Blog / Utikritika.hu






hirdetes
Tengerparti nyaralás
útikritikák



A nyári hónapokban a legtöbben valószínűleg valamelyik tenger partján hűsölve képzelik el magukat. Ez önmagában nem veszélyes tevékenység, mégis fontos, hogy megfelelő utasbiztosítás nélkül ne induljunk útnak. Ha pedig a napozás mellett más tevékenységgel is szeretnénk feldobni a nyaralást, külön érdemes megismerkedni a biztosítások tengerparti nyaralásra vonatkozó, speciális feltételeivel.

A magyarországi utazók körében a nyári hónapokban a tengerparttal rendelkező országok a legnépszerűbbek - ez derül a Bank360.hu oldalán megkötött utasbiztosításokból. Ezen belül is Horvátország és Olaszország tartozik a legnépszerűbb úticélok közé. Egy tengerparti nyaralás alapvetően nem veszélyes, emiatt egy egyszerűbb, olcsóbb utasbiztosítás is elegendő lehet, kerülhetünk azonban olyan helyzetbe, amikor szükség lehet extrém sportos kiegészítésre is. 

Mire fizet egy tengerparti nyaralásra kötött utasbiztosítás?

Egy tengerparti nyaralásra a legtöbb esetben elegendő egy alap utasbiztosítást megkötni, amely tartalmaz:


életbiztosítást,
balesetbiztosítást, 
betegségbiztosítást,
poggyászbiztosítást.

Ezeket autóval történő utazás esetén érdemes kiegészíteni autós asszisztencia szolgáltatással is, hogy akkor is védve legyünk, ha az autónkkal történik valami a nyaralás során. 

Egy tengerparti nyaralás során gyakran előforduló problémák lehetnek:


gyomorrontás, ha olyan egzotikus ételt-italt kóstolunk meg, ami a gyomrunknak túl nagy kihívást jelent,
kisebb sebesülés, például mert ráléptünk egy éles kagylóra,
medúzacsípés, ami nemcsak fájdalmas, de veszélyes is lehet,
szemproblémák a sok víz alatti merüléstől.
Ezekkel a problémákkal egy alap utasbiztosítás asszisztencia szolgáltatását igénybe véve könnyedén eljuthatunk egy közeli orvoshoz, emellett sok államban a Európai Egészségbiztosítási Kártya is jó, ha kéznél van.

Eddig ez egyszerűen hangzik, viszont ha kifejezetten a vízparti vagy tengerparti tevékenységek biztosítását szeretnénk átlátni, mert szeretnénk több mindent kipróbálni, akkor érdemes a biztosítási feltételek mélyére ásni. A biztosítók ugyanis az egyes tevékenységeken belül elkülönítik a hobbi sportként űzhető és a veszélyes extrém sportként minősített elfoglaltságokat.

2023. 07. 05.







SZÁLLÁSFOGLALÁS

hirdetes