ÚTIKRITIKA.HU / Sibenik Riviéra / Vodice


Sibenik Riviéra / Vodice

Vodice dióhéjban | Vélemények | Szállás | Strandok | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Vodice dióhéjban

  • A festői Vodice nyaraló településnek kb. 9 ezer lakosa van. A dalmáciai város Sibenik és Biograd na Moru között fekszik.
  • Vodice mozgalmas központja a csaknem 4 kilométer hosszú parti sétányból és az óvárosból áll. Az óváros csinos, romantikus a kis utcákkal, míg a sétány mozgalmas, tele van boltokkal, kávézókkal, éttermekkel. Főszezonban valósággal hömpölyög a turistatömeg.
  • Vodice fő strandja a kavicsos Plava Plaza, ahol a tengervíz kristálytiszta. Ismertebb strandok még a Hotel Imperial strandja, a Hotel Olympia strandja és a Srima-i strand.
  • Bulizás, programok, aktív nyaralás szempontjából Vodice egy jó hely. Vodice tehát főleg a fiataloknak, fiatalos középkorúaknak való.
  • Vodice közúton 676 kilométerre van Budapesttől (646 km autópályán), non-stop menetidő: 7 óra 10 perc, kb. 25 euró autópályadíj költség, üzemanyagra kb. 24 ezer forint.
  • Vodice kikötőjében horgonyzik Demjén Rózsi motoros hajója. A zenész és amerikai neje az egész nyarat a tengeren tölti Vodicéből kihajózva. 

Vélemények

"Vodice alapvetően szép hely. A városmag kis, ódon utcái szuper hangulatosak. A strandon vannak bulis bárok. A városmagban nagy választékban kínálkoznak boltok, éttermek, kávézók. Háromszor is ettünk egy Rico nevű pompás vendéglőben. Vodice strandjai szépek, a tengervíz álomszép. A strandokon augusztusban szörnyű tömegnyomor volt. Autóval inkább elmentünk távolabbra, nyugis öblökbe, Srima, Tribunj és Murter tájékán. A Krka nemzeti parkba mentünk el kirándulni." (B. A., Vista-ügyfél, 2014 augusztus)

Vodice - augusztus - tömegnyomor

"Júliusban és augusztusban Vodicében nagy a zsúfoltság, az árak a Francia Riviára szintjén vannak. Baromira turistás az egész. Tele van Vodice zajos, bunkó némettel. Júniusban, szeptemberben minden olcsóbb, nyugi van, nincs annyi autó. Júliusban, augusztusban csak egy előny van, mégpedig az, hogy a városkában minden este van valami szabadtéri program az utcákon. Tény, hogy éttermekből, bárokból rengeteg van, szóval valamennyir eloszlik a tömeg. Ez a strandokon kevésbé sikerül."  (Baka, 2015)


,, Vodice. Igazi pörgős, fiatalos hely. Hatalmas apró kavicsos strandja van, party hangulattal. A környéken csodás kirándulóhelyeket találtok: Sibenik, Primosten, Tisno, Tribunj (kedvencem😍) Murter, Krka Nemzeti Park. (k.a., 2019)


,, Vodicének két nagy strandja van a Plava Plaza és az Olympia beach. Parkolói fizetősek. Az újságos bódéban lehet jegyet venni. Hozzánk a Plava part esett közelebb így ide piknikeltük le magunkat. A beach hosszú, keskeny, kavicsos illetve vannak kiépített betonos részei is (6 szögletű placcok a tengerben). Napernyőt, napágyat lehet bérelni, de saját pokrócot, matracot is le tudsz tenni. Úgy általában egész Horvátországra jellemző, hogy a vízicipő jól jön mert partjai inkább köves, sziklásak. A tengerparti sétányon büfék, fagyisok, fánkosok kínálják a portékájukat, öltöző fülkéket, édesvizes tusolókat szintén találunk.

Vodicének elég nagy városi része van, kikötővel, terekkel és sok sok tavernával természetesen. A város látképét a 18. századi Szent Kereszt Plébánia barokk templom uralja. A nézelődés közben jól esett egy óriási fagyit elnyalni (28 kuna/4 gömb) Hangulatos, mediterrán utcákon felemelő érzés sétálgatni, közben a friss tenger illatot szippantva. (2019)" forrás

Szállás

Ajánlott hotelek:

3 csillagos:

4 csillagos:

Ajánlott apartmanok:

Más Vodice-i szálláshelyek online foglalása itt - hotelscombined.com magyarul

Strandok

csak nem fullad bele

Plava Plaza

Hotel Imperial strandja

Hotel Olympia strandja

Srima strandja

Közlekedés

Étkezés

"Egy csevabcsicsire és egy sörre mindenképpen üljünk be! Csak arra figyeljünk, hogy hatalmas különbségek vannak az éttermi árakban, akár az egymás mellett lévő helyek között is. Ha pár métert beljebb sétálunk a parttól ugyanolyan minőségű ételeket kaphatunk, megdöbbentő árkülönbségekkel." forrás

Vásárlás

"Gyümölcsöt, zöldséget ne a boltokban keressünk, hanem a piacon. A bevásárlóközpontokban kevés, és nem túl biztató a választék. Viszont annak ellenére, hogy a piacok egészen késő délutánig nyitva tartanak, érdemes korán érkezni, mert gyorsan elkapkodják a szép darabokat." forrás

Szórakozás

Egy Makina nevezetű bár király zenével, néha élő műsorral. Említésre méltó a Hacienda nevű szabadtéri diszkó, ahol minden este más a zenei téma, és vannak koncertek is. Valamelyik este beletrafálhatnak a nyaraló zenei ízlésébe.

"Vodice belvárosa hírhedt pezsgő esti forgatagáról. Vendéglátóink bennünket is elvittek kedvenc helyeikre. A napközben bazársorként funkcionáló sétálóutca estére teljesen átalakul. A hűtőmágnesek és napszemüvegek helyére piros szalagos kordonok kerülnek. A legtöbb klub törzsközönsége ebben az időszakban szinte csak nyaraló külföldiek, főleg németek, akik szívesen vakációznak a dalmát tengerparton. Vodicében ne lepődjünk meg, ha karszalagot nem a szórakozóhely bejáratánál, hanem a komplexum előtti parkban osztogatnak, amivel bárhova be lehet menni, ráadásul ingyen. (2012)" forrás

Olvasmányos linkek

"Vodice tengerpartján sétálva nagyon változatos volt az út. A parkolóból, ahol az autót hagytuk a strand szélére értük. Nekem elsőre nem volt túl szimpatikus, mert a betonozott parton rengetegen voltak. A végén egy kellemes pálmafás sétány indult, amit egy idő után elleptek a szuvenír árusok. A kikötő mellé érve a butikok eltűntek, és csak a jachtokat nézegethettük egészen a város kezdetéig. Itt az éttermek, kávézók tarkították a városképet." forrás

"A többi Horvátországi óvároshoz hasonlóan Vodicében is szűk kis utcák kacskaringóznak, kisebb terekkel tarkítva. Néhol egészen meglepő helyeken találhatunk különböző megtekintésre érdemes épületet, teret, vagy akár boltot is." forrás

"Vodice hosszú partszakasza a külső, csendesebb városrésztől egészen a lüktető belvárosig húzódik. A csendes, és kevésbé zsúfolt helyeken kényelmesen elférnek a nagycsaládok, idősebbek, és a pihenésre vágyók. A parton közvetlenül számos kávézó, étterem található, legtöbbjük ingyenes wifi használattal, ami jól jöhet azok számára, akik nem tudnak elszakadni okostelefonjuktól. A belváros felé sétálva a kávézókat felváltják a beach bárok, és a csendes part is hirtelen megszűnik. A rengeteg egymás mellé helyezett nyugágyon rendszerint fiatalok napoznak, vagy már napközben buliznak a közeli Hookah bárból kiszűrődő zenére.

Közvetlenül a part közelében is rengeteg apartmant, kempinget és más szálláslehetőséget találunk. Az apartmanok kiadói közt szép számmal találkozhatunk magyarokkal is, akik májustól szinte szeptember végéig itt töltik idejüket. Barátságos, és segítőkész tulajokat lehet kifogni, akik egy kis benzinpénz fejében szívesen furikáznak bennünket a közeli halpiacra, és akár megsütni is segítenek a zsákmányt. Ezt érdemes mindenképpen kihasználni, az éttermekben vagyonokat kérnek el egy halvacsoráért, a halászoktól pedig biztosan friss és finom halhoz juthatunk, olcsóbban. (2012)" forrás

Fotóegyveleg

Vodice kavicsai

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon