ÚTIKRITIKA.HU / Olasz adriai part / Rimini


Olasz adriai part / Rimini

Rimini dióhéjban | Tetszett & Nem tetszett | Vélemények | Odajutás | Szállás | Közlekedés | Étkezés | Vásárlás | Szórakozás | Közbiztonság | Egyéb hasznos információk | Strandok | Programlehetőségek | Olvasmányos linkek | Fotóegyveleg

Rimini dióhéjban

Rimini az Emiglia-Romana régóban található.

Tetszett & Nem tetszett

Tetszett

  1. Jön!

Nem tetszett

  1. A gyalogátkelőhelyeken az olasz autósnak esze ágában sincs megállni

Vélemények

"Imádom Riminit. Mind a két alkalommal kisgyerekkel (akkor 2,5 és 3,5 éves volt a fiam) voltunk Riminiben. A tenger lassan mélyülő, tiszta, homokos. A tenger vize már június végén is elég meleg, fürdőzésre kitűnő. Rimininek nagyszerűen kiépített strandja van, ahol a napágyakért, napernyőkért fizetni kell (akkoriban 60 EUR/hét volt 2 napágy és egy ernyő), a strandokon a gyerekeknek játszótér áll a rendelkezésére, a felnőtteknek bárok, mini "éttermek", fitneszezési lehetőség szolgálja a kényelmét. Nagyon gyerekbarát, ajánlom mindenkinek. Főleg olasz turistákkal van tele Rimini. A helyiek kedvesek, barátságosak." (Kriszti, 2013)


"Rimini gyönyörű üdülő hely, aki kifejezetten strandolni megy, az keresve sem talál jobbat közel s távol, persze szezonban el kell viselni, hogy sokan vannak! Ugyanakkor kirándulni is jókat lehet, közel van San Marino, Ravenna, Ravenna mellett a Mirabliandia csodálatos vidámpark! aktív és passzív kikapcsolódásra egyaránt alkalmas a város és a környék is! A szállás (Hotel Grifone) csodálatos volt. A szálloda viszonylag nagy (6 emeletes), de mégis családias hangulatú. Tiszta szobák (mindegyik erkéllyel), kényelmes nagy ágyak. Tökéletes ár-érték arány! Közel van a strand (kb 50m). Ha szerencsés az ember, olyan szobát kap, amire, ha kilép, az egyik oldalt a tengert, a másik oldalt San Marino-t látja! Tökéletes elhelyezkedésű!A személyzet kedves és rendkívül segítőkész, nincs olyan amit nem tesznek meg a vendégeikért (nekünk amikor problémánk volt az étlappal, hogy pontosan hogyan is van elkészítve a kaja, akkor fogták és lefordították magyarra)! A tengerpart közel van, tiszta és gyönyörű. Zene is van a strandon, de csöndben pihenni vágyókra is gondolnak, és van hogy kikapcsolják a zenét és akkor csak a tengert hallani, meg esetleg a többi strandolót. Medence és wellnes nincs, de nem is kell, olyan közel van a tenger, hogy fölösleges! Bringázni is jól lehet a környéken, a tengerpart mentén végig van bringaút, kocogni is ugyanígy lehet. Az étterem kellemes, jó hangulatú, az ételek pedig fenségesek!" (Vista utazó, 2013)


"Rimini legnagyobb előnye, hogy vagy 12 km hosszan végig lehet sétálni a homokos tengerparton, a strandok végig napernyős nyugágyakkal, játszóterekkel várják a vendégeket. A tenger kora reggeltől késő éjszakáig nagyon kellemes, biztonságos, sokáig sekély, tele kagylókkal, kilószám lehet gyűjtögetni. A napernyős ágy bérlése elég drága, így érdemesebb saját, homokba szúrható napernyőt vinni és a szabad strandokat használni. Rengeteg étterem van, mindenhol nagyon finomakat ettünk, a fagyi és a kávé mindenhol nagyon jó volt, és a helyi borokban sem csalódtunk. A város tele van bulizó fiatalokkal, nagyon nyüzsgő éjszakai élet van, de a gyerekes családok és a romantikára vágyó párok is mindent megtalálnak, ami egy jó nyaraláshoz kell. Sok afrikai és arab árus van, de a közbiztonság abszolút jó, minden strandot biztonsági őrök őriznek, akik éjszaka is ügyelnek a rendre. A közlekedéshez nagy szükségünk volt a GPS-re, az olasz közlekedési stílus miatt csak is tapasztalt vezetőknek ajánlanám. Vasútközlekedés kitűnő, pontos, olcsó, tiszta. A tengerpart mentén végig ki van építve a bicikli út, ahol futni, görkorizni is lehet." (Vista-utazó, 2015)

Odajutás

Rimini autóúton 894 kilométerre van Budapesttől. 732 kilométeres szakaszon az autópálya előnyeit élvezhetjük. Megállás nélküli vezetést számolva az autózás időtartama átlagosan 10 és fél óra. Egy útra kb. 35 ezer forint az üzemanyagköltség plusz a matricák.

Szállás

Ajánlott hotelek

Közlekedés

Jön!

Étkezés

Jön!

Vásárlás

Mindennapra jut egy piac. Hétfőn: a Viserba városrészben, kedden: a Miramare városrészben, és este a Marina-Centro-ban régiségpiac, szerdán az óvárosban (Piazza Cavour), csütörtökön a Bellariva negyed strand menti sétányán, (Strandpromenade), pénteken elfelejtettem, hogy hol, de bizos van, szombaton az óvárosban, vasárnap a Torre Pedrera városrészben.

Szórakozás

A nyári hónapokban a helyi éjszakai életben a legmenőbb bulihely a L'Altro Mondo diszkó, ami a Miramare városrészben található.

Közbiztonság

Figyelem!: A 11-es buszon zsebtolvajok dolgoznak. Éjszaka a strandokat lezárják biztonsági szolgálattal. Dacára ennek fiatalkorú bandák járnak ki a tiltott területre és örömmel kirabolnak egy olyan turistát, aki a strand területére lép. Összességében azonban Riminiben jó a közbiztonság köszönhetően annak, hogy a rendőrség éjjel-nappal nagyon figyel, és járőrözik.

Egyéb hasznos információk

  1. Minden híresztelésél és feltételezéssel szemben Riminiben a csapvíz iható, tiszta.

Strandok

Jön!

Programlehetőségek

Jön!

Olvasmányos linkek

Jön!

Fotóegyveleg

Piazza Tre Martini

Sekély e kéj

Vissza az elejére


Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon