ÚTIKRITIKA.HU / Alanya


Sultan Sipahi Resort 4cs. - vélemények

Török riviéra - Alanya - Sultan Sipahi Resort****

Lényeg:

Szép, rendezett, gondozott, közép kategóriás városi szálloda. A szobák kellően tágasak, többnyire tiszták és célszerűen el- és berendezettek. Az ellátás tartalmas, változatos.
Főleg azok számára bizonyulhat jó választásnak, akik jól ki tudják használni a mozgalmas Alanya-i városközpont közelségét (vásárlások táncos szórakozóhelyek, nyüzsi nézés stb.).

Az elvárások tekintetében kéretik magunkban tudatosítani, hogy a Török riviérán a többségben levő 5 csillagos hotelek mellett a 4 csillagosok szerényebb minőséget képviselnek az európai 4 csillagos átlaghoz képest. A lényeg: az ár-érték arány helyi viszonylatban nem rossz.

Hol?

A közvetlen közelben vannak vásárlási lehetőségek.

A repülőtéri transzfer kb. két órás, de bizony előfordulhat, hogy több hotel érintése esetén akár 3 órát is eltarthat (főleg a visszaúton).

Strand:

Csupán egy utcán kell átkelni és már ott is vagyunk térség legnevesebb strandján, a Kleopatra Beach-en. Itt a tenger tiszta, nyáron jó meleg, nagyon jókat lehet pancsolni.

Milyen?

Régen épült (kb. 35-40 éves lehet) szálloda, de jó állapotban tartják. A főszezont nem számítva ez egy alapvetően nyugis hotel. A medence környékét napközben nem takarítják, pedig volna miért.

A vendégkörben többségben vannak az orosz vendégek.


Szobák:

A legolcsóbb szobák elég egyszerűek (régimódi tévé stb.). Többen próbálkoznak (több-kevesebb sikerrel) helyben jobb szobára váltani. Vannak, akik már érkezéskor az útlevélbe csúsztatnak némi pénzt, hogy jobb szobát kapjanak (ha ilyesmivel akarunk próbálkozni, akkor 20 dollár vagy 20 euró alatt ne kísérletezzünk…) Nyilván helyben, saját szemmel jobban lehet mérlegelni. A törölközők minősége lehetne jobb is, és a takarítás lehetne alaposabb is.

Szolgáltatások:

A személyzet előzékeny, udvarias.

A fogadótérben jól működik a wifi. A szobai wifi elérésért fizetni kell.

3-5 év közötti gyerekek számára egész jók a gyerekprogramok.


Ellátás:

A reggeli választéka ismétlődő.
A választékban dominálnak a török étkek. Szuper a heti egyszeri Török est nevű gálavacsora.

2019. augusztus 2.

Itt lehet a hotelre vonatkozó ajánlatot látni és foglalni

« vissza

Kommentek

Még nem érkezett hozzászólás.


Új hozzászólás beküldése

Név:
E-mail cím:*
Hozzászólás:


* az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon