ÚTIKRITIKA.HU / Chicago

Chicago

Chicago dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Szállásválasztás | Közlekedés | Étkezés | Látnivalók | Programlehetőségek | Egyéb hasznos információk | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

.

Chicago - Utazás

2020 májusától az American Airlines közvetlen, szezonális járatot közlekedtet (május 7-október 24) Budapest és Chicago között.

.

Chicago dióhéjban

 • Elővárosokkal együtt közel 10 milliós lakosságú metropolis a Michigan-tó partján, a "Szeles város" az USA harmadik legnépesebb városa. (45% fehér, 33% fekete,5,5% ázsiai))
 • Ha ott vagyunk, ne mondjuk magyarosan Csikágónak, mert a helyes kiejtés ez: Sikágó (az á betűre helyezve a hangsúlyt).
 • Milyen híres Hollywood-i filmek játszódnak Chicagóban?
  • The Blues Brothers (1980)
  • Aki legyőzte Al Capone-t (Robert de Niro-val, 1987)
  • Pop, csajok, satöbbi (John Cusack-kal, 2000)
  • Batman: Kezdődik! (2005)
  • A Szökevény (1993) egyes jelenetei
  • Aludj csak, én álmodom (1995-ös vígjáték)
  • Transformers 3 (2011)
  • A vér szava (Patrick Swayze-vel, 1989)
  • Mama pici fia (1991-es vígjáték az ír bevándorlók közegében)
  • Tombolás (2017, Dwayne Johnsonnal)

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

 1. Hogy kellemes csalódás volt, a "skatulyámban" úgy élt, mint egy nagy, de nem szerethető város, utazás utáni vélemény: a méretéhez képest bensőséges a légköre, főleg a belvárosban, szerettük Chicagót
 2. A belvárosi kedvenc Corner Bakery Cafe-ban kiadósat reggelizni
 3. Sokkal tisztábbak az utcák és kevesebb a csúnya mellékutca, mint New Yorkban, jó gyaloglós (walkable) város
 4. Óriási, pezsgő a kulturális élet
 5. Sok a méltóságteljes régi, magas épület, pl. a Michigan Avenue-n, és a Loop (belváros) más utcáin
 6. A Kingston Mines blues bár
 7. Bármit elképzel az ember evés ügyben (tehát nem emberevés ügyben), az megvalósítható
 8. A közép- és dél-európai hangulatú cukrászdák, húsboltok (szerb, görög, lengyel negyed)
 9. Barátságosabbak az emberek, mint sok más amerikai nagyvárosban
 10. A magasvasút ("the El", azaz elevated train) barna vonalán utazni és a szerelvény ablakán keresztül benézni a lakások ablakán

Nem tetszett

 1. A tóparton a bántó szélfúvások, szeles város, a szeszélyes időjárás, az év kétharmadában hideg van
 2. A belvárosi parkolóhelyek nagyon drágák, a késő délutáni forgalmi dugók
 3. Vannak azért rázós negyedek, környékek, pl. Burnside, West Garfield park, Washington Park, South Chicago, a belvárosban is megjelennek néha fiatalokból álló bandák
 4. A szembetűnő társadalmi különbségek a negyedek összehasonlításában (fehérek és feketék máshol laknak)
 5. Sok bolt nem nyit ki délelőtt 11 óra előtt
 6. A tóparti közönséges, átlagos vurstli hely
 7. Két érdekes negyed között lehet egy szürke, unalmas
 8. Túl zajos a metró
 9. Sok a koldus, a hajléktalan és a simlis figura
 10. Vannak taxisok, akiknek fogalma sincs a városról

Vélemények

"Chicago az egyik kedvenc amerikai városom. Igazából nem tudom megfogalmazni, hogy miért. Sokat gondolkoztam rajta, hogy ez miért is lehet, de mindig csak arra jutottam, hogy valahogy a sok részlet áll össze egy remek várossá. Hol van már a 20-30-as évek félelmetes gengsztervárosa, ma egy rendkívül barátságos, élhető város várja az ideutazókat.

Chicago, hasonlóan a többi amerikai nagyvároshoz, gyakorlatilag összeépült az őt övező kisebb alvóvárosokkal, így kiterjedésre hatalmas. Mindezek ellenére a belvárosa belátható, és egészen jól bejárható néhány nap alatt. Elhelyezkedését tekintve az a baj, hogy a környéken igazán semmi sincsen, tehát nagy kirándulásokat nem nagyon érdemes csinálni. Kivéve a Harley Davidson fanoknak, akikre kötelező látogatás vár Milwaukee-ban a Harley Davidson múzeumban. Nekem, aki nagy rajongója vagyok a márkának, hatalmas élmény volt a múzeum, rengeteg motorral, végigkísérve a gyár több mint 100 éves történelmét. Milwaukee-ban más nagyon nincs is, több időt nem is érdemes a városra szánni. Sajnos ide is elért a válság szele és ez látszik is, sok az elhagyatott ház, üzlet, a nem túl bizalomgerjesztő környék.

Rengeteg olyan hely van, amit meg kell nézni akkor, amikor Chicago-ban járunk. Az egyik kedvencem a Millenium Park volt, közepén a hatalmas babbal, aminek a felülete tükör, nincs az a fénykép, ami visszaadja azt a látványt, amit ez a csoda nyújt, akár nappal, akár este, látogatjuk meg, lenyűgöző az, ahogy a nézelődők, környező házak és minden visszatükröződik rajta. Figyelem, este nagyon nehéz jó képet csinálni róla, szükséges egy nagy fényerejű objektív, biztos kéz, de a legjobb az állvány. MUST SEE!

Chicago-ban rengeteg park van, illetve maga a tó miatt nincsen betonrengeteg érzése az embernek. Rengeteget lehet sétálni, és gyakorlatilag csak nézelődni. Sok híres és gyönyörű épület van a városban, pl. Wrigleys building, Tramp buliding (itt is), a régi Chicago Theater stb. Szorosan hozzátartozik a városképhez a magasvasút, ami sok-sok filmből ismerősen, hangosan robog el a fejünk felett percenként.

A közbiztonság véleményem szerint a belvárosban remek, itt sehol sem tapasztaltam olyat, hogy nem lennénk biztonságban. Külvárosokban ugyanez azért nem mondható el, de erre nem is nagyon jár az ember. Vásárolni Chicago-ban is rengeteget lehet. A belváros is tele van üzletekkel, de az igazi kincsek az outletek. Fillérekért lehet az itthon vagyonokért árult márkák termékeihez hozzájutni, ide is félig üres bőröndökkel kell jönni!:)" (M. Gyuri, Vista, 2013)


"A város se perc alatt elbűvölt és nem kellett sok, hogy rájöjjek, mi az a – számomra – különleges vonzerő, ami teljesen elvarázsolt. Azt hiszem, ha New Yorkot és San Francisco-t összegyúrnánk, megkapnánk Chicagót. Jártam még pár éve mindkét városban és nagy rajongójuk lettem, így elmondhatatlanul örültem, hogy találtam egy helyet, ami ötvözi a várost, ami sosem alszik, és a nyugati part ékszerdobozát. Chicagóban benne van New York nyüzsgése, lüktetése, romlottsága, az eszméletlen felhőkarcolók és építészeti csodák, a régi és a modern keveredik egymással. Ugyanakkor magában hordozza San Francisco kifinomultságát, eleganciáját valamint azt a szépséget és nyugalmat, amit számomra SFO nyújt." forrás

,, Chicagónak annyira magával ragadó atmoszférája van, engem meggyőzött! Mindenkinek ajánlom, aki hozzám hasonlóan rajong a nagyvárosokért. Nem is tudnék konkrét okot mondani, hogy miért tetszett annyira, de a különleges hangulata mindenképpen szerepet játszott ebben.

Több ismerősöm is azt mondta, hogy Chicago a kedvenc amerikai városa, sokaknak jobban tetszett, mint New York – csak ugye NY jóval felkapottabb város. Azt kell mondanom, hogy ha választhatnék, én is inkább Chicagóba mennék el újból, mint New Yorkba. Még szerencse, hogy már 130 ezer forintért is elutazhatunk ide a LOT-tal és még átszállni sem kell. 🙂 (2018)" forrás


,, Chicago nem csak nagy, modern és menő, de attól, hogy a világ legnagyobb édesvízi tavának a partján fekszik, egészen speciális atmoszférával rendelkezik. A Michigan-tó akkora, hogy inkább érzed tengernek, mint tónak. Ezt valószínűleg úgy a legkönnyebb elképzelni, ha a Balatonhoz hasonlítjuk, ami 78 km hosszú és 14 km széles. A Michigan-tónál ez 494 kmx190 km, ugyanúgy elveszik a horizont a végtelenbe, mint a tengerparton. Cserébe a Chicago folyó a létező összes irányban keresztül folyik a városon, a folyópartot pedig modern és art deco felhőkarcolók szegélyezik, ettől elég futurisztikus hangulata van a városnak. (2018)" forrás

Szállásválasztás

Ajánlott hotelek:

2 csillagos: Travelodge by Wyndham Downtown Chicago ,

3 csillagos: Hotel Hyatt Place Chicago/River North ,

4 csillagos: Virgin Hotels Chicago ,

Mások lesznek a szempontjai az olyan utazóknak, akik a belvárosban szeretnének lakni és vezetés helyett a tömegközlekedést szeretnék használni, mint azoknak, akik autót béreltek és nem gond, ha a külvárosi szállodából be kell autózni a központba. Ebben az esetben napi parkolási díjjal kell kalkulálni. Érdemes körülnézni ezen a linken és ennek tudatában válogatni.

"Nem kell félni attól, ha nem a belvárosban szállunk meg. Sokkal olcsóbbak a hotelek az agglomerációban, és a bejutás egyszerű, soksávos autópályákon mehetünk be a városba, ahol az autót egész napra le tudjuk parkolni (nem drága, érdemes early bird akcióban részt venni). Erre talán a Navy Pier a legjobb, innen gyalogos távolságra van sok minden." (M. Gyuri, 2013)


,, A Holiday Jones nevű hostelben szálltam meg, és szerintem ez volt életem eddigi legszuperebb hostele! Tiszta volt, nagyon finom reggelit kaptam (sokféle müzli, mogyoróvaj, lekvárok, vaj, tej, stb. – tipikus amerikai reggeli), jó helyen is volt – ugyan nem a belvárosban, viszont a közelben mindent megtalálhattam: metróállomás, éttermek, szupermarket, gyógyszertár. A hostelhez tartozott egy nagyon nagy közös tér (“common room”), amelyben volt biliárd asztal, tévé, társasájátékok, stb. Bátran ajánlon azoknak, akik spórolni szeretnének a szálláson és nem riadnak meg a hálótermektől! (emlékeim szerint 15-16 ezer forint volt két éjszaka reggelivel együtt) (2018)" forrás

Közlekedés

Repülés Chicagóba: a Vista tippjei

Chicagoba Budapestről több lehetőség is van, már nem  mindegyik ászállással:

2018 május óta direkt repüli a LOT a Budapest- Chicago útvonalat. Repülési idő: kb. 10 óra 15 perc.

 • Párizsi vagy amszterdami átszállással már 170. 000 Ft-os áron is találunk jegyet, ha időben vesszük meg; a Delta, Air France vagy KLM légitársaság lesz az üzemeltető ebben az esetben. Érdemes odafigyelni az átszállási időre is, főleg Párizs esetében. Ott 3 óra csatlakozási idővel mindenképpen érdemes számolni. Amszterdamnál elég a 2 óra is.
 • Nagyon akciósan 167. 000 Ft körüli áron tudunk már utazni a Lufthansával, jó megbízható frankfurti átszállással, kényelmes csatlakozási idővel.
 • Ezen kívül temérdek lehetőség van még, válogathatunk a légitársaságok, átszállási helyek között kedvünknek, szimpátiánkban, nyelvtudásunknak, pénztárcánknak megfelelően.

Nyugat magyaroszágról az, aki nem szeretne átszállni sehol, választhatja az Austrian Airlinest, mely Bécsből közvetlenül repíti az utazókat Chicagóba. Heti 5 járatuk van, 10. 45 perc alatt meg is érkezünk vele a „szeles városba”. Igaz, ennek az árát is megkéri a légitársaság, 230. 000 Ft-tól kezdődnek a jegyáraik oda-vissza útra.

Tömegközlekedés

,, Amint megérkeztem, az első dolgom az volt, hogy egynapos, korlátlan tömegközlekedést biztosító jegyet váltsak, melynek az ára 10 dollár volt. Mivel a szállásom nem belvárosban volt, ezért muszáj volt tömegközlekedést használnom naponta többször is.(2018)" forrás

Autóbérlés

Chicagóban is javasolt autót bérelni, főleg akkor, ha belvároson túlra is tekint az egyszeri utazó.  Kombinálható egy párnapos gyalogos városnézés, utána pedig egy autós túra a környéken.

"Autót bérelni véleményem szerint kötelező, mint szinte mindenhol Amerikában. A távolságok nagyok, a bevásárlóközpontok általában a város határában vannak, sokkal egyszerűbb az élet egy autóval, még akkor is, ha napközben sokat sétálunk és csámborgunk a városban. A közlekedés, túl azon, hogy az autó alap, jól megoldott. Érdemes használni a hop-on hop-off buszokat, de aki nem vesz kártyát, annak a tömegközlekedés is jó választás, olcsó, tiszta és gyors." (M. Gyuri, Vista, 2013)

Étkezés

"Enni-inni gyakorlatilag bármit lehet, de amit nem lehet kihagyni az a chicago-i hot-dog. Ebből is a Portillo féle. Igazi amerikai étterem, remek kaják, olcsó árak. Itt magasan ez volt a kedvenc! Több is van belőle, és a helyiek is nagyon szeretik. Aki fogyózik, annak nem a legjobb választás, de az USA sajnos nem is erről híres. Rengeteg gyorsétterem van a városban, ugyanúgy, mint bármelyik másik amerikai nagyvárosban, így mindenki megtalálhatja azt, amelyik az ő ízléséhez a legközelebb áll." (M. Gyuri, Vista, 2013)

,,Kipróbáltam a méltán híres chicagói deep dish pizzát (magyarul “mély edény”, de igazából nincs hivatalos magyar megfelelője). A Google Maps mindig a barátom, főleg, ha egyedül utazom 🙂 , így gyorsan megkerestem a hozzám legközelebb lévő pizzázót. Azt kell mondanom, hogy nem csalódtam a deep dish pizzában. Ez az a kaja, amit nem szabad kihagyni, ha a szeles városba utazol. (2018)" forrás

Közbiztonság

,, Én nem nagyon éreztem, hogy Chicago olyan veszélyes hely lenne, mint a statisztikák alapján állítják, de belefutottam pár erre utaló dologba. Például a benzinkúton golyóálló üveg mögül folyt a kiszolgálás, ami elég lehangolóan nézett ki. (2018)" forrás

Látnivalók

,, Millennium Parkot és a Bean, azaz a “bab: Előzetes keresgélések, tervezgetés alapján erre a látványosságra voltam a leginkább kíváncsi, mivel nagyon különleges a szerkezete: egy bab formájú tükör, melynek tozító hatása miatt vicces képeket lehet készíteni magunkról, de nagyon jól mutat háttérként is a képeken. A Bean eredeti neve Cloud Gate, azaz “felhő kapu”, de kevesen ismerik így, hiszen nyilvánvalóan egy babra hajaz a formája." forrás


"Nagy segítségünkre lehet a többféle Chicago kártya közül a GoChicago Card, ami véleményem szerint a legjobb ajánlat a sokféle city kártya közül. Rengeteg minden megnézhető vele, hajókázni, buszozni lehet vele, gyakorlatilag szinte mindent meg lehet vele nézni, amit érdemes. Az ára bőven megéri. Én háromnapos kártyát vettem, de még így is kimaradt pár dolog.

Shedd: a chicagóiak nagyon büszkék az akváriumukra, teszem hozzá joggal. Remek program ellátogatni ide annak, aki kicsit is érdeklődik a tenger élővilága után. Fantasztikus látnivalók akadnak, többek között az igen ritka beluga is.

Architecture river cruise: szintén kötelező program. Nyitott hajókkal visznek be a folyókon a városba, a hatalmas felhőkarcolók között. A srác aki, az én hajómon volt a guide, komolyan vette azt, hogy a stand-up comedy szülőhazája Chicago, hiszen egy komplett stand comedy show-t nyomott le az út során. Kihagyhatatlan!

SkyDeck, Willis Tower: ide csak félig-meddig jutottam fel, mert rengetegen voltak, és végül nem mentem fel, de lentről láttam, hogy mire lehet számítani. Félelmetes!:) Gyakorlatilag a világ egyik legmagasabb épületén (sokáig az is volt)tudunk kilépni a „semmibe”, ugyanis plexilapokon sétálhatunk a hatalmas mélység felett. Csak bátraknak, akiknek nincsen tériszonyuk!

Navy Pier: nagyon hangulatos szórakoztató-negyed a Michigan tavon. Egy régi katonai bázis egy mólón (ahol állítólag idősebb George Bush-t is képezték), amit később birtokba vett a város. Tele éttermekkel, pici vidámparkkal, remek kilátással a városra. Többször is visszatértünk ide.

John Hancock Observatory: Chicago második legmagasabb épülete a Willis Tower (régen Sears Tower) után. A helyiek egyöntetű véleménye az, hogy innen sokkal jobb a kilátás. Azt nem tudom, hogy jobb-e, de hogy csodálatos, az biztos! 360 fokban körbejárható, így teljes kilátás nyílik a város panorámájára felülről.

Skyline Lake tour: jó kis hajókázás a Michigan tavon. Érdemes este menni, és gyönyörködni a város lenyűgöző fényeiben.

Hop on Hop Off: egyik legnagyobb előnye a kártyának az, hogy bármikor felülhetünk a buszokra, így pillanatok alatt el tudunk jutni a belvárosban bárhová. Érdemes egyszer egy teljes kört menni, mert sok érdekességet megtudhatunk magáról a városról is. Úgy állították össze a busz útvonalát, hogy az ingyen látogatható látványosságok nagy része elérhető vele." (M. Gyuri, Vista, 2013)


,, Chicagóban két felhőkarcoló is van, melynek a felső emeleteiről csodálatos kilátás nyílik a városra: az egyik a Willis towerben található Skydeck, amely Chicago legmagasabb felhőkarcolója, a másik pedig a John Hancock Observatory, amely Chicago második legmagasabb épülete. Én végül az utóbbi mellett döntöttem, mert jobban érdekelt az épület “tilt” (billenés) nevű funkciója, melynek az a lényege, hogy egy kb. 30 fokos dőlésszögben Chicago utcáira dőlhetsz az ablaktáblákba kapaszkodva. Nem vagyok tériszonyos, így nem volt kérdés, hogy kipróbálom! Szerencsém volt, mivel a hostelben, ahol megszálltam, kaptam egy kupont, amely által a belépő+tilt (ezért külön kell fizetni) csupán 21 dollár volt 31 helyett. 🙂 Úgy döntöttem, hogy még naplemente előtt megyek fel a kilátóra és ott maradok addig, hogy éjszakai fényben láthassam pompázni a várost." forrás

Programlehetőségek

Egyéb hasznos információk

Magyar főkonzulátus Chicagoban-  Cím: 303 East Wacker Drive, Chicago, IL 60601

Tel: +1 (312) 344 1290 - Ügyeleti telefon: +1 (312) 608 0456

Főkonzul: dr. Bencsik Zita - I. beosztott, konzul: Kovács Tamás - Konzul: Pálmai Zsuzsanna, magyar közösségi diplomata

E-mail: consulate.chi@mfa.gov.hu, mission.chi@mfa.gov.hu

-----------------------------------------------------

Chicago-i magyar klub

Olvasmányos linkek

"Megint neki indultunk a városnak, bár minden egyes lépésnél meg kellett küzdenünk a süvítő széllel. Mivel mellettünk van a "The Magnificent Mile", azaz a város Andrássy útja, ezért azon baktattunk végig egészen a Chicago folyóig. A folyón egyszerű az átkelés, van rajta sok híd, csak épp mind úgy mozog, mintha szét akarna esni – pedig nem is. Lehet, csak azért tűnnek túl mozgékonynak, mert tavasszal és ősszel, amikor jönnek a nagy vitorlásokkal, akkor a hidakat felnyitják.

Miután átkeltünk a folyón, és beléptünk a Loop nevezetű városrészbe (itt járkálnak körbe-körbe a metrók, ezért ez a neve), megtekintettük a Millennium Parkot, ami nem mással, mint a Wrigley Square-rel kezdődik. Itt van a „Bab” névre hallgató látványosság is (ha rossz indulatú akarnék lenni, akkor mondhatnám, hogy na tessék, még egy ok, amiért szeles városnak hívják Chicagót), ami valami fényes, tükröződő fémből készülhetett, és amit nézegetve simán el lehet tölteni egy jó negyedórát. Mert hát minden irányból másképp néz ki a látvány benne.

Szintén innen indul a nagyon furcsa kinézetű Pavilion és a hozzá tartozó még furcsább gyalogos híd. Az biztos, hogy aki tervezte, annak elgurulhatott a gyógyszere. A parkból továbbsétáltunk a Buckingham Fountain felé, ami sajnos épp nem szökött, mert hiába írunk már márciust, itt még nagyon hideg van, na. Víz helyett viszont voltak benne szép számmal ludak.

Következő célpontunk a Willis Tower (aka Sears Tower) volt, ehhez átgyalogoltunk az egész belvároson az akváriumtól. Láttuk a chicagói tőzsdét, a 2 könyvtárat, és érdekességképpen egy parkolót is, aminek az ára potom 38 millió $ volt. Hát itt ennyit ér egy belvárosi telek…A Willis Tower 2004-ig a világ legmagasabb épülete volt, 289 db Michael "Air" Jordan-nyi magasságával.

Ami érdekes, hogy a torony 103. emeletén kialakítottak néhány üvegteraszt, amire a vakmerő látogatók ki is állhatnak. Eléggé para élmény, hogy amikor lenézel, látod magad alatt a közlekedő autókat. Szintén érdekesség, hogy míg New Yorkban Bartók Bélára leltünk, addig itt, Chicagóban Moholy-Nagy Lászlóra." forrás


"Chicago belvárosának szíve, a Loopnak becézett kerület alatt húzódik a Pedway. A föld alatti, gyalogosok számára is igénybe vehető rendszer számos középületet köt össze és különösen havazás vagy heves esőzés idején válik népszerűvé. A télen fűtött, nyáron hűtött hálózat nem csupán az egyes helyszíneket és metróállomásokat köti össze, hanem boltokat, éttermeket is rejt, lejáratait kék-sárga, iránytűre emlékeztető jel mutatja.

A gyalogosok mellett azonban a turistabuszok is nagy hasznát veszik Chicago föld alatti hálózatának: a forgalom elől egyébként elzárt, elhagyott alagutakban és csatornákban való közlekedéshez külön engedély szükséges, amelyet a konferenciák résztvevőit szállító buszok mindig megkapnak, hiszen a város vezetése nem szeretné, ha a dugók miatt bárki is lekésné a rendezvényeket. Erre márpedig szükség is van, hiszen Chicago egy 2010-es felmérés szerint az Egyesült Államok dugóktól leginkább sújtott városa − ha épp nem küldenek értünk „konferenciabuszt”, jobban járunk, ha a föld alatti (és helyenként feletti) metró-, illetve vasúthálózatra bízzuk magunkat.

Eközben Chicago felhőkarcolói nem csupán építészeti kuriózumokat rejtenek. A Sears Towerként megismert, napjainkban Willisre átkeresztelt, 107 emeletes, fekete torony 25 évig a világ legmagasabb épületének számított, most a globális ranglista 8. helyét foglalja el. Kilátószintjéről − a 103. emeletről − napos időben négy amerikai államot − Indiana, Illinois, Michigan és Wisconsin – is láthatunk. A 412 méter magasan fekvő, Skydecknek keresztelt szintre öt éve újabb látványosságot készítettek: 4 üvegkalitka nyúlik az utcaszint fölé, az ide kilépők szó szerint a lábuk alatt érezhetik a mélységet, és félelmük legyőzéséről képet is készíttethetnek.

A város másik ikonikus épülete, a John Hancock Center valamivel alacsonyabb (344 méteres, 100 emeletes), ám ennek 94–95. szintje kimondottan rendezvények számára bérelhető. A korábban Observatorynak nevezett, manapság 360 Chicago néven futó 94. szint új attrakciót is kínál, szintén nem a tériszonytól sújtottaknak. A Tilt nevű fejlesztés az ablaktáblákat nagyjából 30 fokban az utcaszint fölé forgatja, a nekik támaszkodókkal együtt. Az emelkedő adrenalinszint itt is garantált. (2014)" forrás


"Ingyenes programok: Adományoknak köszönhetően Chicago összes múzeumában van ingyenes nap. A Szépművészeti Múzeum például minden csütörtökön 17 és 20 óra között ingyenes. Mivel chicagói lakosok számára a városi könyvtár korlátozott számú ingyenes múzeumi bérlettel szolgál, érdemes a chicagói ismerősöket előszedni, esetleg felezni velük a belépő árát.

Chicagóban több, mint 3000 hektárnyi park található. A belépés mindegyikbe ingyenes. A Lakefront Trail például tökéletes sportolási lehetőségekkel szolgál: futásra, biciklizésre, görkorizásra, és hasonlókra kiváló választás. A Ping Tom Memorial Parkban kayakokat is lehet rendelni. Nyáron a Megemlékezés Napjától (Memorial Day) egészen a Munka Ünnepéig (Labor Day) ingyenes strandok állnak rendelkezésre, ahol napozhattok, de akár úszni is lehet a hatalmas, ám jég hideg Michigan-tóban. Futni, biciklizni és sétálni egyébként a park menti 18 mérföldes és a várost körbeölelőösvény- és bicajút hálózaton is érdemes.

A Lincoln Park Állatkert a hét minden napján ingyenesen látogatható. Állatkert mércével nézve nagyon jó állatkert, nagy területet foglal el, és nagyjából minden állat megtalálható az oroszlántól a gorilláig, az aligátortól a pókokig. Ehyszóval mindenki megtalálhatja a kedvencét.

Mind a John Hancock, mind a Sear Tower felhőkarcolók belépője elég magas. Viszont a John Hancock 96. emeletén található John Hancock Signature Lounge-ból is nagyon szép a kilátás. Bárki felmehet egy italra vagy vacsorázni is. Ez persze nem olcsó, de azért menjünk fel bátran és mondjuk azt, hogy még gondolkozunk, esetleg várunk valamire, míg az ablakhoz surranva élvezzük Chicagót fentről. Nem kell aggódni, nem leszünk ezzel egyedül, nem csak csóró diákok és hátizsákosok, de akár tehetősebb turisták, sőt helyiek is eljátsszák ugyanezt.

A Millenium Park teljesen ingyenes mindenki számára és sok érdességgel szolgál. A bab talán mindenki kedvence. Igazából Felhő Kapu a neve, de egy hatalmas torzító tükör-szerű babról van szó leginkább, mely vicces fotókra és nevetésre serkent. Amerika általában a kóstolók királya. Menj be bármelyik Whole Foods-ba és a kóstolókból egész jól megreggelizhetsz vagy meguzsonnázhatsz. Őstermelői piacra, gasztronómiai rendezvényekre, és hasonlókra is érdemes járni. Sok bárban ingyenes nassolnivalók vannak. (2016)" forrás


,, Első utunk a North Avenue Beach felé vezet. Mivel a szállásunk a „Magnificent Mile” (később lesz még róla szó) közelében volt, így a strand felé vezető út alatt, végigsétálhatunk a felhőkarcoló rengeteg egy kisebb részén. Nagyon érdekes látvány a modern épületek közt, egy ősréginek tűnő víztorony kastélyt megpillantani. A parton végigsétálva tényleg olyan érzése van az embernek, mintha az óceán mellett lenne, amíg a szemünk ellát csak víz, víz és víz, ami ráadásul annyira tiszta, hogy 2-3 méteres mélységbe is lelátni. Visszatekintve a városra, a fent látható látványban lehet részünk. És ha valakinek eddig nem lett volna meg a tengerpart feelingje, hát a North Avenue Beache-en meglesz! Homokos strand, röplabda pályák, sőt még Jet Ski-t is bérelhetünk! Élvezzük ki a pillanatot, és teljen pihenéssel a nap hátralévő része." forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Gyuri, 2013. 04. 29. 15:31
Családosoknak és mindenkinek aki szereti az ilyesmit, kiváló program lehet a város északi részén elhelyezkedő SixFlags vidámpark, tele fantasztikus játékokkal és attrakciókkal.Hatalmas hullámvasutak, gyerekjátékok és minden ami egy adrenalinbombához szükséges itt megtalálható.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon


Repülőjegyek Chicagoba Repülőjegyek Chicagoba
Olcsó repülőjegyek Chicagoba a VistánálSZÁLLÁSFOGLALÁS