ÚTIKRITIKA.HU / Alanya


Saphir Resort 5*****

Lényeg | Hol? | Tengerpart | Milyen? | Szobák |Szolgáltatások | Ellátás


Lényeg:

A visszajelzések nagy többsége dicsérő. Nagyon tiszta, korrekt hotel szívélyes személyzettel. Családbarát hotel. A színvonal az ottani 5 csillagos hotelek középmezőnyéhez illő.

Hol?

A hotel közvetlen közelében 4 üzlet található. Kb. 600 méterrel odébb viszont van egy hatalmas bazár kb. 370 bolttal.
A repülőtéri transzfer bizony igénybe vehet akár két órát is. Alanyába eljutni is legalább egy órát tesz ki (kisbusszal, 2,50 euró).

Tengerpart:

Jó, hogy a hotelnek van saját strandja (terebélyes), ahová a hotel pálmás kertjén keresztül vezet az út.
A strand homokja nagyobb szemcsés, mellette kavicsok. A tengervíz fürdésre alkalmas.

Milyen?

Az egész hotelkomplexum kellemes légkörű, hangulatosra kialakított.
Főszezonon kívüli időszakokban a szálloda vendégkörében a németek vannak többségben.

Szobák:

A szobák 2 személynek tágasak. A fürdőszobák nem nagyok.
A nem tengeri kilátású, olcsóbb szobák a falura néznek (mecsettel együtt).

Szolgáltatások:

A wifi jelereje elég gyenge (8 KB/sec). Wifi csak a fogadótérben van.
A személyzet figyelmes, barátságos, borravaló hatására még inkább.
Érdemes kipróbálni a hamamot, a török fürdőt.
Az animátorok a medencénél a kelleténél nagyobb hangerővel mozgósítanak.

Ellátás:

A svédasztalos ellátás tartalmas. Sajnos itt sem tudják megoldani a pultokon lévő étkek kellő meleg hőfokon tartását. A vacsoránál a hotelmenedzsment kérésének dacára jó néhány vendég nem öltözik fel illően. Az étkeztetésnek van némi nagyüzemi jellege.

2014.

Szlifka Ádám (Vista MOM) véleménye (2017)

"Alanya régió Okurcalar településén, mozgalmas helyen található, több hotel szomszédságában. A főútról kanyarodtunk le egy olyan szervizútra, ahol a tenger felőli oldalon hotelek, a Taurus felé pedig újépítésű lakótelepek találhatóak. A hosszú transzferidő alatt érdekes keresztmetszeti képet lehet kapni Törökországból. Hogy megéri ilyen messze hotelt választani a repülőtértől? Szerintem igen! A Saphir Resort egy helyi viszonylatban teljesen ajánlható 5*-os hotel. A főépület kívülről nem maradandó, a lobby a helyi szokás szerinti grandiózus márvány palota, a szobák szerintem elmaradnak a hotel átlag színvonalától. A szoba bútorai nem nevezhetőnek naprakésznek, 5*-os színvonalúnak, ellenben a szoba megfelelően tágas. Partnerünknél a szobákból lehet kérni garantáltan tengerre nézőt is, melyre érdemes áldozni, mert a tájra néző szoba könnyen jelenthet lakóépületekre nézőt, ez pedig csalódást jelenthet. Sima all inclusive koncepció (nem non-stop), három a la carte étterem szolgálja az utasokat. A hotel partján nem jártunk, erről tapasztalati szinten nem tudok nyilatkozni. A park gondozott, nagy területű, kevésbé virágos, ellenben igazán zöld! A parkban jól elsimulnak a medencék, gyerekmedencék, csúszdák. Kiemelkedően kellemes a hotel légköre, ami a parkot és a medencéket illeti. A főút mellett folyamatosan nagy üzletközpontok érhetőek el a környéken, viszont én ezeket nem láttam oly turistásnak, mint például Side óvárosában, ahol kifejtetten a szuvenír árusok vannak többségben. A Saphir Resort a Turqouise, Quattro vagy a White City mellett olyan hotel nálam, melyet a térségből szívesen ajánlok a korrekt 5* kategóriában (helyi viszonylat). A Saphir-t családoknak is megfelelőnek tartom."

A hotelre vonatkozó Vista ajánlat itt látható. Foglalni érdemes a szemtanúnál, Ádámnál, hiszen tőle még meg lehet kérdezni ezt-azt: adam.szlifka@vista.hu

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon