ÚTIKRITIKA.HU / Guadeloupe


Basse-Terre - Au Jardin des Colibri

Guadeloupe – Basse-Terre - Au Jardin des Colibris (o zsárden dé kolibri)

Lényeg:
Kitűnő szálláshely helyi viszonylatban. Családias a légkör, nincs nagyüzemi jelleg, igaz így a szállodai szolgáltatások választéka is behatárolt. A bungalók kellemesek, rendezettek, jól felszereltek, de nem beszélhetünk luxuskivitelről. A tisztaság teljesen rendben van. Ha nem vagyunk túl finnyásak, akkor itt a földi paradicsomban érezhetjük magunkat. A menőbb hotelekben nem kapunk ilyen személyes jellegű vendégszeretetet. Príma hely nyugalas pihenésre a külső programok között, után.
Hol?
A hotel (panzió) a Basse-Terre szigeten van, ami kevésbé mozgalmas, mint a Grande-Terre, viszont sokkal nyugisabb, idillibb.
Kitűnő az elhelyezkedése azok számára, akik a strandolás mellett kisebb kirándulásokat is terveznek. (A Grandcule de Sac Marin lagúnát feltétlenül!)
A szálláshely közvetlen környezete is csodás. Deshaies öblére a kilátás szuper.
Pár perc gyalogtávolságra van egy kellemes botanikus kert. (Guadeloupe-on csodaszépek a trópusi virágok!)
Kell bérelni autót, ha tényleg fel akarjuk fedezni Guadeloupe-ot.
Strand:
Számos strand érhető el a szálláshelyről. Autóval 5 perc távolságra van egy Grande Anse nevű szuper strand, ahol jól lehet fürödni, pláne ha szeretünk ugrálni a hullámokkal (kisgyerekeknek nem való).
Milyen?
A cuki medence egy csodálatos kertben található. Külön jó, hogy bármikor használhatjuk, akár késő este is.
Szobák:
Faházas bungalókban van az elhelyezés. A dekoráció aranyos, ízléses. A fürdőszoba részeként a zuhanyozó szabad ég alatti (persze a diszkréció biztosítva). Az ágynemű kitűnő minőségű.
A bungaló hangulatosságához nagyban hozzájárul a trópusi kert, ahol kolibriket lehet megcsodálni. Tyúkok is vannak, de veszélyes állatok nincsenek.
Szolgáltatások:
Nagyon aranyosak a házigazdák (két hölgy a recepción). Nagy előny, hogy készségesen adnak tanácsokat Guadeloupe felfedezéséhez, és még étkezőhelyek kiválasztásához is. Ez a szolgáltatás a profizmus.
Ellátás:
Minden reggelizés a teraszon mennyei élmény az idilli hangulat miatt.
2016. november 6.

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon