ÚTIKRITIKA.HU / Makarska Riviéra / Makarska


Makarska Riviéra / Makarska

A Makarska Riviéra dióhéjban | Vélemények | Szálláslehetőségek | Strandok | Vendéglátás | Látnivalók | Programlehetőségek | Fotóegyveleg

Makarska Riviéra - Utazás és nyaralás

A Makarska Riviéra dióhéjban

  • A Makarska Riviéra valóságos fürdőparadicsom: álomszerűen szépek a strandok, csodásak a tájak, és a horvát tengerparton kevés helyen ilyen tiszta a tengervíz.
  • A Makarska Riviéra keleten Gradactól a nyugati Brela-ig húzódik. Egyik oldalról a tenger határolja, a másikról a természetvédelem oltalma alatt álló karsztos Biokovo-hegység. Részben, magasan a tenger felett a magistrale, azaz az adriai országút köti össze a településeket.
  • Maga Makarska, egy kikötővároska szórakozási lehetőségeket és egyben kikapcsolódást kínál. Június elejétől augusztus végégig Makarskában nyári kulturális programsorozat ismétlődik minden évben.
  • Ez egész Makarskai Riviéra térségében jól működő a turisztikai infrastruktúra: jók a települések közötti buszösszeköttetések, kompok járnak Brac-szigetre és hajókirándulások sokasága a dalmát szigetekre.
  • A közeli Biokova-hegység alkalmat ad kirándulásokra, vándorlásokra, a természet élvezetére.
  • A térség kulináris egyediségei közé tartozik a bor, az olíva és a füge. A vendéglőkben finomak a báránysültek (pl. a Peka).
  • A misztrálnak köszönhetően délutánonként a térségben a tengerben előnyösek a szelek a vitorlázáshoz és a szörfözéshez.

Vélemények

Szállás

Ajánlott apartmanok:

--------------

Más Makarska-i szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com magyarul

Strandok

A Makarska Riviéra Punta Rata nevű strandját Dalmácia legszebb strandjai között szokták megemlíteni. Sőt a Forbes amerikai magazin a világ tíz legszebb strandja közé sorolta, részben a Biokovi-hegy, a fenyőerdők, és a csodás tenger látványainak kombinációja miatt. Kicsi, de nagyon szép strand. Van egy fotogén sziklája, aminek tetején egy fenyőfa magasodik. Érdekes módon a Punta Rata nem szokott telezsúfolódni. A víz nagyon tiszta, a kavicsok kicsik és fehérek.

Vendéglátás

Jön!

Látnivalók

Programlehetőségek

Jön!

Olvasmányos linkek

"Makarska (és környéke) bájos mediterrán hely (régió), csodálatos óvárossal, fenyőerdőkkel, szép, kavicsos tengerparttal, földnyelvecskékkel, amelyek tetején kis kápolnák találhatóak. A strandok közt is lehet válogatni, akad nyüzsgőbb, ahol a nyaralók a parton, a vízben vagy a koktélbárban „pihenhetik ki” magukat, és akadnak részek, ahol a fenyők árnyéka óv a naptól, a távolság a zajongóktól, a kavicsokat már sziklák váltják fel, és a nyaralónak csupán annyi helye van, hogy hallgassa az őslakos kabócák fáradhatatlan ciripelését, concertóját. Naplemente után is nagy az élet, minden este a tengerparti sziklák barlangjaiban lévő zenés helyekre megyünk, ahol a táncparkett üvegtéglából áll, és alant a hullámok törik a követ (ilyen itthon nincs). A mulatozók közt akad mindenféle náció, az ausztrál szörföstől az ukrán tengerészig.

Makarskán elkerülhetetlenné válik a felismerés, a világon kétségkívül legszebb magyar hölgyek után a képzeletbeli dobogó második fokán a horvát nők következnek; magasak, karcsúak, a sok lépcsőzéstől szép a lábuk. A tengerparttól ugyanis meredeken emelkedik a szint, a negyedik, ötödik utcában lakó turistának már meg kell gondolnia, naponta hányszor teszi meg az utat. Persze, ilyen helyen nem lehet kérdés, megéri kapaszkodni, például, a világ legnagyobb kagyló- és csigagyűjteményét bemutató Kagyló-múzeumért. (2012)" forrás

Fotóegyveleg

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon