hiszen Szibériában születtem, ez az, ami már kellemes tud lenni, ha a levegő hőmérséklete ennél egy picit melegebb. Inkább a fiam miatt aggódom, aki 7 éves, valószínűleg, ő nem nagyon fog tud benne fürödni. :(
A tanácsait mindenképp megfogadjuk, és egy hétre autót fogunk bérelni még a repülőtéren lévő cégek egyikétől (goldcar, thrifty??).
Tudna, kérem, még arról is tájékoztatni, hogy milyen jelenleg a levegő hőmérséklete is ezen a két szigeten?
Köszönöm szépen!


úti kritikus, 2017. 03. 30. 22:12
Kedves Xenia!
Áprilisban mindkét szigeten kb. ugyanannyi a tenger hőfoka: 18 és 20 fok között. Talán Lanzariten egy-két fokkal hidegebb a víz. Ez nem a mediterrán, hanem a végtelen Atlanti-óceán, azaz többnyire hideg a tengervíz a nem észak-európai népeknek. Mindkét szigeten belül vannak olyan részek, ahol egy-két fok eltérés van a sziget más részéhez képest. Főleg a mély vízben érezni a hideget, a felszínen picit kellemesebb. Sok bátorságot. Ezek nem kifejezetten strandolós szigetek, inkább felfedezősek. Megnyugtatásul, a legtöbb hotelben a medencék vize sem melegebb, ha nem temperálják. A 23-24 fok nem melegíti fel eléggé a medencék vizét.


Xenia, 2017. 03. 30. 20:59
Kedves "Utikritika.hu"!

Én is szeretnék érdeklődni az óceán hőfokáról, ha az április legeslegelejét nézzük. Valószínűleg Fuerteventurára megyünk, de gondolkodunk Lanzarotén is... Hová érdemesebb menni, ahol már lehet ilyenkor fürdeni?
Mi nem szállodában fogunk megszállni, így a medence nem aktuális, sajnos.
Hány fok van ilyenkor és hány fokos a víz hőmérséklete?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!


Viktória, 2017. 03. 27. 16:32
Kedves Útikritikus!

Nagyon köszönöm az utànajàrást ès a segítséget!

Viki


úti kritikus, 2017. 03. 24. 10:58
Viktória! A Cicar azt írta nekem ma, hogy készpénzzel is lehet fizetni, valamint elfogadnak Visa, Mastercard és Amex kártyát. Úgy tűnik nem foglalkoznak azzal, hogy dombornyomott-e vagy nem. Nincs erre vonatkozó kitétel. Fizetni helyben kell, az autó felvételekor.


úti kritikus, 2017. 03. 23. 21:17
Kedves Viktória!
A Cicar autókölcsönzőt ajánlom. Komoly, korrekt cég. Készpénzes fizetés nincs, mert az autó visszaadásáig kaucióra van szükségük. Lehet, hogy elfogadnak készpénzt, de akkor feltehetően valami nagy összegű depositot kell letenni. A Cicar működik a reptéren. Sajnos nem tudom, hogy a bankkártyás fizetés esetén tesznek-e különbéget dombornyomott és nem dombornyomott között. Most nincs a helyszínen emberünk, aki meg tudja kérdezni. Megpróbálunk keresni más forrást. Egyébként a dombornyomott bankkártya spanyol neve ez: tarjeta de credito en relieve. A szigeten lehetnek olyan, repülőtéri képviselet nélküli, kisebb autókölcsönzők, akik elfogadnak készpénzt is, de ezeknél is biztos le kell tenni nagyobb letéti összeget.


Viktória, 2017. 03. 23. 20:59
Kedves Útikritikus!

Valamiért èn kimaradtam a szórásból és nem kaptam választ a kérdèsemre, de azért próbàlkozom tovább.. szóval: érdekelne, hogy hol érdemes Fuerteventurán autót bérelni? Illetve csak dombornyomott kártyával lehetséges?
Köszönöm!


úti kritikus, 2017. 03. 23. 18:18
Andi!
A déli Costa Calma térségében az R2 Rio Calma egyik medencéje tuti temperált, és még szeles időben is lehet órákon át ellenni benne.
Más ilyen adottságú déli hotelről itt lehet tájékozódni, és főleg foglalni: orsolya.laszlo@vista.hu


Andi Nagy, 2017. 03. 23. 16:25
Fuerteventuran olyan szalloda êrdekel ami temperalt vizû gyerekkel mennènk tudtok ilyet? Deli part jobban èrdekel jandria , moro jsble


Viktória, 2017. 03. 14. 23:35
Kedves utikritika.hu!

Régi vágyam a Kanári-szk. Most foglaltam repjegyet Fuerteventurara apr.23-30. idopontra. Remèlem, kellemes időnk lesz. :) Minket leginkább a karibi jellegű strandok (minèl kékebb víz ès fehérebb homok) érdekel, valamint sivatagos dűnèk ès futurisztikus tájak.. hol èrdemes szállást foglalni, hogy közel legyünk egy ilyen csodaszèp strandhoz, de jó kiinduló pont legyen utóbbi jellegű kiránduláshoz is? Vagy foglaljunk több szállást is? Hol èrdemes autót bérelni, egyszerűen ès jó àron? Nagyon köszönöm, Viki


úti kritikus, 2017. 03. 11. 15:52
Szia Dávid!

A legtöbb Lanzarote-i autókölcsönző cég mereven elutasítja azokat a kéréseket, hogy az autóit átvigyék másik szigetre. Van azonban egy Faycan nevű cég, amelyik az egész kanári-szigetek térségben működik és a foglalási rendszerében kiadja a lehetőségét annak, hogy valaki a Lanzarote-i reptéren vegye fel az autót és a Fuerteventura-i reptéren adja le. Velük kellene próbálkozni: www.faycan.es. Van angol nyelvű oldala is.
Egy szendvics 3 euró körül, a pizza vagy valami egytál étel 7 és 10 euró között. A 10 euró körüli ebéd kizárólag olcsó vendéglőkben. A Mekiben egy menü is 7 euró körül.
A szupermarketekben elég olcsón lehet egyszerűbb élelmiszereket venni vacsorára. Fél liter helyi sör 2 euró. Fél kiló kenyér 70 eurócent. Ott kell kajálni és vásárolni, ahol a helyiek, de ehhez távolodni kell a nagyon turistás helyektől. Ha van bérautó, akkor ez könnyen megoldható.


D. Dávid, 2017. 03. 11. 15:19
Arra vonatkozólag szeretnék információt kérni, hogy melyik autóbérlő cégnél van egyvonalú bérlési lehetőség? Vagyis hogy Lanzarote-n veszem fel és Fuerteventurán adom le? A TopCar Autoreisen-nél van erre lehetőség, csak nem tudom az áron felül milyen plusz költségek vannak (pl.kaució).
A PlusCar-nál nincsenek egyéb költségek, de vajon van-e ilyen egyirányú lehetőség?

Illetve hogy napi szinten kb. mennyi pénzt kell számolni az étkezésre?
Ebéd+vacsora. Az ebédnek megfelel egy egyszerű egytál étel, vagy pizza, a vacsorának pedig boltban vásárolt, akár hideg kaja.

Ha valakinek vannak ilyen jellegű információi, tapasztalatai, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem!


Eszti, 2017. 03. 05. 19:20
Nagyon köszönöm a kimerítő választ.
Azt hiszem mégis inkább más felé vesszük az irányt. Ahogy néztük nyáron elég drágák a repjegyek ahhoz, hogy hátha szerencsénk lesz és nem fújja el a szél a napernyőnket.


úti kritikus, 2017. 03. 04. 22:34
Eszti!

Fuerteventura időjárása augusztusban
Júliushoz és szeptemberhez hasonlóan az augusztus a sziget viszonylatában igazán meleg hónapnak számít a 25-28 fok közötti nappali hőmérséklettel.

A friss szelek valamennyire még kellemesebbé is teszik az időjárást. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy az év keresztmetszetében július után épppen az augusztus az a hónap, amikor a szél ereje a legnagyobb. (A tél viszonylag kevésbé szeles.). Nagyon vegyesek azonban a nyaralók tapasztalatai.. Vannak, akik szerint kintlétük alatt legfeljebb 2-3 olyan nap volt, amikor a szél elereje miatt inkább nem strandoltak, hanem kirándultak. Mások arról számoltak be, hogy a szél ereje miatt alig volt olyan nap, amikor fürödni tudtak a tengerben, ráadásul a vízben veszélyes áramlatok is veszélyessé tették a fürdést. Sokan hangsúlyozzák ennek kapcsán, hogy Feurteventura nem igazán szelesebb, mint a Kanári-szigetek többi része.

Nehéz megmondani, hogy augusztusban a sziget melyik része a szelesebb. Ez minden évben ilyenkor teljesen más lehet. Az azért jelez valamit, hogy nyáron hol rendeznek meg egy jelentős széllovas versenyt: Costa Calma partjainál. Eszerint arra lehetne következtetni, hogy a délkeleti rész szelesebb, mint az északi rész. Hangsúlyozzuk az augusztusi melegben a széljárás inkább hűsítő, mint kellemetlen. Persze legyen rajtunk napszemüveg, mert a szél a parton a szemünkbe fújhatja a homokot.

Az augusztus eleje tán szelesebb, mint a vége. Bármi lehet. Ha szelesebb az idő, akkor a strandon foghatjuk a napernyőt, hogy ki ne döljön. Ha szerencsések vagyunk, akkor még kisgyerekkel is jókat fürdözhetünk.

Ami jó hír viszont, hogy a tengervíz a téli hónapok 18-19 fokos hőmérsékletéhez képest, nyáron, azaz augusztusban is, 22-23 fokos, ami azért egész tűrhető. Igaz augusztusban is előfordulhat, hogy a nagy hullámok miatt nem lehet nyugalmasan fürödni. De az is megtürténhet, hogy éppen kifogunk augusztusban nyugalmasabb tengeri álllapotokat.

Az átlaghőmérséklet (tehát az éjszakát is beleszámolva): 22 és 27 fok (az utóbbi 5 év statisztikai adatai alapján). Nagyon kicsi az esélye annak, hogy essen az eső ebben a hónapban (persze nem teljesen kizárt).

Időjárási szélsőségességek vannak. Volt már a szigeten augusztusban nappal 20 fok alatti hőmérséklet, de volt már 38 fok is.

Ha kifejezetten a tengerparti strandolás a cél, akkor inkább érdemes nyáron a mediterrán térséget választani. Szerintem. Viszont ha Fuerteventurára mentek, akkor az utazás után feltétlenül osszad meg velünk, hogy mennyire voltatok szerencsések, vagy pechesek.


Eszti, 2017. 03. 04. 19:07
Kedves Úti Kritikus!
Szeretnénk a szigetre utazni, de a szeles időjárástól egy kicsit megijedtünk.Egész nyáron ez a helyzet, vagy esetleg az augusztus jobb lehet a tengervíz hőmérséklete szempontjából? Nagyon szeretünk fürdőzni, de csak jó időben és nem túl hideg vízben.Van esetleg a szigetnek olyan része, ahol ez lehetséges, vagy inkább keressünk más uticélt?
Előre is köszönettel.


Andrew, 2017. 03. 02. 19:56
1 hetet töltünk Fuerteventurán. Érdemes-e átkompozni Lanzarotera. Ha igen, akkor autóval vagy elég csak gyalogosan? De akkor csak a kikötővárosban tud bolyongani az ember. Milyen látnivalót nem szabad kihagyni Lanzarotén, de nem strandolásra gondolok.


Erzsébet, 2017. 02. 28. 22:21
Kedves Dalmi,

nem tudom, hogy ezen az oldalon hogyan lehetséges, hogy megkapja a privát e-mailcímem.

Kedves Útikritika, kérem adja meg Dalminak az e-mailcímem.

Köszönöm.


Dalmi, 2017. 02. 28. 08:28
Kedves Erzsébet! Köszönöm az információt! Még teljesen időben vagyunk! Március 26-án utazunk! :) Esetleg fel tudjuk venni privátban a kapcsolatot? Érdekelnének a tapasztalatai!


Detti, 2017. 02. 24. 10:38
Köszönöm szépen a gyors választ! Mivel a szállást nem tudom módosítani Lanzarotén (nincs hely ), így úgy döntöttünk, hogy Fuerteventurán leszünk 22-25-ig, és akkor megyünk át komppal. Fuerteventurán a Pierre & Vacances Village Club Fuerteventura OrigoMare szállodában foglaltam, úgy tűnt ez nincs túl messze a komptól, és Lanzarotén a HL Paradise Island hotelbe megyünk majd. Talán ez sincs túl messze.


úti kritikus, 2017. 02. 24. 08:26
Kedves Detti!

Fuerteventura repülőteréről a Corralejo-i kompkikötőhöz az eljutás: busz vagy taxi. A busz körülményes, még átszállásra is szükség lehet, és ez bőröndökkel nem leányálom. A taxi a legegyszerűbb. Kb. 50 euró. Ennyi gyerekkel még inkább a taxi a jobb megoldás. Tán anyagilag is.
Busz: reptértől a 3-as busz, majd a 6-os busz. menetidő kb. egy óra.
Taxival kb. 35 perc.
A Fuerteventura-i kompkikötő (Corralejoban) és túloldalon Playa Blanca között 3 komptársaság is közlekedik, összesen napi 17 járattal. Van 25 perces, 35 perces és 45 perces időtartamú hajózás. Még este 11-kor is megy hajó. 30 euró a menetjegy.


Detti, 2017. 02. 23. 12:22
Mi 2017.10.25-11.01-ig szerettünk volna Lanzarote szigetére menni. Le is foglaltuk a szállást. Erre a wizzair módosította a menetrendet. Most azt találtam ki, hogy otóber 22-én elmennénk Fuerteventurára, és onnan kompoznánk át Lanzarotera. Ez mennyire kivitelezhető? Milyen messze van a reptér a kompkikötőtől? Hány órakor megy az utolsó komp? Három gyermekkel mennénk, a legkisebb akkor 1 éves lesz. Vagy hogyan oldható meg másképpen ez a számomra nem kis probléma? Köszönöm!


Erzsébet, 2017. 02. 22. 18:04
Kedves Dalmi,
ha még nem késő, a Pluscar-nál csak a tényleges autóbérlési díjat kell fizetni, nincs zárolás, nincs kaució. Fontos, hogy csak bankkártyával egyenlíthető ki a bérlési díj, készpénzzel nem. Egy nagyon jó állapotú autót kaptunk, 97 Euroért 1 hétre (4 felnőtt részére!), semmilyen egyéb költség nem volt.


úti kritikus, 2017. 02. 16. 21:14
Itt olvasható két külön értékelés is a hotelről:

http://utikritika.hu/kanari-szigetek/fuerteventura/szallas_420_elba_sara_beachgoilf_resort


István, 2017. 02. 16. 19:31
Kedves "úti kritika".
A hotel amit ki választottam , Elba Sara Beach &Golf Resort egy 4x hotel.


úti kritikus, 2017. 02. 16. 14:56
Kedves Detti!
A sokéves tapasztalat alapján mondom, hogy március elején kb. 17-18 fokos lesz a tengervíz hőmérséklete. Ne tervezzenek tengeri fürdést, koncentráljanak a medencére. A legkevésbé szeles vidék délen van, ahol Jandia térségében van nagyobb hotelválaszték. Mivel a tengeri fürdés kicsukva, így igazán nincs is jelentősége, hogy hol van kevés hullám és hol mélyül lassan a víz. Érdemesebb azután érdeklődni, hogy a kiválasztott hotel medencéje temperált-e. Hotelválasztásban tudunk segíteni úgy, hogy a medencéről is adunk igazmondó infót.


Detti, 2017. 02. 16. 14:45
Sziasztok! Iden marcius elejen szeretnenk Fuerteventura-ra utazni a Ferjemmel es az 5 eves Kisfiunkkal. Lehet ilyenkor mar furdeni a tengerben? Kb hany fokos? Illetve van otletetek, melyik partszakaszra, akar szallodaba menjunk, ha a leheto legkisebb legmozgast szeretnenk, illetve lassan melyulo, hullammentes partot? nagyon koszonom elore is a segitsegeteket! :)


úti kritika, 2017. 02. 16. 07:51
Szia István!

Tavaly május végén az óceán hőfoka 19 és 20 fok között mozgott.
Fuerteventurán szinte mindig szeles az idő, s így persze május végén is. Legdélebbre, Jandia térségében viszonylag a legkellemesebb az időjárás. Caleta de Fuste Jandiánál szelesebb, de még mindig kevésbé, mint északon. A két és féléves kislányt rendesen be kell burkolni, ha kimentek a partra sétálni. Ha olyan a hotel, akkor ott a belső nyitott területen, a medence tájékán széltől védetten lehet pihizni. Melyik hotel?


Istvan, 2017. 02. 16. 00:21
Sziasztok!Végigolvastam a kommenteket, szeretnék egy pár információt az oceán höfokárol ebben az idöbe?fürdésre már alkalmas lehet,és hogy mekkora széllel kell számolni általánosságban?Mi a párommal és 2 és fél éves lányunkkal megyünk május vége felé fuerteventurara -caleta de fustere,Igaz elötte egy hetet leszünk Gran Canarian.
Remélem nem volt rossz választas ez a sziget,Tenerife helyett,mivel nem akartuk a nagy nyüzsgést.
Aki esetleg járt ott ebben az idöszakban,irjon hogy mire számithatunk majd.
Köszönöm


Erzsébet, 2017. 02. 15. 16:02
Kedves Dalmi, mi is csak vasárnap indulunk, így saját tapasztalatom még nincs. Mikor utaznak? Esetleg vasárnap után már tudok mit írni (tapasztalatról).


Dalmi, 2017. 02. 10. 12:03
Kedves Erzsébet!

Hamarosan Fuerteventurara utazunk! Autóbérléseben nem vagyok tapasztalt! Mennyire voltak megelégedve a Pluscar szolgáltatásaival? Hogyan lehet fizetni, illetve kell kaució? Zárolnak valamennyi összeget a bankkártyán?


Erzsébet, 2017. 02. 07. 10:26
Köszönöm szépen. Igen, megjelölték a parkoló számát, ahol átvehető az autó.


úti kritikus, 2017. 02. 07. 07:18
Kedves Erzsébet!
Igen, megerősítem, hogy a szigetre plasztik személyi igazolvánnyal be lehet lépni. Fuerteventura teljességgel olyan területnek számít, mint az európai Spanyolország. Fuerteventura Afrikában van, de európai uniós területnek számít. Azért persze a személyi érvényessége legyen rendben...
Ha jól tudom, a Plus Carnak nincs a reptéren irodája, de a képviselőjük a parkolóba átadja a kocsit, ha a rendelés reptéri felvételről szól. Ebben nem vagyok biztos.


Erzsébet, 2017. 02. 06. 22:36
Köszönöm szépen, még december végén foglaltam a Plus Carnál, reméljük, a mi esetünkben is minden rendben lesz :)

..és ugye jól tudom, hogy elég a plasztik személyi igazolvány? (nem szeretnék kellemetlen meglepetést a reptéren).

Köszönöm a választ.


úti kritika, 2017. 02. 06. 22:18
Kedves Erzsébet! A Plus Car helyi viszonylatban megbízható szolgáltatónak számít. A gépkocsik viszonylag jó állapotban vannak. Nincs kaució. Lehet fizetni késpénzzel és bankkártyával is. Érdemes itthonról foglalni vagy online vagy a Vistánál.


Erzsébet, 2017. 02. 06. 11:16
Jó napot kívánok, ha valaki tud nyilatkozni a Plus Car autókölcsönzőről, köszönettel veszem :)

Megbízhatóak-e, kérnek-e kauciót, hogyan lehet fizetni?

KÖSZÖNÖM.


Krisztián, 2017. 01. 10. 10:38
Kedves Úti Kritikus!

Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást és kiegészítést. Az olcsóbb apartman kategóriában nézelődtem szállás ügyben. Például a Castillo Beach vagy Puerto Caleta. De szóba jöhetne a La Piramide szálláshely Antigua-ban. Ha konkrétan ezen szálláshelyek közül tudna konkrét véleményt mondani valamelyikre, az nagyban a segítségemre lenne.

Előre is köszőnettel!


úti kritikus, 2017. 01. 08. 10:56
Kedves Krisztián!
Precízebb Caleta de Fuste nyaraló település (város) strandjairól beszélni. Ez egy kb. 660 méter hosszú, finom homokos part kicsit eltérő minőségű strandokkal.
Az itteni strandok előnye, hogy kevésbé hullámosak, és nincsenek a fürdést, úszást nehezítő víz alatti áramlatok. A víz lassan mélyülő és emiatt e partszakasz népszerű a kisgyermekes családok körében.
Van olyan partszakasz, ahol 2016. december végi információk szerint jelentősebb építkezési munkálatok miatt nem lehetett fürödni!!!
Amúgy a Sheraton és az Altantic Centre előtti partszakasz a legjobb.
A környék hoteljei mind közel vannak a parthoz.
Ami az autóbérlés fizetését illeti. A szigeten az autóbérlő cégek többsége a hitelkártyát fogadja el, de helyben tájékozódva talán lehet találni egy-kettőt, amelyik elfogad készpénzt, vagy debit kártyát. Azt ajánlom, hogy érkezéskor a repülőtéren kérdezősködjön előre az autóbérléses cégek pultjainál. A Payless Car kölcsönzőt nézze meg legelőször. Azok eléggé rugalmasnak tűnnek.


Krisztián, 2017. 01. 07. 20:26
Üdvözlet!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e tapasztalat Puerto Caleta strandjaival kapcsolatban? Olvastam, hogy a déli részen van a legszebb strand, de nem szeretnénk autót bérelni az egész vakáció idejére, maximum 1-2 napra. Esetleg autóbérléssel kapcsolatban lehet-e tudni, hogy valamelyik elfogadja-e a dombornyomott debit kártyát is esetleg a kaucióhoz?

Előre is köszönettel!


Sharon, 2016. 10. 30. 23:45
Mi most november 13-20-ig megyünk 28 éves lányommal Fuerteventurára, és a Playe de Jandia szállodában szállunk meg FP ellátással. Nagyon várjuk az utat, reméljük jól fogjuk érezni magunkat, az idő is kedvező lesz és a szállás is. Majd megírom élményünket, ha visszajöttünk. Ági


rolkó, 2016. 10. 30. 15:03
Kedves Gyuri!
Mi a két éves lányunkkal Caleta de fuste-n voltunk, van egy kis nyüzsgés is és olyanok az öblei, hogy nincs hullám!!! A többi strand csodálatosabb , DE sokall hullámosabbak és ott állandóan fúj a szél!! Mi inkább a bungallós szállókat kedveljük, de ott is volt All Inclusive! Megéri, finomak az ételek és bőséges! Ha esetleg érdekel még vmi....


Gyuri, 2016. 10. 27. 10:23
Szeretnék információt kérni, aki tud, kérem segítsen.
Január közepén mennék párommal és 2 éves lányunkkal Fuerteventurára.
Melyik helyet tudná nekünk ajánlani? Corralejo, Jandia, Morro Jable esetleg más? Kedveljük a szép strandokat és este egy kis nyüzsgést.
Kinéztem három szállodát, tudna segíteni a döntésben?
Suit Hotel Atlantis Fuerteventura (Corralejo)
Barcelo Jandia Playa (Morro Jable)
Ifa Altamarena (Morro Jable)
Fuerteventura Princess Jandia)

Vagy esetleg mást ajánlana? Max. 40-50000Ft körüli szoba ár lenne jó éjszakánként.

Fontos a gyerek szempontjából, hogy megfelelő medence és játék lehetőség legyen és nagyon közel legyen a part.
Érdemes all inclusive ellátást fizetni?

Nagyon köszönöm előre is a segítségét.


Estók Endre, 2016. 05. 10. 18:20
Nagyon jó leírás, köszönjük szépen!
Mi Júniusban megyünk másodszor mert beleszerettünk a szigetbe.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon