ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura


hirdetes


útikritikák


Esmeralda Maris bungalók*** - Costa Calma

Fuerteventura – Costa Calma - Esmeralda Maris bungalók***+

Lényeg:
Nyugis, szuper tiszta szálláshely. Ízletes, változatos a svédasztalos étkeztetés. Az apartmanok tágasak, csinosak. A hotelt elsősorban a passzív pihenést kedvelőknek ajánljuk, olyanoknak, akik a sziget felfedezését célzó kirándulásokon kívül a hotelben inkább pihenni, teljesen kikapcsolódni akarnak.
Hol?
A szálláshely Costa Calma déli peremén helyezkedik el, távol a mozgalmasságtól, nyüzsgéstől, egy hotelekke teli hosszú út végén. 
A hotel nyugis környéken van, domboldalon, közvetlen közel a strandhoz. Gyalogtávolságra van néhány nagyobb hotel, ahol bár és étterem is látogatható külső vendég számára. A hoteltől gyalogtávolságra 10-15 percre vannak szupermarketek és egyéb vásárlási lehetőségek. A hotel mögött egy természetvédelmi terület van dűnékkel. 
A repülőtéri transzfer időtartama kb. 1 óra.
Autóbérlés erősen javasolt. A legközelebbi távosági buszos megálló eléggé messze van.
Strand:
A legközelebbi strand kb. 5 perc gyalogtávolságra helyezkedik el. Nagyon kellemes élmény hosszasan sétálni a szép, nyugalmas, homokos strandon (akár órákon át is). 10-15 perc gyalog távolságra Costa Calma más strandjait is ki lehet próbálni.
Milyen?
Jól menedzselt, irányított, emberi léptékű, szinte családias légkörű hotel, nagyüzemi tömegturizmustól mentes. 82 különböző méretű bungalóból áll a klubhotel. A kellemes medence partján csaknem mindig található szabad napozóágy, mivel sok hotelvendég inkább a bungalójának a teraszán napozik, időzik, hiszen ott is van napozóágy, ráadásul saját. 
Apartmanok, azaz bungalók:
Kellemes a szobák színvilága. A bútorzat jó állapotú. Praktikus, hogy elég sok a lepakolásra szolgáló terület. Az ágyak kényelmesek (főleg azoknak, akik a kemény matracokat szeretik). A hét két napjának kivételével minden nap van takarítás. Minden takarításnál törölközőket is cserélnek. Szuperek a teraszok: egy asztal, két szék, két napozóágy és egy napernyő! Jó tágasak a fürdőszobák is. 
Kevésbé jók, azaz csendesek azok az apartmanok, amelyek az utcára nyílnak, mert túl közel lehet hozzájuk a csoportos vendégeket szállító buszok parkolója. Előfordulnak érkezések, távozások még éjszaka is. Pedig amúgy a hotel előtt egyéb átmenő forgalom nincs.
Szolgáltatások:
A személyzet segítőkész. Lehet velük kommunikálni angolul, németül is (a spanyolon kívül).
Van a medencében torna, vannak jóga kurzusok, de nincsenek a vendégre eröltetett animációs programok. A nyugalomra vágyó vendégek inkább örülnek, hogy esténkét nincsenek zajos show műsorok. 
Ellátás:
Finomak az étkek, jó a választék. Elsősorban helyi és spanyol ételeket kínálnak. A halételeket kedvelők bizonyosan jól járnak.
Az étkezőterem kicsi szűk területű. Kár, hogy reggelizni csak 10-ig lehet. Vacsora 18-tól 21-ig. A teraszon enni fölöttébb kellemes és hangulatos.
A bár már este kilenckor bezár. Az önellátásra berendezkedők számára van a létesítményben egy minmarkt.

2017. május 14.

Itt lehet tájékozódni az árakról, az ajánlatról, és nyugodtan foglalni a 28 éves Vista utazási irodáinak valamelyikétől: 

Esmeralda Maris Club De Bungalows ***

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon