ÚTIKRITIKA.HU / Fuerteventura / Caleta de Fuste


hirdetes


útikritikák


Eraza Mar Hotel - vélemények

Fuerteventura – Caleta de Fuste – Eraza Mar Hotel (16+) - 4 csillagos

Lényeg:
A sziget viszonylatában és a 4 csillagos kategóriában inkább az átlagosak közé tartozik. Az ellátás (svédasztalos reggeli és vacsora) viszonylag jó.
A szobák tágasak, tiszták.
A hotel tiszta, de nincs felújított állapotban.
Az ár-érték arány elég jó.

Hol?
Nagyon praktikus a hotel elhelyezkedés: közel van a strand, a bevásárlási lehetőség, buszmegállók, repülőtér. A sziget felfedezése szempontjából is szuper a hotel elhelyezkedése.
A repülőtér nyolc kilométerre van. A közelségből adódóan van némi gépzaj, de ez nem mindenki számára zavaró. Sőt vannak, akik élvezettel nézik a leszálláshoz készülődő repülőgépeket.
A hoteltől kb. 500 méterre van Caleta de Fuste nyaraló település központja. Szép a hotelből a tengeri kilátás. Csodás a napfelkelte.
Caleta de Fuste a sziget keleti partján található, közel a nemzetközi repülőtérhez és a fővároshoz, Puerto del Rosario-hoz. Caleta de Fuste egyike a sziget nagyobb turistaközpontjainak. Főleg brit nyaralók frekventálják. Ennek megfelelően rengeteg pub van.
Strand:
A hotel ugyan partmenti, de a strand (közstrand) odébb van, de csupán kb. 7-10 percre (függően hogy a két megközelítés közül melyiket választjuk). A víz szép tiszta. Napozóágyat lehet bérelni, 10 EUR/nap.
A környék partja hosszú, nagyon széles, sokkolóan kék vízzel. Persze homokos (ami a sárgából a fehérbe hajlik), bár nagyobb szemű, mint a déli partokon (amolyan elaprózódott korallszerű).

Milyen?
A belső közterületek jól néznek ki. A főmedence elég kicsi a hotel vendégkapacitásához képest. Nincsenek árnyékos részek, de napernyők se.
Ha a bérautóval parkolni akarunk, akkor a hotel ebben nem igazán tud megoldást kínálni. Magunknak kell megoldani.
A vendégkörben nagy többségben vannak a britek.

Szobák:
A szobák jól felszereltek, modernek. A takarítás megfelelő. Naponta bekészítenek egy flakon ivóvizet. (Amúgy a szigeten a csapvíz iható, de eléggé klórozott, ami miatt nem annyira jó az íze.)
Szolgáltatások:
A személyzet segítőkész. Akadnak kisebb panasztételek, de az pozitív, hogy a recepció igyekszik a problémákat viszonylag gyorsan orvosolni.
Az esti szórakoztató programok egész nívósak, de némelyeknek a zene túl hangos.

Ellátás:
A választékot erősen a britek étkezési szokásaihoz igazítják. Amúgy az ellátás tartalmas. Az all inclusive ellátásban kínált alkoholos itókák nem túl jó minőségűek.

2024. március 19.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon