ÚTIKRITIKA.HU / Gran Canaria


hirdetes


útikritikák


Playa del Ingles - Occidental Margaritas****

Gran Canaria – Playa del Ingles – Occidental Margaritas****

Lényeg:
Terebélyes, jól szervezett, kényelmes hotel kellemes környéken. Változatos és jó az ellátás. A szobák szépek, tiszták, nagy hányadban felújítottak, és minden szükségessel felszereltek. Aktív nyaralásra jó választás lehet a hotel (sok sportolási, testmozgatási lehetőség). Unatkozni nem lehet, igaz csendben pihenni se.
Helyi viszonylatban a 4 csillagos besorolás megállja a helyét.
Hol?
A hotel Playa del Ingles magaslati részeinek egyikén helyezkedik el.
Jó kombináció, hogy nincs Playa de Ingles valamelyik zajosan mozgalmas övezetében, de ugyanakkor nem tart sokáig bevetnünk magukat a ,,sűrűjébe” (5-15 perc gyalog a központ).
A hotel közelében azért vannak vásárlási lehetőségek. % perc gyalogtávolságra van a Yumbo hatalmas üzletközpont tömérdek bolttal, vendéglővel. repülőtérről taxival kb. fél óra a hotel. Las Palmas busszal kb. egy óra.
Strand:
A hotel ingajárati buszt üzemeltet a strandhoz. (Gyalog legalább 20-30 perc lenne.)
Milyen?

323 szoba és 150 apartman, azaz tel ház esetén legalább ezer vendég. Nagyüzem.
Nincs zsúfoltságérzet a hotelben, pedig többnyire nagy a vendéglétszám. A két medence az csábító. Kellő számban vannak napernyők és napozóágyak. A vendégek többsége nem a strandon, hanem a medencénél időzik napközben. A 8 emelet magas hotel épülete a délelőtt egy részében és 16 óra után árnyékot vet a medencékre.
Egész nap szól a zene.
Szép a kert.
Csak a szobaajtók csapkodásának a rémes zajait ne kellene elszenvedni éjszaka. (Pedig, amúgy a szobák közötti hangszietelés tűrhető.) Viszont utcai zajok kevésbé zavarják a vendégek pihenését.
Szobák:
A szobák berendezése megfelelő, modern. Kényelmesek az ágyak (jó a matrac). Kellemes a balkon. A tévékészülék jó nagy. A légkondi jól működik.
A superior kategóriájú szobák tágasak.
A hotel össze szobája nemdohányzó! (A vendégek egy része a tiltás dacára a balkonon bagózik.) Széf bérlése napi 3 euró.
Szolgáltatások:
Nagyon barátságos, figyelmes és segítőkész a személyzet. Azért a spanyolos lomhaság néha tetten érhető.
Az esti (23 óráig tartó, a medencénél lévő színpadon előadott), egyébként változatos szórakoztató programok zajai bejárják a hotel tereit és zavarhatják a korán aludni térő vendégeket. Nem mindegy, hogy hol van a szobánk, igaz valamennyi szoba a belső kert, így az esti műsorok színhelye felé néz.
A wifi a szobákban néha rakoncátlankodik. A fogadótérben némileg jobb a helyzet.
A közelben van egy hatalmas ingyenes parkoló.
Ellátás:
Tartalmas a félpanzió. Finomak az étkek. Bőséges a választék.
Ha teltház van a hotelben, akkor az étterem azért zsúfolt és lármás (nagyüzemi). Sok a kisgyermekes család, szóval a zsivaj ebből is adódik. Érdemes korán, vagy későn menni, hogy a teraszon lévő néhány asztal valamelyikéhez ülhessünk.
A bárokban jók a koktélok.
2017. február 18.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon