ÚTIKRITIKA.HU / New Jersey

New Jersey

New Jerseyről dióhéjban| Tetszett&Nem tetszett| Vélemények| Odajutás| Hasznos információkPrinceton| Cape May| Ocean City| Atlantic City| Egyéb látnivalók| Olvasmányos linkek| Fotóegyveleg

New Jerseyről dióhéjban

New Jersey az Egyesült Államok legsűrűbben lakott állama.

New Jersey keleti partjait az Atlanti-óceán mossa, északon és északkeleten New York Állammal, nyugaton Pennsylvániával, délnyugaton Delaware álammal határos. New Jersey északkeleti részei valójában New York város elővárosainak számítanak, Hudson-folyó túlpartára eső részei és délnyugati részei Philadelphia elővárosai. 

New Jerseyben az amerikai átlaghoz képest jobb a közbiztonság.

A Szabadság-szobor és az Ellis Island New Jersey állam felségvizeinek területén vannak.

New Jersey legnagyobb repülőtere Newark. Nem annyira divatos, mint a JFK, de nagyon praktikus kis repülőtér.

New Jersey meglátogatásához ajánlott autót bérelni.

Tetszett&Nem tetszett

Tetszett

1. Az USA-ban talán itt a legolcsóbb az üzemanyag (az alacsony adónak köszönhetően)

2. Ocean Cityben a parti sétány, a Boardwalk

3. A 24 órán át nyitva tartó klasszikus dinerek

4. Hamiltonban egy szoborpark, a Grounds for Sculpture

5. A Princeton egyetem csodás campusa

6. Cape May cuki városka (túl sok nyuggerrel)

7. JBJ Soul Kitchen, (Jon Bonjovi jótékonységi étterme) nagyon rokonszenves, már két helyen is üzemel Jerseyben

Nem tetszett

1. Ebben az államban a benzinkutaknál sehol nincs önkiszolgálás, és ez nekem kényelmetlen

2. Az Atlantic City még mind halvány, lepukkant változata Las Vegasnak, bár látni némi fejlődést

Vélemények

,, Ha tehetjük látogassunk el egy amerikai foci meccsre. Mi New Jerseyben néztünk meg a Jetset a Metlife Stadionban. Hihetetlen élmény volt és elképesztő mennyire tudják, hogy kell szórakoztatni a népet. A stadionba való be és kiengedés profi, az épületen belül pedig több szinten gyorséttermek vannak. Ragadjunk hát meg egy kosár csirkeszárnyat, egy cukros kólát és nézzük a meccset. Ha nem értjük a szabályokat, az sem baj, a miliő miatt biztos élvezni fogjuk. Hidd el nem olyan mint a Fradi-Újpest. (2017)" forrás

Odajutás

Távolsági busszal vagy bérelt autóval lehetséges. Autóval azért sokkal kellemesebb.

Hasznos információk

Princeton

Cape May

Ocean City

Atlantic City

Annak, aki  nem szereti a " las vegas műfajt", nyugodtan kihagyható. Annak viszont, aki szeretne egy olyan kaszinóvárost is látni, ahol a dolgozók a kellemes ki tengerparti városkájukból járnak dolgozni, annak érdemes időt szakítania Atlantic Cityre. A belváros kb. egy óra alatt bejárható, a kaszinók pedig mindenkit várnak. Az egész kicsit hatvanas évek hangulatot áraszt.

Egyéb látnivalók

Olvasmányos linkek

,, Atlantic City: Egy hostess várt ránk, s kaptunk egy ajándék játék utalvány, ami azt jelentette, hogy a hotel ajánlataként 30 dolláros összegben kipróbálhattuk a nyerőgépeket. Egy névre szóló hitelkártyát állítottak ki a virtuális összeggel. Így ingyen próbálhattunk szerencsét. A nyerési esélyek igen rosszak, azt kell állítanom. A 30 dollárral összesen, ha 6 dollárt nyertünk virtuálisan. Szóval csak óvatosan a nyerőgépekkel, a kecsegtető főnyereményekkel. Személy szerint nem örültem volna, ha saját zsebből szórakoztam volna el a 30 dollárt.

A hotel igazán előkelő és puccos volt. Hatalmas csillárok lógtak a plafonról, s minden rendezett és tiszta volt. A mellékhelységben külön sminkelő terem is volt. A kaszinó bejáratánál egy biztonsági ember állt, aki az útlevélbe belenézett. Szigorúan vették, hogy 21 év a korhatár. A vendégek 90% öreg nyugdíjas ember volt, akik vagy nagyon jó módúak, vagy csak itt verik el a nyugdíjukat. Sőt nem egy olyan személy is volt, aki tolószékkel és járóbottal közlekedett.
Az idős emberek rutinosan nyomták a gépeket. Mi kb. csecsemőnek számítottunk az életkorunk tekintetében, ja és persze kaszinó szüzek is voltunk.

Az ebédünket az 5*-s hotel éttermében fogyasztottuk el. Hétköznapi – nyári akció keretein belül 10 dollárért (2300Ft) volt az ’edd magad degeszre’ büfé. Vicces összegért kagylót, rákot és mindenféle finomságot korlátlan mennyiségben fogyaszthattunk. Desszertnek volt fagyi, torta szelet, pite, kompót stb. Nem kíméltük a gyomrunkat.
A kiadós ebéd után sétára indultunk a part mentén. Atlantic city partvonala hosszan elterülő és szép. (jó időben és főszezonban zsúfolt). .

Egymás mellett sorra állnak a hotelok, s mindenhol volt igazából élet. Benéztünk ide-oda, s némelyik rosszabb volt, mint egy labirintus. Bementünk, majd alig találtuk meg a kijáratot. Volt olyan vendéglátó rész is, ahol gyerekeknek volt kialakítva dzsungelvilág. Animátorok szórakoztatták a piciket, gondolom, amíg a szülők a pénzt játszották el a ruletten. A legnagyobb hotel a Taj Mahal szerintem, nevéből adódóan én egy külföldi befektetőre gyanakszom. Itt a hotelok többsége igazi szórakoztató központokat is magában foglal. Van bennük színház, mozi, koncertterem, uszoda stb a hatalmas kaszinótér mellett. Például láttunk hirdetést Liza Minelli fellépéséről az egyiknél.
A tengerparton természetesen volt vidámpark is, illetve egy nagy bevásárlóközpont is megtalálható. (2013)" forrás

Fotóegyveleg

Jersey Shore


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Olcsó USA Repülőjegyek Olcsó USA Repülőjegyek
Olcsó repülőjegyek az USA városaiba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS